-
-
-
-
-
Tė falemnderit Marinar...Kėto gjėra janė tė rralla, sa janė tė rralla aq mė tė madhe e kanė vlerėn. Tė lumtė...
Kjo duhet t'u tregon tė rinjėve se jeta nuk ka qenė gjithėmonė kėshtu siē e shofin ata...
-
-
e paski mbyll pjesen e pare..mir e keni ba se u mush teper..
konkluzioni im..
sa shum histori sjellin fotografite..
cdo foto qe ke sjell o marinar ka pun per nji historian serioz..
thesare jane..
me pas mundesi me jetue sa breshkat e galapagos 400 -500 vjet e me i studiue nji per nji ato foto e me ba analiza.. e me u knaq gjithashtu.. sepse ato tejapin ndjenjen e nji udhetimi prapa ne kohe..
nje FLMn te forte ke si ti si fegi etj..
nje miku im e mban sa nji faqe muri ne shpi nji foto te durrsit te viteve 20-te..
dhe at foto me port e bank e bulvard e ke sjell dhe ti ketu..
dhe me tha nji dit.. gjeja me e bukur qe kam ne shpi tha kjo foto eshte..
me kte teme u hap nje kapitull i ri ne mendjet tona.. se kemi histori e se sa shum ka per te shkruar e dokumentuar.. se sa shum duhet me ba shteti kosves e shqiperise me i ba ma aktive muzeumet e qe mileti ne vend te kenaqesise mbas pijeve e diskove te gjeje shplodhje e frymezim me teper neper muze e ekspozita arti e kulture e historie e etnografie..
e gjithashtu.. nje reflektim i madh mbas ktyre fotove qe sollet.. eshte.. cka me ba.. qe ajo qe ka mbetur nga e kaluara te mos na e shkallmoje mafia e ndertimit ne kosov e shqiperi e maqedoni e mal zi.. mafia qe per ideal ka eurot per meter katror te pallateve dhjetra katshe.. e qe per ate ideal te sajin qe ne sna hyn ne pun po na e varros historin tone te pasur..
nji shembull..
mbi rrenojat e qytetit me te lashte te ballkanit por dhe europes.. durresit.. mafia po betonon milionat e saja..
tmerr..
dhe 6 milion shqiptar po e lejojne ti zhduket krye kerthiza e historise mijra vjecare ..
nje xhuxh ne durres me nje pallosh dy metrosh ne tiran.. bejne cte duan.. dhe ne vec ham ..m..
tmerr..
vazhdoni..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt