Postuar më parë nga sh.hasanaj
Se pari une mendoj se duhet spjegu fjalen toleranc para se te debatohet per fen,dhe mendoj se toleranc eshte kur njeriu toleron diqka ,lejon ,miraton e tumire me fjal te tjera ,kurse toleranca ne fe sidomos te ne shqiptaret shpesh interpretohet gabimisht une mendoj se ne jemi shume pak tolerant ta zam sa martesa behen ne mese te rinjeve te feve te ndryshme shume pak dhe une mendoj se ket me se tepermi e pengojn fetaret te cilet bejn luft duke propagandu secili ne menyren e vet fet e tyre.Prandaj shpesh njeriu has ne mendime se eshte pasuri qe ne shqiptaret i takojm tri feve edhe ketu nuk pajtohem ,sepse do te kishte me pak hapsir per tu perqa ne mes veti po ta kishim vetem nje fe e pse nuk eshte keshtu une nuk mundem te pergjigjem drejt sepse nuk jam njohes i historis fetare.Nje diqka eshte e sigurt se me kalimin e kohes fanatiket e te gjitha feve sidomos ne shqiperi jan duke e luajtur lojen e djallit dhe bejn gara se kush po e vendos kryqin me te madh se tjetri.Prandaj them se ne shqiptaret nuk jemi aspak tolerant ndaj feve.
Krijoni Kontakt