Harrova pse keto fjale nuk jane ne turqisht por ne gjuhet persiane?
Harrova pse keto fjale nuk jane ne turqisht por ne gjuhet persiane?
PEr hunzat kam disa kohe qe kam lexuar.... vizitova websitet ne internet dhe i shtyre shume nga kureshtja i nisa njerit qe kishte bere website-n per te me derguar materiale rreth gjuhes. Degjova dhe kenge hunza. Ka shume similaritete per te ta ndezur kureshtjen. Po fatkeqesisht deri me sot akom s'kam marre pergjigje nga personi te cilit i dergova email.
Greket kane derguar misionare ne kete vend dhe po mundohen tu mesojne atyre greqisht,por kane hasur ne pakenaqsite e tyre.
Une kam kontakt me nje student ne Peshawat qe ka qene ne ate zone, dhe me ka folur gjate per kete popullsi.....Ata dita dites po asimilohen.
Ka qene nje japoneze qe ka jetuar gjate atje, biles eshte martuar dhe me nje prej ketyre banoreve. Ajo ka shkruar dhe nje liber ( per fat te keq nuk me kujtohet titulli ) ne anglisht.
....themra e akilit e grekut ėshtė ortodoksia.....ose mė mirė ortodoksia =greqia....nė se greku dėrgon priftėrinj atėher ēdo gjė ka marrė fundė edhe sė shpejti ata do flasin greqishtė !
filipi=barbarė= nuk u shkollua nė gjuhėn greke
i biri aleksandri u shkollua nė gjuhėn greke edhe e pėrhapi ate si gjuhėn e fesė
roma kishte gjuhė tė shtetit latinishten....gjuhė tė fesė greqishten
bizanti gjuhė shteti latinishten,gjuhėn e fesė greqishten
greqishtja u pėrhap edhe po pėrhapet me anė tė fesė??????????
Gjyshi imi qe as nje germe nuk ka ditur te shkruaje por i ka thene Leka i Madh me qka duhet te mburremi ne shqiptaret qe e veqojmi kete komandant preje Aleksandrave tjere.
Par se te afroheshin anijet e huaja ne portin e Ulqinit, nga bregu i komuntohej komadnatit te anijes nje urdher; Jeton apo nuk jeton Leka i Madh !?
Ai komandant i anijes qe pergjigjej nuk jeton, menjehere kjo anije shpartallohej !
Kurse ai qe pergjigjej; Po, rronė Leka i Madh, atehere kjo anije lejohej te zbarkoje ne portin e Ulqinit....
ka me se dy mije vite qe ishte keshtu dhe do te jete gjithemone keshtu !
Kurse ju me flitni kodra mas bregu....
Kete lajm e kam degjuar edhe me pare. Ka ndonjeri ndonje informacion shtese, pasi me duket vertet interesante?!!!
ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)
E rėndėsishme ėshtė se ata nuk kanė kurrėfarė lidhjesh me grekėrit. Se janė ilirė po aq sa ne, as qė vihet nė dyshim.Teza eshte mbrojtur ne Oxford dhe vendos perfundimisht lidhjen Ilire te asaj gjuhes. Vereni pra se si ka ngelur qe ata jane Grek,
Tė dhėnat mė tė reja janė kėtu:
http://vargmal.org/showthread.php?t=81
Krijoni Kontakt