Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812

U perpjeksh si i drejti!

Kete e degjova para pak ditesh nga nje njeri i mencur, dhe eshte me se e vertete. Po perse duhet te jete keshtu? Perse duhet te vuaje i drejti?
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    2 vietet e fundit e kerkova gjithandej , zbrza gjithe bibloteken e qyetetit tim duke lexuar gjithe librat . e kerkova te zoti te vetvetja , e kerkova gjithandej dhe tani them , si mund te leje gjurme shqiponja kur fluturon apo mund te shohesh eren ? kjo teme ngjan me nje teme te hapur te [ bota shpirterore e jobesimtareve ] . shkruhen shume gjera dhe studimi i tepert ta lodh mendjen , majde me shkakton orgji ze,merimi per disa [lajmetare gjoja te paqes qe predikojne driten gezimin dhe paqen shpirterore ne diskutime fetare ] . nuk e di dhe nuk do ta di kurre nje pergjigje . me ngushellon mendimi se zoti eshte i pafund dhe se une jam krijesa e tij . crendesi do kishte edhe nese do e dinim pse i drejti vuan ? valle a do ndryshonte gje dhe a do vuante me i drejti ? mina , urime . teme e bukur .

E kam degjuar dhe une prej gjyshes time kete shprehje.
    Ja te them edhe nje tjeter po nga repertori i gjyshes time qe jep te njejten ide:

"Drejt e drejt shkoi ne det; dredha-dredha u be mbret"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga green : 28-09-2004 mė 14:27

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Tek neve thuajne "I shtrembti e ka fundin harap" qe dmth pa marre parasysh peripecite te cilat i has,drejtesia dhe i drejti gjithmone ngadhnjejne.
    Te jesh i drejte per vete,e jo qe te te shofin bota e te thuajne na qenka i drejte ky,se s`ke be pune.
    Me te mira secili din si te veproj,po kur je ne pozita te keqija behu zot i vetvetes e dil ne qosh se atehere vlera e fitores eshte shumefish me e madhe.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Shpesoj te jete keshtu Storm, sepse edhe une kam mendimin se ndodh tamam sic thote Mina me kete teme...
    Njeriu i drejte do perpiqet gjithmone, do beje pune, apo do beje dicka per mire, tjetri do e marre per te qene, ose do e marre meriten, ose do e kopjoje, ose nuk do ia dije te miren, me pak fjale e gjitha vjen ngaqe ne bote ekzistojne shume njerez mosmirenjohes qe jetojne si parazite mbi njerezit e drejte. Per vete mendoj qe mosmirnjohja eshte nje nga virtytet me te keqia, sepse nga ajo vuajne vetem te drejtet.
    MtrX ubicumque felix

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882

Mina

Citim Postuar mė parė nga Mina
    Kete e degjova para pak ditesh nga nje njeri i mencur, dhe eshte me se e vertete. Po perse duhet te jete keshtu? Perse duhet te vuaje i drejti?
    Shume fraza e proverba qarkullojne, dhe une do te pergjigjem me nje proverb nga i cili mendoj se do gjesh dhe pergjigjen. Vijoj:

Sot njerzit e ndershem po i hasim gjithmone e me rralle, koha po i asimilon kete specie te virtytshme.

Sepse te drejtin se do askush , e urrejne ndersa ata qe bejne lajka i duan te gjithe , i drejti ta thote ne sy ate qe mendon dhe askush si pelqen e verteta duan te degjojne genjeshtra ...
    !!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga bebushe
    Sepse te drejtin se do askush , e urrejne ndersa ata qe bejne lajka i duan te gjithe , i drejti ta thote ne sy ate qe mendon dhe askush si pelqen e verteta duan te degjojne genjeshtra ...
    taman...

ne Turqisht ka nje prverbe: "Ate qe thote te verteten e perzene prej nente fshatrave!" (nuk tingellon edhe aq bukur po nejse...)

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Perse duhet te vuaje i drejti?
    Ne menyre qe "te mbijetoje" apo "te trashegohet virtyti" tek ata qe e vleresojne ne menyre te pashmangshme, rendesine e egzistences se tij.

Sill ndermend kryqezimin e Krishtit. . .!

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anėtarėsuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    Jam me mdendimet e mesiperme,por di dhe kete thenie
    "E drejta vonon por nuk harron"
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •