Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    Zoti eshte plotesisht kunder vetevrasjes. Ai eshte krijues i jetes. Denimi me vdekje qe mori njeriu nuk ishte nga Perendia, por nga mosbindja. Zoti donte qe njeriu te jetonte pergjithmone prandaj i tha te mos hante nga pema e frutit te njohjes, perndryshe do te vdiste. Dhe Zoti do qe ne te jetojme prandaj dergoi Birin e Tij qe ne te gjejme jeten tek ai.

Matrix, thua qe ne kurre nuk mund ta kenaqim Zotin.
    Ajo qe eshte e vertete eshte qe Zoti gjen kenaqesi madje dhe ne frymemarrjen qe na dhuron cdo cast. Ai na do aq shume sa te vetmen gje qe na kerkon eshte qe ne te jemi te lire ne dashurine e Tij, te jemi foshnjat e tij, te jemi te dashurit e tij. Nese duam ta kenaqim Zotin "me veprat tona" patjeter qe do te deshtojme, ashtu sic deshton vogelushja ime kur ben c'i thote koka. Por kur syte tane jane te fiksuar ne gezimin e Atit dhe ne lavdine qe i jep bindja jone Atij, atehere kuptojme dashurine dhe kenaqesine pa kushte qe Perendia ka ndaj nesh.
    Eshte shume e lehte ta kenaqim Perendine. Ta leme te jete Ati yne, shpetimtari yne, Hiredhenisi yne!
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Manulaki
    Ajo qe eshte e vertete eshte qe Zoti gjen kenaqesi madje dhe ne frymemarrjen qe na dhuron cdo cast. Ai na do aq shume sa te vetmen gje qe na kerkon eshte qe ne te jemi te lire ne dashurine e Tij, te jemi foshnjat e tij, te jemi te dashurit e tij. Nese duam ta kenaqim Zotin "me veprat tona" patjeter qe do te deshtojme, ashtu sic deshton vogelushja ime kur ben c'i thote koka. Por kur syte tane jane te fiksuar ne gezimin e Atit dhe ne lavdine qe i jep bindja jone Atij, atehere kuptojme dashurine dhe kenaqesine pa kushte qe Perendia ka ndaj nesh.Eshte shume e lehte ta kenaqim Perendine. Ta leme te jete Ati yne, shpetimtari yne, Hiredhenisi yne!
    Amen!

Mendoj se pikėrisht pėr kėnaqjen e Zotit me veprat tona e ka patur edhe Matrix.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pak a shume, kam dashur te them ate qe dhe Manulaki ka thene.

Zoti nuk deshiron gjera te medha, bombastike prej nesh.
    Ai nuk deshiron te ungjillezojme boten, te punojme nate e dite per Te. Ai nuk deshiron madje as te martirizohemi per Te.

Ai deshiron qe ne te shijojme Birin e Tij, te biem thelle ne dashuri me Te, t'ja leme mekatet tona para Tij qe Ai t'i pastroje me gjakun qe Ai derdhi ne kryq.

Ne rast se ne e bejme kete, ky Bir do te vije brenda nesh dhe do ta jetoje jeten e Tij tek ne, dhe ne pa e kuptuar as vete, do fillojme te bejme Veprat e ketij Biri.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 07-10-2005 mė 12:55
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    kam nje vella dhe 3 motra ,[nuk jane nga nena dhe baba im pasi ata ,prinderit e mi te vertete nuk i kam njoh].

dhe ky vella dhe keto motra jane te krishtere ,
    shkojne rregullisht ne nje kishe baptiste biblike dhe jetojne sipas vullnetit te zotit.
    po jua tregoj keto gjera pasi edhe ata me tregojne per zotin ashtu sic edhe ju me tregoni.

ju jeni te mire ne diskutime dhe ashtu si libri i[ gjon njumanit] RRUGA E SHTEGTARIT] i krishteri dhe besniku diskutojne dhe ndeshen me cdo lloj njerezish dhe duke lezuar kete liber u mundova te gjej veten ne nje nga personazhet e librit , por nuk munda .

une ka nje qendrim qe askush nuk e ka .
    une nuk kuptoj zotin jo se sdua ta kuptoj por se nuk mund ta kuptoj .

nese nuk mund ta kuptoj ku eshte atere liria e zgjedhjes?
    dua te them ,ca vlere ka zgjedhje qe zoti na ka dhene , kur ne nuk mundemi dot ta kuptojme ?
    kam folur me shume rreth kesaj ne nje teme tjere .

po askush prej jush nuk me deghon .
    as edhe nje .
    as vellai im dhe motrat e mi as miqte dhe anetaret e kishes ku mirja pjese .
    akoma dhe zoti nuk me deghon.

jeni largu nga tema o njerez, nga tema ime.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Maratonomak,

Cfare te mundon?
    Ke ndonje problem?

Zotin askush nuk mund ta kuptoje.
    Vetem mund ta ndjekim aty ku Ai te na coje.

Ketu qendron dhe liria jone.
    A do ta ndjekim Ate ku te na coje Ai, apo do ndjekim rrugen tone, mendjen tone dhe idete tona.

Kur Gjoni Pagezori nuk mundi dot ta kuptonte se perse Krishti e la ne duart e Herodit, mendon se mund ta kuptosh ti dhe une?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Eshte tjeter gje raporti qe kemi ne me perendine , dhe tjeter gje raporti qe ka perendia me ne.
    shume prej nesh nuk njohim se cfare eshte ZOTI .
    Mendoj dhe them se , dikush mund te vije ne nje raport [miqesi] me zotin vetem kur mund te permbush 3 nga faktoret kryesore te te qenurit i krishtere ;
    faktori dhe permbushja e dijes mbi jesu krishtin [ njohuria]
    faktori i te qenurit i gezuar me jesu krishtin [ndjenja]
    faktori per te vendosur te ndjekesh jesu krishtin [deshira , vullneti]
    kjo eshte dicka e pashpjegueshme , jashte ndjenjes dhe loghikes.

The Daywalker Maska e Dageus
    Anėtarėsuar
    08-02-2007
    Vendndodhja
    NYC
    Postime
    52
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak Lexo Postimin
    po si mo mik ? nese dikush do te vdese nuk mund te vdese ? pse keshtu ? nuk do me te jetoje dhe pik . une them me plot bindje qe cdo i krishter qe ka marre frymen e shenjte dhe jeton sipas vullnetit te zotit , te pakten nje here do ta kete menduar vetvrasjewn , nese nuk e ka menduar atere nuk eshte kristian i vertete . ng duket nje kristian i vertete ? nga jeta qe ben , deshmia e tij dhe nga vuajtjet e tij . me kujtohen fjalet e jesusit kur tha ; une nuk do sjell paqe ne kete bote po percarje ............... e tjera . kete e tha per ne kristianet dhe e kuptojme mire se per ca behet fjale . jesusi nuk e vrau veten ? une them se e vrau veten . perderisa e beri jesusi , pse mos ta bejme dhe ne ? nuk mund ta jap jeten une qe te jetojne te tjere psh . e di ca bejme ne tani ? filozofojme vec filozofojme , po fjala e zotit eshte vendimtare dhe thote ESHTE KESHTU SIC ESHTE SEPSE UNE DUA TE JETE KESHTU DHE PIK . edhe ne rime dhe bindemi qofte me hir qofte me pahir .

Maratonomak, nje i krishtere nuk mund te marre jeten e tij sepse nuk e tija pike se pari. Njeriu lind si krijese e Zotit. Ai pra te beri, te dha jeten dhe eshte ne doren e tij se kur mbaron, prandaj vetevrasja denohet nga Kristianizmit. Sa per kryqezimin e Krishtit (e lexova ne nje postim me siper), ajo nuk mund te futet ne te njejten kategori sepse i sherbeu nje objektivi krejt ndryshe qe ishte falja e mekateve te njerezimit. Prape ishte ne doren e tij vete, krijese e tij, vendimi i tij. E di qe shume nga keto ngjajne absurde per ata qe nuk besojne po kur e pranon Krishtin ne shpirt edhe pranimi i ketyre ycklave vjen me normal.
    Not ready to make nice!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    zoti eshte i mire , dhe po ashtu dhe jeta qe na ka dhene eshte e mire , eshte e vertete e mire , por jane dy faktore qe kete jete na bejne ta shohim te pavlere ;
    faktori i brendshem dhe faktori i jashtem .
    ne nuk jemi ne rregull me veten dhe nuk jemi ne rregull me njerezit .
    qofte larg mendimi te denoj zotin dhe jeten qe me dha , por duhet te denoj vetveten dhe njerezit , pra skam cte bej kur them , i krishteri ne vetvrasje pasi eshte nje sfide , nje sfide me vetveten .
    zoti na kerkon te jemi te lumtur me veten , te lumtur me njerezit dhe te lumtur ne shoqerine E TIJ.kjo gje do realizohej vetem nese nuk do egzistonin ndjenjat , sepse ato jane burimi i se mires dhe se keqes , nga ajo qe na lidh me zotin dhe qe na ndan me zotin

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Maratonomak mendoj se, konkluzioni yt eshte nje konkluzion llogjik, dhe aspak ne veshtrim te fjales dhe beses ne Krisht. Ajo qe shoh tek ty eshte se, nuk mbeshtetesh totalisht ne deshmine dhe fjalen e Krishtit. Asnjehere Zoti nuk kerkon prej te krishterit qe te mbeshtetet ne ndjenjat apo ne fuqite e tij njerzore, per te realizuar vullnetin e Zotit. Ne kete pike je totalisht gabim. Zoti nuk kerkon qe ne te vetregullohemi, para se te vime tek Ai. Nje mesim i tille vjen tek ata qe fene e kane dhe e shohin si nje religjion tradicional, ku thelbi eshte edukuata fetare. Jezusi na fton dhe na pranon ashtu sic ne jemi. Pra mekatare dhe te dobet, qe do te te thote, ta pafuqishem per te permbushur vullnetin dhe fjalen e Zotit. Farisenjte ishin pikerisht karateri me tipik i njeriut nen religjionin fetar. Ata duke menduar se kishin plotesisht edukaten, njohurine,dhe pushtetin fetar, mendonin se ishin ne regull me ate cka deshironte Perendia. Krejt ndyrshe ishin apsotut e Krishtit. Ata pranonin se ishin njerizt me dobet, qofte ne karakter apo ne fetarizmen religjionare. Ata pranoni totalsiht se ishin te padenje per te qene miq te Krishtit. Kur JEzusi mori ujin dhe legenin dhe filloi tju laej kembet apsotujve, Pjetri i tha: Zot nuk mund te me lash ti kembet e mia. Pra Pjetri e shihte veten e tij plotesisht se ishte nje njeri i dobet dhe mekatar. Pjetri shihte se ishte krejt i pafte dhe i padenje per te lejuar Mesuesin e tij qe ti lante kembet. Pra ai shprehu drejt poziten e tij te rene dhe kjo njohje e vetvetes erdhi tek Pjetri si rezultat i ndikimit te drejtperdrejte qe Jezusi kishte ne jeten dhe zemren e tij.
    Ajo qe une shoh ne te gjithe shkrimin tend i nderuar maratonomak, nuk eshte se ti nuk e do Zotin. Ti e do Zotin, por ke nevoje ta njohesh dhe ta pranosh personalsiht. Vetem atehere do te jesh ne gjendje te plote per te pare drejt vetveten dhe poziten krejt te rene qenjeriu ka ne mardhenie me Perendine. Jezusi erdhi pikerisht qe te na ngreje nga kjopozite e humbur dhe mekatare, duke na sjelle ne nje pozite te re me Perendine, dhe ne kete pozite vjen vetem nje bir i Perendise. PRa ne kete pozite nuk te sjellin as ndjenjat e tua, as njohurite dhe diturite njerzore, si dhe as deshirat njerzore.
    Nikodemi ishte nje mesues i ligjit, me nje deshire te mire per Perendine, por i bindur se ishte i paafte per te hyre ne mbreterine qiellore. Nikodemi kerkonte te hynte ne mbreterine qiellore, kjo ishte dhe deshira e tij. Por ishte i bindur se vetem Jezusi dinte te VERTETEN dhe askush tjeter vec Tij. Jezusi e vleresoi kete fakt tek Nikodemi dhe i tha:nikodem duhet te rilindesh prej se lartmi. Jezusi i tregoi nikodemit se, krijesa njerzore e lindur nen mekat, nuk ka asnje aftesi dhe mundesi per te hyre dhe per te bere vullnetin e Perendise.
    Ketu vijme para pyetes me fodnamentale: A eshte vetvrasja nje deshire apo vullnet i Perendise?
    Natyrish qe joi. asnje varg biblik nuk na fton te vetvritemi, ne cfardo rethane apo veshtiresi te jetes qofshim. Vetvrasja eshte nje zgjidhje qe nuk vjen nga Perendia. Kur njeriu vret vetveten, kjo tregon se ai nuk gjen rruge shpetimi. Atehere pyes: Perse Jezusi tha une jam RRUGA...?
    Nje i krishtere ne cdo rrethane qofte, RRUGE te vetme ka vetem Krishtimn, ne te cilin ka gjithmone SHPETIM.
    I nderuar maratonomak, te ftoj te takosh JEzusin personalisht, dhe jo me te thenat e te tjereve. Kjo eshte fare e thjesht per kedo. Hyr ne dhomen tende dhe mbylle deren. Uli gjunjet e tu para Ati dhe kerko prej tij te te zbuloje Birin. Jezusi tha: Do te me gjeni vetem nese me keroni me gjithe zemer. Amin.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Vetėvrasja
    Nga J@mes nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 108
    Postimi i Fundit: 22-04-2011, 11:10
  2. tentativat per vetvrasje.....
    Nga stella_senza_cielo nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 21:09
  3. Juventini PESSOTTO , tentative vetvrasje !
    Nga inter_forever nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 18-07-2006, 15:50
  4. Perse i krishteri shkon ne kishe?
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 20:47
  5. I krishteri dhe Krishti.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-09-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •