Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 59
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Agim Bardhi
    P.S. Kryqi nuk eshte i grekeve dhe serbeve, por i gjithe te krishtereve te botes.
    I gjithe te krishtereve te botes apo te gjithe ortodokseve te botes? Sepse me sa kam pare une ketu ne forum vetem ortodokset na qenkan te krishtere!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Nuk e marr vesh pse jane fshire postimet ketu
    ____

E kuptoj pse eshte fshire shkrimi im. Eshte pjese e programit te Albasoul.
    ____

Postimet jane fshire se kemi teprice demokracie ne kete forum, prandaj..
    ____

Albo dhe stafi i Albasoul shkrueni larte ne krye qe kjo faqe interneti eshte ne mbrojtje te kishes serbe e greke si dhe ne lartesimin e vlerave te PD se po vazhdojme te pesojme zhgenjime me shpirtin e vertet te shqiptarit.

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga bingo-bomba
    Mirdita njere, une nuk dua te dij per car arsye e ka hap ALBO kte teme po qe e ka hap mire ka bere,po mire bre ne shajme greket edhe i themi racist apo jo??? tani ata car duen te na thone ne flm??? apo te na perqafojne po crenci ka car feje je mo aman akoma ju ne kohen e enverit jetoni o njeres kot qe kot sa keni dal jasht shtetit se prap tulla ishit e tulla keni mbetur,sa do jashte te jetoni ju prap nuk mesoni se jeni mesuar me lopet e gamarin siper, edhe nga demokracia edhe liria e njeriut edhe besen e tije nuk do ti mesoni kure, nuk di car te them me kto qe shikoj une per vete sjam racist as nuk me intereson nga eshte tjetri apo car ngjyre ka,tani ju po mendoni se mire bene qe odhen poshte nje kryq se ai eshte mbi te gjith po nese kaq kisha mendohuni mire kur flisni se kshu sic mendoni ne as per 100 vjet nuk ecim perpara po vetem mbrapa mos haroni.......zoti nje edhe ne mbas tij pak respekt per te.

Me duket se po keqkuptohemi ketu....Per mendimin tim jo nje por 1000 kryqe te ngrihen nuk me shqteson e as kam problem...
    Nese mendoheni se beheni krishtere me te mire duke ngritur kryqe sa me larte qe eshte e mundur eshte e drejta juaj....
    Ne rastin konkret kryqi ishte afer nje vendi arkeologjik (me sa kam kuptuar) ose me sakte ne nje zone qe quhet TRASHEGIMI BOTERORE dhe mbrohet nga UNESCO, ky eshte dhe thelbi i ceshtjes dhe jo kryqi...
    Pse nuk permendni keto detaje por me permendeni vetem kryqin dhe e coni biseden ne "shtigje" qe ju interesojne?

Po te ngrihej nje kryq i madh ne Akropolin e Athines do ta lejonte kete gje Ministria e Kultures e Greqise?

Dhe dicka qe te mos keqkuptohen ortodokset shqiptare se kemi qellime te caktuara apo jemi kunder ortodoksise kjo eshte e pavertete....
    Po permend dhe nje fakt tjeter ketu....Ne qytetin antik te Bylis eshte ndertuar nje lokal dhe nje tip vend i mire apo teqe, per kete te fundit nuk jam dhe aq i sigurte....
    Jam i mendimit qe eshte gabim i madh i autoritetve perkatese qe kane lejuar kete gje, pra duhet dhe atje te veproje ligji qe fatkeqesisht ne Shqiperi "vepron" ku i teket! Είμαστε εντάξει τώρα ;
    Edhe me Greqine nuk kemi asgje biles e respektojme me teper se cdo shtet se ketu jetojme, por thjesht nuk jemi dakort me ato politika qe ndjek (me raste) Greqia ndaj Shqiperise....Te jeni mire kudo qe ndodheni, bye !

Agim Bardhi
    Anëtarësuar
    07-04-2004
    Vendndodhja
    Elbasan.
    Postime
    43
    Faqe 21 - Kulturë
    17Shtator 2004

Një projekt i USAID-it synon nxitjen e harmonisë fetare në Shqipëri

Prifti i Shkodrës: Kryqet të rrinë aty ku janë

Ritvan Dibra

Një projekt i USAID-it zynon të zbusë “ gjakrat” e t’i japë fund rasteve që po prishin harmoninë fetare në Shqipëri.

Me vlerën 1,5 milionë dollarë, ky projekt do të zgjasë 30 muaj dhe ka nisur dje në Shkodër, ku tre komunitetet fetare kanë dëshmuar se kjo tolerancë fetare është në lartësinë e dëshiruar. Por, sipas krerëve të këtyre besimeve, duhet t’i ruhemi rasteve, si ai i ngritjes së kryqeve në Elbasan dhe Butrint.

Në këtë takim fetar, prifti ortodoks At Aleksandër Petani, ka dhënë opinionet e tij në një intervistë, për dy ngjarjet e kryqeve që lidhen drejtpërdrejt me kishën ortodokse.

-Çfarë do të thonë për ju debatet e fundit lidhur me ngritjen e kryqeve në Elbasan dhe Butrint?

-Më vjen jashtëzakonisht shumë keq që detyrohem të prononcohem për këtë ngjarje, por do të shprehem ashtu siç e ndjej, si një klerik dhe një besimtar ortodoks. Kohët e fundit kam vënë re disa shqetësime që për mua nuk janë të vogla. Disa njerëz mundohen të prishin harmoninë fetare që ekziston në shqipëri.
    Kjo u vu re edhe parmbrëmë në shkatërrimin me tritol të kryqit që është vendosur buzë kishës, duke e quajtur atë gjoja Park Kombëtar. Unë nuk e kuptoj këtë arsyetim. Nuk e di kush ka frikë nga kryqi. Edhe një fëmijë i vogël po ta pyesësh thotë se vetëm vampiri ka frikë nga kryqi. Kryqi është simbol i shenjtë, është simboli ynë, është simboli i fesë së krishterë. Nuk ka pse të shkatërrohet, ose të dëmtohet me dinamit. Jemi një fe tolerante, që kalojmë përtej tolerancës në dashuri.

-Si mendoni se mund të zgjidhen këto konflikte?

-Gjithçka mund të zgjidhet me bisedime, por jo duke vepruar si në kohën e komunizmit, tritol natën, për të shkatërruar simbolet tona të shenjta. Me të vërtetë unë jam shumë i indinjuar për këto ngjarje, sepse dalëngadalë ato po bëhen më të mëdha dhe po shkatërrojnë gjënë më të shenjtë që ne kemi në Shqipëri, harmoninë fetare, që është vendosur me kaq sakrifica të mëdha nga njerëzit tanë, baballarët, gjyshërit dhe klerikët tanë të nderuar. Prandaj i lutem zotit dhe njerëzve, me paqe dhe dashuri tek zoti, të shohim pak më larg. Askush nuk ka pse të ketë frikë nga kryqi apo xhamia.

-Megjithatë, për rastin e Butrintit u tha se u zbatua vetëm ligji…

-Sot shteti shkatërroi me tritol një kryq. I bëj thirrje shtetit të shkatërrojë mijëra ndërtime pa leje që janë ngritur në tërë Shqipërinë, hotele miliarderësh dhe jo një kryq, dhe sidomos natën vonë, me tritol. Tritoli është shenjë e djallit dhe ata përdorën pikërisht atë simbol për ta shkatërruar.

Megjithatë le të shpresojmë duke u lutur tek perëndia që me bisedime, me dashuri të ulemi të bisedojmë. I takon kryqit në Qafë-Kërrabë dhe atij në Butrint të jenë aty.

Ne gjithmonë e përdorim tolerancën. Të tjerët po përdorin tritolin, ashtu sikurse edhe në ´98 kur kishën e Shkodrës e hodhën në erë me tritol. Megjithatë nuk mundën ta prishin këtë harmoni fetare që kemi me njëri-tjetrin.

© 2004 Gazeta Panorama

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287

Shkaterrohet kultura ilire

Minoritaret e Metoqit dhe Janullatos shkaterrojne nje monument te kultures ilire.

Atelja e Monumenteve te Kultures ne Sarande ka denoncuar ne prokurorine e rrethit te Sarandes,demtimin e nje monumenti te kultures antike te shekullit (2-te) para Krishtit.
    Nga punimeve per ndertimin e nje kishe ne fshatin Metoq, 2,5km nga Saranda, eshte ndertuar nje pjese e mureve te viles FONIKASE qe datohet e shekullit te (2-te) para Krishtit.
    Telemak Llahanaj tha se:Ne denoncimin e bere ne prokurori, ngarkohet me pergjegjsi jo vetem firma ndertuse ,por dhe kryesia e fshatit Metoq, si dhe bashkija e Sarandea e cila e ka ne juridiksjonin e saje kete fshat.
    .....Banesa antike e Metoqit , e njohur ndryshe si -Vila Foniks-, eshte nje nga kater ndertesat antike qe datohen te shekujve (3-te ,2-te para Krishtit).
    Ajo barte vlera arkitektonike dhe ndertimore.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Po kesaje cfar ti thomi?????? patjeter, te heshtim dhe ta leme Janullatosin te beje si ti doje qejfi....... apo jo...........

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287

Shkaterrohet kultura ilire

Minoritaret e Metoqit dhe Janullatos shkaterrojne nje monument te kultures ilire.

Atelja e Monumenteve te Kultures ne Sarande ka denoncuar ne prokurorine e rrethit te Sarandes,demtimin e nje monumenti te kultures antike te shekullit (2-te) para Krishtit.
    Nga punimeve per ndertimin e nje kishe ne fshatin Metoq, 2,5km nga Saranda, eshte DEMTUAR nje pjese e mureve te viles FONIKASE qe datohet e shekullit te (2-te) para Krishtit.
    Telemak Llahanaj tha se:Ne denoncimin e bere ne prokurori, ngarkohet me pergjegjsi jo vetem firma ndertuse ,por dhe kryesia e fshatit Metoq, si dhe bashkija e Sarandea e cila e ka ne juridiksjonin e saje kete fshat.
    .....Banesa antike e Metoqit , e njohur ndryshe si -Vila Foniks-, eshte nje nga kater ndertesat antike qe datohen te shekujve (3-te ,2-te para Krishtit).
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Po kesaje cfar ti thomi?????? patjeter, te heshtim dhe ta leme Janullatosin te beje si ti doje qejfi....... apo jo...........

Maska e Administrator1
    Anëtarësuar
    09-03-2004
    Vendndodhja
    Mbi tokë
    Postime
    209
    Citim Postuar më parë nga Honezmi

Nga punimeve per ndertimin e nje kishe ne fshatin Metoq, 2,5km nga Saranda, eshte DEMTUAR nje pjese e mureve te viles FONIKASE qe datohet e shekullit te (2-te) para Krishtit.
    Kesaj i thone qe te hapin syte CAKERR ata larogreket e mos na hedhin vickla jo "ku jane faktet" e me the te thashe.Duhen akoma me fakte per injorim te kultures dhe lashtesise sone??
    Cfare duhet te na bejne akoma qe te bindemi se jane MALAKESSSSSSS
    Kush akoma nuk bindet per poshtersite e kishes greke dhe Janullatosit, o eshte QORR ose luan lojen e tyre......
    Kushdo qofte ai.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Problemi eshte se keto kryqe nuk shprehin besim por politike greke ortodokse asnjehere se ka pasur tradite shqiptari te beje kryqe neper kodra por greku eshte mesuar qe leket ti beje hekur dhe beton duke i ngritur kryqet si kepurdhat mbas shiut ose sikur i ka ngritur antenat e vodafonit dhe Amc dhe pastaj kjo ti sherbeje si perkrahje se gjymsa e shqiperise eshte komunitet grek ortodoks.imagjinoni pastaj muslimanet ne cdo rruge kombetare dhe ne cdo mal te bejne minare ose te vendosin henza me yll.Keto veprime pervec qe nuk i sherbejne tolerances fetare perkundrazi behen qellimisht sepse ne parimet e ortodoksise eshte kryqi si beton ose si relike dhe jo besimi ne Zotin ne zemren e njeriut.Pra religjoni i tyre eshte transferuar ne nje religjon material duke e harruar shpirtreroren duke ngritur simbole te cilat kane domethenie qe shqiptaret jane ortodokse dhe shqiperia eshte vend i krishtere i mbushur me kryqe.Keto jane politika greke ortodokse qe nje prift u shpreh.Kryi eshte dy derrasa dhe nje gozhde ose nje hekur i kryqezuar por Zoti duhet te jete ne zemrat e besimtareve dhe jo kryqet apo materialet e tjera qe njeriu i ka shpikur vete i objekte indetifikimi dhe simbolizimi.Bravo i qofte besimtareve te rrethit te Elbasanit qe moren nje inciative te tille per te ndalur keto vershime hekurash ne qiellin monoteist shqiptar.
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Cili eshte kuptimi i kryqeve te ngritur mbi maja malesh???
    Ky qendron ndyshimi ndaj kenges se muezint (e amplifikuar nga
    autoploante 500W) ne qytetet multi fetare shqiptare nga kryqe te
    ngritura neper majat dominuese te qyteteve te Jugut (Korçe, Sarande, Elbasan ...)?!!!
    (te njejtin veprim bene dhe ortodoksit sllav te Shkupit!!!).

Ortodoksia eshte fe apo politike pan-heleno-sllave?!!!

Me sqaroni vellezer ortodoks para se te falenderoj paraardhesit e mi
    qe s'ma trasheguan kete fe!!!

JARANI I PITES Maska e andi podvorica
    Anëtarësuar
    24-05-2004
    Vendndodhja
    FREELANDUSA
    Postime
    50
    Keto kryqe greke jane veper e nacionalizmit shteteror grek, si mund te shpjegohet ndryshe kjo kur disa deputet grek ne parlamentin evropian reagojn ne KE-ne ndaj shtetit shqiptar per largimin e kryqit grekobizantinokanibal ne ELBASAN .Jo vetem ai kryq por edhe te gjitha kishat greke duhen demoluar nga tokat shqiptare sepse greqia gjithmone i ka perdore dhe do ti perdore keto kisha dhe fene e tyre per ti grabitur tokat shqiptare, pra ortodoksizmi eshte kancer i shtetit shqiptar dhe ne qofte se nuk eliminohet ky kancer shteti shqiptar do te vdes nga ai.PERSHENDETJE NGA KOSOVARI PER TE GJITHE ATA QE E NDIEJN VETEN SHQIPTAR.

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lartësimi i Kryqit Jetëdhënës - 14 shtator
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 04-10-2023, 02:23
  2. Historia e Kryqit të famshëm të Labovës
    Nga ALBA në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 25-06-2013, 21:32
  3. Sot, 85-vjetori i Kryqit të Kuq Shqiptar
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 28-10-2006, 05:11
  4. Historia e ngritjes se kryqit ne malin e Zefjanes
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-06-2006, 18:23
  5. Historia e ngritjes se kryqit ne malin e Zefjanes
    Nga Ermal 22 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 15-05-2006, 13:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •