Eva Kushova
Më shumë se një milion vetë janë lajmëruar të evakuohen nga Florida, për shkak se kërcënohen nga uragani Frances. Banorët lokalë kanë nisur të mbledhin gjërat e tyre dhe të përgatiten për stuhinë më të tmerrshme që pritet të ndodhë në Florida në gjithë këtë dhjetëvjeçar. Uragani do të nisë rreth 300 milje nga qyteti i Floridas, afër plazhit Flager. Ka mundësi që uragani të fillojë në mëngjesin e së premtes. Janë lajmëruar gjithë banorët e Floridas Jugore, rreth 300 000 në kontenë Palm Beach, rreth 250 000 në kontenë Broward dhe 320 000 në kontenë e Miami-Dade. Gjendja e emergjencës është shpallur në Florida dhe Georgia. Frances është nga uraganet më të tmerrshëm ashtu si dhe uragani Charley. Kjo do të thotë se do të jetë një nga erërat më të forta që do të shtrihet rreth 80 milje nga qendra e tij. Kështu që dëmet që mund të shkaktojë do të jenë tepër të mëdha dhe në një zonë të gjerë. Shumë njerëz kanë zënë radhë të gjata në supermarkete për të marrë ujë dhe ushqime të nevojshme për ditët e stuhisë. Megjithatë autoritetet kanë marrë të gjitha masat e duhura.
Krijoni Kontakt