nuk e di pse pres te rrezohem. me siguri eshte vetem parandjenje e keqe, e bazuar ndoshta vetem ne eksperiencat e kaluara, apo edhe me keq, ne memorie gjenetike. me behet sikur jam duke pare ate endrren e zakonshme, sikur jam duke fluturuar, duke rreshkitur ne ajer nje meter siper tokes, e sikur do arrij nje moment qe graviteti do me terheqi perposhte e s'do kem me fuqi te fluturoj.
nuk ka pse te rrezohem. jane te tjera forca ato qe e kontrollojne fluturimin tim. sa do cinik te kem qene, jam shnderruar ne skeptik fale saj (s'po ia them emrin per efekt. hihihi). mirepo sa do skeptik qe te jete dikush, dhe kete e them duke dale pa frike nga veta e pare, eshte dicka ne te cilen besojme verberisht, eksiston, apo jo. pak a shume si zoti. kjo dicka, qe besojme verberisht, na terheq. duhet te kete dicka ne enderr, midis deshires per te fluturuar dhe besimit se ndodhemi ne ate gjendje ku fluturohet. ashtu si ka dicka qe po me ben te ngrihem ne fluturim, te humbas token me deshire.
radio populli po kerrcet me muzike dekadente. kam ngritur zerin dhe kam hapur dritaret. hyn nje fllad i lehte pranveror, aq i embel, sa me duhet te mjaftohem me fjale klishe per t'a pershkruar. diku neper dhome me flluskon shpirti, del nga dritarja, ngjitet neper dege pemesh duke i ledhatuar lehte, vazhdon te ngjitet siper kurores se tyre, mahnitet me qiellin blu, me lehtesine e vete, me token e bukur poshte, me arkitekturen e metropolit ku jetoj, ngjitet, ngjitet, ngjitet, bashke me tingujt e kenges.
"and then I saw her face, now I'm a believer". the monkeys.
besoj. po po, besoj tek dashuria. dhe ka gravitet. dashuria ka aq gravitet, sa te gjithe ndjehemi patetik perpara saj. sa do i fuqishem te jete besimi ne forcat e gravitetit dhe sa do te pakundershtueshme efektet e ketyre forcave, dashurise nuk i largohesh dot. te perpiqesh, je patetik. ne rrethana te tjera, patetizmi eshte dicka qe te tjeret t'a falin kollaj, por qe kurre nuk ia fal vetes. po ne dashuri? pamvaresisht ca kahu ka levizja, -drejt dashurise apo drejt tokes- nje patetizem te tille, edhe vetes ia fal.
nuk e di pse pres te rrezohem. po qe se besoj verberisht tek dashuria, atehere kjo force duhet te jete ne gjendje t'a mposhti forcen e rendeses dhe te mos rrezohem kurre. apo aq i verber eshte besimi im, sa qe nuk e kuptoj qe po pllaqaritem patetikisht ne lluce?
c'lodhem kot. duhet te besoj ca me shume ne perfundime cinike. dashuria eshte patetike dhe pike.
Krijoni Kontakt