Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 49
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    werewolf,

Linux eshte ndertuar nga profesionistet per profesionistet dhe patjeter qe do kete programim. Une po krahasoja Windows me Mac.

Ti mbase po programon ne C, C++, ose Java. Mos harro se Microsoft ka edhe VB, C#, DirectX, ActiveX, ASP, dhe plot vegla te tjera programimi qe microsoft i lejon vetem ne Windows. Pervec scripteve ne shell, nuk kam pare ndonje gjuhe tjeter qe te punoje ne Linux dhe te mos punoje ne Windows.

Nuk mund te thuash qe Linux ka me shume programues se Windows. Vetem shiko numri e programeve qe behen per Windows dhe ata qe dalin per Linux.

Nje gje eshte e sigurte, qe Mac eshte ne vend te trete ne kete drejtim.
    Edi

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    se ketu po degjoj cudirat me te medha :P

ume jam Linux user per nje kohe te gjate gati 2.5 vjet ... nuk them se di plotesisht te gjitha gjerat po per punen time edhe per shkollen jam mese i pergatitur ... une jam ai qe e urej windows me shume se cdo program tjeter po kur vjen puna e perdor pasi esht shume user friendly edhe ka hapesire te gjere ku e mbeshtes edspace ne te gjitha pikat qe ka shtruar .. nuk mund te shpenzoj 300+ dollare per te mare nje apple po shpenzoj 1500 dollare edhe ndertoj nje Pc qe mund te kete brenda tij mac windows unix solaris linux e te gjitha kjo ishte nje
    e dyta nese mac ka qene i pari pse ka te gjithe designe te windows 3.1 e te them te drejten biles me pare se kesaj kur sa doli sistemi i program manager pa ju vene emri windows
    per nje perdorues te ri te ps une i rekomandoj 1000 here windows asnje gje tjeter me shume mac nuk eshte opensource sikunderse edhe unix
    persa i perket programimit linux si me GCC edhe me G++ kure nuk do arije te programoje ne VB C# etj po eshte shume i mire ne C, C++, BACHshell, asambly perl php etj . ne ca do lloj shkolle qe te shkosh bazat e para te progrmimit do i hedhesh me windows se nuk je kure ac gjeni qe me te pare kodin te jesh i perkryer duke ditur se VB eshte visual edhe mesazhet jane konkrete
    nese qe te mos i hyme keti debati perseri cdo gje ka mangesite e te mirat po per userat e thjeshte te PC une ju sygjeroj WIN edhe asnjehere cdo useri nuk i rekoandoj MAC duke ditur se edhe me grafikat ka humb shume ne silesi shpresojme se me G5 te kete bere ndonje perparim se nuk kam arit ndonjehre ta perdor
    Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e etan
    Anëtarësuar
    24-09-2004
    Vendndodhja
    Kamerun - AFRIKA QENDRORE
    Postime
    91

Question

Ju faleminderit per pergjigjet dhe ju ftoj perseri te me jepni nje ide ....
    Kompjuterin e pare e kam patur para gjashte vjetesh .....kuptohet pentium 3 .....me pas e hodha dhe mora nje pentium 4 ....edhe ky ma plasi buzen ....deri sa e hodha dhe kete se se duroj dot me ....para nja tete muajsh mora nje notebook toshiba satellite p10 pentium 4 (kuptohet te gjitha i kam marre te rinj ) por pas tre muajsh ....katastrofe .....nejse para ca ditesh takova pronarin e dyqanit me te madh elektronik te ketij qytetit dhe e dini se c perdorte .....nje powerbook te apple .....ai ka qene i pari qe me ka keshilluar per nje mac dhe per G5

(nje G5 me nje ecran 30 puce kushton tek 7000 euro ,nuk e di nese kushton 300 dollare me pak nje PC ?????

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    etan ti bjeme shkurt per se do e perdoresh kete PC !
    nese ti je i bindur se ca do besh me kete kompjuter atehere analizo qa eshte debatuar ketu edhe vendo :P
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

63n700 Maska e werewolf
    Anëtarësuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    164
    edi nuk thashe qe ka me shume programues per linux, kete gje nuk e di. Thashe vetem qe ketu ne Rome perdoret shume linux(ne universitete, por jo vetem). Eshte normale qe ka shume programues per windows, pasi eshte me i perhapuri.
    ardi une deri tani nuk kam pas ndo1 here rastin te programoj ne win pasi cdo gje qe kam bere e kam bere ne c, c++, smalltalk, sql ose java, dhe profesoret projektet i testojne ne ambient linux! Ne universitetin ku jam une (la sapienza, rome) nuk kemi perdor asnjehere windows. mendoj se per didaktike eshte me mire linux, pasi meson dhe me shume gjera apo jo?

etan nese pc te duhet 'per qejf' atehere eshte shume me mire te marresh nje me win jo mac......... po njese lexo ato qe jane shkru me lart dhe vendos....
    bye
    The truth may be out there, but lies are inside your head.

i/e regjistruar Maska e pagan
    Anëtarësuar
    15-02-2004
    Postime
    227
    mac lal se osht me i BUKUR (faktori kryesor ne zgjedhje), pranej.
    gjithashtu do te te shtyje te avancosh, te PRODHOSH diçka dhe ti e jo vetem te luash ose shkruash nje tekst te thjeshte siç bejne shumica qe kane win (kuptohet perveç rastit kur kryejne elektriçistin me pince e kaçavide ne dore tu montu pjese e tela).

ne vetem semundja perhapet, jo shendeti. pranej wind ja kalon makut ne shperndarje (90%).

ne e fundit robt me Mac jane me te zgjut. krahaso darwinin me edspacen kush te duket tu mo i zgjut hee (boo ktu s'e kam seriozisht heee)?

pastaj krahasimi i macut me windows s'eshte i lehte, ngaqe wind ben vetem programe kompjuterike, ndersa mac (apple) ben programe dhe KOMPJUTERAt qe i shoqerojne ato . kjo ja veshtireson punen apples, sa i perket frekuencave te larta (shpjejtesise se proçesorit, etj), te konkurroje me Intelin, AMD, Dell, e kompani.
    nga kjo vjen kryesisht edhe çmimi i larte i makinave apple. firma harxhon shume para ne fushen e kerkimit, ku dhe investimet jane kolosale per te ruajtur gjithnje hegjemonine (ose thjesht ekzistencen) ne treg.

ne me thone te drejten zgjedhja eshte e thjeshte; ai qe ka SOT pare blen mac (ferrari), ai qe s'ka blen pc (fiat). ky eshte dhe faktori kryesor zgjedhes, kudo tjeter mac-u i eshte superior Pc-se. sidomos sot me daljen ne drite te G5 biprocessor 64 bit.

ps; pas applen bota e informatikes do te ishte shume e varfer (ket e ka thone nje bossi i pc-ve) pranej dhe shteti amerikan e ndihmon applen (30 % ne shkolla) per te ekzistu, ndryshe apple do kish kohe qe do kish falimentu.
    heh fatkeqsisht bota eshte e mbush me budallenj (ps-ista) ne njoni pat thone; po t'flutronin keta do te bohej dita nate.

www.trebit.com Maska e Xemlo
    Anëtarësuar
    20-09-2004
    Postime
    460
    Citim Postuar më parë nga etan
    Ju faleminderit per pergjigjet dhe ju ftoj perseri te me jepni nje ide ....
    Kompjuterin e pare e kam patur para gjashte vjetesh .....kuptohet pentium 3 .....me pas e hodha dhe mora nje pentium 4 ....edhe ky ma plasi buzen ....deri sa e hodha dhe kete se se duroj dot me ....para nja tete muajsh mora nje notebook toshiba satellite p10 pentium 4 (kuptohet te gjitha i kam marre te rinj ) por pas tre muajsh ....katastrofe .....nejse para ca ditesh takova pronarin e dyqanit me te madh elektronik te ketij qytetit dhe e dini se c perdorte .....nje powerbook te apple .....ai ka qene i pari qe me ka keshilluar per nje mac dhe per G5

(nje G5 me nje ecran 30 puce kushton tek 7000 euro ,nuk e di nese kushton 300 dollare me pak nje PC ?????
    Me siguri do beje nja 350 euro me pak. Nuk te kushton aq shume kompjuteri jo, eshte ekrani ai qe te kryp tek ky konfigurim. Mos bej hapa te gabuara pa marre parasysh gjithshka

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Gjermani - Leipzig
    Postime
    148
    MAC porosite me dike nga Amerika se do te bie gjysem per gjysem me cmim. Une laptopin time e kam porositure nepermjete nje shoku nga Amerika. I njejti Dell qe atje bente gati 1800 me lloje lloje ofertashe, ne Europe kapte te pakten 3300 Euro. Diference tepere e madhe duke pare dhe kursine e kembemimit.

Sa per debatine MAC-WIN, ne Milano serverat qendror te Microsoftit perdorine MAC dhe Linux. Kush e di pse.
    "Ju lutem mos ushqeni asnje iluzion. Mua më vrane dhe keshtu kane vepruar edhe me dy kryetaret tjere te Shoqates së Shqiptareve "Marko Boçari", te cilet vdiqen, edhe keta, nga "leuçemia". Keto fjale ua kam thene edhe miqve te tjere te mij"...
    Fjalet e fundit te Aristidh Kola-s

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-03-2005
    Postime
    13

enderroj te kem nje g5

pershendetje,
    te them te drejten endra ime eshte te kisha nje g5, nuk dua gje tjeter,

kur shkoj nga njehere ne MONDADORI, me kenaqet shpirti duke e pare

kam zili ata qe e kane blere, na thoni pak si ju duket
    ciao

i/e regjistruar Maska e etan
    Anëtarësuar
    24-09-2004
    Vendndodhja
    Kamerun - AFRIKA QENDRORE
    Postime
    91
    hej e kam marre G5 ne darke te dergoj nje foto ,,,,eshte mbrekulli quatroooooooooooooo ox

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Windows Vista në shqip
    Nga PcCrack3r në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-11-2006, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •