Close
Faqja 8 prej 16 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 153
    i/e regjistruar Maska e ylli_pr
    Anėtarėsuar
    29-11-2006
    Postime
    311
    Citim Postuar mė parė nga refet
    punoj ne perendim .nje dite ne bisede me priftin rimokatolik ra biseda te nene tereza e ja ceka se ajo ehste shqiptare , ai kete e pranoj por me tha se se pari ajo eshte e krishtere e ai eshte ma i afert me te se sa une qe jam shqiptar. ktu e kuptova se feja e lidhe priftin me terezen. une jam musliman e ktu dua te them se o shqiptare musliman nenat tona jane grate e muhamedit a.s. e jo //nene// tereza. ajo i takon tjeterkuj.e falemenderoj allahun xh.sh se jemi musliman
    Nje sqarim, NENE Tereza dhe familja e saje e ka pase gjuhen shqipe si gjuhe te veten, ne shkoll ka shkuar ne gjuhen shqipe, martesat ne familje i kane bere me flamurin shqiptar, dhe me nje fjal i ka pasur te gjitha karakteristikat qe i ka nje shqiptar. Tash shtrohet nje pyetje per ju: Si mund ta mohosh gjithe kete gjigand boterore , me te gjitha keto te mira qe i ka bere per te gjithe njerezit e botes.
    Keni nevoje me u informuar ma shume me traditat e kobit tane. Mos ike nga shqiptaret se nuk ke me gjete ma mire. Zoti te ruajt dhe te ndihmofte me menduar drejt.

i/e regjistruar Maska e ylli_pr
    Anėtarėsuar
    29-11-2006
    Postime
    311
    Nene FALEMINDERIT.
    EH SIKUR TE KEME MA SHUME MUNDESI SA DO TE ISHA I LUMTUR.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ylli_pr : 31-05-2007 mė 16:07

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,959
    Ai njeri qė nuk ėshtė nė gjėndje tė rregulloj jetėn e tij,nuk ėshtė as pėr tė tjerėt.

i/e regjistruar Maska e refet
    Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    tereza ka ken per te krishteret e jo muslimanet ajo eshte nena e katolikve e jo nena e muslimanve. e mos u mirni me ksoj palavra kot .selam vlaznise muslimane

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    nene tereza ka qene dhe eshte e te gjitheve

ajo meshiroi me se mire nje nga virtytet me te forta te popullit tone...humanizmin...
    eshte driteshkurtesi te thuash se ishte vetem e katolikeve

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    tereza ka ken per te krishteret e jo muslimanet ajo eshte nena e katolikve e jo nena e muslimanve. e mos u mirni me ksoj palavra kot .selam vlaznise muslimane
    Une qe po shkruaj jam ateist dhe po te them qe NENE TEREZA ka qene personaliteti me i madh historik boteror i shekullit te kaluar,ajo ka nxjere nga mjerimi me qindra mijera per te mos thene miliona,katolike,protestante,ortodokse,induiste,je vgjite muslimane,ateiste,e kupton tani pse eshte e madhe ajo,kush je ti qe te gjykosh NENE TEREZEN?po ta them une, je nje ZERO,understand?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Postime
    202
    Une i kam njohur dhe kam hyre ne shtepine e nenes dhe motres se Nene Terezes, kur kam qene femije. Kane jetuar ne nje fukarallek te tmerrshem dhe me dridhet mishi edhe tani qe e them. Nuk po e pershkruaj tani, pasi ne romanin qe kam nxjerre se fundmi me titull "Shpirtra ne korridor" e kam pershkruar nje pjese te atij perjetimi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-08-2004
    Postime
    298

Feja e shqiptarit a Shqiptaria.

Ne shqiptaret duhet te jemi krenare dhe te krenohemi qe mbajtesja e titullit Nobel per paqen , dhe shume e sakrifikueshmja per te tjeret e Madherishmja NENE TEREZA,
    pranon qe nga gjaku jam shqiptare.
    Ne shqiptaret nuk kemi bere dhe nuk po bejme ndonje gje te madhe qe te respektojme vlerat e shume te lavderueshme Nene Tereza.
    Pse? Sepse, tek ne shqiptaret ka shume idiota si ky refet ( cfar dreqin do me thene refet) . Perse ky idioti nuk thote , selam vllaznise shqiptare, por thote , selam vlaznise muslimane? Sepse ky nuk eshte shqiptar por eshte serb e bir serbi!!
    Ne pergjithesi nuk kam simpati per muslimanet. Vete jam nga te dy prinderit muslimane, edhe gjysherit, stergjysherit, ster-stergjysherit , ster-ster ster deri ne vdekjen e Skenderbeut jane muslimane. POR kur ishte gjalle Skenderbeu, te paret e familjes time dhe te paret e te gjithe muslimaneve shqiptare ishin me siguri JO-MUSLIMANE. Nuk ka pasur asnje musliman ne shqiperi perpara se ti dorezoheshin Turqise. Mbas vdekjes se Skenderbeut "Mbrojtesit te Krishterimit"
    sic quhej ne ate kohe, pjesa me dallkauke e shiptareve u kthyen ne myslimane.
    Ketu perfshihen edhe te paret e familjes time ,qe per disa privilegje u konvertuan ne myslimane, dhe tani mua me vjen turp per kete fakt.
    Pra si ide e pergjithshme , muslimanet shqiptare, perfshi edhe mua, jane me shume dallkauke , ose rrjedhin nga njerez dallkauke se sa jane parimore.

Me shume se 70% e popullsise nga rregjistrimi i vjeter jane muslimane
    dhe kjo eshte nje nga aresyet qe, ndersa ne Indi celebrohet dhe festohet ditelindja e Nene Terezes, ne Shqiperi kalon pothuajse ne heshjtje.
    Thashe qe 70% perqind e popullsise qe eshte muslimane, eshte NJE nga aresyet
    qe nuk celebrohet nuk festohet dhe nuk vleresohet ditelindja e Nene Terezes ne Shqiperi. Aresyeja kryesore eshte (mos u irritoni ju pseudo-patriote),
    aresyeja kryesore eshte se ne shqiparet ne pergjithesi jemi DALLKAUKE!!!

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Nene Tereza: “Vepra ime njė pikė lehtėsimi nė njė oqean vuajtjesh”

Me siluetėn e saj tė brishtė, tė mbėshtjellė me njė pelerinė prej pambuku tė bardhė, me shirita ngjyrė blu, Nėnė Tereza, u shpall e “lumturuar” mė 19 Tetor 2003 nga Papa Gjon Pali II, si simbol i ndihmės pėr “mė tė varfėrit e tė varfėrve”, tė cilėve ajo iu kushtoi jetėn. Gjon Pali II, i cili e adhuronte, kishte shprehur dėshirėn pėr ta shenjtėruar besimtaren, e cila vdiq nė shtator 1997 nė moshėn 87 vjeēare, por arriti deri nė etapėn e parafundit, Lumturimin. Nė vitin 1979, Ēmimi Nobel i Paqes, kishte shpėrblyer punėn e palodhshme tė Nėnė Terezės nė favor tė tė varfėrve dhe personave qė ishin duke dhėnė shpirt, duke i dhėnė njė autoritet botėror asaj qė shumė prej adhuruesve e konsiderojnė tashmė si shenjtore.Emri i saj ka mbetur i lidhur me qytetin qė frymėzoi prirjen e saj dhe ku ajo u shua: Kalkuta, metropoli i madh indian, i mbushur me miliona banorė, me bidonvile, me tė sėmurė dhe tė varfėr. Nėnė Tereza, e veshur me mantelin e bardhė, me shirita blu tė urdhėrit tė Misionareve tė Bamirėsisė, qė ajo e krijoi nė vitin 1950, shprehej gjithnjė se vepra e jetės sė saj nuk ishte veēse “njė pikė lehtėsimi nė njė oqean vuajtjesh”. Por, shtonte ajo, “nėse kjo pikė nuk ekzistonte, ajo do t’i mungonte detit”.
    E lidhur me vlerat mė tradicionale tė Kishės, besimtarja kishte siguruar njė ditė se nėse do tė kishte jetuar nė periudhėn e Galileut, ajo do t’i kishte dhėnė tė drejtė Kishės kundėr tij. Ajo kundėrshtonte gjithnjė tė gjitha format e abortit.
    Nė shtėpinė e Loėe Circular Road, njė rrugė e vogėl nė qendėr tė Kalkutės, ajo bėnte jetėn e thjeshtė tė postulateve tė kongregacionit tė saj, merrte pjesė nė punėt shtėpiake tė komunitetit. Dhoma e saj e vogėl ishte e mbushur me dosje dhe libra fetarė, tė vetmit qė ajo pranonte tė lexonte. Grua e vendosur, e guximshme, pragmatike dhe me njohuri tė mira nė biznes, njė ditė kur po kalonte nė Romė, i kėrkoi Gjon Palit II njė pjesė tė pasurive tė Vatikanit pėr tė varfėrit e saj. Papa i dhuroi makinėn e tij, njė Rolls Royce, qė ajo e shiti nė ankand me njė ēmim shumė tė leverdisshėm. Por disa edhe e qortuan se kishte siguruar fonde nga persona pak tė pėlqyeshėm, si ish-diktatori haitian Jean-Claude Duvalier.
    Nė krah tė tė varfėrve
    Gonxhe Agnes Bojaxhiu lindi mė 26 gusht 1910 nė Shkup nga prindėr shqiptarė. Qė nė moshėn 12 vjeē, ajo kishte dėshirė tė bėhej misionare “pėr tė pėrhapur mesazhin e dashurisė sė Krishtit”. Nė moshėn 18 vjeēare ajo hyri nė Dublin nė urdhrin e motrave tė Notre-Dame de Lorette qė punonte me arkipeshkvinė e Kalkutės.
    Ajo nuk mund tė braktiste udhėrin e saj pa pėlqimin e arkipeshkvit tė Kalkutės, Ati Ferdinand Periers, i cili nuk e vlerėsonte sa duhet. “Eshtė njė fillestare qė nuk do tė ishte nė gjendje tė ndizte si duhet njė qiri”, mendohej tė kishte thėnė prelati.
    Nėna e saj superiore nė Dublin dhe Papa kishin mė shumė besim tek ajo. Dhe nė fillim tė vitit 1948, ajo lejohet tė largohet nga urdhėri. Motra Agnes bėhet atėhere Nėnė Tereza pėr nder tė shenjtores franceze Sainte-Terese e Lisieux dhe vendoset nė barakat e Kalkutės. Nė vitin 1952, takimi me njė grua tė plagosur qė po jepte shpirt mbi njė trotuar, me kėmbėt tė brejtura nga minjtė, e bėnė atė tė ndėmerrte njė nga detyrat pėr tė cilat ajo u admirua mė shumė, kujdesin pėr njerėzit duke dhėnė shpirt. Duke kritikuar ashpėr autoritetet e qytetit, ajo arriti tė siguronte njė ndėrtesė tė shekullit tė 19-tė, pranė tempullit Kali, Perėndesha hindu e vdekjes. Nė kėtė “pasqyrė” tė Nirmal Hridaya, ajo do tė priste ata qė vuanin nga tuberkulozi, nga dizanteria ose tetanozi. Pėr 40 vjet, mė se 30 000 persona kanė vdekur atje. Pėr Nėnė Terezėn, garantimi i “njė fundi tė denjė” pėr ata qė kanė “jetuar si kafshė” ishte njė detyrė.
    Mė pas, do tė jetė Sichu Bhavan, ku janė strehuar vazhdimisht qindra fėmijė. Ndihma pėr leprozėt do tė vazhdojė, pėr kėta “tė varfėr mes tė varfėrve”, nėnė Tereza do tė hapė Shantinagar, mė pas shumė vende tė tjera pėr kurimin e leprozėve. Ajo u vinte gjithashtu nė ndihmė viktimave tė Sidės dhe kishte hapur njė qendėr pėr ta nė Shtetet e Bashkuara. Kur i thoshin se do tė shenjtėrohej, ajo thoshte: “Nė fillim mė lini tė vdes”.
    “Dashuri e pastėr nė veprim”
    “Si do ta cilėsoja Nėnė Terezėn? Ajo ishte dashuri e pastėr nė veprim”. Don Gjergji Lusha ėshtė biografi mė i famshėm i Nėnė Terezės sė Kalkutės, i cili nga viti 1980 deri nė 2002 ka shkruar pėr bamirėsen 12 volume tė pėrkthyera nė 35 gjuhė.
    “Pėr herė tė parė e takova nė vitin 1969, kur isha student i filozofisė nė Romė dhe ajo ndodhej nė qytet pėr tė pėruruar njė nga shtėpitė e saj pritėse. Mė pas jemi takuar edhe shumė herė tė tjera, as nuk e mbaj mend sesa. Kudo qė ajo hapte misione tė reja unė i qėndroja pranė”, tregon don Lusha. “Momentin mė tė bukur dhe emocionues e pėrjetuam nė Oslo nė vitin 1979 kur Nėnė Tereza mori ēmimin Nobel pėr Paqen. Atė ditė kaluam shumė orė sė bashku me bashkėpunėtorėt e saj mė tė ngushtė. Falė saj ishte njė eksperiencė e jetuar nė mėnyrė tė mrekullueshme”, vazhdon tregimin e tij don Lusha. Don Lusha sjell edhe njė dėshmi domethėnėse: “Unė me tė flisja shqip dhe ajo e konsideronte veten shqiptare, fliste pėr Shqipėrinė dhe shqiptarėt si pėr atdheun dhe pėr popullin e saj. Vetėm rrallėherė pėrdorte anglishten pėr tė shprehur terma qė nuk i mbante mend nė shqip. Nėqoftėse mė kėrkoni njė pėrkufizim pėr tė, ju pėrgjigjem se Nėnė Tereza ishte dashuri e pastėr nė veprim, edhe pse ėshtė ende herėt pėr tė pėrfaqėsuar nė tė vėrtetė ēka ajo ishte”.
    Sui generis

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Gonxhe Agnes Bojaxhiu lindi mė 26 gusht 1910 nė Shkup nga prindėr shqiptarė. Qė nė moshėn 12 vjeē, ajo kishte dėshirė tė bėhej misionare “pėr tė pėrhapur mesazhin e dashurisė sė Krishtit”. Nė moshėn 18 vjeēare ajo hyri nė Dublin nė urdhrin e motrave tė Notre-Dame de Lorette qė punonte me arkipeshkvinė e Kalkutės.

Gonxhe Agnes Bojaxhiu lindi mė 26 gusht 1910 nė Shkup nga prindėr shqiptarė.
    Mos te harrojmi te shenojmi per lexuesit se Shkupi bente pjese ne kete kohe ne Vilajetet Shqiptare te kohes se turqisė.
    Pra me nenshtetesi Shqiptare ! pa marrur parasysh pse e si u ndan pastaja tokat tona dhe nga kush u coptuan....

Faqja 8 prej 16 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  2. Nena Tereze vleresohet per shpirtin e saj apo per famen e saj?
    Nga fisniku-student nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:47
  3. Granit Zela
    Nga Granit Zela nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 48
    Postimi i Fundit: 01-07-2007, 06:23
  4. Nėnė Tereza e Kalkutės, bija e mohuar e Shqipėrisė
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-02-2005, 09:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •