Jo nuk i lejohet gruas ta godasi burrin.
Me thene te drejten fillova me te shkruajt dhe arsyen po sinqerisht nuk ja vlen me u lodh me ju se pyesni per te ngacmuar dhe jo per tu informuar per islamin.
Pastaj te lutem sa burra ke qe dehen me shoqeri dhe i gjuajne gruas kur shkojn ne shtepi???
Sa burra ke qe ne nxehje e siper e permbajne veten dhe ruajne durimin me gruan duke e keshilluar me te bute e te mira,dhe pastaj dhe mbas kesaj nqs ajo nuk degjon nuk i flasin ne menyre qe ajo te mendoje rreth ceshtjes e pastaj na i gjuajne lehte dhe jo ne fytyre ????
Aman na i kurseni keto "verejtjet" e juaja patetike
Me fal po pse u nxehet? Ti nuk e di fare se pse po pyes une. Une mund te jem e interesuar te mesoj me teper per kete fe dhe kam te drejte te pyes. Nqs nuk ke qejf te pergjigjesh, te lutem mos u pergjigj, por nuk ke te drejte ti te me thuash se po bej verejtje patetike kur aty nuk kishte verejtje fare.
Persa i perket burrave qe gjuajne nje femer ti zonje a zoteri ca je, per mua nje mashkull qe ve doren mbi nje femer, qofte kjo me arsye apo jo, eshte nje deshtak. Burri e mat forcen me nje burre dhe jo me nje grua sepse ka dhe nga ato femra qe ta numerojne ne lule te ballit per ate pune.
Nqs nje mashkull nuk mund ta gjej dot gjuhen me nje femer, duhet te shikoj jeten e tij dhe ajo te sajen. Vetem nje mashkull mund te me gjuaj mua ne kete bote dhe nuk ka rendesi ca moshe jam, dhe ai eshte BABAI IM. Nuk honeps dot kur ai qe kam nuk i pergjigjet telefonit apo ngre zerin e jo me te me gjuaje.
Megjithate me c'po shoh ka shume femra qe pranojne t'i gjuajne partneret dhe bravo qe e durojne ate gje.
Nqs je e interesuar sinqerisht te mesosh per fene islame normalisht ke plotesisht te drejte te besh pyetje vetem se perpara se te kuptosh urtesine e pergjigjes se asaj pyetjes qe me bere duhet te njihesh me gjera te tjera ne fillim persa i perket fese islame
Nuk mund te lexosh leximin pa mesuar abetaren
Ka shume pyetje qe behen ketu dhe kete ta them sinqerisht qe nuk i jipet pergjigje pasi jo se nuk kane pergjigje por qe ti shjegosh nje personi qe nuk dine A-ne e islamit gjera te tilla eshte komplet e padobishme
Dhe ketu po te tregoj nje rast qe e kam degjuar ne nje ligjerate ku nje musliman kishte nje shokun e tij ateist dhe gjate gjith kohes qe u shoqerua me te ju pergjigjte pyetjeve te tij mbi islamin.
Pytje te tipit pse femrat mbulohen kurse burrat jo,pse mashkullit i lejohet te kerkoje divorcin kurse femres jo e pyetje te tjera si behen ketu ne forum
Dhe ky muslimani ju pergjigjte te gjitha pytjeve ,dhe argumentat qe u jipnin ishin aq te llogjikshme saqe ky u bindte.Dhe si perfundim ky miku i tha qe i pelqen shume islami dhe do te donte qe te gjitha femrat te ishin si femrat muslimane ,por ky asnjehere nuk u be musliman sepse nuk u njoh me ate qe eshte me e rendesishme.
Me njohjen dhe njesimin e Allahut
Prandaj nqs ju sinqerisht jeni e interesuar te njhni per islamin duhet te parashtroni pyetje te tjera
Tė gjithė qė e lexojnė kėtė forum e kuptojnė se pyetjet qė bėhen kėtu janė mė shumė provokative se sa pėr tė mėsuar, ama nejse...
secili ka tė drejtė tė pyes dhe mundėsisht tė marrė pėrgjigje, vetėm mua mė vjen keq, pikėrisht ashtu siē e tha tulipanonero, pa mos u njoftuar me thelbin e islamit, debatojmė pėr sende triviale, Kryesore nė Islam ėshtė tė besosh se Zoti ėshtė njė dhe se Ai nuk ka shok, tė besosh se Muhamedi ėshtė rob dhe i dėrguar i Tij, t'i besosh mėsimet e tij, e pastaj vijnė krejt tė tjerat me rend...
Kjo ėshtė fuqia e besimit, nėse nuk ke besim ēdo gjė tė duket e pavlefshme, ēdo sakrifikim apo pėrkushtim tė duket i tepruar, veē nuk e kuptojmė se nėse nuk udhėhiqemi nga ligjet e Zotit, doemos udhėhiqemi nga ligje tjera tė njerėzve (qė gjithmonė kanė dėshtuar) dhe qė asnjėherė nuk mund t'i plotėsojnė kėrkesat tona fizike dhe shpirtėrore si qenie njerėzore.
Kur njeriu pranon Islamin si stil jete, gjen qetėsinė e vet shpirtėrore,
ēdo gjė balansohet, disa sende humbin sadopak nė vlerė (pasuria, humbja e kohės, ēthurja etj), disa sendeve tjera u ngrihet vlera (nėna, familja, tė varfėrit, kėnaqėsia shpirtore, vetvetja, jeta etj) kryesore ēdo gjė shkon te vendi i vet, ashtu siē duhet tė jetė.
Pa mos e provuar vetė njeriu nuk e imagjinon dot.
Veē Allahu ėshtė Ai qė vendos se kush do tė jetė i privilegjuar, kush do tė jetė i udhėzuar nė rrugėn e drejtė.
--------------------------------------------------------
me fal kam nje pyetje une per ty? ti tani flet dhe ben pyetje duke pare foto apo video nga afganistani ,apo.
nese do te besh pyetje ,per martesen ne islam eshte shume me e mire.
duhet te dalosh islamin nga njerezit .
si duket ne kete forum disa forumista nuk dine te lexojne ,por vetem te shkruajne .
sa keq per ata?
![]()
Krijoni Kontakt