Pyejta ime eshte e shkruter:
Cili eshte qellimi i kenges qe hoxha ben maje minares.
deshmuesi
Pyejta ime eshte e shkruter:
Cili eshte qellimi i kenges qe hoxha ben maje minares.
deshmuesi
Quhet Ezani, apo thjesht Thirrja per te shkuar ne Namaz (ose falur Namazin ne shtepi).
E tregon kohen se kur duhet falur.
Eshte shume e thjeshte.
Por, pyetje teper naive ose tendencioze.
Te pyes une ty, c'eshte qellimi i Zileve apo Borive te Kishes?
Nganjehere jam naiv , cdo nejriu per gjejrat qe si di ehte naiv, me perjashtim ju..
Perseri pyes myslimanet se cili eshte qellimi hoxhes ne minare,k kendon , apo lajmeron dike?
Sa per kishat , ne kishe nuk ka burie, apo e ke fjalen per atobuzin para kishes?
deshmeusi
Nganjehere jam naiv , cdo nejri per gjejrat qe si di eshte naiv, me perjashtim tuaj..
Perseri pyes myslimanet se cili eshte qellimi hoxhes ne minare, kendon , apo lajmeron dike?
Sa per kishat , ne kishe nuk ka burie, apo e ke fjalen per atobuzin para kishes?
deshmeusi
deshmuesit:
se pari hoxha nuk hyp ne minare por muezini e dyta kjo behet per qellim te thirjes se popullit ne namaz.perndryshe quhet azan e nuk ashte kang.shpresoj se je i kenaqur me pergjigjje.
pershendetjet e mija
ne fillim te pershendes per pyetjen e bere.
pergjigjia ime eshte:
se cdo njeri ne kete jete nuk jeton kot por e ka nje qellim gjate kesaj periudhe jetesore.muslimani ne kete bote jeton qe te kenaqe zotin pra synon qe cdo veprim te tije ta lidhe me kenaqesine e zotit.ai mundohet te realizoje qellimin e ardhjes se tij ne kete boteper te cilin zoti na lajmeronne nje citat kuranor dhe thote:nuk i kam krijuar njerezit per gje tjeter vetem se per te me adhuruar.
Tani nje nga adhurimet qe i behet zotit eshte edhe falja e namazit ne xhami e cila behet ne kohe te caktuar.dhe ajo cka behet ne minare eshte thjeshte thirrje. pra qellimi eshte qe besimtaret te kuptojne se ka ardhur koha per te falenderuar zotin.
nuk e di ne u shpreha qarte por nese ka akoma dicka per te shpjeguar une jum gati.
tani po e mbyll duke te kerkuar flje nese jam zgjatur ne pergjigjie.
Injoranca nuk zhduket me top
ne fillim te pershendes per pyetjen e bere.
pergjigjia ime eshte:
se cdo njeri ne kete jete nuk jeton kot por e ka nje qellim gjate kesaj periudhe jetesore.muslimani ne kete bote jeton qe te kenaqe zotin pra synon qe cdo veprim te tije ta lidhe me kenaqesine e zotit.ai mundohet te realizoje qellimin e ardhjes se tij ne kete boteper te cilin zoti na lajmeronne nje citat kuranor dhe thote:nuk i kam krijuar njerezit per gje tjeter vetem se per te me adhuruar.
Tani nje nga adhurimet qe i behet zotit eshte edhe falja e namazit ne xhami e cila behet ne kohe te caktuar.dhe ajo cka behet ne minare eshte thjeshte thirrje. pra qellimi eshte qe besimtaret te kuptojne se ka ardhur koha per te falenderuar zotin.
nuk e di ne u shpreha qarte por nese ka akoma dicka per te shpjeguar une jum gati.
tani po e mbyll duke te kerkuar flje nese jam zgjatur ne pergjigjie.
Injoranca nuk zhduket me top
Te falenderoj per pergjigjen tende, pasi une e dinja se hoxha kendonte ne minare per te adhuruar Allaun, dhe jo per te lajmeruar myslimanet.
jam i qarte. deshmuesi
Deshmues,
te them edhe njehere.
Ai eshte Ezani dhe eshte per te lajmeruar njerezit per Kohen e Faljes. Pasi qe Altoparlanti u krijua vone, teper vone... duhej lajmeruar disi ndryshe njerezit. Te shtiresh se di kaq shume, e mos ta kuptosh se kjo eshte tradite per shkak se nuk ka pasur menyra tjera, vertete me ben te mendoj se je tendencioz teper dhe shtihesh kinse s'di.
Ne shume kisha, ka bori. Ose zile, ose K E M B A N A. Per ato e pata fjalen, "deshmues" i deshtuar totalisht ne respektimin e lirive, dhe te drejtave univerzale te njerezve.
StarCraft.
Te falenderoj per pergjigjen tende, vetet me ke ndihmuar ne naivitetin tim.
Qe me thua Deshtues, kjo dihet se smund te biesh me poshte se miqte e tu,
seps epastaj me duhej te mendoja ndryshe..
faleminderit epr njohurit e tua.
Deshmuesi
Krijoni Kontakt