Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 42
    i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku
    Po sa mund te arihet nje gje e tille ne vende ku institucionet fetare gezojne pushtet?
    Nqs ajo fe eshte akoma ne baza origjinale atehere arrihet kjo tolerance fetare. Historia ka treguar se deri tani kurdohere qe ligj ka qene islami ka pasur tolerance fetare.
    Pra, Kryeplak, sa ka qene islami ligj kjo eshte arritur ne idealizem.

i/e regjistruar Maska e ArditGashi
    Anëtarësuar
    25-10-2004
    Postime
    1

zemerimi i njerzeve

per toleranc fetare munem me than se ka sepse vet feja islame esht tolerante dhe ben thirrje n paqe.

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar ArditGashi për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    E di cme ben pershtypje para shume kohes krishteret dhe muslimanet kane shkuar mire.Kur ishte Ramazani dhe muslimanet ishin me agjerim krishteret per respekt nuk hanin buke ne syte e tyre po keshtu ku degjohej Ezani njerzit qe sihin duke ecur ndalonin per respekt.Sot jo vetem qe ka humb kjo gje por perkundrazi na dalin keto kylyshet e hebrejve deshmitaret e jehovait dere me dere dhe predikojne .Muslimanet agjerojne sa gjynah qe jane rrine pa buke bie ekonomia e vendit sepse nuk ka shpenzime shume ne kete muaj etj.Kurse ndonje i semure me xhinde del e thote mos e therrisni ezanin se po xhindosem .Atehere politika fut spiune ne komunitetin musliman i vret keto spiune(vrasja e Sali Tivarit sipas gazetes Sot) per te ngritur teori e radikalizmit dhe fondamentalizmit islam ne shqiperi vete qe pleqeria greke te kete te lehte te hudhe kryqet e saj nper kodra per ti bere te ditur shqiptareve se ne shqiperi egziston nje kulture ortodokse dhe keshtu nga kjo rrjesh me vetine kalimtare dhe nje kulture greke dhe sipas kesaj shqiptaret kane origjine helene.Hudhen trakte ne kosove per nderrim feje me moton te hyme ne europe si kristiane.E shume e shume propganda nga me te shpifurat dhe me hipokritet kunder besimtareve muslimane.Pse te gjitha keto.Deri kur do luajme rolin e te denoncuarit dhe te jemi ne mbrotje nga keto akuza dhe shpifje te pabaza.Atehere pse pretendojme se ka tolerance kur i hiqen te drejtat muslimaneve me shami neper shkolla ne emer te ateizmit.Apo liri ose demokraci disa njerez e kuptojne vetem kur vene para presione psikologjike dhe ligjore nje grup njerzish.Kjo do te thote te shtyp ty qe te ndihem vete i lire.Deri kur do vazhdoje kjo tolerance me njerez dhe pseudointelktuale te shitur qarqeve dhe klubeve te ndryshme per interes te dollarit shkelin besen dhe miresjelljen e shqiptarit.Deri kur do vazhdoje ky klonim i tolerances anglosaksone ndaj lekurkuqeve ose then me ndryshe .Klerike me pelerina ateismi dhe laicizmi kunder kuqezive shqiptare.Vahdojme te lundrojme ne kete vorbull derisa dallget te na perplasin ne rrymat e krijuara nga armiqte e ketij populli nder shekuj .

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Klevis2000 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Albo

Cfare eshte per ju toleranca fetare?

Se pari URIME festat!

Pergjigjja eshte shum e thjesht, nuk ka nevoje te analizohet hollesisht, shih ish sistemin e shtetit islamik (nuk behet fjale per gjendjen aktuale, te te ashtuquajturve shtete islamike).

flm
    albanish by nature

7. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Nuh Musa për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e ЯinoR
    Anëtarësuar
    26-11-2004
    Postime
    26
    undefined:
    SELAMUNALEJKUM
    DESHA TA SHPREHI MENDIMIN TIM MBI TOLERANCEN FETARE
    tolerance fetare me holllesisht mund ta kuptojme ateher kur njerit person qe i takon nje besimi tjeter dhe ia rrespekton atij dmth nuk e pengon qe ta kryej obligimin e vet.
    kete mund ta gjeni vetem ne islam
    per kete ka edhe argumente si qe eshte:
    ne kohen e kalifatit ne jerusalem kan qen 3 objkete fetare perball njera tjetres si xhamia perball kishes dhe kisha perball sinagogut,ja a nuk eshte ky nje shembbull i ir per toleranc fetare a ?
    po ku eshte sot kjo....?

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar ЯinoR për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e ЯinoR
    Anëtarësuar
    26-11-2004
    Postime
    26
    selamunalejkum
    me toleranc fetare nen kuptojme ateher kur edhe armikut ja rrespekton fejen dmth nuk ia nen cmon
    kete mund ta gjeni vetem ne islam
    per kete kam edhe fate:
    si psh/
    ne kohen e kalifatit, ne Jerusalem kan bashkpunu 3 objektet fetare ne mes veti xhamia ka qen perball kishes dhe kisha pran sinagogut, dhe me ardhjen e kryqtareve ne jerusalem ata filluan te nxisin uurejtje ndaj muslimaneve dhe ja si sot
    por keete duhet ta kemi si model per toleranc fetare
    selamunalejkum

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar ЯinoR për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e jp7879
    Anëtarësuar
    13-06-2002
    Vendndodhja
    massachusetts
    Postime
    9

Wink

Citim Postuar më parë nga Albo
    Pjesa derrmuese e shqiptareve, pa marre parasysh nese besojne ne Zot apo jo, e njohin rendesine e harmonise fetare ne shoqerine shqiptare. Kjo harmoni fetare qe ekziston ne shoqerine shqiptare, edhe pse ne te gjejme nje larmi komunitetesh fetare, eshte e ngritur mbi tolerancen fetare.

E hapa kete teme, pasi kam lexuar shpesh ne forum te lakohet togefjaleshi "tolerance fetare", por nga interpretimet dhe perkufizimet e ndryshme qe i jepen, eshte krijuar nje konfuzion i madh per te. Kjo ka ardhur prej faktit se jo te gjithe shqiptaret e kuptojne njesoj perkufizimin e "tolerances fetare". Pyetja qe po ju shtroj te gjitheve per diskutim me shpresen se do te mund te dalim me nje perkufizim te perbashket dhe te vertete eshte si me poshte:

Cfare do te thote "tolerance fetare"?
    A e gezoni ju kete tolerance dhe si e aplikoni ate ne shoqeri apo ne forum?

Jeni te ftuar te hidhni mendimin tuaj mbi kete ceshtje kaq te rendesishme.

Albo
    Ilir ke qene edhe i mire ne gjuhen shqipe mos harro poemen e madhe : ``dhe mos shikoni kisha e xhamia feja e shqiptarit eshte shqiptaria``

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    1
    nuk mund ti klasifikosh te gjithe fetaret se nuk jane tolerante. Kur fetaret nuk e perdorin arsyetimin e shendoshe njerezor, atehere behen fanatike.Por kur ti je ne gjendje te arsyetosh,megjithese je fetar mund te jesh gjithashtu tolerante ndaj te tjereve!!!!

14. Anetarët më poshtë kanë falenderuar linda1984 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Pershendetje

Nuk besoj se shqiptaret e kan problem shume apo jo te jene tolerante ne fe apo jo.
    Kan 1000 e 1 arsye te ndryshme ne jeten e perditshme qe diskutimi per fene apo per tolerancen fetare te jete inekzistent.
    Nga kjo besoj se ska per te qene ndonjehere problem nese jemi tolerante fetare apo jo.
    Pervec rasteve te fryre nga media ferkime fetare as ka pas as besoj te kete ne shqiperi per vete arsyen qe dhashe me lart.

Jo me larg se disa kohe me pare ne qytetin tim ne Elbasan ne rrugen e krrabes ne nje pike dominuese ku mund te shifej i tere qyteti u vendos nje kryq i madh dhe mediat e fryne sa te thuash ti ca ndodhi.
    Asgje nuk ndodhi .Asnje se pati mendjen te kryqi dhe asnje se pati mendjen ta kundershtonte venjen e tij.
    Ishte dicka e parendesishme per bashkeqytetaret e mi.

i/e regjistruar Maska e bnik2
    Anëtarësuar
    14-09-2005
    Vendndodhja
    CONNECTED:1 DIT SUISSE, 2 DIT FRANCE,1 JAV USA....
    Postime
    2
    toleranc fetare ne shqiperi nuk ka!!!!
    eshte e gjitha aparence!
    shqipot vrasin mendjen vetem x buk dhe pare!!!!!!!!!!
    injoranca vret

17. Anetarët më poshtë kanë falenderuar bnik2 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Biologji-po ta kuptojme qelizen do ta kuptojme vet jeten
    Nga besmiri_usa në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 08-04-2009, 16:25
  2. Menyra se si duhet ne ta kuptojme fene tone
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  3. Pse nuk e kuptojme, kur gjejme dashurine e vertete?
    Nga romeoOOO në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-12-2005, 05:39
  4. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •