Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 42 prej 42
    bitter girl Maska e marsela
    Anëtarësuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Citim Postuar më parë nga bnik2
    toleranc fetare ne shqiperi nuk ka!!!!
    eshte e gjitha aparence!
    shqipot vrasin mendjen vetem x buk dhe pare!!!!!!!!!!

Nuk kam shume per te thene per temen, mendoj se esht diskutuar mjaft po desha thjesht ti them parashkruesit qe aty ku njerzit nuk e vrasin mendjen per fene, por per buke e pare, toleranca fetare i bie te jete me e madhe..apo jo?
    Megjithse nga ana tjeter,ta vrasesh mendjen vetem per kto gjera kaq paresore, do te thote mungese zhvillimi, gje qe mund ta sjelle mungesen e tolerances fetare.. Po s'mendoj se kto jane shume te vlefshme per Shqiperine..Mendimi im ky.
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

profesionisti Maska e I-amëshuar
    Anëtarësuar
    03-01-2005
    Vendndodhja
    www.proletari.com
    Postime
    211
    Toleranca dhe perdorimi i saj fetar them se do te jete me e sakte dhe konkrete ne te cilen arrin bashkengjitja tolerance fetare.
    Kuptimi i shprehjes tollerance eshte shpjeguar me siper por dua te pranoj tolerancen jo si durim apo pranim por si nje udhekryq ku shkembehet eksperienca,dituria,kultura,filozofia dhe si cdo udhekryq ka rregullat e veta ne menyre qe njerezit te marrin drejtimet e tyre sipas asaj qe kane zgjedhur.
    Kurse perdorimin e tolerances ne rastin fe(besim ne ate qe nuk sheh por qe lind me njeriun) toleranca keqkuptohet,manipulohet dhe abuzohet deri ne ate pike qe e humb kuptimin e saj.

Te kesh tolerance fetare duhet te kesh besim te plot ne ate fe pa ngjyra politike,raciale apo diskriminuese.Toleranca ne kete rast duhet te luaje rolin e nje kuvendi ne te cilen shkembehen idete,besimet kulturat dhe liria e mendimit dhe jo nje gare se kush do paraqitet me mire,kush ka gabuar me shume apo kush ka numrin me te madh.
    DASHURIA ËSHTË MISTERI IMAGJINAR I SHPRESËS QË BËN TË JETOJË SHPIRTI NË PAQE DHE LIRI.
    THJESHTËSIA DHE SINCERITETI JANË DHURATA QË ZOTI KA DHURUAR ME LINDJEN. POR TË REZISTOSH TI MBASH ATO ËSHTË MREKULLI VUAJTËSE QË TË BËN TË JETOSH ME DINJITET(shkruar nga unë)

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Biologji-po ta kuptojme qelizen do ta kuptojme vet jeten
    Nga besmiri_usa në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 08-04-2009, 16:25
  2. Menyra se si duhet ne ta kuptojme fene tone
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  3. Pse nuk e kuptojme, kur gjejme dashurine e vertete?
    Nga romeoOOO në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-12-2005, 05:39
  4. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •