Kete e degjova para pak ditesh nga nje njeri i mencur, dhe eshte me se e vertete. Po perse duhet te jete keshtu? Perse duhet te vuaje i drejti?
Kete e degjova para pak ditesh nga nje njeri i mencur, dhe eshte me se e vertete. Po perse duhet te jete keshtu? Perse duhet te vuaje i drejti?
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
2 vietet e fundit e kerkova gjithandej , zbrza gjithe bibloteken e qyetetit tim duke lexuar gjithe librat . e kerkova te zoti te vetvetja , e kerkova gjithandej dhe tani them , si mund te leje gjurme shqiponja kur fluturon apo mund te shohesh eren ? kjo teme ngjan me nje teme te hapur te [ bota shpirterore e jobesimtareve ] . shkruhen shume gjera dhe studimi i tepert ta lodh mendjen , majde me shkakton orgji ze,merimi per disa [lajmetare gjoja te paqes qe predikojne driten gezimin dhe paqen shpirterore ne diskutime fetare ] . nuk e di dhe nuk do ta di kurre nje pergjigje . me ngushellon mendimi se zoti eshte i pafund dhe se une jam krijesa e tij . crendesi do kishte edhe nese do e dinim pse i drejti vuan ? valle a do ndryshonte gje dhe a do vuante me i drejti ? mina , urime . teme e bukur .
E kam degjuar dhe une prej gjyshes time kete shprehje.
Ja te them edhe nje tjeter po nga repertori i gjyshes time qe jep te njejten ide:
"Drejt e drejt shkoi ne det; dredha-dredha u be mbret"![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga green : 28-09-2004 mė 14:27
Tek neve thuajne "I shtrembti e ka fundin harap" qe dmth pa marre parasysh peripecite te cilat i has,drejtesia dhe i drejti gjithmone ngadhnjejne.
Te jesh i drejte per vete,e jo qe te te shofin bota e te thuajne na qenka i drejte ky,se s`ke be pune.
Me te mira secili din si te veproj,po kur je ne pozita te keqija behu zot i vetvetes e dil ne qosh se atehere vlera e fitores eshte shumefish me e madhe.
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Shpesoj te jete keshtu Storm, sepse edhe une kam mendimin se ndodh tamam sic thote Mina me kete teme...
Njeriu i drejte do perpiqet gjithmone, do beje pune, apo do beje dicka per mire, tjetri do e marre per te qene, ose do e marre meriten, ose do e kopjoje, ose nuk do ia dije te miren, me pak fjale e gjitha vjen ngaqe ne bote ekzistojne shume njerez mosmirenjohes qe jetojne si parazite mbi njerezit e drejte. Per vete mendoj qe mosmirnjohja eshte nje nga virtytet me te keqia, sepse nga ajo vuajne vetem te drejtet.
MtrX ubicumque felix
Shume fraza e proverba qarkullojne, dhe une do te pergjigjem me nje proverb nga i cili mendoj se do gjesh dhe pergjigjen. Vijoj:Postuar mė parė nga Mina
Sot njerzit e ndershem po i hasim gjithmone e me rralle, koha po i asimilon kete specie te virtytshme.
Sepse te drejtin se do askush , e urrejne ndersa ata qe bejne lajka i duan te gjithe , i drejti ta thote ne sy ate qe mendon dhe askush si pelqen e verteta duan te degjojne genjeshtra ...Postuar mė parė nga Mina
!!!
taman...Postuar mė parė nga bebushe
ne Turqisht ka nje prverbe: "Ate qe thote te verteten e perzene prej nente fshatrave!" (nuk tingellon edhe aq bukur po nejse...)
Ne menyre qe "te mbijetoje" apo "te trashegohet virtyti" tek ata qe e vleresojne ne menyre te pashmangshme, rendesine e egzistences se tij.Postuar mė parė nga Mina
Sill ndermend kryqezimin e Krishtit. . .!
Jam me mdendimet e mesiperme,por di dhe kete thenie
"E drejta vonon por nuk harron"
Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
:^proton
Krijoni Kontakt