Parashikimet e Nostradamus per te ardhmen![]()
per kuriozitet lexoni "Arkipelagu Gulag", se do t'ju duket "Ditari i Ana Frank" si historia e Hirushes qe rrinte mbyllur gjithmone..![]()
Prektora
Jo moj jo nuk e kepus vete une, dua te ma japin...as lule ste jipni mendo tollumbace e karamele qe jo e jo.Postuar mė parė nga Leila
Persa i perket atij citimi, eshte nje nga me te njohurit te saj.
E di c'liber tjeter kam perjetuar me te njejten force si te Frankut? Survivial in Auschwitz nga Primo Levi. Po nuk te eshte dhene mundesia deri tani ta lexosh, ta rekomandoj shume, te garantoj qe ka per te't pelqyer po aq sa Franku.
Toleranca, eleksiri i lirisė.
E kam kete,tek World Press Choice.Postuar mė parė nga bebushe
Eshte liber me te vertete fantastik.
Ndersa ka edhe nje botim tjeter i quajtur celesi i 15 i Nostradamusit,dhe me sa e di ishte nje nga librat me te lexuar ne bote,sidomos ne vitin 1999,ne kohen kur ky i njejti parashikonte qe do ndodh Kataklizma.
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Kush flet per Ditaret e Ana Frankut ketu? Nuk e ditkeni akoma qe jane fallco dhe gjepura te shkruara pas lufte? Eshte vene re se jane shkruar me nje lloj stilografi apo stilolapsi maja e te cilit (teknologjia) nuk egzistonte gjate luftes se dyte boterore dhe u shpik nga fillimi i viteve 50.....
Pastaj a nuk e dini se origjinalet ruhen ne Izrael dhe ata nuk lejojne askend jo ti analizoje per kohen kur jane shkruar po as ti shikoje....... Cifutet kane arsye ti tremben nje ekspertize nderkombetare te asaj pacavureje......
Per mendimin tim nje nga shkrimtaret me te medhenj te shekullit te kaluar eshte Solzhienicin dhe jo vetem per Arqipelagun por per botkuptimin e tij dhe per kritiken shkaterruese qe u ben te dy sistemeve (komunizmit dhe kapitalizmit) si dy ane te nje medaljeje apo sic do te thoshte dikush ketij gjarperi cifut me dy koka.....
Historia e PPSH-sė !
lol
Thoni qė s'ėshte e vėrtetė ...![]()
Where does a thought go when it's forgotten?
Un per vete sdi cka me ju thane , Bota Sot Gazeten e kam lexu a liber Abetaren , Qito i kam lexu tjera jo![]()
Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..
Librat nga Daniel Steel sikur jane me te lexuarit mesa kam degjuar![]()
~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~
jam plotesisht dakort me ty edhe une kam lexuar nje liber te ketij shkrimtari kur jetoja ne shqiperi , dhe me ka habitur me stilin e tij prej shkrimtari dhe analiza e tij e sakte dhe e mprehte qe i ben ketyre dy sistemeve , komunizmit dhe kapitalizmit.Postuar mė parė nga antares
nga arun
Krijoni Kontakt