Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 103
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Teme interesante...

Personalisht mendoj se martesa eshte thjesht nje formalitet,eshte dashuria dhe ndjenja qe nuk duhet te shuhet kurre,qe mban lidhur dy persona deri ne fund te jetes se tyre.Po ju sjell ca citate njerezish te shquar ne lidhje me martesen.

Nje muaj para marteses,ai flet,ajo degjon.Nje muaj pas marteses,ajo flet,ai degjon.10 vjet pas marteses,ata flasin ne te njejten kohe dhe komshijte degjojne!

[Pierre Véron]

Martesa eshte ajo qe duhet gjithmone te luftoje kunder nje perbindeshi qe ha dhe zhduk gjithçka:...monotonise!

[Honoré de Balzac]

Studiohemi 3 jave,duhemi 3 muaj,zihemi 3 vjet,tolerohemi 30 vjet te tjera dhe pastaj femijet tane rifillojne ritmin qe ne kaluam......!

[Hippolyte Taine]

Ndonjehere per njeriun me te cilin jemi martuar,themi qe eshte gjysma jone,atehere na u dashka te martohemi nga dy here per te gjetur personin e kompletuar me te dyja gjysmat...!

[Pierre-Jean Vaillard]

Ne si njerez kemi nevoje gjithmone te jemi te dashuruar dhe kjo eshte nje nga arsyet per te cilat nuk duhet te martohemi asnjehere...!

[Oscar Wilde]

Nje femer shqetesohet per te ardhmen,deri diten qe ka gjetur nje burre,kurse burri fillon te shqetesohet per te ardhmen diten qe ka gjetur gruan!

[George Bernard Shaw]

Ajo qe eshte shqetesuese ne nje lidhje,eshte qe njeri nga te martuarit eshte i dashuruar dhe tjetri jo,kur jane te dy qe nuk duhen atehere mund te jene te lumtur....

[Alfred Capus]

Martesa eshte nje pjese me dy akte qe luhet nga dy personazhe....dhe ku ne cilen secili studion rolin e tjetrit!

[Octave Feuillet]

Respekte
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e Eda64
    Anëtarësuar
    01-09-2006
    Vendndodhja
    eda_19642000
    Postime
    104
    kjo tem me pelqen por deri diku ,nuk jam me ty qe martesa ta zgjat'ka jeten varet ,ka raste qe edhe ta shkurton jeten me kupton varet femra apo mashkulli me ke jeton ,ka shum raste qe martesa ja ka shkurtuar jeten njerzve ,psh nje rast qe ka ndodhur ne lagjen ton ,ishte goc e re 17 vjece u martua ,dhe rrezikes i fali zoti 2 femij qun e goc edhe si gezoj se i ra per fat nje qen te thuash ,ishte si yll te thuash e rrahte i shoqi se ai pinte e u bente tap vinte ne shpi e skishte tjeter avaz e rrahte te shoqen ne nje koh qe kishin rrespekt gjith per kte nusen ishte e mir me gjith te mirat ,naten e fundit te jetes se saj mir qe e rrahu mir e mir ,por e futi ne carcaf dhe e holli nga ballkoni i katit te katert ,ja pra kjo eshte martesa per disa qe thoni ju ta zgjateka jeten ,edhe e futen ne burg gjoja ,paguajti lek e doli prap edhe ajo rrezikja po kalbet per se gjalli se gezoi rinin e saj as femijet eeeeeeeeeeeee keshtu pra qe ka raste shum e shum te tjea qe kan ndodhur ,pra e kam llafin mos flitni ne pergjithesi qe martesa ta zgjateka jeten por edhe ta shkurton flm per mirkuptimin ,pra martesa eshte me fat per ta zgjatur jeten.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Dita dhe Nata e martese eshte fantastike te duket vetja lenemo artist si ne kinoma,po pastaj mbas marteses te shikojsh se çdon te thote martesa nan mori nan halle halle deri ne fyt,pse ore çka kuptove se osht martesa lule dielli apo lule shtridhe, ka perfunduar pergjithmone me ajo beqari,ske kohe me te miresh sikur ne beqari, me shume obligime ke kur je i martuar.

Por edhe pa martuar nuk rrihet pergjithmone por jo shum i ri te martohesh ne kohen e duhur,por dihet se martesa pastaj fillon me shume e shume obligime.

Por nuk te shton jeten,te shton obligime jo jeten.

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar më parë nga Cupke_pe_Korce Lexo Postimin
    zizi, megjithese nuk i besoj asnje lopke kesaj me lart, them se ke te drejte. puna eshte se, I'm not against it. une thjesht sa desha te ve ne dukje nje fakt interesant, qe jo rralle, marriage - can be - a big waste of one's time. Pse? Sepse mua me duket qe, njerezit e kohes moderne, shpesh martohen per te ashtuquajturen lav. me merr vesh besoj
    Pasiqe çiftezimi me Fiorin doli te jete nje katastrofe e vertete, le te perpiqemi per horizonte te reja. Per kete, nuk duhet shume gje : thjesht te ngrihen syte dhe te veshtrohet horizonti ne 360°. Syri do te na kape horizonte te hapura, te mbyllura, ne fjetje, te zgjuara, si dhe te terbuara. Qellimi yne eshte te gjejme nje horizont te qete, te hapur. Kujtoni Adem Reken, ka rene theror per keto horizonte, I mean te hapura.

Jo rralle, martesa - mund te jete - nje shpenzim i madh kohe per njerin. Pse ? Sepse mua me duket qe njerezit e koheve moderne, shpesh martohen per te ashtuquajturen "llavë". (dixit Cupka)

Cupka prek aty ku duhet. Cfare na shtyn tek martesa ? Sigurisht, perveç babait, nenes dhe ca kusherinjve qe ta sjellin ne maje te hundes. Tek martesa na shtyn ideja qe kemi gjetur njeriun e duhur, dike qe e duam shume, qe s'mund te rrime pa te, etj. etj. Sa e sa gjunje pantallonash jane bere pis per te kerkuar doren e se dashures ! Megjithese une di dhe nje rast qe nje femer u be cope e çike per te pasur doren e mashkullit. Mos u shqetesoni, nuk eshte shqiptare, neve nuk e kemi arritur ende kete stad. Behet fjale per Glen Close qe i nxiu jetes Michael Douglas.

Le te marrim nje shembull konkret - me pelqejne shembujt, jane kaq afer se vertetes.

I love Cupka_pe_Korçe and she loves me. Ju duket çudi juve ? No, you're wrong. Nuk ka asgje me te natyrshme sesa kjo. Cupka loves me because I'm lovable, and I love Cupka because she's lovable. E shikoni sa u thjeshtuan gjerat ? Eshte kaq nice kur ke te besh me gjera te thjeshtuara, por jo te thjeshta, mos u ngaterroni, nuk jane njelloj. Por kesaj i kthehemi njehere tjeter.

zzzz... ngrihet nje mengjes dhe befas, mendja e tij ndriçohet deri ne verbim nga nje ide : Dua te martohem me Cupken. Cupka as qe e nuhat kete gje. Asaj i mjafton qe une e dua dhe ajo me do dhe nuk deshiron me teper, megjithese... Kurse une, nuk e di pse, kam qejf t'i vulos keto gjera, kam qejf te jem me i sigurte. Shkurt, martesa lidhet me sigurine dhe me njefare heqje barre. Cupka do te mendoje : OK, jam ne rregull tani. Kam nje burre qe e dua, dhe tani me duhet te bej me kete te dhene. Dua te ndertoj diçka me kete njeri. Dhe pastaj, eshte kaq "cute" kur te therrasin "zonje" dhe jo "zonjushe".

E pres te kthehet nga puna dhe i propozoj te shkojme ne restorant. Punoj hamall diku dhe ate dite kam punuar shume, kam nxjerre dy norma, dmth para kam. Kur vemi tek restoranti, Cupka nuhat qe ka diçka te veçante ate mbremje. Po nejse, nje fergellime ne zemer ben qe Cupka te ngaterroje hapin ne shkallen e dyte te restorantit. zzzz... gjendet ne krah te saj, of course, dhe e mban te mos bjere. Wow ! mendon Cupka, shenje e mire kjo, qenka djale qe nuk te le ne balte.

Hane e pine, me lezet e jo sikur s'kane pare buke me sy qekur, dhe syçkat fillojne te shndrisin. Ne kete çast, zzzz... mendon qe ky eshte çasti i duhur. Cupke... belbezon ai, por Cupka ia ben nje shhhhhhht... te lehte dhe te embel, dhe i thote Yes, I know. And ? e pyet zzzz... ne ankth. Torollak, ia pret ajo, sapo ta thashe, shikoje fjalen e pare te fjalise se parafundit.

zzzz... kthen shiritin prapa dhe gjen nje "Yes". The world is mine. What a beautiful world !

zzzz... dhe Cupka jane te martuar. zzzz... duke hekurosur dhe Cupka duke pergatitur nje kumtese qe do ta mbaje ne kongresin e II-te te Shoqates se Shkrimtareve te Bostonit. zzzz... eshte i lumtur ne kete detyre. Cupka eshte e lumtur qe ka kete burre. Jetet e tyre jane zgjatur.

Ketu me lart kemi nje variant te lumtur te marteses nga dashuria. Sa bukur ! Zgjatja e jetes eshte diçka shume e kendshme, I love that.

But, attention ! Tejzgjatja e jetes eshte diçka shume e keqe, e lige, eshte prova qe ju keni gabuar ne formulat e zgjatjes se jetes.

Si perfundim, kerkesat per martese jane very charming krahasuar me vete martesen, e cila eshte so relaxing krahasuar me kerkesen per martese.

Po e mbyll ketu se e shoh qe do te bej ndonje kerkese per martese.
    Ndryshuar për herë të fundit nga oiseau en vol : 27-11-2007 më 07:51

ciao belli !!! Maska e donna76
    Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    ka qen nen efektin e droges ai qe e ka nxjerre kete llaf.
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    e dini ate thenien
    do te vrasesh veten martohu
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Nese ke humb dashurin ke humb arsyen e jetes , nese se ke taku ke arsye te jetojsh!
    vertet martesa ta shton jeten je i lumtur dhe jeton mir .
    "Martesa asht dshuria e deklaruar e jo ne te zezen"ka pak taksa por asht e jotja
    martesa asht mall po e qite me shit ska vler ma
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Faktet dhe studimet shkencore në fushën e moralit kanë provuar se martesa është faktori i vetëm që siguron stabilitet e qëndrueshmëri në jetën e njeriut. Kjo, sepse martesa do të thotë lidhje e bashkim ndërmjet dy njerëzish nën hijen e një jete të përbashkët, ku të sundojë dashuria dhe miqësia e pastër.
    Familja është çerdhja e ngrohtë që u siguron dy bashkëshortëve kushte për lumturi e paqe, që ndërtohen mbi bazën e dashurisë. Nga ana tjetër, martesa do të thotë integrim për bashkëshortët dhe zhdukje e ndjenjës së boshllëkut që ekziston një lloj si tek burri edhe tek gruaja.
    Baza e dashurisë
    Bazat e dashurisë shfaqen në formën e solidaritetit, mirëkuptimit, sakrificës, faljes, respektit të ndërsjelltë, etj. Dashuria është perla e jetës bashkëshortore. Pa të gjithçka të duket bosh dhe pa kuptim. Kjo sepse njeriu jeton në fakt me dashurinë, me atë dashuri që si një pishtar i ndriçon rrugën, ndez zemrën dhe e mbush me ndjenja të ngrohta e intime.
    Dashuria është themelore në jetën bashkëshortore dhe përbën faktorin më të rëdësishëm për vazhdimin dhe përsosjen e saj.
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e Auroraa
    Anëtarësuar
    02-07-2007
    Vendndodhja
    KOSOVA dhe USA
    Postime
    399
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Faktet dhe studimet shkencore në fushën e moralit kanë provuar se martesa është faktori i vetëm që siguron stabilitet e qëndrueshmëri në jetën e njeriut. Kjo, sepse martesa do të thotë lidhje e bashkim ndërmjet dy njerëzish nën hijen e një jete të përbashkët, ku të sundojë dashuria dhe miqësia e pastër.
    Familja është çerdhja e ngrohtë që u siguron dy bashkëshortëve kushte për lumturi e paqe, që ndërtohen mbi bazën e dashurisë. Nga ana tjetër, martesa do të thotë integrim për bashkëshortët dhe zhdukje e ndjenjës së boshllëkut që ekziston një lloj si tek burri edhe tek gruaja.
    Baza e dashurisë
    Bazat e dashurisë shfaqen në formën e solidaritetit, mirëkuptimit, sakrificës, faljes, respektit të ndërsjelltë, etj. Dashuria është perla e jetës bashkëshortore. Pa të gjithçka të duket bosh dhe pa kuptim. Kjo sepse njeriu jeton në fakt me dashurinë, me atë dashuri që si një pishtar i ndriçon rrugën, ndez zemrën dhe e mbush me ndjenja të ngrohta e intime.
    Dashuria është themelore në jetën bashkëshortore dhe përbën faktorin më të rëdësishëm për vazhdimin dhe përsosjen e saj.

Ki te drejte Di_ANA
    Ndryshuar për herë të fundit nga J@mes : 11-12-2007 më 11:33
    Always do right - this will gratify some and astonish the rest.

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anëtarësuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    disave edhe ju shkurton jeten..varet si e kuptoni martesen dhe a jeni te pregaditur per nje hap te till..
    pershendetje..!!
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •