Ti e ke hallin se mbruan Rumunen... jo, po ke tjeter? Tutori Shqiptar t'u duk zgjedhje me e mire?Postuar më parë nga Pellazgu
Keq bene te dy, troc.
Ti e ke hallin se mbruan Rumunen... jo, po ke tjeter? Tutori Shqiptar t'u duk zgjedhje me e mire?Postuar më parë nga Pellazgu
Keq bene te dy, troc.
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Jashte teme.
Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 04-10-2004 më 22:12
!!!
Mir ja ka bo pleres. Rob si ky si duhen shqipris.
Elnës!
Kemi një thënje të bukur ne:
Ai që ka mizën në kësulë kruan kokën.
Kështu ngjet edhe me ty.
Ndryshimi mes meje e teje nuk pasqyrohet thjesht në mënyrën e post-këmbimit këtu. Jo, kjo do të qe e keqja më e vogël. Është përmbajtja e postimit tënd, që, edhepse je munduar të jeshë sa më gjakftohtë për të shprehur mendimin, ti nuk mundesh të fshehësh mllefin që të gufon. Në damarët tuaj, do të dëshiroja që si bashkëkombase, të rridhte gjak shqiptareje që nuk e ka patur kurrë për traditë të shesë vehten për lekë. Bashkëkombaset tuaja janë hedhur nga shkëmbi për të mos rënë në dorë të tjetrit me dhunë. Këtë nuk e thotë vetëm legjenda e vajzës së valëve por edhe historia e gjallë e partizanes nga vlora që u hodh nga shkëmbi, dhe që ende rron sot me protezë në vend të këmbës së thyer copë-copë. Po nejse... ty nuk të intersojnë këto se të duken përralla me mbret.
Kur thua se në damarët e saj rrjedh gjak si imi. Unë e lexoj se je një çobane (vllahe) nga Durrësi e ke filluar të gjesh indentitetin tënd me Rumunen prostitutë. Tani, nuk ka ndonjë të keqe se mund të jeshë çobankë (vllehe) dhe don të identifikohesh me Rumunët. Përkundrazi, të përgëzoj po të qe kështu. E keqja është se na identifikohesh me një kurvë. Kjo më ngacmon mua. Ti e sheh veten shumë pranë (në mos edhe ashtu, je) të qenit rumunja në fjalë që na i del kaq përkrah. Sa për supozimet, ti nuk ke pse të supozosh diçka që do të ishte jasht posibilitetit dhe probabilitetit. Është njëlloj sikur unë, mashkull të supozoja se do isha shtatzënë. Jo, unë nuk kam kurrësesi të supozoj një skenar të tillë. Ashtu sikundër edhe ti nuk do të supozoje të ishe në vend të rumunes kur nuk je e nuk don të jeshë. Ndaj, prej këndej, del se ti vetëm se përdor fjalën supozim për kamuflim. Përkundrazi, veprimet tuaja të supozuara përputhen me ato të rumunes në realitet. Sa për lindje fëmijësh, i dijmë plot ne se sa këlyshë kurvash kanë lindur. Ndoshta gjysma e Amerikës tani janë kopilë. Kopilë me të cilët mburret një administratë vrastare si ajo e Bushit, pse jo, edhe pasardhëset që do vijnë. Janë pikërisht këto këlyshë kurvash- ne i themi kopilë, anglisht i thonë Bastards. Janë ato të cilët rrugën e lavdisë e shikojnë tek vrasja. Ndaj, edhe zgjedhin luftën. Nuk dua të hapem në politikë, por ka një lidhje të natyrshme logjike mes këtyre dhe atyre bindjeve të tua rreth veprimeve të një vrasëseje. Vrasje si rrjedhojë e një rruge jetese të pamoralshme, të dënueshme shoqërisht e ligjërisht. Shikoji mirë paralelet mes kësaj dhe asaj të luftës së tanishme në Irak. Ndaj, edhe një herë: Turp! Unë kam tri vajza dhe një djalë. Sikur vajzat e mija të zgjidhnin rrugën e Rumunes, unë jo vetëm që nuk do t'i dilnja në mbrojtje, por vetë do t'ia shuaj cigaret në llapë po t'i kapnja. Djalit tim, ashtu sikurse edhe vajzave, gjithmonë do t'i ushqej urrejtjen për zanatin e kurvëlliqeve. Ndaj, unë nuk kam pse t'i shqyej gurrmazin botës po ta kem vajzën kurvë por i shqyej gurrmazin asaj vetë, vajzës.
Mos na hidh tezat e konferncës së Pezës këtu me "...pa dallim feje, krahine e ideje..." Ajo që është e shenjtë nuk është jeta e një kurve por e një të ndershmeje.
Për të gjitha trojet Shqiptare nën një tërësi Shtetërore Shqiptare, t'i shkrijmë çdo energji!
Pellazg!
Diferenca e postimit tim me tëndin është tek diferenca midis të qenit njeri me vlera për virtutet e jetës dhe të qenit thjesht nacionalist i varfër në horizontin e jetës deri në mbrojte të shkeljeve të të drejtave të njeriut vetëm e vetëm për të qenë pro bashkëkombasit.
Unë e kam mbrojtur, e mbroj dhe do ta mbroj një xhest të tillë si të rumunes nëse trupi i saj ka qënë mall tregu i forcëruar për shqiptarin tim apo kushdo qoftë në vend të tij.
Ti postimit tim i kthesh me cinizëm tipik keqadashës anadollak shqiptar , saqë më dukesh si një nga ato plakat e liga që s'pati çfarë ti bëntë shoqes dhe iu kthye mbarë e mbrapsht vetëm e vetëm të kënaqte egon e saj, ose thënë ndryshe si punë e dhelprës me rrushtë.
Nëse krahasimet e mësipërme në postimin tënd ndaj personit tim të kanë lehtësuar sadopak shpirtin tënd, ndjehem mirë. Jo se bie dakort e aprovoj mendimet e tua , por thjesht sepse shërbeva sadopak, ndoshta thjesht si subjekt, për lehtësimin e mllefit tënd. Ndërsa mua me këtë lloj plehre si mendim që paske postuar ti nuk më tremb bashëkombas, dhe as mos e merr mundim të kujtosh se skuqem a zverdhem nga ç'paske shkruar ti për vetë faktin se unë për jetën time kam qenë dhe jam krenare, dhe kur e kruaj kokën e kruaj nga mizat e sikletit dhe turpit që shqiptarë e shqiptare si punë e këtij fierakut e kompani që na lanë pas kurrizit ose nga injoranca e tolerancës së debatit si në këtë rastin tonë të debatimit .
Jetës time kam qenë e zonja nga fillim e në fund ti jepja drejtim tjetër shumë të largët nga udhë e prostitucionit apo siç e quan ti e kurvërimit. I falemnderit në radhë të parë për këtë familjes time për edukimin dhe mundësimin e jetësës në mënyrë korrekte si dhe i falemderit mësuesve e profesorëve të mi që na ushqyen virtytet e të qenit njeri si dhe virtytet e respektit , që mesa duket zotëri i paske humbur diku udhe.
Vallë mendon ti se atyre djemve e vajzave që merren me vepra të tilla prindërit e tyre ia ushqyen me qumështin të qenit tutor apo prostitutë?!Djalit tim, ashtu sikurse edhe vajzave, gjithmonë do t'i ushqej urrejtjen për zanatin e kurvëlliqeve. Ndaj, unë nuk kam pse t'i shqyej gurrmazin botës po ta kem vajzën kurvë por i shqyej gurrmazin asaj vetë, vajzës.
E sa për atë të shqyerin e gurmazit asaj vajzës tënde , ngadal pak , se po i pati 18 mos edhe më pak (se me sa po diskutohet atje ku je ti do vije dite e të qenit e pavarur mosha 16 vjecare), jo vetëm që nuk i shqyen gurmaznë , por as që i sheh opingën ti, se ka ligj edhe maliq atje që thotë kur fëmija i bën 18- të e di vetë se cfarë udhe apo profesioni zgjedh në jete ( jo për gjë , por dhe prostitucioni quhet profesion dhe deklarohet e paguan taksa njëtë si ne që jemi në punëra të shtetit. Po ta tregoj që të mos vdesësh injorant),ndaj më mirë edukoji e dhuroi afërsi atyre fëmijëve të tu që çiliminj sesa tu shkulësh gurmazët në të ri e mbi të gjitha mësoju respektin jetës dhe personave që e rrethojnë në jetë, mësoji të dinë ç'janë virtytet dhe të frymëzohen prej tyre në jetë e mësoju gjithashtu se në raste shkeljesh të të drejtave të njeriut ose skllavërim të njeriut nga njeriu kalohet nacionalizmi dhe gjykohet shfrytëzimi ose skllavërimi.
Dhe meqë ti e kishe filluar me një shprehje popullore edhe unë po e mbyll me një të tillë:- Sa të rrosh do të shikosh, e kujdes se ku i dihet çfarë shohim mbas ca kohësh me rritjen dhe lulëzimin e luleve në pranverë, ndaj mos merr yrush më të parën meqë i paske dhe nja tre lule për të lulëzuar ti.
Elna.
Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 06-10-2004 më 15:24
Smund ta kuptosh c'ndodh atje kur jeton ne nje vend tjeter , kshu qe mjaft u lodhet me keto tema se nuk fitojme gje duke u marre me llafe ajo iku tani ...
!!!
E ce, ai ishte ne gjume dhe as s'e mori vesh cfare ndodhi. Do kete ikur i lumtur nga kjo bote qe i dhuroi Daniela te shumta. Une them t'i kishte prere pjesen me te dashur per Semanin, e ta kishte lene perjete te vuajtur.
p.s. per metoda kastrimi, kontaktomeni mua. lol.
e meqe ra llafi te fieraket, e dini ju qe fieraket (meshkuj) jane ata qe kane ulur pazarin e...te pasmes ne Greqi? lolol
Elna!
Tashmë ky debat u shndërrua mjaft personal. Unë ndjej kënaqësi, se më duket se po ja dal mbanë të ndikoj sadopak në ty që t'i gjykosh pakëz gjërat me kandarin racional të kohës.
Megjithëse, kah fundi i postimit tënd del se ke tendencat e një mësueseje që nuk di metoda pedagogjike por jep e merr të injektojë me çdo kusht ato njohuri që ka. Vetëm se një gjë, Elna, unë nuk jam ai studenti i etur për njohuritë tuaja, përkundrazi. Ne vetëm se rrahim mendimet e gjykimet tona për një fenomen apo një rast konkret si ai i rumunes që ther një shqiptar. Kam përshtypjen se meqë qenke aq e dhënë pas ligjeve, ti e di se ka një ligj për vetëgjyqësinë. Në rastin tonë, rumunja , më së paku ka thyer atë ligj. Por, tjetërkund e kemi llafin ne. tek e moralshmaj dhe e pa moralshmja. Ti, vazhdon e këmbëngul se veprimi i rumunes qe i moralshëm. Po ashtu, ti vetëm tani po distancohesh pak nga pak se edhe jeta që pati zgjedhur ajo nuk është aspak për t'u lakmuar. Jo, për hesap timin të paktën. Unë vë re në foton tënde tek këndi i letërnjoftimit tënd dhe të lë përshtypjen si një nënë e devotshme dhe e pjekur. Dhe ashtu ma do mendje të jeshë. Unë mund të spekulloj tërë ditën këtu mbi karakterin tënd e ti mbi timin por nuk ja vlen, dhe nuk mund t'i japim të drejtë njëri-tjetrit për këtë. Kjo, gjithsesi nuk më ndalon të hamendësoj për ty bazuar në mënyrën se si reagon këtu.
Respekte!
Për të gjitha trojet Shqiptare nën një tërësi Shtetërore Shqiptare, t'i shkrijmë çdo energji!
Krijoni Kontakt