Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Rinia shqiptare dhe jeta e pavarur nga familja

pershendetje te gjitheve

desha te dija opinionin tuaj ....

kam pare se ne shqiperi rinia akoma jeton ne shtepine e " babait " ...
    si mendoni ju ... nuk ka ardhur dhe atje koha qe nje i ri ne ditet e sotme ta caj jeten vete dhe te jetoje me vete ? ( si e gjithe rinia ketej .. qe kur fillojne college duan te jetojne me vete ... dhe kjo vjen per shume arsye ... )

nuk eshte turp qe nje i ri 20 vjec e lart te jetoje akoma me prinderit ? dhe akoma me turp te mos punoje ????????

pastaj duke qene se rinia e sotme ka mentalitet ndryshe nga brezat me pare .. per shume probleme ... bie ndesh me prinderit .. so nga keto gjera lindin .. mosmarreveshjet , sherret , dhe shume here perfundojne dhe me krime te shemtuara ( si psh babai vret femine etj, apo femija tenton te helmoje babain etj ) ...

ju ftoj te diskutoni ne kete teme ..

pink
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Pershendetje Pink,
    teme interesante!

Jam dakort me ty qe nje 20 + vjecar do ishte mire qe te fillonte te jetonte vetem, por kur nuk eshte mire ekonomikisht, atehere duhet te rrij me familjen deri sa te jete i pavarur; deri sa te mbledhi mjaft parra per te jetuar vetem etje. Neqoftese nje djal apo vajze ka prinder shume moshatare, apo me nje semundje, atehere kjo gje i ndalojn pavarsin e tyre, dhe s'kan zgjedhje tjeter vec te jetojn tek shtepia e prinderit...neqoftese duan te kujdesen per ta.
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    e kam menduar edhe vete dhe kur shof qe njerzit ketu ne Amerike shkeputen prej familjes qe 18 vjec, me vjen gati per te qeshur per te rijte ne Shqiperi (djemte sidomos) qe jane ne varesi te prinderve

ky fenomen ndodh kryesisht per shkaqe ekonomike gjithsesi une mendoj qe nje i ri/e re (in his 20s) eshte ne gjendje te punoje per te siguruar nje jetese te pavarur nga familja

familja i suporton femijet deri ne nje fare moshe, pastaj edhe ato duhet te behen te zotet e vetes...

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Citim Postuar mė parė nga *~Rexhina~*
    Neqoftese nje djal apo vajze ka prinder shume moshatare, apo me nje semundje, atehere kjo gje i ndalojn pavarsin e tyre, dhe s'kan zgjedhje tjeter vec te jetojn tek shtepia e prinderit...neqoftese duan te kujdesen per ta.
    Ka dash me thene "te moshuar," per ju qe u cuditet si une dhe pyetet veten, femija me prindin jane ne nje moshe? lol Rexh!

Pink, edhe levizin vajzat nga shtepia, por shoket e prinderve do kritikojne prinderit e vajzes, te cilet do zihen ngushte e s'do e lejojne vajzen te jetoje vetem. "Fillikat vetem do jesh? Po sikur te hyj ndo nje hajdut?" lol Duhet konsideruar fakti qe ne komunitete Shqiptare shume te ngushta, nuk e shohin me sy te mire kur vajza jeton vetem. Prinderit Shqiptare e marrin personalisht, sikur femija i braktis, nuk i do, apo i ka marre inat. Edhe te mijte qe jane pretty open-minded, shume te arsyeshem ne krahasim me shume prinder Shqiptare, e ndjejne si braktisje ikjen time (s'ka ardhur akoma koha, por do vije). Kam nje shoqe qe jeton vec nga prinderit, e atyre s'u vjen mire per arsyet qe permenda me siper. Desh harrova te shkruaja, kur vajza u jeton larg, prinderve Shqiptare u shkon mendja per ters dhe mendojne me ke po e kalon kohen vajza dhe duan ta kene para syve te shikojne c'ben. E vertete; po shoh shoqen time.

Megjithese une s'kam fare mendim ne duhet te ikin nga shtepia apo jo te rinjte, kjo varet nga tipi i personit. Disa jane te paditur per jeten, s'dijne te bejne asgje per vete... pikerisht ketyre personave u duhet te dalin nga shtepia URGJENTISHT! Sa meshkuj njohim ne qe u behen barre te dashurave/grave sepse ashtu i ka llastuar mami?

Fola per vajzat, se te ikin djemte nga shtepia s'e ka njeri problem.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Postime
    726
    Citim Postuar mė parė nga Leila
    Ka dash me thene "te moshuar," per ju qe u cuditet si une dhe pyetet veten, femija me prindin jane ne nje moshe? lol Rexh!
    lol.

Te njejtin mendim kam dhe une pink
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Reina : 17-09-2004 mė 18:41
    Be yourself and you will always be in fashion.

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Jashte teme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leila : 17-09-2004 mė 18:46
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    lol *e skuqur nga fytyra" po te moshuar se di pse shkruajta moshatar agggghhh duhet te mesohesh me gabimet e mia

ps: se pash qe ajo kishte log out nga accounti im :P
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Football Factory Maska e Moltisanti
    Anėtarėsuar
    22-11-2002
    Postime
    1,437
    Citim Postuar mė parė nga Pink_Girl
    pershendetje te gjitheve

si mendoni ju ... nuk ka ardhur dhe atje koha qe nje i ri ne ditet e sotme ta caj jeten vete dhe te jetoje me vete ? ( si e gjithe rinia ketej .. qe kur fillojne college duan te jetojne me vete ... dhe kjo vjen per shume arsye ... )

nuk eshte turp qe nje i ri 20 vjec e lart te jetoje akoma me prinderit ? dhe akoma me turp te mos punoje ????????

pastaj duke qene se rinia e sotme ka mentalitet ndryshe nga brezat me pare .. per shume probleme ... bie ndesh me prinderit .. so nga keto gjera lindin .. mosmarreveshjet , sherret , dhe shume here perfundojne dhe me krime te shemtuara ( si psh babai vret femine etj, apo femija tenton te helmoje babain etj ) ...

ju ftoj te diskutoni ne kete teme ..

pink
    pershendetje pink girl

teme shume interesante

te jetosh ne evropen perendimore ,ose ne usa eshte shume e thjeshte qe te shkeputesh nga familja sepse ke dicka te sigurt e cila eshte puna dhe shkolla sigurisht nqfs se ta pret rradakja ,me keto ti ke mundesi qe te krijosh dicka pa ndihmen e prinderve,gjithashtu dhe me ane te shkolles te fitosh nje profesion i cili eshte shume i nevojshem ne ditet e sotme !!! ndersa ne shqiperi eshte ndryshe pothuajse shume gjera jane te perbashkta me familjen ,kemi gjithashtu probleme ekonomike te cilat na pengojne, eshte dhe papunsia e cila eshte nje faktor qe te pengon pak a shume te krijosh nje jete sa me normale etj etj ,kshu qe duhen nja 10-20 vjet tmira qe te kopjojme perendimin !!! ja kalofshi mire

shnet e pare
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Moltisanti : 17-09-2004 mė 19:30

GuEsS...? Maska e Leandra
    Anėtarėsuar
    24-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    185
    Pse....?

1- Sepse prinderit per femijen, jetojne, punojne dhe kursejne vetem e vetem qe femija te jene shendosh e mire, nen strehen dhe kujdesin e tyre dhe gjithmone mendojne sesi te kursejne ca para duke punuar me dy pune per te blere nje shtepi, per ti martuar femijet ku tu jete siguruar streha mbi koke dhe parja e mjaftueshme per te ardhmen.... cfare te mire do kishte femija te largohej nga prinderit e tyre?

2- pse djali, marrim p.sh vellain tim qe eshte 20 yrs old, te levizi ne nje shtepi ne vete, kur ai hy ne shtepi dhe kepucet ia heq mami im, dhe e vetmja gje qe ben eshte duke folur ne telefon dhe computer as lan rroba apo pastron shtepine, as nuk ben per te ngrene, s'paguan billat dhe s'di ne di ti paguaj sepse i bejme ne ato pune...

3- Prinderit mendojne qe po te levizin nga shtepia marrin bota shembull te keq,... jo te mbet vajza ne shtepi, jo po djali papritur te del rugaq qe move out...

Arsyja me e madhe pse nuk levizin ne shtepi ne vete jane billat , papergjegjesia dhe ftyra.... Jo po ngetrrohen, rrihen apo vriten kjo e fundit ndodh shume rralle vetem njeres te semure e bejne ate pune, po kush te do me shume se prinderit e tu...
    Une per vete nuk do doja te move out sepse jam pak "frikacake", jo se nuk mund to support myself, por why would i, i love my parents dhe e di se ato jetojne per mua, dhe s'kam fare deshire te leviz on my own, unless i get married.

C'mon guys ne jemi shqiptare dhe kur te kemi femije vete do shohim se cdo te thote te keshe gjithe familjen tende nen strehen tende... safe....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leandra : 18-09-2004 mė 00:08
    Une me ty pata fillu
    vec ta bej tjetrin xheloz,
    e tash me ty jam dashuru,
    ...kjo pune me ben nervoz....

Perjashtuar Maska e Bėrrnutsi
    Anėtarėsuar
    09-09-2004
    Postime
    183
    Citim Postuar mė parė nga Pink_Girl
    pershendetje te gjitheve

Kur e pyetėn tigrin e i thane , A di not? ..... ai ju pėrgjigj , Sigurisht qė jo , sepse nuk mė ėshtė dhėnė mundėsia tė notoj pasi kėtu nė xhungėl ke vetėm pemė dhe gjarpėrinj.

Fragmenti i mėsipėrm ėshtė i marrė nga njė nga fabulat e shumta tė la Fontenit.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ē'lidhje ka kjo me temėn?
    Pyetja ose tema e ngritur kėrkon tė kritikojė dhe tė uli poshtė shoqėrinė e sotme shqiptare dhe e bėn kėtė ngritėsja e saj pa marrė nė konsideratė se nė Shqipėri njerėzit kanė tru , nuk jetojnė tė menēurit dhe tė aftėt vetėm nė USA si me rastin e Pink Girl.
    Mundėsitė atje sikundėr nė USA e dashur Pink Girl janė tejet tė kufizueshme.
    Nuk ėshtė aq e lehtė tė gjesh vend pune , prandaj shumė tė rinj nuk punojnė.
    Gjithashtu faktori mė i rėndėsishėm qė ti dėshtove ta analizoje nė kėt temė ėshtė pėrgjegjėsia qė mbartin shoqėritė pėrkatėse , ajo nė Shqipėri dhe kjo nė USA.
    Nuk kėrkoj ti hyj nė thellėsi por bėhet fjala pėr sistemin e taksave dhe sidomos pėrkatėsinė gjeografike.
    Nė USA je i detyruar tė blesh makinė e tė paguash Insurance pasi vendi ėshtė i madh e qė tė shkosh nga njė vend nė tjetrin tė duhet makina ose kamioni ose karroca me kuzhineta , etj etj
    Ndėrsa nė Shqipėri ngaqė ėshtė njė vend i vogėl, struktura administrative e qyteteve dhe ajo gjeografike e tyre e lehtėson ndjeshėm udhėtimin nga njė vend nė njė tjetėr.
    Lidhur me taksat , nė Shqipėri taksat luajnė rol pothuajse enigmatik nė ekonomi ndėrsa nė Usa ndodh e kundėrta.

Prandaj , nė USa shoqėria ka njė lloj pėrgjegjėsie tė detyrueshme dhe tė domosdoshme ndėrsa nuk ndodh e njėjta gjė nė Shqipėri.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bėrrnutsi : 17-09-2004 mė 23:51

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Letersia Shqiptare
    Nga new-man nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-01-2009, 12:28
  4. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •