Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33

Tema: Frika

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Citim Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
    Ishalla nuk punon fallxhore Anisela..lol (j/k )
    Anyway , cili prej ketyre fenomeneve qe permende me siper , personifikohet si "Frike" ?
    Instinkti apo Fobia ?
    Me sa di un , instinkti ne shqip perkthehet si refleks ose kunderveprim i pakushtezuar i njeriut ndaj nje fenomeni te papritur !
    Fobia duket si ankth ( obsession) ndaj fenomeneve te caktuara !
    Ehh , si shume po na e nderlikoni ju kete nocionin e frikes duke e futur neper labirinthet e termave te sociolo-psikologjise !
    Te pakten , po trimerohemi nga kjo teme duke e zhdukur friken si opsion nga mbijetesa jone lol !
    Fobia,obsession me nje perqindje te vogel frike.Instikti-parandjenje dhe aftesi,dhe perkthyes ndjenjash.Asnjera prej ketyre fenomeneve,nuk mund te precisohet si FRIKE.Per sa ju perket FALLXHOREVE,per mua jane mohuese te realitetit dhe shfrytezuese te personave me vetbesim te dobet.Personalisht jam Psykologe e diplomuar, ne Upsala Universitet, Stockholm Sweden.
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

Jam Tea :) Maska e My_Soul
    Anėtarėsuar
    07-02-2004
    Vendndodhja
    Diku...
    Postime
    464
    Une kam frike nga martesa, lol
    HAKUNA MATATA

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    po mir po une qe skam frik as qent as ujqerit as gjarperin as lartesite.. as nga gangot..me thik a kallash..
    por psh nuk e sho dot ate majkell Xheksonin kur nxjerr at kalamanin ne balkon.. ose kur nuk ja degjoj zene ..pra kur behet kohe pa u lidhur..me ndonje mik a mikeshe behem merak teper..aq sa le nam duke pyetur..
    he.. cfar semundje kam mor aman..

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Nga fluturimet me avion tashmė e dini qė kam frike, por edhe tė "drive" mbi ura mbaroj fare...
    Tmerr e kam .

Le qė ēfarė s'kam tmerr unė...Se nė fakt kėshtu s'dukem , por frikacake e madhe jam. (lol)
    Where does a thought go when it's forgotten?

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Kam frike nga gjithcka qe duhet frikesuar.
    Njeri jam,dhe do gaboj nqs them se nuk kam frike nga asgje.Friken e kemi te implantua ne vehte neve ohooooo kohe me pare,qysh ne lindje,kshu qe cdo person ka frike ne vete.
    Kam frike ende qente e medhenj...kam frike apo fobi nga uji i thelle.etj etj etj
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

süsses Mädchen Maska e Pink^ Pearl
    Anėtarėsuar
    01-11-2004
    Vendndodhja
    .
    Postime
    240
    Frika vjen shpesh nga te paditurit e gjerave ...

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar mė parė nga Pink^ Pearl
    Frika vjen shpesh nga te paditurit e gjerave ...
    Unė po flas pėr rastet e tė diturit tė gjėrave.
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar Maska e abnk
    Anėtarėsuar
    27-07-2004
    Vendndodhja
    Vendi i fundit i lire n'bote, USA
    Postime
    242
    Citim Postuar mė parė nga green
    Frika ne fund te fundit eshte nje dobesi.
    Un tham se asht dobsi qi t'ban t'forte (ose dobsi e nevojshme). Kur mundesh me zotnue frigen, jo vetem qi ke realizue qellimin tand, por edhe ke krijue besim n'vedi per t'ardhmen. Si stressi (not distress), ashtu edhe friga asht e nevojshme e luen rol positiv n'mekanizmin e vetembrojtjes.
    Shembuj...para cdo garet, betejet, testit, apo sfidet, mekanizmi i mbrojtjes asht n'"full alert". Shqisat jane ma t'ndieshme se kurre, muskujt tendosen, gjaku qarkullon ma shpejt e ti je ma gati se kurre. Mos t'ishte per frigen e stresin, organizmat tone nuk kishin me perballue disa prej sfidave qi na hedh jeta.
    Defend the second amendment

Citim Postuar mė parė nga abnk
    Un tham se asht dobsi qi t'ban t'forte (ose dobsi e nevojshme). Kur mundesh me zotnue frigen, jo vetem qi ke realizue qellimin tand, por edhe ke krijue besim n'vedi per t'ardhmen. Si stressi (not distress), ashtu edhe friga asht e nevojshme e luen rol positiv n'mekanizmin e vetembrojtjes.
    Shembuj...para cdo garet, betejet, testit, apo sfidet, mekanizmi i mbrojtjes asht n'"full alert". Shqisat jane ma t'ndieshme se kurre, muskujt tendosen, gjaku qarkullon ma shpejt e ti je ma gati se kurre. Mos t'ishte per frigen e stresin, organizmat tone nuk kishin me perballue disa prej sfidave qi na hedh jeta.
    Te aprovoj plotesisht abnk!
    Kjo qe ke shprehur eshte "filozofia" ime gjithashtu.

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Kush thote se nuk ka frike,ka frike te tregoje te verteten!
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •