Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 65 prej 65
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Lemuel,

je gabim!

Ne kete forum jane dhene materiale te mjaftueshme per t'ua bere te qarte atyre qe duan se perse te ashtequajturat grupime 'evangjeliste' jane jo vetem shtremberim i krishterimit ne cdo aspekt te tij, por edhe nje shthurrje mendoro-psiqike e llahtarshme.

Sado qe ti (perpiqesh dhe) shkruan me nje fryme te mire, pikepamjet e tua jane formuluar gabim. Po deshe, nje here tjeter mund te flasim dhe per to.

I dashur Seminarist,

me fal se pari per kete mesazh te vonuar!

Sa per mendimin tim, nuk dyshoj se mund ta kem edhe gabim, vetem verteto sesi "Evangjelistet" Protestantet jane nje shthurje mendore dhe une do behem menjehere antar i nje kishe tjeter. Une personalisht nuk kam sesi e besoj nje "thenie te tille apstrakte", per vet faktin se keta "evangjeliste", shume liberale jane (jo te gjithe) dhe vazhdimisht mendojne. Kur shume kisha te tilla, jane plotesisht e hapura, te vertetoje (ne teologji) ate qe thone dhe jo ta praqnojne thjesht si fakt te pandryshueshem. Dhe megjithate keto kisha shpallin gjithashtu se shpetimi vjen edhe nepermjet kishave te tjera, si ajo Ortodokse dhe Katolike. Une personalisht i respektoj keto kisha me tradite lashte dhe me themele shumeshekullore, por nuk jam i mendimit se jane te vetmet kisha te verteta.
    Une jam vete Metodist, me nje tradite shumeshekullore kristjane, me nje tologji nga me te gjerat ne protestantizem me biblen si baze dhe ne te njejten kohe edhe duke vene trurin ne pune, per te ndare ate qe eshte ne dashuri e mire e duhur dhe qe sherben per ndertim (dhe me Bushin, qe mbase thjesht emrin ka Metodist ). Kam zgjedhur kete kishe, vetem faktin, se ka baze dhe shpreh nevojat e mija personale, d.m.th eshte e hapur, dhe ka ecur me kohen. Por ne te njejten kohe nuk do te deshiroja, qe dikush te quante te gjithe kishen evangjeliste si sektariane, dhe qe shthur mendjet. Une nuk i di arsyet pse e ke quajtur te tille, por informohu edhe njehere per kishen evangjeliste, duke e shikuar nga brenda dhe jo nga jashte.
    E njejta gje edhe me shtremberimet e krishterimit. Do te doja te degjoja, per keto shtremberime, se kush eshte baza sipas mendimit tend, te cilen te krishteret Evangjeliste, e kane shtremberuar, dhe si e kane shtremberuar, duke ditur se edhe ne histori, se "Eterit Kishtare" per tema te ndryshme kane pasur mendime te ndryshme.

Gjithe te mirat dhe nje jave te kendshme,
    Lemueli
    „Lasse nie zu, dass du jemandem begegnest, der nicht nach der Begegnung mit dir glücklicher ist.“

i/e regjistruar Maska e agim77
    Anëtarësuar
    25-03-2006
    Postime
    10
    ki artikul te pilqen se fan noli ka qene katolik ? po te tham ndoshta nuk ke interess per te degjuar.shqiptaret ne balkan nuk kan pase fejen e tyre ku ka pushtuar romaket shqiperine i jan bere katolik kur ka pushtuar slavet jan bere orthodox dhe me se fundi osmanilit turqit jan bere musliman

te gjithe e dime se se kurani eshte libiri i allahunt besimtaret katolik e dine se feja islame eshte ajo e fundit qe allahu e percatoli pengamerin mohamed
    dhe nuk ka dilema

Citim Postuar më parë nga agim77
    ki artikul te pilqen se fan noli ka qene katolik ? po te tham ndoshta nuk ke interess per te degjuar.shqiptaret ne balkan nuk kan pase fejen e tyre ku ka pushtuar romaket shqiperine i jan bere katolik kur ka pushtuar slavet jan bere orthodox dhe me se fundi osmanilit turqit jan bere musliman

te gjithe e dime se se kurani eshte libiri i allahunt besimtaret katolik e dine se feja islame eshte ajo e fundit qe allahu e percatoli pengamerin mohamed
    dhe nuk ka dilema
    Agim,
    nuk e di nese te kuptova ashtu si duhet,
    por ajo puna e dilemave, vete eshte e dyshimte, sepse vete DREJTESIA ose cdo term apstrakt, nuk jane kurre apsolute. C'fare eshte per ty e drejte, per dike tjeter nuk shikohet e tille. Nje shembull praktik: Nje mama, nese i trajton te gjithe femijet ne te njjten menyre nuk do vepronte kaq drejte, sepse c'do femije ka aftesi te ndryshme dhe deshira te ndryshme. Sa per katoliket qe pranojne fene Islame, deri tani nuk jam ne dieni dhe nuk besoj se te gjithe e dine nje gje te tille, ti ndoshta mund te jesh i pari qe ke degjuar nje gje te tille. Por une jam i sigurt se Katoliket dhe te gjithe te krishteret e tjere pranojne Myslymanet, dhe jetojne ne paqe me ta, dhe jane te gatshem te ulen dhe te flasin me Myslymanet, n.q.s keta te fundit jane dakord, dhe nuk i shohin te krishteret si armiq te zotit, dhe te tyret.

N.Q.S nuk te kam kuptuar drejt kthe pergjigje.
    „Lasse nie zu, dass du jemandem begegnest, der nicht nach der Begegnung mit dir glücklicher ist.“

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Lemuel,

nqs di anglisht, kushtoji pak ketij artikulli, ne te cilin, ish pastori protestant evangjelist, Gjon Uajtford, teper i lexuar dhe kompetent per cfare flet, i konvertuar vete ne ortodoksi, i ben nje radiografi te tejpertejme mendesise (heretike) protestante, dhe u tregon pike per pike se perse sistemi i tyre psiqik (se sa shpirteror) nuk qendron.

Kliko ketu

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema të Ngjashme

1. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  2. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Islamizimi te shqiptaret!
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 17:38
  5. Te hedhesh veten ne ere per biblen
    Nga Arrnubi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 30-04-2004, 07:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •