Ēfare mendoni ne lidhje me njerezit idealiste dhe idealizmin?
...
A jeni idealiste?
Po, jam shume idealist/e.
S'jam edhe aq.
Jo, nuk jam.
Nuk e di ēfare te them.
Ēfare mendoni ne lidhje me njerezit idealiste dhe idealizmin?
...
A jeni idealiste?
Mendoj se njeriu jeton me nje ideal dhe ndokush tallet me kete aspekt te idealisteve. Ndersa une Odeoni e vleresoj idealizmin e nje personi, pasi njerzit idealiste jane te paster per ate cka kane si ideal dhe jo te nisen nga qellime perfitimi por nga qellimi i realizimit te asaj cka kane ne shpirt.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dito : 29-09-2004 mė 12:08 Arsyeja: text i reduktuar
Idealizmi eshte virtyt. Ne cdo raport idealisti nderton mardhenie te shendetshme.
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Jam idealist,po.![]()
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Te kerkosh idealizmin eshte nje beteje e humbur pa filluar. SI mund te jete kerkimi per idealizem vyrtyt, kur gjithe cka do hasesh rruges jane thjesht perforcime qe ti nuk ke per ta arritur kurre kete gje ideale qe kerkon?
Per njeriun arritja eshte kur njeh limitet e veta dhe jo kerkimi per idealen.
gurl, eshte tjeter gje idealizmi dhe idealja si koncept dhe idealizmi ne filozofiPostuar mė parė nga gurl
1. idealism: The act or practice of envisioning things in an ideal form.
2. idealism: (philosophy) the philosophical theory that ideas are the only reality
1. idealizėm: praktika e te parit te gjerave ne nje forme ideale, te perkryer.
2. idealizėm: (filozofi) teoria filozofike ku idete jane realiteti i vetem, pra udheheqja nga idete...
pra ka dy versione versioni i pare eshte qe: Idealistet jane persona qe priren drejt dickaje ideale ose te perkryer, keshtu e kishit trajtuar disa prej jush. nga pikpamja filozofike sidoqofte ekziston teoria qe ka njerez te cilet udhehiqen nga ide dhe vetem ne baze te ideve ata i bazojne veprimet e tyre.
Une mendoj qe njeriu duhet te udhehiqet nga idete dhe llogjika ne veprimet e tij, perndryshe kthehet ne nje qenie instiktive, pra e kunderta e te qenurit human...
sa per versionin tjeter, ate mund ta quash fare mire perfeksionizem, dmth perpjekje per te kryer gjithcka ne menyre perfekte, gje qe vihet re te njerez te caktuar por gjithsesi ne shume raste edhe teprohet me te qenurit perfekt, per vete faktin se njeriu eshte nga natyra nje krijese jo-perfekte...
MtrX ubicumque felix
1) Idealizem Absolut.
2) Idealizem Monoist.
3) Idealizem Objektiv.
4) Idealizem Personal.
5) Idealizem Plural.
6) Idealizem Subjektiv.
7) Idealizem Degradues.
8) Idealizem Metafizik.
Per cilin nga keta po flitet ktu?
3&4 do thoja por nuk e dija se mund te ndahet ne kaq shume pjese...Postuar mė parė nga Big Blue
![]()
sh.hasanaj
C'fare eshte idealizmi per ju?
Veshtruese,Postuar mė parė nga Veshtrusja
Ē'fare eshte idelizmi per mua? Nuk ka rendesi se ēfare eshte per mua idealizmi.(mos e keqkupto, thjesht dua te them qe perkufizimi i tij nuk me takon mua, sepse e ka).
Une nuk kam dashur te flas e te dikutoj per idealizmin ne kuptimin e mirefillte filozofik. S'kam pasur parasysh asnje lloj rryme filozofike, asnje filozof. Ajo ēfare desha te diskutoj eshte idealizmi ne aspektin praktik te tij, ne ate qe e kuptojme ne jeten e perditshme. T'i kthehem pyetjes tende: Idealizmi ketu eshte te besuarit ne realizimin e diēkaje qe ne dukje eshte e veshtire dhe kerkon perkushtim.
Krijoni Kontakt