EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!
Kam njohur ne Greqi njerez plote qe kishin ardhur mbrapsht nga Kongo/Zaire... me sa kuptova te bardhet atje kane komunitetet e tyre te ndara dhe te izoluara nga popullsia vendase (kjo gje ka ndodhur pas c'kolonizimit te ketyre vendeve).
Sidoqofte eshte gabim te besosh se tipi afrikan i jetes eshte dicka e kaluar dhe arkaike, une besoj se kjo lloj jetese -me geto dhe lagje te rrethuara pasanikesh- nuk perben te kaluaren por perben te ardhmen e civilizimit.... SHBA-te dhe Shqiperia jane dy nga vendet qe seshpejti do e shijojne shume mire kete lloje jetese (nderkohe qe Amerika Latine eshte bere prej kohesh Afrike).
flm
me ben pershtypje ketej nga jam une.. pra ne nje shtet euroverior .. afrikanet qe jetojn ketu.. vishen firmato..
pra me kepuce me sahate me xhupa me pantolla e bluza.. e cdo veshje tjeter.. nga ato te firmave me fame.. pra tera te shtrenjta..
jam i bindur qe me parate qe keta blejne keto firmatolliqe.. do e mbanin me buke nje fshat afrikan per 1 vit..
ose keta do jen bij bosash te afrikes qe u dergojne familja para me thase a sdi cte them..
kam idene se popujt e skllaveruar pjellin diktatore te tmerrshem..
shikoni darfurin e kongon e zairene etj ..raste ne afrike..
Po tregoj ni barcolet lidhur me emigrimin e shqiptarve ne bot ndoshta e ka tregu dikush ktu ne forum po une se kame pare po ne ndeja me shok qarkullon shpesh kjo barcolet ktu ku jam une .
NJe shqiptare ishte i hidheruare aqe shume ne shoket e vet sa ju kishte then atyre se do shkoj ne nje vende ku ska asnje shqiptare dhe kishte ikure per afrike dhe atje siqe ikemi pare jane veturat plote njerz me gjerat e tyre ky duke hipur ne autobus duhej te shtyhej se perndryshe mbetej ne tok ashtu duke u mundu te hip ithot njeri qe ishte me nje kembe ngadal mos ushtyj se shef qe jam me nje kembe ky ja kthen shka edhe ti kemberri ktu me ni kembe e une erdha ktu duke mendu se sdo gjej asnje shqiptare.
Eshte e vertete qe ata vishen firmato se edhe keto me ato firmatot e gabit vishen ...ju pelqen shume te vishen (psh kostum dhe kravate )qofte edhe ne pune ne mes te vapes...nuk kam kohe shume te shkruaj se sa vij lexoj pak ....pastaj gjume dhe perseri ne pune .Ka qene ky shkaku qe s kam postuar fotot dhe nje here qe kam dashur si kam futur dot tek forumi ...po foto kam plot..
Pershendetje etan!
Meqe je ne linje shiko kete faqe e cila do te ndihmoj te vendosesh foto ne madhesine e duhur ne forum.
Shiko fig. e faqes perkatese: imageshack.us
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga J@mes : 18-11-2008 mė 10:50
»« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«
Krijoni Kontakt