---Postuar mė parė nga labin
Nuk ke nevoje te mbash edhe Cd-Rom edhe CD-RW.CD-RW ti lexon te gjitha disqet qe do ti lexonte CD-Romi.Me mire mbaj ne kompjuter vetem CD-RW dhe CD-Romin e heq nga kompjuteri.Te CD-RW e vendos xhamperin(kapucin e vogel plastik ne pozicionin master(M) ose CS(cabell select).
Te etiketa e CD_RW shiko pozicionin e kapsules plastike.Eshte tek M-ja? Nqs eshte te M-ja ,lere ashtu sic eshte.Nqs eshte ne pozicion tjeter e heq kapsulen plastike me maje thike dhe e ngul te cifti i kunjave qe i takojne pozicionit Master sipas etiketes.Mund te ndodhe qe ne situaten e drajverit master foleja duhet te jete bosh pa xhamper(pa kapsule) Shiko etiketen per figuren si me poshte te xhamperit..
Figura me poshte eshte nje ilustrim...Pozicioni i vendosjes se xhumperit ne Master(M),Skllav(S),ose cable select eshte ndryshe ne nje model hard drajveri dhe ndryshe ne nje model tjeter.Shiko etiketen e hard drajverit.Pra te gjitha funksionet e leximit te disqeve CD dhe CD-R do ti kryeje CD_RW.
Une ne kompjuterin tim kam vetem DVD-RW qe i lexon te gjitha disqet.I kam heq cd-rom in dhe CD-rw qe kisha.Edhe instalimin e windowsit,e bej nga DVD shkrusi,edhe muziken videot pragramet ne CD/dvd disqe i punoj ne DVD shkrusin. Mbajtja e vetem nje drajveri lexus disqesh dhe jo me shume e mban kompjuterin ne ngarkese te lehte.
Krijoni Kontakt