Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 73
    Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    padyshim qe Caravaggio eshte me origjinal. sidomos me ngjyrat, kontrastet e forta, linjat e perspektives....te gjitha keto ja shtojne dramaticitetin, ose "vulgaritetin" sic i referohen ca kritike. Nicolas eshte si te thuash...me lirik, me "i bute" dhe domosdo me konservator.
    Summertime, and the livin' is easy...

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Ehhh... e shkova kete njehere dhe s'e mori forumi, me humbi...

E pra, mgjths. e kuptoj c'do te thote Cupka, te krahasosh surealizmin e Frides (megjithese ajo s'e dinte qe ishte surealiste derisa ja tha dikush) me stilet e Rilindjes, eshte si molle me kivi.

Frida perpiqej me teper t'ju jepte imazhe ideve apo ndjenjave, kurse keta te tjeret aq me teper qe jane meshkujt shumica derrmuese, perqendrohen me teper ne formen e jashtme fizike. Keta shihnin boten nga jashte, kurse Frida, edhe si femer, e sheh nga brenda, ndjenjat... prandaj edhe precizioni "fotografik" renditet shume me poshte ne listen e elementeve te rendesishem per te. Dihet qe zakonisht apo tradicionalisht femra njehsohet me natyren dhe paraqitet si ne harmoni me te, kurse mashkulli eshte ai qe i duhet ta shfrytezoje natyren, te gjuaje, te siguroje ushqim etj, dhe atij i duhet te fitoje me patjeter dhe te ndihet fitimtar mbi sfidat e natyres. Pikturat e Frides me duken teper natyrale, organike, deri diku edhe "primitive", ku trupi i saj paraqitet si ne harmoni te plote me natyren dhe universin qe e rrethon, apo pjese e pandashme e tij.

Ka pasur dhe ka femra, sidomos ne kohet e sotme qe "konkurrojne" me meshkujt ne lemin e zotesive te seksit mashkullor, dhe perpiqen te luajne lojen me rregullat qe kane vendosur ata, prandaj edhe pagen femrat e kane mesatarisht me te ulet, apo ka me pak femra artiste etj. Frida nuk e ben kete gje... ajo e luan lojen me rregullat e saj dhe s'pyet, e luan si femer, mbeshtetet ne vetvetja, pasi edhe shume piktura te saj jane autobiografike, dhe germon vetem perbrenda qe te zbuloje dhe te percoje tek te tjeret unin e saj. Prandaj edhe Frida ishte e sukseshme dhe ka fituar fame ne pikture.

Kshu, kshu...!

Se mos thote ndonjeri tani... "aha kaq e pati dhe angeldust, ka rrjedhur me keto qe thote!" :D
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Ne fillim s'e kuptoja ndryshimin midis Poussin dhe Caravaggios, pervec se Poussin ka me shume drite, sic tha dhe Cupka me siper. Me kalimin e kohes thuajse instinktivisht e kupton cila eshte Poussin dhe cila Caravaggio, kur i ke pare disa here. Whatever... s'me terheq shume ajo kohe/stil i tyre. Me vjen keq te them qe as qe mendoj per ta me tej. That's how I'm an amateur.

Kurse per Pollockun... sorry... me keta te mesipermet e pranoj injorancen time por me Pollock... nuk ka asgje terheqese, domethenese, dobishme, apo imagjinative ne krijimet e tij. Motra ime s'pushon se qeshuri prej punimeve te tilla, so kjo eshte dobishmeria e vetme qe kam gjetur tek ai deri tani.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

E gjifa Maska e Henri
    Anëtarësuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    për mua Goya (nëse do të më duhej të zgjidhja)
    Perëndia nuk është mace...

bitter girl Maska e marsela
    Anëtarësuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Henry me Gojen me kujtove "Rruga e mundimshme drejt njohjes"..nje liber ku pershkruhej jeta e tij..Sa te cuditshem jane piktoret!!Piktura vec atyre qe ishin vendosur ne liber s'me kujtohen, po aty mu duk i vecante,sidomos ne autoportretin.

Persa i perket preferencave te mija..shume te gjera:)
    Do vecoja Rembrandin per peisazhet, Picasson per ngjyrat dhe larmishmerine..(per mua akoma i pazgjidhshem:))dhe padyshim Dali-n per domethenien e pikturave te tij..
    Te gjithe te ndryshem..se rralle nisem ti vlersoj pikturat nga piktoret..sepse mendoj ne cdo kohe ka patur e do te kete talente te medha e vepra qe duhen vlersuar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marsela : 30-04-2005 më 07:51
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Citim Postuar më parë nga Henri
    për mua Goya (nëse do të më duhej të zgjidhja)
    Me shkoi nder mend disa here. Se mos bej ndonje gafe une (se me tre ore gjume jam) si e ka emrin ajo piktura qe portretizon ate 'krijesen' duke shqyer nje cope mish? Me vjen plasja qe se mbaj mend. (e ke parasysh si jane auditoriumet kur ulen dritat, dhe kur kjo slide u shfaq ne ekran (si mund ta harroj ndjesine! gati sa s'mu var mbi koke) mu duk sikur do me kullufiste edhe mua)

C'u pelqeni ketyre skenave violente aman :D

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Citim Postuar më parë nga Cupke_pe_Korce
    Me shkoi nder mend disa here. Se mos bej ndonje gafe une (se me tre ore gjume jam) si e ka emrin ajo piktura qe portretizon ate 'krijesen' duke shqyer nje cope mish? Me vjen plasja qe se mbaj mend. (e ke parasysh si jane auditoriumet kur ulen dritat, dhe kur kjo slide u shfaq ne ekran (si mund ta harroj ndjesine! gati sa s'mu var mbi koke) mu duk sikur do me kullufiste edhe mua)

C'u pelqeni ketyre skenave violente aman :D
    Saturn devouring his son, mi!
    Sipas mitologjise. :)
    Mgjs une e mbajta mend sepse e dija, "Satan devouring his son," lol.

P.S.: Vajta dhe gerrmova per kete. Cronus = Saturn.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 30-04-2005 më 19:38
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Tani po qe me vjen nder mend. C'faj kam une e gjora kur kjo na rrezon qe nga qiejt fluturues ne 'thertore' (lol)

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

Le bonheur de vivre (The Joy of Life)

Nje nga me te pelqyerat e Henri Matisse:
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

me nder qofsh
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    ne fluturim e siper
    Postime
    810
    ahhhhhhhhh
    se kam provim neser mbi Kandisky, malevic, Mondrian, pollock, barnett, de Kooning, and Rothko, and the pops.

he me beni pyetje qe te shoh kam msu gje apo jo.

nga tere kto do vecoja Rothko.
    ajo joy de vivre me ra ne midterm exam mezi kujtova daten.
    pershendetje goca
    Memory is a kind
    of accomplishment
    a sort of renewal
    even
    an initiation

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përshtypjet gjatë vizitave në Shqipëri!
    Nga Brari në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 03-04-2009, 05:43
  2. Atij/asaj i pelqen...
    Nga Silk në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 01-08-2006, 13:56
  3. parfumi/kolonja qe ju pelqen te seksi i kundert :)
    Nga FierAkja143 në forumin Bukuri dhe estetikë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 24-04-2006, 15:21
  4. Cfare ju pelqen tek vetja?
    Nga Rebele në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 110
    Postimi i Fundit: 18-11-2005, 21:42
  5. Të mësosh aktrimin njëherësh me abetaren
    Nga TiLoNcE në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-09-2005, 09:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •