Shkruan: Lulzim Zeneli
Ka shumë arsye që argumentojnë fitoren e LDK-së në Zgjedhjet e 23 tetorit 2004. LDK-ja, si parti e vlerave tradicionale dhe e vizionit modern-bashkëkohor është dëshmuar për angazhimin e vet shumëvjeçar në drejtim të realizimit të vullnetit politik të popullit të Kosovës, për një Kosovë të pavarur, demokratike dhe të integruar në Bashkimin Evropian dhe duke ndërtuar lidhje speciale me SHBA-të.LDK-ja me 23 tetor do ta konfirmojë besimin e qytetarëve të Kosovës sepse tashmë është bërë pjesë e pandashme e jetës së secilit kosovar.
Ne kemi treguar aftësi më shumë se kushdo tjetër në ndërtimin e institucioneve representative dhe funksionale. LDK-ja tashmë ka traditë institucionale dhe udhëheqëse. Figura dhe personaliteti i Presidentit Rugova është simbol dhe garancë për jetësimin e pavarësisë së Kosovës. LDK-ja do të fitojë shumicen apsolute sepse ka kapitalin e mjaftueshëm politik, ka forcën mendore dhe fizike që ta jetësojë programin nacional të saj për krijimin dhe fuqizimin e shtetit të Kosovës. LDK-ja duhet të fitoj sepse ofron zgjidhje konkrete për të gjitha problemet dhe hallet me të cilat ballafaqohet shoqëria jonë. Ekonomia, Arsimi, Shëndetësia, çështjet sociale përbëjnë kaptina të veçanta në objektivat programore të LDK-së. Rinia ka qenë dhe do të mbetet prioritet i LDK-së edhe në mandatin e ardhshëm. LDK-ja do ta zbatojë në praktikë platformën nacionale për edukimin, zhvillimin dhe avancimin e brezit të ri në vend. Dhe ç’është kryesorja, Programi i LDK-së nuk do të mbetet në leter sepse LDK-ja në formacionin e vet ka ofruar njerëzit më të dëshmuar, më të zotë që do t’i dalin në krye mandatit të ardhshëm me sukses. Janë pikërishtë këta njerëz që do ta bëjnë pavarësinë e Kosovës, do ta përmbyllin këtë proces të nisur tash e sa vite më pare, me ndihmën dhe besimin e qytetarëve të Kosovës.
Krijoni Kontakt