Shpesh perdoret thenia: ''qellimi justifikon mjetin''
po deri ne fare shkalle qellimi qe i kemi vene vetes e justifikon mjetin te cilin perdorim.. per te arritur kete qellim....
deri ne c'pike jeni te gatshem qe per hir te nje qellimi...te perdorini gjithecfare lloj mjeti per tia arritur atij.....
Jane te shumte faktoret qe ndikojne ne nje proces te tille...Nuk mund te flasim se sa do te rrezikonim per te arritur nje qellim duke mos u bazuar ne fillim ne ate qe jemi ...Te qenurit nje qenie njerezore na jep privilegjin per te qene te ndryshem ndaj dhe cdo njeri prej nesh do ti kushtonte nje shkalle te ndryshme rendesie arritjes se nje qellimi....
Gjithashtu nje faktore tjeter qe do te influenconte ne te eshte edhe rendesia e arritjes se ketij qellimi dhe shkalla e perfitimeve qe ai do te na sillte ,prandaj per te arritur nje synim i cili do kishte ndikim thelbesor tek ne ,jeta jone atehere mendoj se edhe mjeti i perdorur do te perbente ``gjithckane``,por nqs nga ana tjeter behet fjale per nje ndryshim shume te vogel atehere edhe rreziku qe cdokush nga ne do te ndermerrte do te ishte aq edhe me i vogel....
Prandaj kam pershtypjen se ekziston nje perpjestim i drejte midis rendesise se arritjes se nje qellimi dhe mjetit qe perdoret per ta arritur ate ,duke mos harruar edhe ndikimet qe do kishte ne te fakti se kush jam une....!!!!
AuGuSt_
Krijoni Kontakt