Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 19
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545

I krishteri nė vetvrasje.

a mund te vrase veteveten nje i krishetere ? te pakten a e mendon nje gje te tille ? si mund ta mohoje veteveten pa e vrare3 veteveten nje i krishtere ? si mund ta jap jeten e vet zotit ndrkohe qe ende nuk e ka fituar ate jeten ? pse zoti nuk lejon vetvrasjen te te krishteret ndrkohe qe vete e dha jeten e tij ? a nuk do ishte ma mire te mbaronin jeten e tyre te krishteret pikerisht atere kur ata duan ? pytjet e mia kerkojne pergjigje .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Se pari maratonomakt te pershendes.
    E megjithse i lexova pyetjet e tua, disa prej tyre jane pak te ngatruara dhe nuk mund ti kuptoj drejt. Por gjithsesi ti pyet nese nje i krishter duhet te arrije ne vetvrasje apo jo. Pergjigja ime eshte e vendosur, JO. Por gjithshka duhet te kete argumentin te mbeshtetur ne fjlan dhe mendimin e Perendise.
    Ne asnje vend ne bibel nuk marim mesazh , ku Zoti ti kerkoje besimtarit vetsakrifikim. Bila deshmon se, Zoti nuk gezohet kur dikush vdes.
    Perse njeriu shkon drejt vetvrasjes, si dhe kush e con ata ne nje vendim te tille?
    Mendoj se kjo eshte pyetja me e rendesishme, prej se ciles ne do te mund te marim nje mesim te qarte rreth vetvrasjes.
    Nese do ta shohim vetvrasjen thjesht nga mesimi i botes, shpeshhere do te na duket nje marezi, ne momente te tjera dobesi, po keshtu do te na duket nje zgjidhje e mire apo e keqe, si dhe ne plot raste themi se , ai nuk kishte rruge tjeter. Pra pak a shume ky eshte mendimi i botes rreth vetvrasjes.
    Por cili eshte mesimi dhe kendveshtrimi i mesimit te Perendise rreth vetvrasjes?
    (Po e diskutoj me vone, pasi tani me duhet te largohem).
    Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Vetvrasja ne thelb te vet eshte nje krim qe kryen njeriu para Perendise.
    Kur ne arrijme te njohim Krishtitn si dhe te besojme ne te, duke e pranuar ate ne zemren tone si te vetmin Shpetimtar te jetes sone, ne arrijme te kuptojme perfudnimisht se nuk jme me zoter dhe pronare te jetes sone. Ja se si ju deshmon apostulli Pal korinthasve:
    " A nuk e dini se trupi juaj eshte tempulli i Frymes se Shenjte qe eshte ne ju, te cilin e kini nga Perendia dhe se nuk i PERKISNI VETVETES? Sepse u BLETE me nje Cmim ..."
    Permes kesaj thenie te Palit cdo i krishtere arrin te kuptoje se, vendimi per vetvrasje nuk e ka burimin nga Perendia, por eshte nje vendim qe vjen nga i ligu Satana. Pikerisht pare ne kete kendveshtirm une dal ne konkluzionin se, vetvrasja eshte nje krim para Perendise, te cilen njeriu e ben si rezultat i mospasjes se Krishtit ne zemer te tij.
    Nese ne si te krishtere pranojme se ne Zemren tone banon JETA( Krishti), atehere si do te mund te kemi deshira kunder JETES? Jezusi thote se Satani eshte VRASESI dhe i LIGU, pra cdo vendim per vetvrasje, buron vetem prej tij. Le te shohim apsotujt dhe jeten e tyre. Apsotujt e KRishtit nuk kishin as pasuri e as zyra, as administrata e as privilegje, as fame dhe as lavdi njerzore( ashtu si sot pjesa dermuese e drejtuesve fetare kane). Ata ishin me te varferit nder te varferit. Ata ja kishin dhene jeten e tyre PLOTESISHT Perendise, dhe e vetmja pasuri qe ata kishin ishte Krishti. Kur Pjetri hyri ne tempull i tha lipsarit ulok: pasuri dhe ar nuk kam por ate qe kam po ta jap: ne emer te Krishtit cohu, dhe uloku u sherua ne cast. Pra ai dha Krisht, sepse kjo ishte e vetmja pasuri. Por perse mora si shembull apsotujt? Kete e bera sepse ne te gjithe jeten e tyre, sado e veshtire qe ajo ishte, ata kurre nuk vendosen te kryejne vetvrasje. Apostulli Pal kaloi ne peripeci te rrezikshme , saqe zor se sot kalon nje i krishtere, por ne asnje moment nuk e coi mendjen ne vetvrasje, si zgjidhje te problemeve te tij. Perse?
    Vetvrasje vjen tek njeriu, si nje pamundesi per te vazhduar jeten me tej. Pra njeriu mer kete vendim, sepse nuk sheh asnje shteg per SHPETIM. Por a eshte keshtu per nje te krishtere te vertete? Jo. SHTEGU i te krishterit, ne cdo rrethane qe ai te ndodhet , eshte Krishti. Nje i krishtere mund te jape jeten e tij dhe mund te vdese ne nje akt heroik, Jezusi tha: duajeni te afermin tuaj, dhe ska dashuri me te madhe se te japesh jeten per te afemin. Pra i afermi yne eshte Krishti dhe gjithshka e Tij, dmth kisha. Te japesh jeten per nje gje te tille, nuk eshte vetvrasje, por eshte veper e DASHURISE se Perendise. Ne kete ras ne, nuk e kemi dhene jeten per te permbushur nje qellim tonin, por per te permbushur sherbesen e Perendise ndaj te afermit tone. Pjetri pranoi te kryqezohet ne kryq, per Krishtin dhe jo per veten e tij.
    Perendia dha Birin e tij te vetmelindur ne kryq.
    Shpesh here disa mendojne se vdekja e Krishtit ne kryq eshte nje shembull i vetvrasjes. Ose, perse Perendia lejoi vrasjen e Krishtit ne kryq? Se pari duhet te dime thelbin dhe arsyen se perse KRishti vajti ne kryq, si dhe perse Perendia e lejoi nje gje te tille? Drejt varjes ne litar shkoi dhe Juda iskariot, por a eshte i njejti shembull i tij me vrasjen e Krishtit ne kryq? Jezusi nuk vdiq per veten e tij, ai vdiq per ne, ne menyre qe ne te marim SHPETIM. Pra qellimi i Krishtit nuk ishte vetja e tij, por ishte shpetimi i botes mbare. Juda shkoi ne litar( nuk po merem me shkakun) dhe permbushi nje akt qe kishte te bente personalisht me veten e tij. Pra akti i tij nuk i solli te mire askusjt, dhe ishte nje akt qe vinte si rezultat i tradhetise qe ai i kishte bere vete Perendise. Juda nuk pa SHTEG per shpetim sepse vete e mbylli dhe e tradhetoi ate.
    Perse Perendia e lejoi vrasjen e Krishtit ne kryq?
    Ati Perendi pati dhemshuri per te gjithe krijesen e tij, dhe ai dergoi Birin e tij te vetmelindur qe te Shpetoje krijesen e tij nga vdekja e perjetshme. Pra thelbi i ketij akti ishte: shpetimi i krijeses nga vdekja e perjetshme. A ndjeu dhimbje Perendia kur Biri i tij shkoi dhe u kryqezua drejt kryqit? Dhimbja ishte e madhe, por sa me e madhe ishte dhimbja, aq me i madh ishte gezimi, sepse me ne fund krijesa e dashur e Atit do te shpetohej. Por per asnje cast nuk duhet te harojme fjalet e Krishtit, i cili tha: Une kam pushtet ta jap jeten time dhe ta mar ate perseri. Jezusi beri nje sakrifice sublime per te gjithe krijesen, dhe Ati e pranoi ate. Por duhet thene se Jezusi nuk humbi jeten perms kesaj sakrifice, por perkundrazi ai na dha jete sepse ai eshte Jeta dhe e Verteta.
    Perse njeriu e vetvret veten e tij?
    Nuk po ndalem ne arsyet qe e cojne njeriun drejt ketij akti kriminal ndaj jetes se tij, por po ndalem ne pasojat qe ky akt mban ne vetvete.
    Vetvrasja tek njeriu , vjen si nje pamundesi per te perballuar vazhdimin e jetes, ku arsyet mund te jene te ndryshme. Eshte tjeter gje te shohesh kete problem me syte e botes, dhe tjeter gje ta shohesh ate me syte e Perendise. Kur njeriu arin te njohe Perendine permes beses ne Krisht, ai arin te kuptoje fondamentalisht, qellimin e jetes se tij. Pikerisht ketu ndahet njeriu i botes nga ai i Perendise. Njeriu i botes qendron i vetem perballe sfidave te jetes, dhe e quan veten e tij zot ndaj cdo gjeje qe ka te beje personalisht me jeten e tij, si dhe me gjithshka qe ai zotron ne kete jete. Pra vendimet per te zgjidhur ceshtjet e jetes se tij burojne nga zemra e tij. Por cfare ndodh? Kur problemi behet i pazgjidhshem dhe e mund ate, atehere dobesia e cila ne thelb ka mekatin, e con ate na marjen e vendimeve te gabuara. Pra perfundimisht ai e sheh vetn e tij te mundur totalisht dhe pa asnje shteg shpetimi. Pikerisht i gjendur para nje sfide te tille, dikush e sheh si zgjidhje vetvrasjen, nje tjeter alkolin, nje tjeter vjedhejn, nje tjeter drogen e tjera. Ne te gjitha keto raste, ne shohim se nje njeri i tille nuk ka bere totalisht zgjidhje te problemit, dhe njekohesisht ai ka humbur perjetesisht shpirtin e tij. Nuk vlen nese vdes nga vetvrasja apo droga apo vdekja natyrale. Nese ti si "shteg shpetimi" nuk sheh Perendine, ti si perfundim ke humbur Jeten e perjetshme. Ketu eshte ndryshimi midis njeriut te botes dhe atij te Perendise. I krishteri i vertete nuk zgjedh asnjehere vetvrasjen si zgjidhje te problemit, pasi jeta e tij eshte ne dore te Krishtit. Ky eshte ndryshimi fondamental qe ekzisotn midi kristjanit dhe njeriut te botes.
    Kur njeriu vjen tek Krishti, kjo nuk do te thote se problemet e tij marin fund, por problemt e tij marin zgjidhje, dhe ato nuk arijne ta mundin ate per ta cuar ne humbje te shpritit. Si perfundim them se, une nuk mund te gjykoj nese nje i krishter qe vret veten, eshte apo jo i krishtere. Por deshmoj se i krishteri i vertete ben vullnetin e Perendise dhe jo ate te njeriut, pasi ai eshte prone e Perendsie.
    Deshmeusi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    po si mo mik ? nese dikush do te vdese nuk mund te vdese ? pse keshtu ? nuk do me te jetoje dhe pik . une them me plot bindje qe cdo i krishter qe ka marre frymen e shenjte dhe jeton sipas vullnetit te zotit , te pakten nje here do ta kete menduar vetvrasjewn , nese nuk e ka menduar atere nuk eshte kristian i vertete . ng duket nje kristian i vertete ? nga jeta qe ben , deshmia e tij dhe nga vuajtjet e tij . me kujtohen fjalet e jesusit kur tha ; une nuk do sjell paqe ne kete bote po percarje ............... e tjera . kete e tha per ne kristianet dhe e kuptojme mire se per ca behet fjale . jesusi nuk e vrau veten ? une them se e vrau veten . perderisa e beri jesusi , pse mos ta bejme dhe ne ? nuk mund ta jap jeten une qe te jetojne te tjere psh . e di ca bejme ne tani ? filozofojme vec filozofojme , po fjala e zotit eshte vendimtare dhe thote ESHTE KESHTU SIC ESHTE SEPSE UNE DUA TE JETE KESHTU DHE PIK . edhe ne rime dhe bindemi qofte me hir qofte me pahir .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Maratonomak.
    Jo plotesisht konfuz ne shkrimin tend. nuk arij te kuptoj nese ti flet per vetvrasje, apo per te dhene jeten si nje akt per Perendine. Vetvrasja dhe dhenia e jetes per Perendine, jane dy gjera te kunderta ne thelb. Vetvrasja tek njeriu ( qofte dhe i krishtere), eshte nje vetgjyqesi qe njeriu i ben vetvetes, dhe kjo vjen per shkak te dobesise mishore. Ndersa dhenia e jetes per Perendine vjen si shkak i dashurise qe i krishteri ka ndaj Perendise dhe te afermit te tij.
    Ti gabon katerciperisht kur vdekjen e Krishtit ne kryq e quan vetvrasje. Perse e vrau veten Krishti? Cili ishte gabimi i tij? Cfare solli Jezusi permes kryqezimit te tij? A deshrionte Krishti te kryqezohej, apo permes kryqezimit ai do te permbushte vullnetin e Atit?
    Krishti nuk vdiq per veten e tij, pasi ai ishte i drejte dhe i pamekatshem. Ai vdiq pikerisht per ne , duke permbushur keshtu vullnetin e Atit. Krishti nuk vetvrau veten si nje njeri, i cili nuk kishte "shteg" per shpetim. Njeriu e vret veten pikerisht sepse ai nuk GJEN "shteg" shpetim, pasi ai bazohet vetem ne fuqite dhe aftesite e tij. Juda iskariot u vetvra, sepse nuk gjeti "shteg" per shpetim, pasi ai vete e kishte tradhetuar Krishtin, Shpetmitarin. Ndersa Pjetri, pasi mohoi Krishtin, nuk shkoi te vetvrase veten, pasi ai pranoi dobesine dhe paftesine e tij. Ai e dinte se shtegu i shpetimit per te ishte pikerisht Krishti ( jo aftesite e tij), prandaj dhe i besoi atij deri ne fund. Ai e hodhi dobesine e tij mbi Krishtin, sepse Krishti vdiq per te ne kryq. Ky eshte dallimi midis besimtarit te krishtere, i cili shpresen e ka vetem ne Krishtin, dhe njeriut pa Perendi, i cili shpresen e jetes e ka ne aftesite dhe fuqite e tij.
    Myslimanet vrasin veten, duke menduar se po i sherbejne Perendise me kete lloj vetsakrifikimi, por me aktin e vetvrasjes ata vrasin te pafajshem, dhe nje gje e tille nuk eshte ne vullnet te Perendise ku besojne te krishteret, prandaj dhe perendia i tyre quhet Allah. Allahu simbas kruanit, kerkon shpagim tek te gjithe ata qe nuk i besojne atij. Prandaj dhe thote: meshoju ne qafe te gjithe atyre qe nuk besojne tek Allahu. Krejt ne te krundert meson Perendia yne, Perendia ne te cilin besojne te krishteret. Une jam Bariu i mire, tha Krishti, dhe Bariu i mire e jep jeten per delet e tij. JA dhe mesimi qe Krishti ju meson te krishtereve:
    "Askush nuk ka dashuri me te madhe se kjo, te jape jeten e vet, per miqte e tij".
    Deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 07-10-2004 mė 17:17

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak
    a mund te vrase veteveten nje i krishetere ? te pakten a e mendon nje gje te tille ? si mund ta mohoje veteveten pa e vrare3 veteveten nje i krishtere ? si mund ta jap jeten e vet zotit ndrkohe qe ende nuk e ka fituar ate jeten ? pse zoti nuk lejon vetvrasjen te te krishteret ndrkohe qe vete e dha jeten e tij ? a nuk do ishte ma mire te mbaronin jeten e tyre te krishteret pikerisht atere kur ata duan ? pytjet e mia kerkojne pergjigje .
    kam kohe pa komunikuar me zotin jesus ,perendine e vertete.

nuk lutem
    nuk shkoj ne kishe
    nuk lezoj
    meditoj apo adhuroj zotin.
    jetoj i lire dhe ndjehem mire.

me perpara isha shume i perqendruar te zoti dhe mesazhet e tij ndaj meje , por tani jam larguar dhe ndjehem mire,

nuk mendoj me per vetvrasje.

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Pershendetje maratonomak.

Me duket se ndonjehere ne besimtaret i keqkuptojme gjerat.
    Kur nje njeri beson ne Jezus Krishtin dhe eshte i rilindur, eshte me te vertete i lire. Shume prej besimtareve te sotem jetojne akoma nen ligj, por ne Bibel thuhet se Biri do t'ju beje ME TE VERTETE TE LIRE

Po jap nje mendim rreth pyetje qe ke bere me lart. Une di plot besimtare qe ne deshperim e siper e kane menduar vetvrasjen, thjesht dhe si nje ide, biles edhe une vete e kam menduar nje gje te tille, por te gjitha keto jane tundime nga djalli, dhe ai eshte i vetmi qe i intereson nje gje e tille.

Eshte tjeter gje deshira e Perendise dhe urdherimet e tij dhe tjeter gje vendimi yne.
    Ti thua pse nuk i lejon Perendia te vrasin veten. Edhe une te them, qe ti edhe une mund te bejme cte duam ne jeten tone dhe kjo eshte zgjedhje e lire, jo me detyrim. Nuk mund te me ndaloje Perendia mua, nese une dua te vjedh, te shaj, te vras, e shume te tjera.

Perendia na thote qe te mos i bejme keto gjera sepse keto nuk jane te pelqyera ne syte e Tij dhe nuk jane as edhe per te miren tone. Qe aty pastaj jemi ne ata qe vendosum te bejme ose jo vullnetin e Perendise.

Jeten na i ka dhuruar Perendia, dhe ne nuk mund te nderhyme ne drejtesine e Perendise, duke e marre ate kur duam ne, sepse keshtu ne behemi vete zot, duke e hedhur poshte Ate dhe duke mos iu bindur Atij, por perseri te them se ne jemi te lire qe te mund te bejme cte duam, por duke mos harruar edhe pasojat e zgjedhjes tone.

Persa i perket asaj qe thua: Se nuk do te ishte me mire qe nje besimtar te ikte kur te donte nga kjo jete, atehere ku do provohet besimi yne, dhe do te besonin te gjithe njerezit, do te thoshin te pranojme Jezusin dhe te vrasim veten qe te shkojme ne Parajse. Po te ishte keshtu nuk ishte nevoja te na i jepte kete jete Zoti. Si do duket jeta e gjithsecilit dhe frytet qe dha gjithsecili ketu ne toke, nese te gjithe vendosnin te zgjidhnin te vrisnin veten.

Eshte nje Bibel e gjithe qe mund te jape plot arsye dhe pergjigje te tjera ne lidhje me kete.

Miqesisht Abigail.
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Maratonomak.

Nuk e ke kuptuar se atehere kur ti mendoje se besoje, luteshe dhe shkoje ne kishe, tentimet qe kishe per te bere vetvrasje ishin nga djalli dhe ai te ngacmonte ne mendjen e tende duke te bere qe te mos ndihesh i lire.

M thuaj sa here ju lute Zotit qe te ndiheshe me te vertete i lire?
    Ti thua se tani nuk shkon ne kishe, nuk lexon, nuk lutesh dhe nuk tenton te besh vetvrasje dhe ndihesh "i lire".

Eshte kaq e veshtire ta kuptosh???

Atehere kur ne jemi ne besim djalli na godet me menyra te ndryshme, dhe ate qe ai nuk realizoi duke te tunduar me mendime per vetevrasje, apo me mendimin se nuk je i lire, e realizoi tani.

Nuk eshte nevoja qe tani te besh vetevrasje, se tashme djalli te ka ne doren e tij dhe te ofroi nje liri te genjeshtert, e cila nuk ka per te zgjatur shume.

Do te doja te flisnim prape edhe pas disa kohesh dhe te shikoja sesa i lire do jesh dhe sa i lumtur jashte prezences se Perendise.
    Por shpresoj qe kjo gjendje te mos vazhdoj gjete sepse eshte humbje kohe dhe bekimesh, dhe kete e them nga pervoja ime personale.

Miqesisht Abigail.
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    e di eshte puna o mik?

nje te krishtere nuk e ben lutja,lezimi i shkrimeve dhe zbatimi i tyre, as adhurimi apo besimi. e tjera.

nje te krishtere e ben njihja me zotin.
    sa me shume e njeh zotin aq me shume do te qendrosh me te dhe si nje shoqeri e mire , ben cdo ghe qe te mos shkaterosh jeten .

po ca shoqerie?
    a nuk eshte per te qeshur , kur ti apo une kete shoqeri e prishim pothuJSE CDO DITE.?
    ckuptim ka te sforcohesh te besh nje jete te mire sips zotit qe te ruhet kjo shoqeri?
    valle me sforcimin qe ben ,vertet ndertohet kjo shoqeri?
    dua te them ,nese zoti do ish shoku yne me i mire dhe nese ne e fyejme cdo dite[dhe kjo gje ndodh]
    atere ckuptim ka ?
    a nuk tallemi me zotin , njerezit dhe vetemn tone?
    kam mesuar nga jeta te tallem me njerezit , me zotin , por nuk mund te tallem me veten time.
    si mund ta kuptoj shoqerine e zotit?
    si mund ta kuptoj kete shoqetri kur nuk mund te kuptoj vete zotin?
    nuk eshte gje miku im .
    cdo ghe eshte thjesht ne mendje,dhe cdo perpjekje eshte e kote qe te qetesojme mendjen tone ,se mendja jone eshte si pafundesia , nje filozofi e pafund e mbeshtjelle ne nje deshire per te kuptuar se cfare eshte jeta,
    hem e kendshme
    hem e cuditshme
    por zoti ka filozofine e tij dhe AI THOTE KESHTU;.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Maratonomak,

ti ke kuptuar dicka qe shume te krishtere nuk e kane kuptuar ende.

Ate qe ne nuk mundemi kurre ta kenaqim Zotin.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Vetėvrasja
    Nga J@mes nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 108
    Postimi i Fundit: 22-04-2011, 11:10
  2. tentativat per vetvrasje.....
    Nga stella_senza_cielo nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 21:09
  3. Juventini PESSOTTO , tentative vetvrasje !
    Nga inter_forever nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 18-07-2006, 15:50
  4. Perse i krishteri shkon ne kishe?
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 20:47
  5. I krishteri dhe Krishti.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-09-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •