Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355

Solana: Dokumenti i standardeve-të thjeshtëzohet

A ka bir nane qe e deshifron tani kete se cka don te thot kjo????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Përfaqësuesi i lartë për Politikë të Jashtme dhe Siguri i Bashkimit Evropian, Havier Solana ka thënë se dokumenti i standardeve për Kosovën duhet të thjeshtëzohet, duhet të bëhet më i qartë, të përmbajë më shumë prioritete dhe afate në mënyrë që pastaj të bëhet një vlerësim në vitin 2005.

Bashkimi Evropian po ashtu dëshiron që i dërguari i posaçëm i komunitetit ndërkombëtar në Kosovë, diplomati evropian Soren Jesen Petersen të ketë më shumë pushtet si Pedi Eshdaun në Bosnje. Viti i ardhshëm ka për të treguar nëse BE do të jetë në gjendje që të menaxhojë pjesët e mbetura të mozaikut jugosllav dhe të shmangë një ndarje të re në Ballkan.(RTK)

--------------

Por do gjesh dhe do lexosh edhe kete:

Solana: Dokumenti i UNMIK dhe Plani i qeverise serbe per decentralizimin duhet te shkrihen ne nje te vetem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mani : 06-09-2004 më 11:13

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355
    Citim Postuar më parë nga mani
    A ka bir nane qe e deshifron tani kete se cka don te thot kjo????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Përfaqësuesi i lartë për Politikë të Jashtme dhe Siguri i Bashkimit Evropian, Havier Solana ka thënë se dokumenti i standardeve për Kosovën duhet të thjeshtëzohet, duhet të bëhet më i qartë, të përmbajë më shumë prioritete dhe afate në mënyrë që pastaj të bëhet një vlerësim në vitin 2005.

Bashkimi Evropian po ashtu dëshiron që i dërguari i posaçëm i komunitetit ndërkombëtar në Kosovë, diplomati evropian Soren Jesen Petersen të ketë më shumë pushtet si Pedi Eshdaun në Bosnje. Viti i ardhshëm ka për të treguar nëse BE do të jetë në gjendje që të menaxhojë pjesët e mbetura të mozaikut jugosllav dhe të shmangë një ndarje të re në Ballkan.(RTK)

--------------

Por do gjesh dhe do lexosh edhe kete:

Solana: Dokumenti i UNMIK dhe Plani i qeverise serbe per decentralizimin duhet te shkrihen ne nje te vetem.
    KOHA DITORE
    “ Petersen thotë se plani serb dhe ai i UNMIK/IPVQ plotësojnë njëri-tjeterin”

Shefi i UNMIK-ut i shkruan letër kryeministrit të Serbisë, Koshtunica

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355
    Po kesaj cka do i thone analfabetet tan???

Koshtunica i kënaqur me letrën e Petersenit për pjesëmarrjen e serbëve në zgjedhje

16:55 ET MITROVICË (KosovaLive) - Këshilltari i parë i kryeministrit të Serbisë, Predrag Simiq, tha se kreu i Qeverisë serbe është i kënaqur me letrën e Jessen-Petersen-it, rreth pjesëmarrjes së serbëve në zgjedhje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355
    Edhe sa milion euro do ndajsh ti dhe "qeveria" yate per shkatrrimin apo copetimin e Kosoves o gjor???!!!!
    A tash te ka ra ne koke kjo a???
    Jo more duhet te bisedosh me shovenistet serbe edhe ma???

Rexhepi: Propozimi i Beogradit për decentralizimin synon copëtimin e Kosovës

PRISHTINE (10 Shtator) - Kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi e hodhi poshtë propozimin e Beogradit për decentralizimin e pushtetit në Kosovë dhe përsëriti se bëhet fjalë për një qëllim që synon copëtimin territorial të Kosovës. "Propozimi serb për decentralim në thelb shpie në copëtimin e Kosovës. Ai ka për qëllim ta ndajë Kosovën dhe më shumë është një dokument politik. Mendoj se në të nuk ka diçka që eventualisht do të mund të zbatohej", tha Rexhepi për "Zërin e Amerikës". Rexhepi konsideron se qëndrimi i paqartë i Beogradit zyrtar për pjesëmarrjen e serbëve të Kosovës në zgjedhjet e tetorit dëshmon se autoritetet serbe edhe këtë herë i instrumentalizojnë serbët e Kosovës. ro/ro (Balkanweb)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355
    Citim Postuar më parë nga mani
    Edhe sa milion euro do ndajsh ti dhe "qeveria" yate per shkatrrimin apo copetimin e Kosoves o gjor???!!!!
    A tash te ka ra ne koke kjo a???
    Jo more duhet te bisedosh me shovenistet serbe edhe ma???

Rexhepi: Propozimi i Beogradit për decentralizimin synon copëtimin e Kosovës

PRISHTINE (10 Shtator) - Kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi e hodhi poshtë propozimin e Beogradit për decentralizimin e pushtetit në Kosovë dhe përsëriti se bëhet fjalë për një qëllim që synon copëtimin territorial të Kosovës. "Propozimi serb për decentralim në thelb shpie në copëtimin e Kosovës. Ai ka për qëllim ta ndajë Kosovën dhe më shumë është një dokument politik. Mendoj se në të nuk ka diçka që eventualisht do të mund të zbatohej", tha Rexhepi për "Zërin e Amerikës". Rexhepi konsideron se qëndrimi i paqartë i Beogradit zyrtar për pjesëmarrjen e serbëve të Kosovës në zgjedhjet e tetorit dëshmon se autoritetet serbe edhe këtë herë i instrumentalizojnë serbët e Kosovës. ro/ro (Balkanweb)
    Letra e Petersenit për Koshtunicën zemëron shqiptarët

Shekulli

PRISHTINE - Kryeadministratori i Kosovës Soren Jesen-Petersen ka sqaruar dje qëllimin e tij në letrën që i kishte shkruar kryeministrit serb Vojisllav Koshtunica. Petersen ka thënë se ka dashur ta bindë Koshtunicën se autoritetet ndërkombëtare dhe vendore në Kosovë po punojnë në procesin e decentralizimit për të krijuar kushte më të mira jetësore, por se nuk ka marrë përgjigje. “Duke shkruar këtë letër nuk kisha për qëllim të marr përgjigje, por ta porosis Koshtunicën se UNMIK-u bashkë me KFOR-in do të bëjë çmos për të krijuar një mjedis të sigurt në Kosovë”, -citohet të ketë thënë Petersen. Po ashtu Petersen ka thënë se e ka ftuar kryeministrin serb të dërgojë sinjale pozitive për serbët e Kosovës që të marrin pjesë në zgjedhjet e tetorit. Në këtë letër Petersen e siguron Koshtunicën se pjesë të planit të Serbisë për decentralizim mund të përshtaten në planin e Prishtinës të hartuar nga grupi i përbashkët i institucioneve të Kosovës dhe ndërkombëtare, mirëpo, letra e Petersenit dërguar Koshtunicës ka shkaktuar reagime të ashpra të shqiptarëve. Kështu, kryeministri Rexhepi ka deklaruar se propozimi serb për decentralizim në thelb shpie në copëtimin e Kosovës. Ai ka për qëllim ta ndajë Kosovën dhe më shumë është një dokument politik. Mendoj se në të nuk ka diçka që eventualisht do të mund të zbatohej.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355
    Si duket kjo do te jete realitet dhe do jet Beogradi ne Prishtine.

KOHA DITORE
    "Po shqyrtohet pjesëmarrja e këshilltarëve nga Beogradi në Grupin punues të Prishtinës"

Vazhdojnë përgatitjet për takimin e përfolur që Grupi i Kontaktit e organizon me Grupin Punues për decentralizim.

-----------------------------------

KOSOVA SOT

Programet me ndryshime kozmetike

"Prishtina shqyrton me Beogradin decentralizimin në Kosovë"

"Hajde , hajde moj kuqyshe,rras me grushta e shty me gishta" e partite politike dhe udheheqit tane ne gjum ose presin dicka me teper ne kete drejtim.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355
    Kan qene do patriota me bateria por si duket edhe ata e kan humb rrugen ne kete far qirrsokaku te tyre.

Petersen fton Koshtunicën për bisedime rreth planit serb të decentralizimit

PRISHTINE (14 Shtator) - Shefi i UNMIK-ut, Jesen-Petersen e ka ftuar dje kryeministrin serb, Vojisllav Koshtunicën dhe përfaqësuesit e Beogradit zyrtar që t'i fillojnë bisedat për decentralizim dhe reformën e qeverisjes vendore në Kosovë. Petersen, siç ka njofuar Radio "Kontakt plus" nga Mitrovica, i ka cituar pohimet e letrës, dërguar pak kohë më pare kryeministrit serb, duke theksuar se procesin e reformës lokale e fillon UNMIK-u, dhe se Plani i Qeverisë së Kosovës është i ndryshueshëm. Shefi i UNMIK-ut e ka ftuar Koshtunicën që "të ulen diku dhe të bisedojnë", për të marrë plani formën përfundimtare. .bm/bm (BBC/BalkanWeb)

----------------------------------

Moska fton sot për bisedime rreth Kosovës shefin e ri të UNMIK, Petersen

PRISHTINE (14 Shtator) - Shefi i misionit civil të OKB në Kosovë, Seren Jesen-Petersen do të qëndrojë nesër për një vizitë zyrtare në Moskë. Petersen do të takohet me zyrtarët e Rusisë si anëtare e Grupit të Kontaktit për të shqyrtuar gjendjen në Kosovë, ka konfirmuar dje për agjencinë Tanjug shefi i repartit të UNMIK-ut për Informim, Hua Gjang. Gjang në bisedë telefonike ka thënë se për momentin nuk dihet me cilët do të bisedojë Petersen. Vizitën e nesërme të Petersen në Moskë e ka organizuar, Ministria e Punëve të Jashtme e Rusisë. Jesen-Petersen është shefi i parë i UNMIK-ut i cili do të vizitojë Moskën. .bm/bm (BBC/BalkanWeb)

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 26-04-2009, 12:49
  2. Solana: Kosova ka nevojë për një qeveri të qëndrueshme
    Nga babadimri në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-09-2006, 09:55
  3. Solana flet për "rrezikun nga dhuna" në Kosovë
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 02-08-2005, 10:44
  4. Paten dhe Solana sot në Kosovë
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2004, 06:03
  5. Solana: $100 milion per standartet ne Kosove
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 27-02-2004, 02:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •