Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 76
    Shife icik ket..timin Maska e miko
    Anëtarësuar
    05-04-2003
    Vendndodhja
    Në botën e çudirave
    Postime
    755
    Citim Postuar më parë nga Pink_Girl
    Thone qe nje mashkull nuk qan kollaj ..por kur atehere shikon lotet qe ndricojne ne syte e tij ... cfare dmth ??

ju meshkujt mund te pergjigjeni fare mire kesaj pyetje .. pa pasur turp lol .. nuk eshte turp te ndjesh , te lumturohesh apo hidherohesh ne te njejten kohe ...

Duke patur parasysh qe edhe mashkulli ne fund te fundit eshte qenie njerezore.......eshte llogjike qe edhe ai te arrije ne ate faze...ku menyra e vetme qe te ndihet me mire eshte Qarja.....ose Lotimi....

Mes ketyre dy fjaleve ekziston nje diference e madhe........

Per mendimin tim...Qarja....shpreh nje karakter te dobet....

Kurse Lotimi....nje ndjenje njerezore te cilen nuk e fsheh dot........eshte normale.....dhe nuk ka pse te kesh turp.....

Te qash per nje femer mua me duket si shume fallco..........te lotosh per vdekjen e nje personi te aferm eshte nje ndjenje umane.....

Une per vete........me sa mbaj mend ne 2003 jam ndier keq...........kur jam kthyer ne shqiperi mbas 6 vjetesh....sapo shkela ate "Dhe"......nuk lotova....as qajta.....por vetem ndieva dicka te cilen akoma e kesaj dite nuk kam arritur ta shpjegoj......
    Ndryshuar për herë të fundit nga miko : 01-10-2004 më 10:10

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667

Mendim personal...

Mashkulli eshte "projektuar" ne menyre te tille nga ana gjenetike ne menyre qe ai te perballoje ato sfida qe gjinia femer (shumica prej tyre) i shpall pengesa te pa kapercyeshme apo heq dore e detyruar nga kapaciteti i papermbajtshem shpirteror dhe rrjedhimisht ndjenjat e paevitueshme te keqardhjes shkaktojne lotet e papermbajtur tek femra.

Mashkulli eshte "me i ashper" (metaforikisht) dhe shume here me i pergatitur (fizikisht) sesa femra, dhe anasjelltas femra. Nje shperndarje e tille e atributeve fiziologjike te te dy gjinive besoj se e ka prejardhjen tek filozofia e bashkepunimit te qelizave qe do te kurrorezonin krijimin e jetes dhe evoluimin e saj neper stadet e kohes...
    Mashkulli ka tendence te jete "i ashper" nderkohe qe femra eshte e prirur (ne te shumten e rasteve) te jete "e bute" me "ngjarjet e jetes." Nje shperndarje e tille eshte qellimisht e prirur te bashkoje kimikisht dhe rrjedhimisht fizikisht mashkullin me femren. Nje dukuri e tille e ka burimin tek ndryshimi kimik ndermjet trurit te femres dhe atij te mashkullit dhe eshte pikerisht ky ekuiliber i diferencuar i cili terheq nje femer dhe nje mashkull.

Pas nje skjarimi gjenetik i drejtohemi fenomenit ---> lote mashkulli.
    Mashkulli nga cka komentova me siper ne lidhje me diferecimet biologjike midis tij dhe femres si dhe natyra "e prodhuar" si rjedhim, te shtyn te mendosh se per nje mashkull(fale experiences personale) te arrije te derdhe lote do te duhet nje shkak teper-akoma-shume me teper trondites se sa e njejta dukuri qe ndodh tek femra.
    Mashkulli eshte i prirur "te rruaje" apo "mbroje" "identitetin gjenetik" te atribuar qe ne lindje dhe eshte pikerisht kjo arsyeja qe lotet e nje mashkulli nuk burojne nga i njejti burim mendimesh apo perceptimesh te realitetit.

E mgjth e kane thene dhe te tjere perpara meje tek kjo teme se kur femra derdh lote, mashkulli loton ne heshtje per hir te "ruajtjes se indentitetit qe i perket" (me te drejte kjo, dhe mjaft e arsyeshme...nuk ka nevoje per eksperimentime pasi ndodh dhe e shohim cdo dite)

Lotet e mashkullit burojne prej filozofimit me jeten dhe gjithcka lidhet me te dhe jane shume here me te "ster-eksperimentuara" (flasim per lote "te sinqerta") nga uni mashkullor (pa ofenduar gjinine tjeter) perballe procesit te "lotimit" pasi ato komunikojne gjendjen e ster-renduar shpirterore qe zemra nuk mund ta frenoje duke rezultuar ne clirim prej loteve.
    Mashkulli nga natyra e konsideron lotin nje akt dobesie(pa ofeze ndaj gjinise tjeter) dhe eshte pikerisht kjo arsyeja e cila e frenon mashkullin te lotoje ne te njejten menyre si femra qofte dhe per ndjeshmerine me te vogel keqardhese qe mund te shkaktoje nje situate e krijuar ashtu si tek femra.
    Mashkulli me nje fjale perpiqet te "programoje" vetveten ne ate menyre sipas te ciles ai te demonstroje se femra nuk eshte e vetme ne kete bote.
    Nese mashkulli do te lotonte ne te njejten menyre dhe per te njejtat arsye ashtu si femra atehere femra do te ndihej e pa mbrojtur ne kete bote ose me mire te them(shkruaj) mashkulli simbolizon per femren "qiellin e mbrojtjes".

Lotet e mashkullit i ngjajne (ne te shumten e rasteve) ujevarave te rralla neper bote...

Eh, nga ç'qiej te shpirtit burojne lotet e mashkullit ta dini ju o goca...mashkulli "i maskon" lotet e tij. (flas per vehten)

Gjithcka eshte e programuar nga i Lartmadhnueshmi ZOT...Lavdi Atit ne qiell.
    Ndryshuar për herë të fundit nga EXODUS : 03-10-2004 më 00:54

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    EXODUS, eshte i vetmi postim qe e kam lexuar dy here. Je shume i vertete dhe plotesisht i kuptueshem! Mendoj se e ke ezauruar temen me mendimin qe ke dhene. Pergezime!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Mina, te falenderoj pertej vleres qe permban fjala, e mgjth nuk me egzaltojne ndergjegjen komentet pergezuese apo komplimentet e fshehura, me teper sesa fakti, kur lexoj se puna eshte shperblyer permes perqendrimit total te lexuesit dhe thelbi i mesazhit ka njohur me ne fund, bindshem, perpjekjet e arsyes.

Mireulexofshim!

i/e regjistruar Maska e SeXy^-^ElBa
    Anëtarësuar
    01-10-2004
    Postime
    117
    mendimi im cdo mashkull qan sepse dhe ato kan zemer si ne femrat

Bebiiiiiii dove je? Maska e TiLoNcE
    Anëtarësuar
    11-05-2003
    Vendndodhja
    tu bo not
    Postime
    1,116
    Dihet qe mashkulli ka natyra osht mo i terhequr,mo i permbajtur.
    Megjithate nese ka ndjenj ka dhe Lot.
    Dicka ndodhi midim nesh,dhe per her te pare pash se syt i kishte me lot,dhe nuk po folte dot...Nuk du te zgjatem ,po di se atyre lotve i kom besuar me shume se cdo buzqeshje apo puthje te mara prej tij..Kete sja kam then asnjeher...
    Lotet e nje mashkulli...shum dhimbje ,shume ndjenj..

LoNcJA-SyNi-VeT
    o-le-le firma

ThE_MaStEr Maska e eastbaby
    Anëtarësuar
    12-11-2003
    Vendndodhja
    ,,,,, ne univers ,,,,,
    Postime
    211
    lol e verteta eshte asnje na ne se tregon
    dmth edhe kur qajm nuk e marrin vesh shum veta
    ndersa femrat kur qajn do ta marri vesh edhe gjitoni (nejse gjitoni e merr vesh i pari lol )
    Dashuria eshte fillimi i jetes dhe i cdo marrezie ,,, shijoje ate

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    *********Tri vite me pas dhe prape mashkulli mund te qaje...nese vertete ka perse....nese dikush ose dicka i meriton lotet.....*******

"Lotet nuk jane shenje dobesie, ato jane clirim i embel i ngjenjave dhe nuk e nencmojne njeriun e forte"

P.S.
    Pikerisht per aforizmin qe me ka mbetur ne koke dhe me ka pelqyer e shkrova ketu ta ndaje me ju, dhe kam harruar mendimtarin....

bili99,USA

i/e regjistruar Maska e Clizia
    Anëtarësuar
    26-05-2007
    Vendndodhja
    somewhere...lost
    Postime
    38
    Thenie e lezetshme bili99

Lotet jane pasqyre e shpirtit kur i derdh nje mashkull.Femrat jane krijesa me te ndjeshme,pra e kane me te thjeshte qe qajne,dhe ne te njejten kohe e leshojne me teper veten,sepse jua lejon natyra e te qenit femer.
    Meshkujt jane te pare,sidomos ne Shqiperi,si te pa karakter nese qajne,dhe diçka qe personalisht do me besdiste nese ndodh per arsye kalimtare.Te qash nuk tregon karakterin e nje personi,tregon ndjeshmerine.
    Te qash per dashurine eshte per nje mashkull fundi,ne ate moment jane te vetedijshem per humbjen e diçkaje qe i kompleton...
    Te qash per vdekjen e nje personi te dashur nuk mund te komentohet...

Pershendetje

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Ke shije te mire c'te te them......falemnderit...dhe ti dukesh qe je e zgjuar dhe jep gjykim te drejte.....dhe me sa shoh une ne perspektive nuk do te jeshe "e humbur dikund"... sic e ke thene ne vendndodhje...apo ka kuptim filozofik.....

Me nderime per Ty Clizia ...dhe lotin fisnik,
    bili99

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Obama, mashkulli më elegant i planetit
    Nga Alienated në forumin Bukuri dhe estetikë
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 10:40
  2. Gjinia e femijes? Mashkulli vendimtar
    Nga white-knight në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-12-2008, 19:17
  3. A ekziston mashkulli ideal ?!
    Nga Gimi3 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 27-03-2007, 08:44
  4. Mashkulli nuk është standardi
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 14:46
  5. Virtytet e nje femre per te qene perfekt ndaj nje mashkulli
    Nga blueyes në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 29-11-2004, 17:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •