Sdi pse, veq zakonisht para se me fillu me shkru nje shkrim, pak hezitoj duke mos dijtur si te filloj shkrimin.
Keshtu ndodhi edhe kete here ... pro vendosa me shkru ate qe po me sillet ne koke
Atehere te sqaroj qfare kisha dashur te marr pergjigje nga ju, apo thjeshte te diskutojme se bashku:
- Cilat dukuri, dilema, probleme sociale mendoni qe eshte mire te trajtohen?
Trajtimet nuk mund ti fillojme pa u bere anketimi dhe pa u bazuar ne statistika per nevojshmerine e trajtimin te atij problemi (qofte i madh apo i vogel)
Te jap nje shembull...
Ne Kosove, dhe thuaja ne cdo vend te botes interneti eshte nje dukuri e re keto 10-15 vitet e fundit.
Njerezit dita dites po behen me te varur nga kjo "bote".
Grupmoshat e ndryshme po ballafaqohen edhe me problemet qe i sjell interneti.
Ne te shumten e rasteve ne edhe perfitojme.
te mos elaboroj me teper per kete, sepse te gjithe ju qe tashme jeni duke e lexuar kete postim, e dini per qka e kam fjalen (apo jo?)
Atehere, per hulumtim do te kishim mundur te orientohemi kesaj here ne pyetjet:
- Interneti, a i ben njerezit me te terhequr apo me te afert ne shoqeri?
- Sa e shfrytezoni internetin per studime? etj...
Pra do kishim mundur te vazhdojme edhe me tej me pyetje te tilla, te kesaj natyre...
Nga ju kisha dashur te identifikojme "problemet" qe do te duhej ne si shoqeri t'i trajtojme me shume.
Ndoshta jo vetem problemet, por ndoshta edhe dukurite Pozitive do te duhej ti vejme ne dukje me shume! T'i nxisim te tjeret te veprojne ne ate apo kete menyre....
Cfare mendoni ju?
Ndoshta nuk kam shkru shume, por nes ekeni ardh se lexuari deri ketu, sbesoj qe e kam tepru, a?
Pershendetje, dhe mbremje te kendshme
theTruth
Krijoni Kontakt