Lexo postimet #2 dhe #5 të kësaj teme për të zgjidhur problemin e CD.
Në lidhje me tekstin e faqeve të internetit, tek menuja e shfletuesit të internetit (internet explorer) zgjidh View > Text Size > Medium.
Lexo postimet #2 dhe #5 të kësaj teme për të zgjidhur problemin e CD.
Në lidhje me tekstin e faqeve të internetit, tek menuja e shfletuesit të internetit (internet explorer) zgjidh View > Text Size > Medium.
Edi
Te flm per madhesine e shkronjave sepse e gjeta, ndersa per drive F nuk po
i bie ne te, i bera gjitha qe thuheshin aty step by step po prape asnje rezultat.
Ja cfare del.
A mundem ti bej save une ca foto dhe kenge ne winace apo diku tjeter dhe atehere ta perdor reboot cd dhe atehere e di se me siguri do dali..??
Apo ka ndonje menyre tjeter..??
Provo njehere te futesh ne CD ROM diskun qe te ka ardhur bashke me DVD Driverin kur e ke blere.Instalohen te gjitha cfare ka disku.Disku mund te kete drajvers si dhe ndonje program.Fik kompjuterin e ndez dhe shiko nese kompjuteri e ka diktuar driverin F.Ne qofte se perseri driveri F nuk te shfaqet atehere provo te shohesh kabllin fasho(ribon) brenda ne kompjuter.Perpara se te hapesh dhe punosh brenda kompjuterit,fiket kompjuteri, hiqet kablli i rrymes nga priza ne mur.Preke nje pjese metalike jashte kompjuterit 3-4 here shpejt per te evituar ngarkesat elektrostatike.Kur te punosh brenda kompjuterit mos i leviz kembet.Ne rastin tend kablli ka 3 konektore(lidhes) si ne figuren ne postin ne vazhdim.Ne figure jepet sakte se ku duhen futur konektoret.Shume e rendesishme:konektorin me ngjyre(jo te zeze)por blu ose ngjyre tjeter e ngul ne kanalin e dyte IDE ne motherbord(shiko kanalet IDE i dhe II ne figuren ne postin ne vazhdim).Konektorin primar e lidh ne DVD dhe konektorin gri diku ne mes te fashos e lidh me CD-Rom driverin.Cdo konektor ka nje gunge drejtkendeshe si dhemb qe futet ne te caren anesore te murit plastik ne mes te folese ne dvd drive,cd rom drive dhe kanalin e dyte Ide ne motherbord.Pasi ke bere lidhjen ne rregull,ndez kompjuterin.Do shohesh qe kompjuteri do te jape qe diktoi nje pjese te re hardware.Windowsi do te te kerkoje CD-ne e DVD Driverit.Instalon cfare ka CD dhe DVD driveri do shfaqet si F dhe do jete plotesisht funksional.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 07-01-2006 mė 15:54
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Figura e kabllit me tre lidhesa http://img285.imageshack.us/my.php?i...nektore1kq.jpg Figura me kanalet IDE i pare dhe i dyte ne madherbord http://img285.imageshack.us/img285/8...ryshuar5oz.jpg
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Per mendimin tim nese Ka punuar me pare edhe tani nuk te punon edhe ti je e sigurt se nuk ke fshire gje apo ke ndryshuar gje eshte koha qe ti te maresh nje CD te ri. Nuk e di se nese kur e ristarton kompjuterin e gjen si nje paisje te re kompjuteri apo jo po per te bere nje kontroll te thjeshte. Kur te vesh ne System properties >> Device Manager Aty shtyp butonin F5 edhe kliko ne nje pjese te fushes se bardhe edhe shko tek Action > Scan For HardWare changes edhe shiko nese kompjuteri do e tregoje si paisje. Nese jo atehere ka shume mundesi. Ose kabbli IDE qe te ka treguar beni ka probleme ose CD-r nuk mer energji nga power supply ose driveri eshte i vdekur. Gjera qe nuk behen vete. E shof qe ke compaq kompjuter me jep me shume info per kete kompjuter.
Ardi
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Pershendetje
Kam per te kopjuar rreth 2000 cd dhe desha te marr mendimin tuaj se si mund te arrij ti kopjoj me shpejt se metoda primitive qe perdor deri tani.
Kam kopjuar me pare nga 300 cd me nje cd writer nje nga nje , dhe per te kopjuar keto 2000 cd thashe ti vendosja secilit pc nga nje cd writer ne menyre qe te mbaroje me shpejt. Jane nja 3 pc ne lab . Pra te kopjoj cd nje nga nje si me pare por me tre cd writer. A ka ndonje rruge me te shpejt per te kopjuar kete numer te madh cd ...a ka ndonje hardware tjeter qe mund te me vije ne ndihme dhe sa mund te kushtoj ai...
Gjithe te mirat
Koha eshte jeta!
Koha eshte si shpata po se preve te pret ajo ty.
Ditet jane si shigjeta kurse njerzit jane shenjestrat e tyre!
Dora qe nuk shkruan eshte kembe!
E mira eshte te vendosesh 3 cd write edhe fillo bej nga 3 cd pernjehere,
persa i perket hardware qe kerkon ti duhet te kontaktosh me kto qe kane studio muzike, radio.
Jeta ime, mban emrin e saj..
Te duhet kulle kopjuse per CD/DVD.Ke nje faqe ketu per sisteme kopjimi CD/DVD.Kullat jane me 6 sirtare.Mund te perdoresh disa kulla kopjuse.I lidh me njera tjetren si rrjet.Mund te lidhesh deri 10 cope kulla=60 cd/dvd djegje njekohsisht.Shiko kete faqe.http://www.mfdigital.com/5000series.html
Nje tip tjeter kopjusi CD/DVD eshte ketu.Mund te djegesh 8 dvd/ore.Per rastet e djegjeve te cd-ve arrin te djege 17 cope/ore.Zakonisht kopjusat e DVD-ve nuk djegin dvd qe jane te mbrojtura me "copy protect[urlhttp://www.stordigital.com/sd100.html[/url] Ky tip djegesi dhe kopjusi perballon djegje panderprerje te 50 cope cd,per nje cikel pune.Me pas duhet fikur dhe ndizet prape.Mbushet me 50 cd per te vazhduar me djegje.http://www.stordigital.com/sd100.html
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 08-01-2006 mė 10:51
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
E di pak si teori te pergjithshme, por po mundohesha ti burn ato filmat shqiptare qe qarkulluan verdalle se fundmi dhe dicka nuk shkonte.
Juve qe i moret, dini gje si i behet qe ti burn-esh ne DVD?
Une kam Nero 6.0 (perfshin Nero EXpress dhe gjithe ato te tjerat), dhe gjithashtu kam Clone DVD.
Fillova ti bej me Nero Express, po disa skedare i njihte (recognize) disa jo dhe nuk i bente uplpoad te gjithe (nga cdo folder per secilin film ke ka me shume se nje skedar).
Une e kisha idene qe Nero i konverton vete cdo lloj skedari ne dvd file, megjthese nuk ja di shume rradhen ketyre puneve me thene te drejten.
Na jepni pak informacion ju lutem qe ti hedh ne DVD ti shoh rehat ne TV.
Faleminderit
Cilat lloje filesh nuk ti njef sepse me sa di une nero nuk mund te shkruaje nje DVD Video nga filet .avi .mpg duhet te besh konvertimet e pershtatshme
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Krijoni Kontakt