Close
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 132
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar mė parė nga tulipanonero Lexo Postimin
    Miriam historia ishte e bukur po nuk e kuptova se ku doje me dal me ate qe sapo na tregove????
    Mos ndoshta doje te na beja te ditur qe shkodranja e safa jane hipokrite?????
    Se un lidhje tjeter nuk i bej,pasi fakti qe ajo hoxhonica na paska dal ndyshe nga ato qe ajo thonte nuk eshte per ne ndonje argument qe mos ti bindemi asaj qe Allahu thot ne Kur'an
    Nuk ka grua ne bote qe i behet qejfi nese burri merr tjeter grua dhe

kuranin e kane shkruar burrat e jo grate ,si te duket ky argument?
    Pse ZOTI ne kuran ,nese burrave iu ka lejuar nga kater gra nuk iu ka lejuar edhe grave bile nga dy burra?

i/e regjistruar Maska e tulipanonero
    Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Citim Postuar mė parė nga MIRIAM Lexo Postimin
    Nuk ka grua ne bote qe i behet qejfi nese burri merr tjeter grua dhe

kuranin e kane shkruar burrat e jo grate ,si te duket ky argument?
    Pse ZOTI ne kuran ,nese burrave iu ka lejuar nga kater gra nuk iu ka lejuar edhe grave bile nga dy burra?
    Ti po thua qe Allahu paska gabuar qe na ka derguar Profetin s.a.v.s???
    Subhanallah ca nuk degjojme!!!!

Me fal se po te them po me keto qe ke shkrujatur gjeja e pare qe me vjen ndermend eshte te them qe shko e be nje dush te ftohte e inshaAllah kthjellon mendimet se me keto qe sapo me the shkon.....Allahu na ruajt
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tulipanonero : 07-06-2009 mė 18:14

i/e regjistruar Maska e tulipanonero
    Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    as nuk me ka shkuar minimalisht ne mendje qe ti forcoj te tjeret te besojne ne ate qe un dua dhe ne ate menyre qe un dua.,nuk e kuptoj ku e ke pare ti ushtrimin tim te forces tek ndonje anetar ketu!!!!
    Cdokush eshte i lire te besoje ne ate qe do.(pergjigja e te 5-tes)

Pastaj mos u nxeni kaq shume,un te pyeta per qellimin e jetes e ti me dhe pergjigjen tende qe ishte ne fakt shume e llogjikshme si pergjigje....
    1. Po mir po sikur qellimi jot i jetes qe ishte tu jipje edukaten femijeve e ti beje te urrejne islamiket, cifutet, zezaket dhe sikur ato te thonin qe duan te jene te kunderten e atyre qe ti sapo permende....do te thot qe jeta per ty nuk do ket me qellim...qellimi i jetes tende do te deshtoje....????

2. Tek pika e dyte jeni ngaterruar pak fare ne arsyetim pasi dhate ne nje forme tjeter po at epergjigje qe un doja...qe njeriu ne momentet e veshtersise i drejtohet Zotit dhe jo gruas/burrit/pasurise

3. Per faktin e besimit ne Zotin Nje dhe te vetem te thash qe nqs cdokush do besonte ne Zot ne menyren e tij do i binte te ishin shume zota
    Dhe kur flas per epshet e njeriut nuk e kam fjalen ne ate qe kuptoni ju por ne deshirat e njeriut

4. Ku donte te dilte miriam me ate histori qe na solli ishte ose qe shkodranja dhe safa jane hipokrite .....gje qe as kete nuk tregon historia e saj pasi fakti qe nje person vepron ndryshe nga ato qe thot nuk do te thot qe dhe te tjeret veprojne ne te njejten menyre dhe gjithashtu nuk eshte argument qe mund te arsyetohesh qe besimi ne ate qe eshte shkruajtur ne Kur'an nuk duhet ti permbahemi pasi ajo hoxhanica nuk eshte ndonje person per tu marr shembull si fundja cdo njeri
    Keshtu qe postimi i miriam me duket me shum si muhabete grash te shkallet e pallatit....
    Nqs ti aty gjen llogjik te pergezoj per menyren tende te llogjikimit

Dhe dicka nuk ben te ofendohen personat(shkodranja e safa) me te cilet nuk po diskuton dhe te jesh i bindur qe ato motrat jane me te zgjuara se ti dhe gjith jobesimtaret e tjere te mbledhur bashke por ti nuk e kupton dot kete gje pasi sic te thashe nuk je ne zgjuarsine e tyre
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tulipanonero : 08-06-2009 mė 00:09

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Per cfare jetoj une eshte shume e pavlefshme pasi une u linda u rita do plakem e do vdes ... per cfare jetoj jetoj te rit ata kalamaj tu jap edukaten e ti bej te urejne islamiket, cifutet, zezaket. keto jane parimet e mia kryesore. Jo per gje se e kuptova shembullin tend po asnjehere nuk kam hapur instruksjonet te lexoj se si mondohet nje televizor apo se si ndizet nje nga mijera kompjuterat qe kam montuar. Simbolizimi jot i instruksjonit te nje televezori me kuranin eshte nje krahasim i kote e i pa baze njesoj si nje reklame qe jepet ne tv per te treguar se nje doktor ka nxjere manualin e femijeve se si duhet te sillesh me femijet qe mos behet te keqij. une besoj se cdokush do gjeje denimin e duhur po nuk besoj ne perallen e kuranit qe vallaha gruaja paska tere keto te drejta e qenka qenje e larte sa cdo gje qe thuhet aty e ul poshte gjinine femerore e ben vegel te burrit. prandaj po te kujtoj jemi ne martesa ne islam jo ne ndonje teme tjeter.

Nuk eshte e thene qe nese nje njeri nuk beson ne zot ne menyren qe peralla arabe tregon atehere ai nuk beson ne Zot. Nese je ne mes te detit edhe e vetme e varka po mbytet nuk i lutesh as zotit te te shpetoje as burit as pasurise po i lutesh zotit te kujdeset per ata qe ti po le pas. Mjani menduat per vetveten se nuk do arini te mirni ato 72 virgjeresha.

Nuk eshte mashtrim veteje kur beson ne Zot po jo ne fe qofte ajo isamike ajo bektashie ajo kristjane apo orthodokse apo ajo katolike. i beson ati zoti edhe e adhuron ate zot sdo te thote qe nuk vete ngre menderen perpjete 5 here ne dite edhe del pi kafe me shoqerine atehere ti nuk je i/e denje te besosh ate Zot. mjani tani me keto historite e epsheve se me te vertete u bene bajat. Nese keni epshe hapni nje vrime ne derase e mbylllni syte kur kallon femra jo ta detyroni femren te vishet koke e kembe. Pra denoni femren pe rnje gje qe ben mashkulli.

Ku donte te dilte ajo ishte kaq shume e hapur sikunderse e shume postime me siper qe "beni si them une po mos beni sic bej une". shkodranja e safa nuk jane hipokrite po jane me tru te ngulur ne vend tjeter qofte kkjo nga deshira qofte nga imponimi. ti japesh nje probleme te thjeshte me nje ekuacjon te fuqise te dyte atyre ose tu japesh nje progresjon do vene te hapin kuranin e ta shofin se sa shume dine. keto jane ato qe edhe jne goce tjeter myslimane i jane hedhur ne qafe vetem se ajo ka kundeshtuar menyren e besimit te tyre. Edhe eshte ajo qe ka thene muhameti kur ta vertetosh se e ka shkrojt allahu atehere ec e bej kritika.

Perseri lind pyetja a e ka derguar me te verte? do zoti te hapet kaptina e kokes te shofesh boten verdalle. beso ne zot sipas deshires tende po mos i shty edhe forco te tjeret te besojne ne ate qe ti do ne ate menyre qe ti do kjo eshte hipokrizi.

Ardi

P.S. Gimi3 ver verejtje po deshe po kujdes mos e besh prap private se i thua moderimit mirupafshim.
    idiot pa tru

luftėtare
    Anėtarėsuar
    23-05-2009
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    157
    [

Ku donte te dilte ajo ishte kaq shume e hapur sikunderse e shume postime me siper qe "beni si them une po mos beni sic bej une". shkodranja e safa nuk jane hipokrite po jane me tru te ngulur ne vend tjeter qofte kkjo nga deshira qofte nga imponimi. ti japesh nje probleme te thjeshte me nje ekuacjon te fuqise te dyte atyre ose tu japesh nje progresjon do vene te hapin kuranin e ta shofin se sa shume dine.

Krejt ēka ke shkruar nuk meriton replikė por kėsaj do t'i pėrgjigjem sepse z'duroj dot pėr shkak se ėshtė ofendim personal.
    Pikėsėpari i nderuar, sipas teje ju paskeni tė drejtė tė sulmoni, tė pėrqeshni, tė talleni me besimin tonė, e ne nuk paskemi tė drejtė tė mbrohemi sepse ajo sipas teje na qenka "beni si them une po mos beni sic bej une". Sipas teje ēdo tentim tė spejegojmė atė qė ne e pranojmė si tė vėrtetė qenka imponim.
    Pikė sė dyti, ku merr vesh ti nga Kurani qė merr guximin dhe fol pėr tė, unė nuk flas pėr ekuacionit e fuqisė sė dytė pėr shkak se unė jam mjeke, nuk jam e specializuar nga ajo fushė edhe pse prej nė klasė tė parė i mėsojmė ēsto ekuacione, edhe sikur tė flisja diēka, nuk do tė isha tapė. apo tabulla rrasė siē qė je ti qė me fenė dhe Kuranin.

Dhe sė treti, pėrse i urren aq shumė muslimanėt?
    Sinqerisht ke ndonjė pėrvojė tė keqe me to?

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    o moter safa po ti leme inshallah fare mos te merremi ma keto se drurit foli sa te duash perseri dru ngelet.porse ne elhamdulilah qe na ka udhezuar Allahu dhe sjemi ne nivelin e tyre dhe do te vij dhe ajo dite kur do te shihet se kush kane qene injorantat porse do te jete teper vone per ta.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga sajmiratn Lexo Postimin
    -----------------------------------

ti gv a je ne dijeni se cfar flet?,

dtth sipas teje Muhamedi na paska gabuar qe i paska pasur te gjithe ata gra, si e arsyeton ti kete,

e ke idene shkaku i zbritjes (sebebu nusuul) se ketij ajeti ne lidhje me martesen me 4 gra??
    Lehte!!!!
    Profeti u martua me ato gra para se te shpallet ai ajet!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga shkodranja.1 Lexo Postimin
    Poooo sigurisht qe burri mund te jete i drejte me 4 gra sepse drejtesia qe kerkohet nga ana burrit nuk eshte qe te jete i drejte ne dashurrin ndaj tyre qe ti doje te gjitha njesoj sepse kjo eshte e pamundur porse qe te jete i drejte ne veshmbathje ne plotesimin e nevojave te tyre,ne shpenzimet e tyre, ne plotesimet e deshirave,ne berjen e qefeve e te tjera si keto kjo eshte drejtesia qe kerkohet nga ana e burrit dhe nuk eshte aspak dicka e paaritshme.besoj se te sqarova ?
    Ti vete do te kishe pranuar qe ta ndaje burrin edhe me tre gra tjera ose jo?!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ti vete do te kishe pranuar qe ta ndaje burrin edhe me tre gra tjera ose jo?!!!

GV_USA
    E thena me te beren o Gostivar jane shume larg.
    Jam shume e sigurt qe asnje femer nuk do e deshironte nje gje te tille per burrin e saj. E lezetshme ajo historia e Miriam. ''Beni sic them une, por jo si bej une'' me nje fjale.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Selma*
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    405
    gostivar_usa, dea_07 dhe ju te tjeret...

Kaq interesante ju duket te debatoni 7 faqe per nje qeshtje qe tashme eshte e kryer...

Islami nuk eshte i kufizuar sa mendjet e juaja, qe nuk mund te perceptojne me shume.

Ka shume gjera me te rendesishme ne islam, nuk ka fe tjeter qe i ka jap dhe ka ngritur femren se sa Islami, ne te gjitha sferat e saj, e kuptuat ju apo jo!

Mendimi im eshte, inshaAllah nuk gaboj, kjo eshte vec nje shtytje per grate muslimane qe ti perkushtohen edhe me shume marteses se tyre
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Selma* : 08-06-2009 mė 09:56

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Thėnje tė bukura pėr dashurinė
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 483
    Postimi i Fundit: 20-07-2007, 09:21
  3. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  4. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20
  5. Martesa Gay - Gazeta shqiptare
    Nga katana nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 13-05-2003, 07:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •