Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar Maska e Lekë Rezniqi
    Anëtarësuar
    06-06-2002
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    240

UNMIK apo EUMIK në Kosovë

Përshëndetje!

Ka kohë që flitet për ndryshimin e administratës ndërkombëtare në Kosovë.
    Si një domosdoshmëri (sipas bashkësisë ndërkombëtare) për prezencë të një administrate, në të ardhmen këshilluese e institucioneve vendore.

Flitet për ndryshime në dirigjimin e kësaj administrate. Pra nga OKB-ja të kalohet në Bashkimin Europian.

Pas "trazirave të marsit" (madje unë kam dëgjuar të flitet edhe pëpara tyre) thuhet se UNMIK-u nuk ka qenë i aftë të ndërmarrë masat e duhura për ndalimin e tyre, nëse jo parandalimin, e lëre më që ato dolë jashtë kontrollit.

Dhe këtu UNMIK, i drejtuar nga OKB, kritkohet se ishte i paaftë dhe kjo shfrytëzohet si një mësim se mund të ketë gjëra të këtilla në të ardhmen dhe UNMIK-u prapë nuk ka aftësi për mbajtje nën kontroll të gjendjes.

Dhe, del në skenë BE-ja, apo EUMIK-u.

Unë mendoj se për shkaqe strategjike në favor tonin duhet të vijë EUMIK-u, pra të administrohemi nga BE-ja dhe jo OKB-ja.

Çka mendoni ju, të nderuar miq, anëtarë të Forumit, në lidhje më këtë çështje?

Leka nga Prishtina
    Ti Shqipëri më jep nder më jep emrin Shqipëtar.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Me u administru nga BE, do te thote te administrohesh nga shtete si Italia, Franca dhe Anglia qe kane dhe kane pasur interesa kolosale me Serbine, dhe qe ishin shume te inatosur kur Amerika u fut ne pjese. Si tranzicion i pare vune OKB-ne, tani do vejne veten e tyre qe ta shkaterrojne dhe i her Kosoven.

Kosova te administrohet nga njerezit e vet, ska pse vje as Unmik e as Eumik e as Usamik. Po deshen te japin ndihma i her, dhe jo te administrojne jeten e shqiptareve te kosoves.

i/e regjistruar Maska e Shmeki
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    175
    Citim Postuar më parë nga Cyclotomic
    Me u administru nga BE, do te thote te administrohesh nga shtete si Italia, Franca dhe Anglia qe kane dhe kane pasur interesa kolosale me Serbine, dhe qe ishin shume te inatosur kur Amerika u fut ne pjese. Si tranzicion i pare vune OKB-ne, tani do vejne veten e tyre qe ta shkaterrojne dhe i her Kosoven.

Kosova te administrohet nga njerezit e vet, ska pse vje as Unmik e as Eumik e as Usamik. Po deshen te japin ndihma i her, dhe jo te administrojne jeten e shqiptareve te kosoves.
    hallall....... cyclo,

O Lek Rezniqi,si UNMIK si BE i njejti model është te betohem armik i perbetuarë...

Dashtë Zoti e popullit Shqiptarë i ngritet vetdija kombtare....ne nivel
    Shkenca na e premton të vertetën...por ajo kurrë nuk na e premton as paqen as fatin!

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Amerikën dhe vendet europiane i kemi miq shumë të mëdhenj dhe për këtë kemi dëshmi çlirimin e Dardanisë e poashtu edhe ndihmat në miliarda që janë duke investuar në tokat shqiptare.

Në Dardani, tani e tutje do të ketë Albaniamik, në aleancë dhe marrëdhënie të shkëlqyera me vendet tjera europiane dhe Amerikën.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Dodoni ne boten e cudirave, po ku i gje keto perralla? Europen e kemi pas mike? Thuaj qe ske se car te besh se me ato te ka rene me ndare kafshaten(nese te ka mbetur dicka(jo ty se ti je ne rregull andeja ne Arizona, po atyre qe jane atje ne Kosove)). Mik Shqiperia ka pasur, Gjermani, Hungari, Austri. Vetem ne luften e dyte boterore arriti Shqiperia Etnike te jete me kufijte e kesaj nen Gjermanet etj etj. Tani ate "ka pasur" e kam vene ne bold, per te treguar se tani ne ket bote me interesa kolosale paresh, nuk ka me miq. Miqte jan kriju me qindra vite me pare, kur Mbreterite e Evropes jepshin e mirrshin kont, princesha, princa etj.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    24
    Kerkesat per ndryshime te UNMIK nuk jane perpiluar sic duhet nga presidenti dhe qeveria e Kosoves. Ne keto 4 vjet, partite ne Kosove kane folur me shume per "statusin final te Kosoves", si nje "rendesi e jashtezakonshme", kur ne fakt nuk eshte aspak ashtu. Sot Kosova nuk ka nevoje per nje pavaresi ne leter, ka nevoje per vazhdimin e protektoratit nderkombetar por leshimin e me shume pergjegjesive te pushtetit qeverise se Kosoves. Kosova sot ka nevoje per perfundimin e privatizimit qe do ti hapi udhen investimeve dhe biznesit te vogel, ngritjen e strukturave te shtetit si polici, ushtri, garde te republikes qe do te jene pergjegjese per sigurine e shtetasve te Kosoves. Dhe mbi te gjitha ka nevoje qe kreret e shtetit te japin shembullin e tyre per te krijuar nje atmosfere bashkejetese nderetnike, ku Rugova e Rrexhepi te mos jene vetem presidenti dhe kryeministri i shqiptareve, por i mbare shtetasve te Kosoves, shqiptare, serbe, rome apo turq qofshin.

I njejti proces qe po ndiqet ne Irak duhet te ndiqet edhe ne Kosove. Por nese shqiptaret vazhdojne te kembengulin ne njohjen e pavaresie formale dhe nuk i shkojne deri ne fund procesit te shtet-formimit, atehere pavaresia e Kosoves do te jete si fitorja e Pirros.

Ajo qe e shpejton dhe vonon pavaresine e Kosoves eshte pikerisht ky proces shtet-formues. Trupat paqeruajtese te Natos nuk do te largohen ndonjehere nga Kosova per aq kohe sa shteti i Kosoves nuk do te kete nje ushtri dhe polici, ashtu si administrata e UNMIK nuk do te largohet ndonjehere nga Kosova per aq kohe sa Kosova nuk do te kete nje pushtet gjyqesor krahas atij ekzekutiv dhe legjislativ.

Nje Kosove e pavarur do te thote nje Shtet demokratik i pavarur, dhe pa nje shtet demokratik te pavarur, nuk do te kete nje Kosove te pavarur.

UNMIK apo EUMIK nuk do te sjellin asnje ndryshim ne Kosove pasi aktualisht, edhe pse eshte nen ombrellen e OKB, te gjithe te emeruarit e UNMIK jane evropiane. Disa prej akuzave me te ashpera te ngritura nga shtypi perendimor per ngecjen e reformave te UNMIK ne Kosove, u drejtohen pikerisht nenpuneseve daneze, italiane apo franceze qe kane nje axhende politike ne Kosove.

Interesat evropiane jane shume larg interesave shqiptare dhe ekziston nje tradite historike ne kete drejtim. Edhe genocidi me i fundit ne Kosove nuk i ndryshoi mentalitetet e vendeve si Franca, qe historikisht ka qene mjerka e interesave sllave ne Ballkan. Une nuk kam asnje iluzion qe interesat evropiane jane ne disfavor te interesave tona kombetare. Zgjedhjet e nentorit ne SHBA do te tregojne edhe njehere nese evropianet do te kene nje angazhim me te madh ne Ballkan (qendrimi i Kerry), apo nje angazhim me te vogel ne Ballkan (qendrimi i Bush qe eshte ne kurs perplasjeje me interesat franko-gjermane).

Armiku i armikut tim eshte miku im.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

i/e regjistruar Maska e dallandyshe
    Anëtarësuar
    23-02-2004
    Vendndodhja
    ne bina te ullirit
    Postime
    144
    Shqiptari naten e pare e pret mikun si mbret, pastaj te dyten e te treten me qepe.....keshtu qe ai UNMIK-u ne Kosove ti vihet me mire emri IKMIK para se te jete vone... atehere kur te filloje veprimtarine e plote eumik-u, qellimi i te cilit eshte Kosova multietnik nje vetvrase kombetare.
    Do te fillojne kosovaret te thone;- eumik boll bre, na ke care kryet per bese, ik ne punen tende e na ler te qete....
    [ Trimeria-aroma LIRI//Tradhetia-kerrme llum i zi!]

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    USMIK, mundesisht. Do te ishte shume me mire.

Tema të Ngjashme

1. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Mësimet e nxjerra nga dhuna në Kosovë
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •