Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 53
    ......................... Maska e Pogradecari
    Anëtarësuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    a
    Postime
    540

Mashkulli dhe femra me detyra dhe përgjegjësi të barabarta.

Une kam ndermend kur te martohem(maybe) ti ndaj punet me gruan 50/50

50/50 e kam llafin
    Ajo te laje rrobat une ti thaj
    Ajo te laje enet une ti fshi
    Une ti bej parate ajo ti prishe

jo se dua po keshtu sic kane ardhur kohet nuk ke c'ben tjeter
    do desha mendimet tuaja

~* rrapatushja *~ Maska e Pretty Devil
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Londer, Angli
    Postime
    61
    keshtu thuhet, por meshkujt shqiptare veshtire te kene raporte 50/50 me gruan (sidomos nese asht shqiptare, se te hujave ju rrijne ma gati).

por do te ishte ideale qe te ishte 50/50
    [size=0.5]You may shoot me with your words,
    You may cut me with your eyes,
    You may kill me with your hatefulness,
    But still, like air, I`ll rise.

Leaving behind nights of terror and fear --- I rise
    Into a daybreak that`s wondrously clear --- I rise
    Bringing the gifts that my ancestors gave,
    I am the dream and the hope of the slave.[/size]

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    50/50 mund te ngahen vetem genet midis burrit dhe gruas. Sa per punet mendoj:
    Nese burri siguron te ardhura i mbetet gruas te merret me punet e shtepise.
    Nese jane te dy te punesuar gruaja mban barren me te madhe te puneve por edhe nese e ndihmon burri nuk ka te keqe.
    Nese te ardhurat i siguron gruaja atehere burri mund te angazhohet me shume pavaresisht se nuk ka aftesi femerore ne kete drejtim.
    Ekziston nje ide se burri nuk duhet te punoje. Jam dakord me kete vetem ne rastin kur gruaja deshiron te shikoje qejfet e veta, perndryshe, kur ajo eshte e okupuar nuk ka arsye te mendosh se burri po behet grua.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Po pse ja le punet me te veshtira gruas?
    pse mos ti lash ti rrobat edhe ti thaj ajo?
    pse mos ti lash ti enet edhe ti fshij ajo?

sa per parate, nuk jam dakort qe gruaja te prishe parate e fituara nga burri.
    te dyja palet duhet te luftojne per te fituar para per familjen, edhe pastaj bashkarisht ti menaxhojne ato.
    kurse per mbajtjen e lekeve, kjo varet nga cifti, mbase gruaja, mbase burri, mbase qe te dy.

me shenoni edhe mua, edhe une jam per 50/50.
    Cdo gje eshte relative...

i/e larguar Maska e ChiCky_Gir|86
    Anëtarësuar
    23-02-2003
    Vendndodhja
    At mAh pApAz h0usE..!!
    Postime
    232
    lool nice teme
    weee qe kur qenkeni bere ju djemat me 50/50 mer!!!
    Burrat shqiptare s'ja thojne shum per te ndihmuar grat ne punet e shtepise... po me ca po shoh ky viti 2004 paska bo ndryshime me ju... hajde ishalla filloni kshtu edhe vitet e tjera...

hajt mo 50/50 jom dhe un

ABC Maska e bicjani
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    poshte gjallices
    Postime
    130
    Pa kuptim fare.Une do i jepja 80-20.Edhe kjo paska shume me duket.Po te ja nisesh me 50-50 do vije koha kur te ta fuse 100-0 se keshtu jane grate...
    .................................................. ..........

E Lirë! Maska e KaLTerSi
    Anëtarësuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    80/20 shume?? car thu ti or ti 100/0 se e di ti qe gruja nje gisht uje do e fillon te beje not.....e pra kshu.....tek e fundit per cfare i duhet asaj 50%shi ne maredhenie? se mos mer pjese ajo ne krijimin e familjes?se mos mer pjese ajo ne menaxhim e finances familjare?se mos rrit kalamaj ajo?se mos mban nje shtepi te tere, me larje tharje gatim pastrim?se mos ka mendje ajo?ehh si iku aq shpejt ajo kohe e arte ku femrat punonin aren e meshkujt kaperdiseshin per qejf te tyre me tavell ne dore, llullen e duhanit e me radio iliria ne sfond, sa keq me vjen ja dhe dy pika loti po i le te dalin per hir te keqardhjes tuaj......jetojme ne kohe te veshtira, njerezit vdesin dita dites jo nga sida e jo nga kancer dhe nderkohe femres i eshte tekur te kerkoje te drejta te barabarta......ajde budallaqe ajde rri aty ne shpi e mo harro te maresh pluhrat poshte minderit pa te tjerat ka kush i zgjidh.
    pfff tallesh ti apo ben interesantin?kush te boni ty me te zgjuar te percaktosh se sa perqindje do i japesh gruas? po numri 20 si te erdhi ne koke? cllogari bere?cformule anjshtanjeske ndoqe?kishe ngrene para se te bije ne gjume?se kur bie me stomah bosh pasojat koka i heq......aman o aman ndjej keqardhje nga nje ane se epoka ne te cilen jeton eshte shume e perparuar per mendjen tende paksa te braktisur nga vete koha.....
    po ajt se ka me keq sic te permenda side e kolere me lart...na cuditet or ti
    Toleranca, eleksiri i lirisë.

..She is so cute... Maska e jessi89
    Anëtarësuar
    25-08-2003
    Postime
    955
    50/50 eshte gjeja me e mire per nje cift.wow sa mire kjo qe......burri te bej lek e gruja te prishi.....kesaj i thone barazi ,shqip shqip.
    50/50 ne account ? ok ,po me kusht kur llogaria ime te shkoj ne zero ,te perdor karten tende.Ska problem se kur pime noi kafe mbasditeve te qeras une 100%.
    ps.e mo pogradecar nga i gjemo keto tema kaq jetike ti o vlla e?
    kissss u
    Wild and crazy can't be lazy

E Lirë! Maska e KaLTerSi
    Anëtarësuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    punet e shtepise per mendimin tim nuk percaktojne barazi pasi keto ne pergjithesi gjithnji do jene nje angazhim i gruas....nuk shoh ndonje gje te keqe tek kjo, kshu ka qene e kshu do jete gjithnji madje eshte nje nga krenarite e femres qe arrin te mbajne nje shtepi dhe njekohesisht te kontriboje ne zhvillimin e globalizmit shoqeror.
    barazia duhet te jete aty ku vlen, ne mendime, te degjohet mendimi te vleresohet te diskutohet pra te respektohet se vetem keshtu mund te arrihet ajo lumturia 'sublime' mes ciftit.
    Toleranca, eleksiri i lirisë.

bitter girl Maska e marsela
    Anëtarësuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    une them 50 me 50 por ne vendime..!saper punet e shtepise leket etj. ato mund te ndahen me konsensus sipas kohes,perkushtimit,aftesive etj.

ps: jessy shqiperi eete uroj pushime te mbara zemra!
    nga Marsi per Marsin!!
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •