Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 63
    Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720

Leka Zogu: Do të konkurroj në zgjedhje

Leka Zogu: Do të konkurroj në zgjedhje.
    Tirane

Trashëgimtari i Fronit Mbretëror, Leka Zogu I, ka bërë të ditur dje, gjatë një konference për shtyp fillimin e punës së "Lëvizjes për Zhvillim Kombëtar". Kjo është lëvizja më e re në politikën shqiptare, e cila pritet të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare, sigurisht nën emrin e Partisë Lëvizja e Legalitetit, e cila sipas kryetarit të saj Eqrem Spahia është partia bazë. Leka Zogu u shpreh se "Lëvizja për Zhvillim Kombëtar do të përfshijë të gjitha krahët e politikës dhe të shoqërisë mbarëkombëtare me idealin e vetëm, interesat kombëtare. Ajo do të sjellë klimën e pajtimit dhe të mirëkuptimit në kombin shqiptar, që duhet të punojë për të ardhmen", -tha ai. "Për të arritur objektivat e saj lëvizja vlerëson si kusht themelor, ndërtimin e infrastrukturës zgjedhore demokratike për garantimin e zgjedhjeve të lira dhe të ndershme", -tha ai. Madje, Leka Zogu u shpreh optimist edhe për pjesëmarrjen e kësaj lëvizjeje në zgjedhjet parlamentare të vitit 2005. “Shqipëria ka bërë disa ndryshime pozitive, por akoma institucionet e saj janë larg kuptimit të shtetit ligjor dhe të demokracisë. Ajo sot është e ligjshtuar nga agresiviteti dhe konflikti politik, nga korrupsioni e krimi i organizuar, nga papunësia dhe varfëria, nga hakmarrja dhe gjakmarrja. Po personalizohet politika dhe pushteti, duke ndërhyrë mbi legjislativin dhe ekzekutivin, mbi drejtësinë dhe shtypin e lirë”, -ka vërejtur Leka Zogu. Ne kemi vënë re se, në këtë kohë, politika e konfliktit, intriga, lufta për pushtet, i kanë çuar shqiptarët në mëri, në dhunë, në pasivitet, duke e lënë vendin të mjeruar. Kjo situatë tregon se, klasa politike nuk e ka kuptuar ende misionin e politikës, se si duhet drejtuar shteti, se si duhet qeverisur. Politikanët janë përqendruar në një luftë të ashpër e pa moral për pushtet. Ata diskutojnë dhe veprojnë se si të mashtrojnë dhe të mposhtin njëri – tjetrin, tha më tej ai. Lëvizja, tha Leka Zogu, do të përfshijë të gjithë krahët e politikës dhe të shoqërisë mbarëkombëtare, me një ideal – interesat kombëtare. Kjo do të sjellë klimën e pajtimit e të mirëkuptimit në kombin shqiptar.

Shekulli
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Hap shumë i zgjuar dhe me kohë nga Leka Zogu, ky. Leka është zgjidhja më e mirë për interesat tona kombëtare në zgjedhjet e ardhshme dhe fitorja e tij që tani duket e sigurtë dhe atë për shumë arsye:

1. Sepse Leka Zogu me këtë lëvizje i ka vënë interesat kombëtare prioritet në punën e tyre.

2. Sepse siç e ka shprehur edhe në platformën e tij më të re në këtë lëvizje, Kosova do ti ribashkohet Shqipërisë në momentin që do të fitoj pavarësinë, një ndër gjërat me interes shumë të madh kombëtar kjo për gjithë shqiptarët dhe pothuajse jetike për përparim dhe zhvillim kombëtar tonin. Pastaj, po kjo lëvizje njihet edhe për punën e saj në lidhje me çështjen çame, atë të shqiptaro-maqedonsave dhe atyre në Mal të Zi e luginë të Preshevës.

3. Është i vetmi që mund të luftoj korrupsionin dhe krimin e organizuar sepse kjo lëvizje është më pak e korruptuar (për të mos thënë hiç) dhe nuk ka lidhje me krimin e organizuar, gjë që tek PS veçanërisht janë shumë të theksuara e edhe tek PD në njëfarë mase. Askush nuk mund ta luftoj korrupsionin dhe krimin e organizuar kur vet është i korruptuar dhe ka lidhje me të. Prandaj, edhe këtu Leka ka një përparësi të paarritshme si nga PS (për të cilën as që mund të flitet me Nanon në krye) ashtu edhe nga PD. Lufta kundër këtyre dy dukurive poashtu do të na siguroj anëtarësim më të shpejt në strukturat euroatllantike.

4. Kjo lëvizje me Lekën në krye poashtu do të jetë në gjendje që të thithë shumë më shumë investime të huaja sepse prioritet i ka vënë vetes interesat kombëtare e jo ato klanore të disa kompanive të caktuara mafioze që kanë penguar të huajt nëpërmjet lidhjes me politikën, që të investojnë në Shqipëri. Poashtu Leka Zogu ka marrëdhënie shumë të mira me komunitetet shqiptare jashtë që do të na sjell edhe shumë investime nga këto komunitete shqiptarësh.

5. Sikur PS ashtu edhe PD janë konsumuar shumë në sytë e shqiptarëve dhe ju duhet një ristrukturim dhe reforma shumë të mëdha brenda vetes së tyre, e sidomos PS.

Këto ishin vetëm disa nga shumë arsyet pse shqiptarët duhet të votojnë dhe do të votojnë Lekën në zgjedhjet e ardhshme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 30-05-2004 më 18:50
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Gucci Rush II Maska e Cofferati
    Anëtarësuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Sterling Heights Michigan USA
    Postime
    123
    Reforma?Ristrukturim?E pse tu lejohet atyre shanse per manipulim dhe vjedhje??Pse ore e kane marre me tapi pushtetin?Domosdo me fshataret zgjebarak dhe maloket psikopat atje kurre nuk ka per te marre fryme klasa e qyteteruar...
    It used to be only death and taxes were inevitable.Now,of course,there`s shipping and handling too.

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Citim Postuar më parë nga Cofferati
    Reforma?Ristrukturim?E pse tu lejohet atyre shanse per manipulim dhe vjedhje??Pse ore e kane marre me tapi pushtetin?Domosdo me fshataret zgjebarak dhe maloket psikopat atje kurre nuk ka per te marre fryme klasa e qyteteruar...
    C'eshte kjo?
    Frike nga nje opozite e mundshme e re? Shume shume keq! Aq me teper qe ne forum s'duhet te kete vend per mllefe klasore, krahinore etj.

Le te shohim c'mund te beje dhe Leka Zogu. Degjofsha sa me shume zera si te tij nga sa me shume grupime politike! Nje gje eshte teper e qarte.... qe politika e kalbur shqiptare ka nevoje per nje transfuzion gjaku te ri. Eshte mire te shihen sa me shume ide dhe sa me shume konkurrence. Dhe mbas kesaj ngelet vetem te shpresojme se populli do votoje per te miren e tij dhe vota nuk do t'i manipulohet. Une nuk di sa aksion mund te dale nga fjalet e Leka Zogut, por eshte mese e sigurt qe mirepres iniciativen e tij politike, ashtu sic do mirepres cdo iniciative te re politike ndryshe nga keto ekzistueset.

Konkurrenca e decentralizuar s'ka se si t'i beje dem Shqiperise!

Por eshte mekat qe shqiptaret jane mesuar me centralizim dhe figura te njeshit, qe nga periudha komuniste e ndoshta me tej.
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

i/e regjistruar Maska e jonidapasho
    Anëtarësuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    Dhe Une Jam Per Nje Ndryshim Rrenjesor Te Politikes Shqiptare.

Po A Jemi Te Sigurt Qe L.zogu Do Sjelli Nje Ajer Te Ri ?? Do Ta Provojme Dhe Kete Here, Sikurse Gjithmone Po Nuk Rrezikove ..mbete Ashtu Si Je ..

Me Nano+ Berisha=ne Vend Numero

Kush Ka Me Shume Info Le Te Na Thote Ndonje Gje Per Kete L.zogun

i/e regjistruar Maska e dallandyshe
    Anëtarësuar
    23-02-2004
    Vendndodhja
    ne bina te ullirit
    Postime
    144
    Mire e ka menduar!
    Mbase i vete mbare! Ka menduar dhe per ceshtjen tone kombetare. Nese ma mbush mendjen mire pse jo, do te shkoje te votoje. Nje rruge dhe dy pune. Ama votimet te jene ne sezon vere!
    Po mire, po per ata qe kane nenshtetesi dhe kombesi te huaj, a i lejohet te hyje si kandidate per ne qeverin shqiptare? Se po me prishet dhe mua mendja!
    C`po them dhe une kur ne qeveritaret i kemi ne perzierje me raca te ndryshme,
    me te degjuar se vet nuk di gje Berisha me serbet, Nano me greket, ky po me nane austriake+PDNJ.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dallandyshe : 31-05-2004 më 05:31

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-11-2003
    Postime
    337
    Citim Postuar më parë nga jonidapasho
    Dhe Une Jam Per Nje Ndryshim Rrenjesor Te Politikes Shqiptare.

Po A Jemi Te Sigurt Qe L.zogu Do Sjelli Nje Ajer Te Ri ?? Do Ta Provojme Dhe Kete Here, Sikurse Gjithmone Po Nuk Rrezikove ..mbete Ashtu Si Je ..

Me Nano+ Berisha=ne Vend Numero

Kush Ka Me Shume Info Le Te Na Thote Ndonje Gje Per Kete L.zogun

Mire e ka lal.

PO NUK RREZIKOVE, MBETE ASHTU SI JE...

Meqe te gjithe i kena provu dhe kane dale IMPOTENT kur vjen puna per te bere dicka te mire per shqiptaret, perfshi ketu ene zogun, lermeni t'iu them se :

U PA PUNA, PO BLEJE NJE PALE KEPUCE PO PERVESH ENE MENGET DHE PO I HYJ VETE KETIJ MUHABETI, SE JOM DHE I PA KONSUMUAR SI FIGURE DHE ME ME TEPER ENTUZIAZEM DHE PASION PER TE BERE DICKA PER VETE NE, PRA PER SHQIPTARET.....

Shife icik ket..timin Maska e miko
    Anëtarësuar
    05-04-2003
    Vendndodhja
    Në botën e çudirave
    Postime
    755
    Bla bla bla bla bla
    Nje cike si vone u kujtua zoterija,per pushtet.
    U se harrova jo vone se ai e beri dhe nje prove kur na doli me koburet ne mes te Tiranes,sikur te ishim akoma ne kohen e p.o.r.dh.e.s,po nejse se kaq shume sa jane politikane dhe sesi jane ,per mendimin tim edhe zoterija te hyje te marri ndonje cope kur jipen ndihmat per shqiperine nejse.........
    Tani po priten shqipetaret te shpetohen nga te tille njerez ahhhhh mortja me ne te gjithe ishallah.
    Sic duket mori shembull nga ish pretendusi i fronit bullgar,i cili me politiken e tij i hapi rrugen bullgarise per integrimin e saj ne UE dhe NATO,por ketu kemi nje tjeter gje interesante,qe ish pretendusi i fronit bullgar nuk doli ne mes te Sofjes me kobure ne brez,por i doli ne balle shtetit bullgar me mendjen e tij dhe me ide te reja,dhe ide te civilizuara mbi te gjitha,jo si i joni qe atehere kur populli shqiptar kerkonte nje krah ku te mbeshtetej me shume se kurre ai shfrytezoi rastin per te bere lojrat e tij.Por fatmiresisht populli shqiptar nuk harron dhe te vlereson me veprat qe ben dhe keshtu eshte kot me e bere kete hap se ai hap duhesh bere ne 1997 duhej me menyren e tij ish pretendusi i fronit,te qetesonte popullin dhe ta bente ate qe te besonte perseri tek nje shpetimtar i asaj kohe kaq te veshtire.
    Por sic duket e paska kuptuar me vonese,dhe per mendimin tim te rrije tek ajo vila qe i ka dhuruar shteti shqiptar te mundohet te punoje sa me shume per demokracine shqiptare me menyra me te civilizuara se te 1997,dhe paste nje pleqeri te mbare.

Gjithe te mirat

Kjo ishte pergjigja ime per kete teme,
    Nuk e kuptoj si hapen 2-3 tema me te njejtin subiekt
    .........................

Shife icik ket..timin Maska e miko
    Anëtarësuar
    05-04-2003
    Vendndodhja
    Në botën e çudirave
    Postime
    755
    Sa per kuriozitet me te njejtin shkrim i jam pergjigjur dhe temes tjeter,se pertoja te shkruaja perseri
    .........................

Katunari shqipëtar
    Anëtarësuar
    09-02-2003
    Postime
    42
    Kësaj i thon"Parti e re me ide të vjetra"

Edhe disa të tjerë si ky na premtonin shum e bën pak sa mos me than hiq,po pom duket se edhe populli shqiptar ka fillu të vetëdisohet e nuk po mashtrohet me premtime të kota.Si do që të jetë formimi i një partie të re pamvarësisht se me ide të vjetra do ti jep Shqiptarëve një mundësi ma shum për të zgjedhë.Le të shpresojm se Leka do të sjell Shqipërisë të mira e progres edhe se pak besoj se ka heq dorë nga politika antikombëtare e babait të vet A.Z.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sërish zgjedhje të parakohshme parlamentare?
    Nga RaPSouL në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-03-2009, 09:49
  2. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2007, 08:34
  3. Zgjidhet kriza elektorale, arrihet marëveshja në zyrën e presidentit Moisiu
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 312
    Postimi i Fundit: 03-02-2007, 14:05
  4. Zgjedhje historike në Kuvajt, gratë votojnë për herë të parë
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 30-06-2006, 06:01
  5. Meidani: PS ka shumë pak shanse pë të fituar në zgjedhje
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 31-03-2005, 05:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •