NJe artikull interesant per glabalizimin![]()
http://www.biznesi.com.al/index.php?...b44e7433186888
Po ne lihje me Shqiperine sa ka ndikuar glabalizimi boteror?
A jeni pro apo kunder pershpejtimit te ketij procasi?
NJe artikull interesant per glabalizimin![]()
http://www.biznesi.com.al/index.php?...b44e7433186888
Edhe pro edhe kundra globalizimit jam , eshte mire qe vende te ndryshme te bashkepunojne ne shume fusha por jo deri aty sa te behen aq te njellojta sepse ne fund te fundit cdo vend ka individualismin e tij sdo te doja ta shifja shqiperine si Kanadaja psh nga ana sociale por nga ana ekonomike po .
Nuk jemi ndikuar dhe aq nga Globalismi eshte shume heret per ne akoma .
!!!
Jam edhe pro po edhe kunder globalizimit.
Po me siguri qe jam pro ekonomise ne Shqiperi.![]()
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Artikulli te cilin keni ofruar tregon vetem nje ane e monedhes dhe eshte natyrshem kunder globalizimit, megjithate mos te harrojme se eshte dhe nje ane tjeter jo e paraqitur ne artikullin tuaj.
Ai eshte nje fenomen ekonomik, i cili perfshin nje nderthurje dhe integrim cdo dite me te madh, i sistemeve ekonomike kombetare permes zhvillimit te tregetise nderkombetare, investimeve dhe rrjedhjes se kapitalit.
Organizatat nderkombetare jane te gatshem te investojne ne vende ku niveli i jeteses eshte shume i ulet duke ofruar ne kete menyre punesim dhe permiresim i nivelit te jeteses dhe ne shkembim arrijne te prodhojne ne sasi me nje kosto te ulet.
Po eshte e vertete qe rroga eshte e ulet dhe kushtet jo te mira, por keto jane sipas standarteve tona (ose me mire te Perendimit) dhe jane me te mira se standartet vendase.
Gjithashtu, shume organizata per te drejtat e njeriut perpiqen qe standartet e duhura te permbushen nga keto organizata.
Me pak fjale, desha te thoja se globalizimi eshte dicka naturale ne boten e sotme i cili ofron zhvillimin. Ne kete menyre jane zhvilluar dhe Tigrat e Azise (Singapori, Malajzia, Taiwani, etj) dhe mendoj qe ka ardhur koha qe keto investime te vijne dhe ne Shqiperi.
Krijoni Kontakt