Pse mos te kemi diçka origjinale tonen por te kopiojme
tjeret?
Arabet e rromaket si kemi as aferme gjak e as greket.mesoje per te jetuar, jetoj per te mesuar
tjeret?
Arabet e rromaket si kemi as aferme gjak e as greket.mesoje per te jetuar, jetoj per te mesuar
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
sepse nuk e kemi pengamerin tone.
Jesus is american he choose his own peoplpe ,you
know like Microsoft windows ,airplane,TV,and other things
you see
you understand now ,but don't worry there would be one more prophet after jesus and he is albanian..
Mendolin,
Ma i nalt se zoti ..
Po ne e patem te madhin Gjergj Kastrioti Skenderbe por disaPostuar më parë nga Mendolin
sepse nuk e kemi pengamerin tone.
Jesus is american he choose his own peoplpe ,you
know like Microsoft windows ,airplane,TV,and other things
you see
you understand now ,but don't worry there would be one more prophet after jesus and he is albanian..
spo e duan?!
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Moj mandoline! Po ty moj çupe mos te ka zene jot eme me ndonje amerikan
qe shkruan vetem anglisht.
Pastaj per ty do te ishte me mire te flisje gjuhen e pejkamberit tend
(arabishten).
Mjere kush pati dhe nuk nxuri
Respekt per ty iliria
1m72 76kg brun me sy te zinj
Haja buken mikut por mos ja permbys kupen mor/moj harramsez/e
luan i bardhe sipas teje çfare ishte shqiperia para se te ishte e pushtuar nga turqit? gjua jone eshte shqipja edhe pejgamberin e kemi ne shqip edhe jo ne arabisht. nese ti je arab ose jotem te ka bere me ndonje arab eshte tjeter gje por shqiptari nuk ishte kurre islamik para se te behej me dhune nga turqit edhe te behej me blerje(bleu tradhetaret e shqiperise)!!!
Tani pra keto tri gjera mbeten:
Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
Me vjen keq qe s'me paske kuptuar.Por po te them lexoi dhe artikujt e tjere
se ç'fare shkruaj une.Jam dakort me ate qe thua ti ,se para se te zaptohej
shqiperia nga turqit ,kishte vetem te krishtere ky vend.Une per vete jam
ateist.Por urrejtjen me te madhe e kam per fene myslymane.Po tjetra
eshte se kur keta zgjebarake(shiko temen Mendolin) shkojne e ushqehen
e shkollohen tek i krishteri dhe pastaj te flasin per pejkamber.C'far pret ti
qe tju shkruaj une ketyre idioteve te islamit.
FEJA E SHQIPTARIT ESHT SHQIPTARIA(VASO PASHA)
1m72 76kg brun me sy te zinj
neve jan tu na kenaqur gjerat e uaja qe plotesisht pajtohem me ty prandej une kam nje gje me te thene moter e nderuar edhe ate me fakt
lexohe e do te bidesh ishallah ka e drejta
E, në Islam nuk është kështu…
Gruaja në Islam është baza kruesore. Sipas normave të Sheriatit ajo është e siguruar për të gjitha nevojat e jetës, e siguruar dhe e liruar nga shpenzimet sepse për të kujdeset burri dhe ajo është nën mbikëqyrjen e tij. Gjersa është vajzë ajo është e siguruar nga babai, nëse është motër, nga vëllai, nëse është nënë, nga i biri, ose nga bashkëshorti kur është bashkëshorte. Ajo është e siguruar kësisoj, sepse këtë ia garanton ligji i sistemit për shpenzime sipas dispozitave të Sheriatit
Profesori ynë i nderuar, Dr. Muhamed Jusuf Musa, Zoti e mëshiroftë, gjersa doktoroi jetonte në Paris. Në librin e tij "Islami dhe nevojat e njeriut për të", veç tjerash u përmend edhe një rast tejet interesant: "Jetonim në një shtëpi ku na shërbente një femër franceze. Nga sjelljet dhe karakteri i saj shihej se rrjedhte prej një familje të ndershme dhe autoritative. Nuk ishte nga ato femra që e ngacmojnë epshin, nuk ishte lavire e as prej atyre femrave që me ëndje e reklamojnë trupin nëpër lokale të caktuara. Ishte një vajzë që e kryente punën me nder dhe respekt. Për këtë vajzë e pyetëm zonjën e shtëpisë ku banonim e cila na tha: "A e njihni filanin treëtarin me namë?" "Po" i thamë. Pastaj zonja na tregoi se ai qenka xhaxhai i kësaj vajze, pra, vëllai i babës së saj. "Si është e mundur të lejojë që vajza e vëllait të shërbejë në shtëpi të huaja?"-pyetëm ne. "Kjo vajzë duhet të ankohet në gjyq dhe të kërkojë që për nevoja të veta jetësore t’i dalë në ndihmë xhaxhai i saj e jo të punojë në shtëpive të huaja." Atëherë zonja e shtëpisë duke buzëqeshur na tha: "Cili gjyq do të gjykonte për të? Pse, te ju ekzistojnë rregulla të tilla?!" "Po" i thamë. "Ne kemi një sistem ttë tillë dhe, çdo vajzë sikur kjo, do të kishte mundur ta ngrisë zërin e protestës kundër xhaxhait të vet dhe ta detyrojë atë që t’i bëhet mbikëqyrësi i saj, të jetë siguri për nevojat e saj të përditshme. "Sikur të sundonte ky sistem ndër ne, kurrë nuk do të ishte vërejtur ai varg grashë, të cilat që në mëngjez e deri në mbrëmjepunojnë nëpër fabrika, tregje e nëpër kompani të ndrushme. Ato janë të detyruara të punojnë kështu, sepse nuk mund të gjejnë njerëz që do t’i kursenin e materialisht të kujdeseshin për to"- Përfundoi e zonja e shtëpisë". U mur vesh, këta njerëz kanë një kulturë, mjë traditë dhe dispozita të posaçme. Nuk ka kurrfarë pengesash për punën e femrës nëse këtë e kërkon nevoja, apo në rast se shoqëria ka nevojë për punën e saj: si mësuese, mjeke etj. Ekzistojnë disa lloje të punës që në shoqërinë Islame mund t’i kryejë edhe femra, punë këto që i përshtaten naturës së gruas.
Kjo, të lë të kuptosh se gjendemi në huti, se imitojmë verbërisht.
Cka eshte ne Tok eshte vetem Tok
Ja p.sh.: te te marim ty si profet, he si thu?! Kujt ti pelqen e bjme profet ne; apo...?Postuar më parë nga iliria e para
tjeret?
Mos perzyej Skenderbeun ne fe me lal.. Ai seshte simbol as i myslimanizmit, as i krishterizmit... eshte simbol KOMBI...
Te keshilloj kur te hapesh tema ne forum.. mos i hap per numer po per permbajtje qe te mesojme dicka nga ajo qe shruan ty..
shum mire the vlla une me ty shum po pajtohem dhe kerkoj falje nese dokusheshte rendu ne kete tem por se di a jemoshatar i im apo je ma vjeter
por nje ta dish se une humba familjen sakrifova gjithcka nga vetja
kam qen ne tre ;lufta kombtare kam luftuar ne nje simbol kombtar me flamurin ton
por vlla nese je me i vlershem ne jeten e perdicme edhe i ditcem ti duhet me ju spijegu ketyre neve te rive se si duhet me jetu pse keshtu ne jemi tu shku teposh derine vitin 1990 ne trojet shqiptare sishte droga prostuticionie tash cka ndodh me rinin me ardhmerin e popullit ton pse nuk organizoheni angje ku jeni me ua erfill besimin dhe tu tregonirugen medrit e jo ate ersir prandej ju lutem mos me keq kupto
ngapyetje juaj une profet sjam por jam nje musliman i thjesht qe duhet te jem prandej ju shkruaj tema islame e ju ta shihoni se ku jemi ne prandej mos perfilleni fjalet por te jeni besnik ne vete nese jenimusliman i vertet
Cka eshte ne Tok eshte vetem Tok
Krijoni Kontakt