Close
Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 155
    i/e regjistruar Maska e Uarda-1
    Anėtarėsuar
    09-06-2008
    Postime
    896
    Citim Postuar mė parė nga [era] Lexo Postimin
    Nuk besoj se meshkujt kane frike nga vajzat inteligjente, thjeshte disa nga ata nuk kane durim te merren me vajzat inteligjente.
    Ne te vertete mendoj se vajzat qe jane me inteligjente jane edhe me te ndjeshme e prandaj duhet te jesh teper delikat per te kuptuar botekuptimin e tyre.
    Fatkeqesisht kjo s'eshte dhunti e te gjithe djemve e eshte normale keshtu, sepse sikurse te gjitha vajzat nuk jane inteligjente ashtu edhe te gjithe djemte nuk jane zotni...
    Ke te drejte Era, menyra me e bukur e nje djali qe te propozoje nje vajze sot eshteoj..... do vish te pime nje kafe me....., e quaje kete inteligjence, ose ndryshe te vihen mbrapa dhe te ndjekin si puna e qenit (flas vetem per disa), shpresoj mos kete ne forum te tille.
    sigurisht ka dhe djem qe jane zotni, nuk i fut te tere ne nje thes po flas per ata qe perdorin keto metoda.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Uarda-1 : 14-06-2008 mė 12:15
    Zoti ėshtė pranė gjithė atyre qė kėrkojnė, pranė gjithė atyre qė e kėrkojnė nė tė vėrtetė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Pyes veten, sikur kjo teme te ishte per meshkujt, sikur te vihej ne dyshim fakti nese ka apo jo meshkuj te zgjuar, a do indinjoheshim ne meshkujt ne te njejten menyre si po bejne femrat, dhe a do perpiqeshim tģia mbushnim mendjen femrave se ne fakt ne jemi te zgjuar?

i/e regjistruar Maska e Uarda-1
    Anėtarėsuar
    09-06-2008
    Postime
    896
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Pyes veten, sikur kjo teme te ishte per meshkujt, sikur te vihej ne dyshim fakti nese ka apo jo meshkuj te zgjuar, a do indinjoheshim ne meshkujt ne te njejten menyre si po bejne femrat, dhe a do perpiqeshim tģia mbushnim mendjen femrave se ne fakt ne jemi te zgjuar?
    Nuk vihet aspak ne dyshim qe ka dhe shume meshkuj te zgjuar,por po te isha shume feministe ashtu si disa nga ju djemte u treguat maskiliste do dhoja:e......nuk e dija se egzistonin, ose...me bej nje zile kur te shohesh nje, por puna nuk eshte keshtu sepse ka dhe shume djem inteligjent ashtu si ka dhe shume budallenj.
    Zoti ėshtė pranė gjithė atyre qė kėrkojnė, pranė gjithė atyre qė e kėrkojnė nė tė vėrtetė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ne rregull, por a mendon se do e vrisnim mendjen ne cunat nese ju gocat do thoshit qe nuk ka meshkuj te zgjuar?
    Une them se jo, te pakten shumica derrmuese e djemve as qe do e perfillte ate mendim.

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Ne rregull, por a mendon se do e vrisnim mendjen ne cunat nese ju gocat do thoshit qe nuk ka meshkuj te zgjuar?
    Une them se jo, te pakten shumica derrmuese e djemve as qe do e perfillte ate mendim.
    xfiles a nuk mendon se mund te thoshim te njejten gje per femrat ndaj meshkujve?!

Qe nje mashkull te kete frike nga nje femer inteligjente per mua do te thote qe ai mashkull ka problem me veten e vet dhe jo me inteligjencen e nje femre. Ai mashkull nuk mendon se eshte ne te njejtin nivel me te prandaj dhe eviton rejection.

Shume djeme ketu kane thene qe femrat inteligjente nuk ekzistojne. Pyetja ime eshte se cfare kuptoni ju me inteligjence? Dmth kur thua nje femer eshte inteligjente, po flisni per sa intelektuale eshte ajo dhe per nivelin arsimor qe ka, sa e njeh boten dhe si vepron ne situata te ndryshme, apo sa dinake eshte? Te gjitha keto jane cilesi shume te ndryshme te nje femre dhe qe te arrish te thuash nese nje femer eshte inteligjente apo jo duhet te specifikosh se ne c'kuptim e ke fjalen. Per shume njerez kjo eshte dicka subjektive dhe cfare eshte inteligjente per nje mashkull nuk eshte per nje tjeter. Per shembull, thjesht per faktin qe une harxhova kohe ne kete teme tani, disa mund te mendojne se tregoj qe nuk jam inteligjente, kurse disa te tjere mund te thone te kunderten. A dua t'ja di une? JO

Per mua inteligjenca nuk tregohet thjesht ne sa shkolla ke bere dhe sa e zgjuar je ti te flasesh gjithe diten per inflacionin ne Kine apo per psikologjine e femijeve. Shkolla te jep dituri por nuk do te thote qe te ben me te afte ne fusha te tjera te jetes, si psh te dish si te sillesh me femrat, apo si te perballosh nje femer inteligjente. Kam pasur "fatin" qe te flisja nja dy here me nje djale shqiptar ketu qe kishte mbaruar dy mastera dhe po bente dy PhD tani, por kur vinte puna te fliste me nje femer, t'i sillte zorret te gryka. Ishte shume i ditur nga ana e librave, por kur vinte puna nga jeta nuk e kishte haberin fare. A quhet ai nje mashkull inteligjent?

Pra, nuk ke pse te kesh frike nga nje femer inteligjente sepse nje femer inteligjente nuk do te arrinte kurre qe te te bente ty ta shkoje ndermend dicka te tille. Nqs ajo te ben te ndihesh inferior ndaj saj, atehere asaj i pelqen nje mashkull qe e kap prej hunde dhe ai vete ku t'i doje qejfi asaj. Ajo nuk eshte nje femer inteligjente, por thjesht nje femer dinake. Inteligjenca e nje femre nuk tregohet ne sa e zonja eshte ta bej nje mashkull qe te kete frike prej "inteligjences" se saj, por se sa ajo femer arrin ta bej ate mashkull te ndihet ne te njejtin nivel me te, pak rendesi ka nese kane te njejtin nivel arsimor apo nese e njohin jeten te dy njesoj. Nje femer inteligjente eshte ajo qe edhe duke mbajtur nje low profile arrin te realizoje ne jete gjithcka qe deshiron, di kur te flas dhe kur te degjoje, dhe me e rendesishme akoma te jete e hapur ndaj mendimeve te te tjereve dhe jo te mendoje se di gjithcka. Nje femer dinake di si ta bej per vete nje mashkull ne fillim, kurse nje femer inteligjente di si ta bej ate te sajin perjete.

Kalofshi mire te gjithe

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga DeAdA Lexo Postimin

Pra, nuk ke pse te kesh frike nga nje femer inteligjente sepse nje femer inteligjente nuk do te arrinte kurre qe te te bente ty ta shkoje ndermend dicka te tille...
    Hmmm... perfundimisht une nuk kam frike nga ty (cik fare ndoshta)...
    Ketu eshte momenti qe une gjunjezohem (me mendime perverse) perpara inteligjences se moderuar qe i njeh kufijte e saj, dhe flet me qetesine e sigurise se sprovuar ne debate me qenie inferiore

E thene ne menyre te permbledhur per ti ardhur perballe kapacitetit mendor te disave : Ec icik ketu rrusho...

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Femrat e vetequajtura inteligjente zakonisht kane prirje te theksuara feminizmi e me ngjajne me ate qenin e liruar nga zinxhiri , qe ja fillon vrapit e sdi ku shkel e ca ka para

Sc e kam thene inteligjence eshte fjale e huaj per zgjuarsi. Kuocienti i INTELIGJENCES eshte kuocient i lindur e jo i fituar. Nese studimet thone qe ky kuocient eshte me i larte ne nje gjini atehere te sillen studimet perkatese .
    E vetmja gje e sigurte eshte se meshkujt jane superiore ne logjiken abstrakte ,prandaj filozofia,fizika e matematika kane per pare gjithmone dominimin mashkullor. Por kjo sdo te thote qe femrat jane me pak inteligjente,thjesht inteligjencen e shprehin ne menyra te ndryshme. (Si psh duke gatuar ose pastruar )
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e alproud
    Anėtarėsuar
    03-05-2008
    Postime
    292
    Citim Postuar mė parė nga AuGuSt_ Lexo Postimin
    Frika nga vajzat Inteligjente!

Pse po ndodh qe meshkujt 'u frikesohen vajzave qe jane inteligjente. I zgjuar eshte ai qe di ta Zgjedhe te dashuren e tij dhe te vendose ne kohen e duhur,po ashtu i kulturuar eshte edhe ai qe di te zgjedhe midis gjerave dhe midis mendimeve.

Une nuk mendoj se meshkujt u frikesohen vajzave inteligjente, seps kur flitet per djemte mendohet per gjinine me te forte. Keshtu, ai mund t'ia dale ne c'do aspekt te jetes nese vertet mendon te beje dicka. Inteligjentet e kane pak me te veshtire te bien ne gracke sesa vajzat e tjera, sps ato mendojne pak me shume dhe per mendimin tim e kane nje koncept te vecante se si t'i pergjigjen ofertes se nje mashkulli .
    Kjo ska krijuar asnjehere problem per mua personalisht por edhe per te tjeret sbesoj se eshte kaq serioze. Gjeja qe i pengon djemt per te qene me aktiv me ato qe ju po i quani vajzat inteligjente eshte se ato jane tipi i femres qe eshte mesuar me joshjen duke qene drejtuese e cdo aktiviteti. Kjo eshte nje "Beteje" e ashper qe mashkulli shqipetare e ka si shume te veshtire te pajtohet me te. Por meshkujt ne pergjithesi keshtu jane, duan te jene vete prijesit, nuk duan te drejtohen pasi instinkti i tyre nuk ua lejon kete lehtesisht.

Pastaj nese nje femer eshte e tille ajo do te kerkoje shume llogari, do te kerkoje te mbaj gjithmone poshte kembeve te saj, te mos lejoje te tradhetosh por do ja lejonte tradhetine vetevetes dhe shume gjera te tilla.

Nje femer e tille do te ishte problem serioz dhe bela e madhe.
    Fali armiqte e tu por asnjehere mos harro emrat e tyre.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga maryp Lexo Postimin
    ja nje mashkull shqiptar me inteligjencen e tij tipike...me siguri inteligjent i lindur
    Nuk me intereson te jem inteligjent e as te shfaqem si i tille,kam objektiva te tjera ne jete,si psh te kem mundesi te rris nje tufe kalamajsh
    Po ty cfare te shkoi shtrember ?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anėtarėsuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Femrat e vetequajtura inteligjente zakonisht kane prirje te theksuara feminizmi e me ngjajne me ate qenin e liruar nga zinxhiri , qe ja fillon vrapit e sdi ku shkel e ca ka para

Sc e kam thene inteligjence eshte fjale e huaj per zgjuarsi. Kuocienti i INTELIGJENCES eshte kuocient i lindur e jo i fituar. Nese studimet thone qe ky kuocient eshte me i larte ne nje gjini atehere te sillen studimet perkatese .
    E vetmja gje e sigurte eshte se meshkujt jane superiore ne logjiken abstrakte ,prandaj filozofia,fizika e matematika kane per pare gjithmone dominimin mashkullor. Por kjo sdo te thote qe femrat jane me pak inteligjente,thjesht inteligjencen e shprehin ne menyra te ndryshme. (Si psh duke gatuar ose pastruar )
    Ju dominuesi mashkullor mos mos i vishni inteligjences femerore karakteristikat e Marigos,me kete nuk dua te them qe une jam inteligj femerore por dhe per dore nuk me ka terhequr ndonje dominim mashkullor deri tani.

Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •