Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667

E verteta mbi dashurine e vertete...

Te dashurosh, do te thote, te udhetosh per disa caste, pertej realitetit te bastarduar, mbi rete e qiellit te imagjinates se brishte.

Dashuria lind per hir te nevojes per t'u ndjere i dashuruar...Diku kam lexuar nje thenie me te vertete mbreslenese: "Dashuria e papjekur thote ---> Te dua sepse kam nevoje per ty, ndersa dashuria e vertete (e pjekur) thote ---> Kam nevoje per ty sepse te dua.

Dashuria ne ndryshim nga moria e ngjarjeve te tjera ne jeten e njeriut pergjate bashkeveprimit me boten perreth, nuk njeh rregulla, eshte spontane, eshte nje shperthim ndjenjash dhe emocionesh te pa imagjinueshme, (ne kete rast flasim per momentet e para te dashurise: njohjen, prezantimin, bisedat e para, humori i destinuar te thyeje akullin e ndrojtjes...) perjetimi i te cilave "vizaton" konturet e gjurmeve te ndjenjave pershtyplenese te perjetuara kurre me pare.

Njeriu dashuron pasi ka nevoje te vetdijesohet (te mposhte dyshimin) se nuk eshte i vetem ne ket bote.

Dashuria "mjekon" ndergjegjen e mberthyer nga "plaget" e ndjenjes pesimiste dhe urrejtjes.

Dashuria eshte stacioni i pare dhe i fundit i njeriut ne kete bote. Ajo eshte kollona e jetes.

Dashuria nuk vdes kurre, perkundrazi, rigjenerohet...dashuria eshte dhe do te mbetet esenca e jetes!

i/e regjistruar Maska e dEvoLLiU
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    ketu ku nuk mungon rakia ,dhe me fund pihet dollia :)
    Postime
    41
    ehhh dashuriiiiiaaaaaa
    per mua esht vetem nje luadh her me gjemba her me bar varet se car resku ke )

i/e regjistruar Maska e SeXy^-^ElBa
    Anëtarësuar
    01-10-2004
    Postime
    117
    boys and girls e dini qe ndonjeher ehste mire ta harrosh dashurin per nje second kudo qe shkoj ne mendje eshte dashuria edhe ketu u futa dhe ketu flitet per dashurine a do pushoje ndonjeher njeriu te dashuroi asnjeher besoj deri kur te shkoj en ate dhe dhe te kalbet ate her vdes dashuria kur njeriu te vdese dhe gjithcka humbet por derisa te jemi gjall kurr sdo pushoje dashuria por do ishte mire ta harronim per nje moment te mendonim vetem cfare do ndodh neser ku do shkoj cfare do bejme mbas pune po besoj qe kjo kurr nuk ndodh sepse nese dashuron dike nuk mund ta heqesh dot nga mendja dhe me keq ehste kur nuk jeni pran kur nuk mund te shikoni njeri tjetrin duheni por menyrat rrethanat qe keni nuk mund tju lene rehat por gjithmone jetoni me shpresa sepse do vij njedit qe ai zot qe ehste lart do ti bashkoje dy njerez qe me te vertet dashurohen, kaq kisha un per dashurine do ishte mire mos flisnit per pak harrojeni sepse dashuria eshte e bukur ne fillim por mbrapa dalin gjera qe sdo ju pelqejne si psh xhelozia.
    te them te dua eshte pak te fal zemren e ke hak me mire te them te verteten, i yti do jem per jete, dashuria ime do te perfundoj kur deti te shteroj kur dielli te me ndricoj, kur mua ne varr te me mbulojn atehere jam e detyruar te harroj
    Ne syte e tu,heshtje kozmike,ne fytyren tende heshtje romantike,ne fjalet e tua as po as jo,me thua te lutem:"me do apo jo

LoVe^-^BeBy

_ALiDeMsS_ Maska e _tironc__king_
    Anëtarësuar
    16-09-2004
    Vendndodhja
    n'shtet rrethim
    Postime
    342
    Nuk e di pse dashurojme sepse jam akoma ne kerkim te pergjigjes. PORRRRR di tju them qe dashuria vdes ngaqe nuk dim ta rrepsektojme

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Sepse nuk dime ta menaxhojme ndjenjen, e japim me shumice ne fillim, pastaj kur zbrazet nuk kemi c'te japim me!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e Sugar_Gurl
    Anëtarësuar
    26-08-2004
    Vendndodhja
    NJ
    Postime
    28
    [B]Per mendimin tim. Kur dashuria vdes ateher nuk eshte dashuri e vertet. Dashuri e vertet eshte kur te 2 palet sakrifikime per njeri tjeterin dhe bejn anything to make it work. Kur njeri prej tyre gives up, than it's not a true love. Nuk qen njdenjat e te dy palve te barabarta. SAD, BUT TRUTH HURTS!!!!!!!!
    Love is short, Forgetting is Long

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Dashuria te mban te gjall gje me e mire se dashuria as nje send ska .
    Dhe Gjith cka cka lind edhe ka me vdek.

Gjith te mirat.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Fine Wine Maska e ildushja
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Dashuria lind nga fjala dhe shikimi dhe prekja e pare... dhe perfundon nga te njejtat gjera... sepse ne fillim eshte dicka e re, e papritur, dhe teper e bukur, nga fundi eshte e perditshme e merzitshme dhe te le teper te zhgenjyer... sidomos kur mendon sa energji, lot, dhe kohe.. ke dhene per ate m*t te quajtur dashuri!
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria është virtyti më i madh
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  2. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  3. Dashuria rilind çdo ditë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  4. Lumi i zjarrtë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •