Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22
    bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Bernuts

nuk po diskutoj per taksat .... nuk e di pse dole atje ..

anyway ... e di qe ne shqiperi ka probleme nga me te ndryshmet ... si papunesi , opinioni .. etc ..por mua me duket sidomos me meshkujt sikur prinderit i llastojne ** pak .... se kam pare dhe meshkujt ne moshe gati 30 vjec qe punojne dhe jetojne akoma me prinderit .. ndoshta kjo gje eshte ngulitur rrenjesisht ne trurin e tyre .. dhe besoj do jete shume e veshtire qe nje dite .. ato te jetojne me vete ..
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar Maska e Bėrrnutsi
    Anėtarėsuar
    09-09-2004
    Postime
    183
    Citim Postuar mė parė nga Pink_Girl
    Bernuts

nuk po diskutoj per taksat .... nuk e di pse dole atje ..

anyway ... e di qe ne shqiperi ka probleme nga me te ndryshmet ... si papunesi , opinioni .. etc ..por mua me duket sidomos me meshkujt sikur prinderit i llastojne ** pak .... se kam pare dhe meshkujt ne moshe gati 30 vjec qe punojne dhe jetojne akoma me prinderit .. ndoshta kjo gje eshte ngulitur rrenjesisht ne trurin e tyre .. dhe besoj do jete shume e veshtire qe nje dite .. ato te jetojne me vete ..
    Kjo ėshtė shqetėsuese , ke tė drejtė.

~*SoMeOne's LiL SuGar*~ Maska e sweet_babe
    Anėtarėsuar
    09-08-2004
    Vendndodhja
    ~*Ne endrrat e Mia dhe te Tuat...*~
    Postime
    503
    Me vertete ne Shqiperi femijet 20+ jetojne me prinderit po se kane nga deshira po nga halli... kush eshte ai qe do te jete akoma i varur nga prindi deri ne ate moshe???? asnje
    papunesia edhe menyra e veshtire e jetes e detyrojne femijen te jetoje me prindin.... po do thoni ju femija le te hapi krahet e te punoje.... e verete po edhe aq kollaj sngjendet pune edhe po u gjet shumica 200 mije lek marrin qe ste mjaftojne te krijosh familjen tende me aq leke....
    cdo gje ka te beje me rrethanat qe na mbizoterojne tani....
    ~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,446
    Postimet nė Bllog
    22
    Jepi dy femijeve 18 vjecare leke: atij amerikanit jepi $1000 ne dore; atij shqiptarit jepi 1000 leke ne dore. Kush mendon ti do te jete me i predispozuar per te filluar nje jete me vete me ato leke, amerikani apo shqiptari? Pra arsyeja kryesore jane te ardhurat e pakta familjare ne Shqiperi.

Qe te jetosh, duhet te punosh. Kush e ka me te lehte per te gjetur pune, amerikani ne ekonomine me te madhe te botes, apo shqiptari ne ekonomine me GDP me te vogel te Evropes? E mesove edhe arsyen e dyte perse mungesa e shanseve per pune, limiton edhe shanset per te ndertuar nje jete me vete.

Qe te largohesh nga familja, duhet te kesh edhe nje shkak per tu larguar. Cili mendon ti ka shkakun me bindes per tu larguar, ai amerikani 18 vjecar babai i te cilit ka bere te njejten gje kur ishte 18 vjet, apo ai shqiptari 18 vjecar babai i te cilit u ka qendruar prane prinderve dhe eshte kujdesur per ta? Ai amerikani qe u mban inat prinderve se nuk i blene nje makine te re kur mbushi 18 vjec, apo ai shqiptari qe gjate gjithe jetes se tij pa me syte e tij sakrificat e prinderve te tij per ti plotesuar deshirat atij? Amerikani ndihet i lire te largohet nga familja per te punuar dhe mbledhur leke per ate makinen e re, kurse shqiptari ndihet borxhlli ndaj prinderve qe sakrifikuan aq shume per te.

Por harroi te gjitha ato qe shkruajta me lart dhe lexo kete qe po te shkruaj me poshte pasi kjo eshte esenca e gjithe muhabetit.

- E pyeten njehere nje burre qe edhe pse ishte i martuar, edhe pse kishe femijet e tij, edhe pse ishte vete ne moshe relativisht te madhe, perkujdesej per pleqte e tij qe po arrinin te 90-tat. Perse nuk i con pleqte ne azil ose perse nuk del shtepi me vete? Nuk tu merzit jeta me ta?

Burri i mencur iu pergjigj: Une kujdesem per prinderit e mi ne prani te gjithe familjes sime dhe vete femijeve te mi, pasi keshtu dua qe edhe femijet e mi te kujdesen per mua kur une te behem si ata.

Albo

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Liria e nje individi mes shume faktoreve te tjere varet dhe nga ana ekonomike.
    Ky eshte nje nga shkaqet qe rinia shqiptare,eshte e ngurtesuar akoma dhe e "burgosur" ne mizerjen e se perditshmes,paga e ulet,papunesia,korrupsioni,emancipimi i shoqerise.(sidomos per vajzat,nuk eshte e lehte per nje vajze ne moshe te re jetoje apo bashkjetoje me dike ne Shqiperi)
    Mos harroni se jo vetem djemte dhe vajzat ne moshe te re,por edhe kur martohen detyrohen me te shumtet te jetojne dy tre familje se bashku,me nena e baballare me kunata dhe kuneter.
    A kemi inisiative,a kemi kurajo,a jemi te gatshem te perballojme jeten me dijet dhe djersen tone,e kemi treguar ne keto vite emigrimi,kur te gjithe ne moshe te re morrem rruget e hidhura te kurbetit dhe u beme kapedane te furtunave te jetes.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-04-2006
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    397
    Shume veshtir fitohet panvaresia nga prinderit sidomos ne Shqiperi dhe Kosove,Duhet me punu shume shume dhe prap me ate rroge qe merr nuk mjaftojne per banim,une e kam menduar shpesh te dal vete te jetoj dhe pse rroga e mire nuk mund ta beja kete,tani jetoj vet po jo e pavarur total,kam te dashurin time dhe paguajm te dy,vet nuk e qet.
    Ne se njerezit flasin keq per mua: Ta dinin c'kam thene une per ata: Do te flisnin edhe me keq.---JM

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Pinku, kur ike ti nga shtepia?
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga Leila
    Pinku, kur ike ti nga shtepia?

Kur e kam hap kete temen njehere ? Ehh po 2004 .. hiq dhe ca vite te tjera dhe ja ku eshte pergjigja . U be ca kohe ne fakt .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anėtarėsuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    ti pinko ene un jena vetem jasht shqipnije pa familje. po ke pa familjet shqiptare se si jetojn n'USA. garumbull tgjith nej i ven.

kam un i shokun tem 30 vjec. jetojn bashk vllai i martum me grun ene dy kalamaj, ai, baba ene nona. kan shpi tmadhe me 5 bed rooms por prap bashk.

i shok tjeter i imi share the apartment me gjith motren. te dy beqo.

shqipot e tjer share me room mate. un pas kaq vitesh jom vetem se ene un me room mate kom qen.

me gishtat e dores numrohen shqipot qe jetojn vetem n'usa.

larguar Maska e Silk
    Anėtarėsuar
    28-09-2005
    Vendndodhja
    last summer...
    Postime
    307
    e sa ia vlen ta besh kete, kur jeton ne nje shoqeri, qe nuk e aprovon nje gje te tille? gjerat njehere duhet te ndryshojne brenda, qe te manifestohen pastaj jashte. ky eshte problemi i vertete. qe kjo dukuri te korrigjohet brezi i vjeter duhet te ndryshoje mendimet "e lashta" dhe i riu te marre me shume inisiative.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Letersia Shqiptare
    Nga new-man nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-01-2009, 12:28
  4. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •