Close
Faqja 15 prej 16 FillimFillim ... 513141516 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 155
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Femrat e vetequajtura inteligjente zakonisht kane prirje te theksuara feminizmi e me ngjajne me ate qenin e liruar nga zinxhiri , qe ja fillon vrapit e sdi ku shkel e ca ka para

Sc e kam thene inteligjence eshte fjale e huaj per zgjuarsi. Kuocienti i INTELIGJENCES eshte kuocient i lindur e jo i fituar. Nese studimet thone qe ky kuocient eshte me i larte ne nje gjini atehere te sillen studimet perkatese .
    E vetmja gje e sigurte eshte se meshkujt jane superiore ne logjiken abstrakte ,prandaj filozofia,fizika e matematika kane per pare gjithmone dominimin mashkullor. Por kjo sdo te thote qe femrat jane me pak inteligjente,thjesht inteligjencen e shprehin ne menyra te ndryshme. (Si psh duke gatuar ose pastruar )
    Me duket se po kundershton vete veten me ato dy fjali qe kam bere ne bold. Ka mundesi te na sjellesh ndonje studim qe verteton kete pohim qe ke bere ti ketu persa i perket superioritetit te meshkujve ne logjiken abstrakte? Te arrish te kundershtosh dicka qe the vete vetem nje fjali me pare, a nuk tregon mungese inteligjence apo...? Gjithmone kam menduar se ata/ato qe hiqen si me inteligjentet dhe bejne cmos qe te bejne te tjeret t'i besojne qe jane te tille, jane pikerisht ata/ato qe lene vertet per te deshiruar ne kete aspekt. hmmmm...me c'po shoh qenka e vertet.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Inteligjenca i perket fares njerezore.Disa njerez e kultivojne,disa jo.Disa femra jane me inteligjente,disa perpiqen te tregohen te tilla dhe per hir te ashtuquajtures inteligjence,kalojne caqet e logjikes.Lum si ne per ato femra!!!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga alda09 Lexo Postimin
    Ju dominuesi mashkullor mos mos i vishni inteligjences femerore karakteristikat e Marigos,me kete nuk dua te them qe une jam inteligj femerore por dhe per dore nuk me ka terhequr ndonje dominim mashkullor deri tani.
    E thene ne kete menyre me vjen ndermend ajo shprehja popullore. 'Paske qene burre i forte'.

Marigoja ishte teper inteligjente. Vetem trimi ishte ne gjendje ta kthente ne sorkadhe. Ti mesa po shprehesh nuk qenke sorkadhe por 'burre i dheut'.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga DeAdA Lexo Postimin
    Me duket se po kundershton vete veten me ato dy fjali qe kam bere ne bold. Ka mundesi te na sjellesh ndonje studim qe verteton kete pohim qe ke bere ti ketu persa i perket superioritetit te meshkujve ne logjiken abstrakte? Te arrish te kundershtosh dicka qe the vete vetem nje fjali me pare, a nuk tregon mungese inteligjence apo...? Gjithmone kam menduar se ata/ato qe hiqen si me inteligjentet dhe bejne cmos qe te bejne te tjeret t'i besojne qe jane te tille, jane pikerisht ata/ato qe lene vertet per te deshiruar ne kete aspekt. hmmmm...me c'po shoh qenka e vertet.
    L'altrui piccola bambina felice,ku e sheh ti paradoksin ? Inteligjenca nuk ka si karakteristike vetem abstraksionin por edhe prakticitetin.
    Meshkujt per arsye evolucioni kane zhvilluar anen abstrakte kurse femrat ate praktike. Kjo gje dihet e nuk ben paradoks me faktin qe inteligjenca duhet te jete e njejte nga pikepamja numerike ne shkallen deri ne 140.
    Nuk besoj se nese lind nje djale e nje vajze kuocienti i djalit duhet te jete domosdoshmerisht me i larte se i vajzes,por ana abstrakte e djalit eshte me e zhvilluar se e vajzes ashtu sikunder ana praktike e djalit eshte inferiore ndaj asaj te vajzes.

Pse? Sepse inteligjenca e njeriut u zhvillua ndersa mashkulli gjuante e ishte gjithe diten jashte ndersa femra mblidhte barishte perreth 'shtepise' e kujdesej per vatren.
    Sigurisht qe aty u be edhe diferencimi.

p.s spo te shaj sic bere ti me mua se te kam patriote

Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    L'altrui piccola bambina felice,ku e sheh ti paradoksin ? Inteligjenca nuk ka si karakteristike vetem abstraksionin por edhe prakticitetin.
    Meshkujt per arsye evolucioni kane zhvilluar anen abstrakte kurse femrat ate praktike. Kjo gje dihet e nuk ben paradoks me faktin qe inteligjenca duhet te jete e njejte nga pikepamja numerike ne shkallen deri ne 140.
    Nuk besoj se nese lind nje djale e nje vajze kuocienti i djalit duhet te jete domosdoshmerisht me i larte se i vajzes,por ana abstrakte e djalit eshte me e zhvilluar se e vajzes ashtu sikunder ana praktike e djalit eshte inferiore ndaj asaj te vajzes.

Pse? Sepse inteligjenca e njeriut u zhvillua ndersa mashkulli gjuante e ishte gjithe diten jashte ndersa femra mblidhte barishte perreth 'shtepise' e kujdesej per vatren.
    Sigurisht qe aty u be edhe diferencimi.

p.s spo te shaj sic bere ti me mua se te kam patriote
    Mos o zot mos me thuaj qe je fierak megjithese nuk do habitesha se dukesh qe je kokeforte

Tani komenti im kishte te bente me:

Nese studimet thone qe ky kuocient eshte me i larte ne nje gjini atehere te sillen studimet perkatese .
    E vetmja gje e sigurte eshte se meshkujt jane superiore ne logjiken abstrakte ,prandaj filozofia,fizika e matematika kane per pare gjithmone dominimin mashkullor.
    Dmth ishte thjesht e bazuar ne faktin qe ti kerkove statistika per cfare kishin thene te tjeret, por kur vjen puna te ty, ajo qe thua ti s'ka nevoje per statistika sepse e ke thene ti e s'e luan as topi...LOL (Ja ben muuuu qe je fierak )

Tani si i behet qe mua me pelqen me teper te shkoj per peshk se sa te mbledh barishte? lol

P.S. Ika njehere une se kam nje provim final. Keshtu eshte kur duam te behemi inteligjente me pahir. Me mire po shkoj te bledh barishte...LOL

Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder
    Hmmm... perfundimisht une nuk kam frike nga ty (cik fare ndoshta)...
    Ketu eshte momenti qe une gjunjezohem (me mendime perverse) perpara inteligjences se moderuar qe i njeh kufijte e saj, dhe flet me qetesine e sigurise se sprovuar ne debate me qenie inferiore

E thene ne menyre te permbledhur per ti ardhur perballe kapacitetit mendor te disave : Ec icik ketu rrusho...
    hahahahahahah...F-I ta perkthej kete qe ke thene une se vallahi duhet te jesh shume inteligjente ta kapesh. Ncuk vij po thx per oferten...lol

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga DeAdA Lexo Postimin
    Dmth ishte thjesht e bazuar ne faktin qe ti kerkove statistika per cfare kishin thene te tjeret, por kur vjen puna te ty, ajo qe thua ti s'ka nevoje per statistika sepse e ke thene ti e s'e luan as topi...LOL (Ja ben muuuu qe je fierak )

Tani si i behet qe mua me pelqen me teper te shkoj per peshk se sa te mbledh barishte? lol

P.S. Ika njehere une se kam nje provim final. Keshtu eshte kur duam te behemi inteligjente me pahir. Me mire po shkoj te bledh barishte...LOL
    l
    Kerkova statistika sepse nuk ka hasur ndonjehere qe femrat kane QI (nuk eshte llaf turpi por versioni italian i IQ-se) me te ulet se meshkujt,ndersa psh kam hasur qe te zinjte e kane me te ulet se te bardhet dhe se te verdhet.
    Nderkaq persa i perket abstraksionit per kete jane bere studime specifike qe kane rene dakort me ate qe shihet kudo,dmth mashkulli eshte me i prirur sesa femra ta kete 'koken mes reve' si dhe e duron me lehte se femra vetmine e cila perballohet me lehte vetem brenda abstraksionit.

Ty qe te pelqen me shume te ikesh per peshk te duhet bere dhurate nje kallam i mire (sa e 'keqe' eshte gjuha shqipe mer zot)

p.s dalsh faqebardhe ose ndr suksese qe te mos mbledhesh barishte se te cahen duart po hase ne ferre

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    E pse te kesh frike nga nje femer inteligjente....???Mbase ne rastin kur mashkulli e ndjen veten inferior(nga ana e njohurive kuptohet)....por edhe ne kete rast femra qe eshte me te vertete "inteligjente" nuk e ben mashkullin te ndihet inferior.
    Mendoj se eshte shume here me fyese perpjekja e mundimshme per te mos bere te ndjehesh inferior, nga pamundesia per te folur me partnerin ne tema ne te cilat je paragjykuar te kesh inferioritet, si dhe nga aftesia per deshiruar te mbetesh inferior gjithe jeten.

Se pari, respekti per te mos fyer tjetrin eshte tipar njerezor i cili lidhet me personalitetin e njeriut, me sakte me formimin e tij. Se dyti, respekti nuk ka asgje te perbashket me meshiren. Meshira ndaj injorances eshte semundja me e keqe e njerezimit.

Respektin mund ta derivoje nga titulli burre/grua per hir te marteses, per hir te dashurise, per hir te integritetit/formimit individual, ose te te gjithave bashke. Nuk e di sa vete do ngrinin doren ketu per t’i kerkuar gruas te qeshte “per respekt” me shakane e tyre idioteske, komentin e pamatur, ose ofendimin. Inteligjenca eshte vetem katalizatori qe te ndihmon te kuptosh se cilin raport nga keto me lart po respekton dhe pse.

Respekti nuk eshte gjinor. Kam pare shume raste kur burrat fyejne bashkeshortet ne publik, dhe me pak ne rastin e kundert.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 18-06-2008 mė 22:39
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Meshira ndaj injorances eshte semundja me e keqe e njerezimit.
    Me lejo te shkruaj kete mendim ne vazhdim te postimit tuaj,Styx..
    Nuk mendoj se nje mashkull do kishte frike ndaj nje femre inteligjente, por ajo qe mendoj eshte se ketij mashkulli ne nje lidhje te tille do i vritej shume egoja e tij. E me kete dua te dal tek 'respekti' teper i madh qe ai mashkull (egoja e te cilit eshte vrare) do arrije t'i jape asaj femre, gje qe shume kollaj mund te realizohej me ironine, fyerjen ne publik te partneres, sarkazmes ose duke perdorur ate arrogancen e tyre, shume metoda te 'kendshme ne fakt'. Nje femer inteligjente nuk do arrinte kurre ta ulte veten apo t'a ndieje kete mashkull pjese te mendimeve te saj, ndonese ajo, per hir te ndienjave, per hir te familjes etj etj do i jape respektin qe merriton (mbase dhe me shume sec meriton). Por nuk mund ta mendoj se nje femer e tille do arrinte te falte meshire per hir te ndienjave, duke I perkedhelur injorancen partnerit te vet....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *Anxhi* : 19-06-2008 mė 00:53

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga *Anxhi* Lexo Postimin
    Nuk mendoj se nje mashkull do kishte frike ndaj nje femre inteligjente, ....
    Ne rregull.

por ajo qe mendoj eshte se ketij mashkulli ne nje lidhje te tille do i vritej shume egoja e tij. E me kete dua te dal tek 'respekti' teper i madh qe ai mashkull (egoja e te cilit eshte vrare) do arrije t'i jape asaj femre, gje qe shume kollaj mund te [B]realizohej me ironine, fyerjen ne publik te partneres, sarkazmes ose duke perdorur ate arrogancen e tyre,....
    Si quhet ajo ndjenja qe e ben mashkullit te vritet ne ego? Per me shume te sulmoje publikisht? Kur sulmon njeriu *anxhi*? Kur ndihet i sigurte dhe ne paqe?

Nje femer inteligjente nuk do arrinte kurre ta ulte veten apo t'a ndieje kete mashkull pjese te mendimeve te saj, ndonese ajo, per hir te ndienjave, per hir te familjes etj etj do i jape respektin qe merriton (mbase dhe me shume sec meriton). Por nuk mund ta mendoj se nje femer e tille do arrinte te falte meshire per hir te ndienjave, duke I perkedhelur injorancen partnerit te vet....
    Pra po pranon qe kjo femer nuk ka asgje te perbashket me kete mashkull pervec anes fizike dhe titullare (baba i femijeve). Behet fjale per respektet per hir te marteses, ku femra ndihet superiore intelektualisht dhe ne te njeten kohe mallkon diten qe u lidh me kete burre. Ke te drejte, fola bute. Ne vend te "meshires" duhet te kisha perdorur shprehjen "nje doze te mire perbuzje".

Femra dhe meshkuj hipokrite!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Si quhet ajo ndjenja qe e ben mashkullit te vritet ne ego? Per me shume te sulmoje publikisht? Kur sulmon njeriu *anxhi*? Kur ndihet i sigurte dhe ne paqe?
    Nje femer inteligjente as qe do e merrte mundimin te hapte nje bisede (apo te merrte pjese ne nje debat) me dike qe nuk do e shihte te nivelit te saj(ose te perafert). Fakti qe ajo eshte lidhur me kete njeri do te thote se ka ndier dashuri per te.. Po cfare e ka bere kete femer t'a doje ate mashkull? Rasti qe une kam sjelle eshte nje rast 'esktrem'. (qe ka ndodhur dhe eshte i pranishem ne shoqerine tone, e aspak hipokrit, po ta shohesh holle holle..) Terheqja fizike eshte njera ane e medaljes por qe te vazhdoje e te perfundoje ne martese duhet besoj te kaloje shume hapa.

Di te them se krenaria e kesaj femre eshte ne perpjestim te zhdrejte me injorancen e nje mashkulli. E nga kjo lind pikerisht e gjithe problematika e ketij debati. Krenaria e tepruar e ben mashkullin impulsiv, e te ndihet i 'nenvleresuar' nga femra qe ai ka ne krah. Sulmi fillon pikerisht atehere kur ky mashkull perpiqet te fyeje inteligjencen e saj e te shpalose ironine..etj per te kuruar disi egon e vet (te pakten keshtu pretendohet). Nje njeri ndihet i sigurt dhe ne paqe atehere kur ka mirekuptim mes te dyja paleve. Nese nje mashkull nuk arrin t'i fyeje inteligjencen kesaj femre, ose me shume akoma t'a talle ne sy te te gjitheve dhe pse e di qe e ka gabim, atehere jam e bindur se toleranca do te ishte e dyanshme.

Pra po pranon qe kjo femer nuk ka asgje te perbashket me kete mashkull pervec anes fizike dhe titullare (baba i femijeve). Behet fjale per respektet per hir te marteses, ku femra ndihet superiore intelektualisht dhe ne te njeten kohe mallkon diten qe u lidh me kete burre. Ke te drejte, fola bute. Ne vend te "meshires" duhet te kisha perdorur shprehjen "nje doze te mire perbuzje".
    Ne fakt dhe une e vura re qe kishe folur shume bute. (per kete arsye dhe te replikova-shpresoj mos ma kesh marre per ters.. Gjithsesi..) Perbuzja fillon atehere kur limitet e respektit te ndersjellte thyhen.

Ps. Per frazen e fundit nuk po jap replikim. Cdo gje eshte relative..

Faqja 15 prej 16 FillimFillim ... 513141516 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •