Close
Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 86 prej 86
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga ndreu
    Qenke per te ardhur keq! Nuk po te propozoj vizite ne at shpirteror, sepse ju ia rrefeni mekatet njeri-tjetrit. Po te propozoj vizite te psikologu, madje te psikiatri.
    Ha, ha, ha, haaaaaaaaaa. Me ke shkrire se qeshuri o ndreu. Me fal qe po qesh kaq fort por nuk mund te mbahem dot pasi pikerisht ky ishte reagimi qe prisja prej teje. Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha. Rofsh o ndreu qe me bere te qesh kaq shume.

Citim Postuar mė parė nga ndreu
    Megjithate, perpara se te largohem per pushimet e Krishtlindjeve, dua te te bej nje pyetje te thjeshte dhe teper logjike, me qellim qe kur te kthehem nga mesi i janarit ta gjej gati. Ke plot gjysem muaji per t'u pergjigjur.

Si ka mundesi qe Pavli, Petri dhe gjithe apostujt, te kene dhene gjakun e tyre per Krishtin, gjithe qenien e tyre t'ia kene dedikuar ungjillezimit dhe shpetimit te njerezve anembane botes, te jene te barabarte me ty dhe me mua qe nuk bejme gje tjeter vecse bredhim neper forume duke llapatitur, duke pire kafe per qejf e duke ndenjur kembe mbi kembe?

Te njejten gje mund te benin edhe ata. Te gjenin nje shtepi apo azile bre byrazer dhe te kalonin jeten ne paqe e jo te hiqnin te zite e ullirit nga intrigantet judenj apo nga romaket materialiste, greket skeptike apo paganet e paungjillezuar.

Mos me thuaj se atehere kishte nevoje per predikim, sepse tani ka me shume nevoje se atehere. Mund te shkosh misionar ne 1000 vende te botesh, te cilat nuk kane degjuar ende per Krishtin.

Kujdes! Nuk po bej fjale per shpetimin. Mos i ngaterro gjerat. Po bej fjale per njesimin dhe barazine qe po i ben ti vetes me apostujt e shenjte, duke u vetequajtur edhe ti i tille.
    Ndreu, ne radhe te pare dua te te pyes se pse te beri kaq shume pershtypje qe une thashe se jam po aq i shenjte sa Pali dhe Pjetri dhe nuk te beri pershtypje kur thashe se jam po aq i shentje sa vete Krishti? Pra sipas llogjikes sende, kur une barazova veten time me Krishtin, nuk ja vlen fare te me pyesesh per barizimin e vetes sime me apostujt, apo jo?

Nejse, dua te them dicka tani qe me ka bere dhe me ben shume pershtypje me ju ortodokset. Une personalisht besoj se bibla nuk mund te kuptohet nese Fryma e Shenjte nuk te zbulon shkrimet si dhe ne jeten e Kishes bibla kuptohet akoma me mire nen zbulimin e Frymes se Shenjte, por ajo qe me ben pershtypje eshte se ne bibel ka - duke gjykuar nga mendja njerezore - pjese shume shume te lehta per t'u kuptuar dhe si ka mundesi qe ju ortodokset dhe katoliket nuk i kuptoni keto pjese. Dua te them se edhe ateist te jesh dhe te lexosh disa vargje kuptohet shume lehte se cfare thone ato vargje.

A nuk eshte Pali qe u thote besimtareve te asaj kohe se trupat e tyre jane tempuj te Frymes se Shenjte. A nuk eshte Pali qe i quan te shenjte besimtaret e kishave ne cdo fillim te letrave te tij? Ja imagjino pak kishen e Korinthit, e cila ishte kisha me me shume probleme, kishe qe nuk ndodhej nje besimtar qe te mos ishte ngaterruar me njeren apo tjetren ceshtje qe Pali permendte ne letren e tij. Dhe megjithate ai falenderon Perendine per ata dhe i quan ata te shenjte. Ja imagjinoje pak veten tende ne nje kishe te tille ku ka kurveri, ku ju te jeni percare ne pjese te ndryshme dhe akuzoni njeri tjetrin, ndofta ti duhet te shkosh ne gjyq te Henen qe vjen per te zgjidhur problemet qe ke me njerin nga vellezerit e tu dhe ne nje cast te tille ti dhe vellezerit e tu te merrni nje leter nga Pali duke ju drejtuar juve si te ....... shenjte. Te lutem shume, te pergjerohem, mos i thuaj Palit se ka nevoje qe te vizitoje nje psikiater.

Tani te te shpjegoj se pse jam po aq i shenjte sa ishte edhe Pali. Ne bibel nuk do gjesh ne asnje vend vargje qe do thone se je pak i shenjte apo shume i shenjte. O je i shenjte ose nuk je. O ke jeten e Krishtit brenda teje ose nuk e ke. Eshte njesoj sikur te krahasosh nje foshnje te vogel me nje burre te rritur. A nuk eshte foshnja po aq njeri sa edhe burri i rritur? A eshte absurde te thuash se nje foshnje e vogel eshte po aq njeri sa edhe nje burre i rritur? A mund te thuash se foshnja e vogel apo nje njeri i semure, apo nje njeri sakat nuk eshte aq njeri sa nje burre i rritur apo nje njeri i shendoshe? Jo, nuk mund ta thuash. Te dy jane njesoj njerez, edhe foshnja edhe njeriu i rritur.

E njejta gje i dashur vella (vella si bashkekombes, nese nuk me pranon si besimtar) eshte edhe me shenjterine. Eshte me se e qarte ne bibel se ne castin qe nje njeri beson ne Krisht, ai behet i shenjte, eshte e qarte se Ai vjen dhe banon ne te. Keto gjera nuk mund te mi mohosh dot pasi jane me se te qarta ne bibel.

Mire ne qe nuk jemi ortodokse, pasi mund te jemi te mashtruar apo mashtrues, por juve qe e mbani veten se jeni pjese se kishes apostolike, perse keni frike ta quani veten te shenjte ne nje kohe qe Pali i quante besimtaret e kishave qe ju pretendoni qe jeni pasardhes, te shenjte? Si i shpjegoni juve ato plot vargje qe Pali u drejtohet njerezve te gjalle si shenjtore?

Ndreu, e di qe nuk do m'i pergjigjesh ketyre pyetjeve, pasi deri tani as Seminaristi dhe as Albo nuk i jane pergjigjur, pasi eshte e pamundur nje gje e tille. Shume here ju dilni kontradiktore me vete biblen. Kur i kerkova Albos te me shpjegonte pse quhet Kisha si nene ne nje kohe qe ne bibel nuk e shohim kete ikone, nuk mu pergjigj. Gjithashtu, ti thua se kisha eshe guri i qoshes, ne nje kohe qe ne bibel si guri i qoshes eshte permendur vetem Jezu Krishti. Se ku i gjeni keto gjera juve nje Zot e di, pasi ne bibel nuk duken fare. Dhe pastaj thoni se traditat tuaja nuk dalin ne kundershtim me biblen!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Kur i kerkova Albos te me shpjegonte pse quhet Kisha si nene ne nje kohe qe ne bibel nuk e shohim kete ikone, nuk mu pergjigj.
    Pyetja juaj eshte pyetje qe e ben vetem nje jo-i krishtere. Pse ta them kete? Pasi vetem nje jo-i krishtere kujton se Krishterimi eshte Bibla, Kisha e Zotit eshte i Krishteri. Edhe pse une te kam sjelle plot material ne kete pike, ti vazhdon te jesh po aq i paditur sa nga dita para se te lexoje kete teme.

Nuk eshte Dhiata e Re e Bibla qe themeloi Kishen, eshte Kisha dhe Tradita e Shenjte e Saj nga e cila doli Bibla. Ku e mesove qe nuk eshte mire te vrasesh apo te vjedhesh ne fillim, nga goja e prinderve te tu apo ne faqet e librave? Po prinderit e tu ku e mesuan e keshtu me rradhe?

Padituria juaj eshte e tille sa lexon perdite nje liber si Bibla dhe nuk njeh historine se kur eshte shkruar, dhe si ka ardhur deri ne ditet tona.
    Ti ze ne goje fjalet e Shen Pjetrit ne Bibel, por nuk ke idene mbi jeten e Shen Pjetrit, pasi jeta e Shen Pjetrit nuk eshte e plote ne Bibel.
    Shen Pjetri dhe Shen Pavli nuk shperndanin Bibla paganeve, por u predikonin atyre Lajmin e Mire gojarisht. Ne shekullin e pare nuk ka patur as Bibel dhe as Dhiate te Re sic e njohim sot, por ka patur me dhjetra kisha qe mblidhnin te Krishteret per te adhuruar Zotin, kisha qe i ngriten vete Pali dhe Pjetri.

Cfaredo shpjegimi qe une do te shkruaj, ti nuk ke per ta kuptuar, pasi ti ende nuk njeh Personin hyjni-njeri te Krishtit. Njeh vetem natyren hyjnore te Krishtit dhe jo natyren njerezore te Tij. Natyren e pandare hyjnore-njerezore te Krishtit e gjen vetem ne Kishen Katolike dhe Apostolike Orthodhokse.

Kur ta njohesh Personin e Krishtit me te dyja natyrat e tij te pandara, atehere do te vije turp nga vetja per ato qe ke shkruajtur me lart dhe do te lutesh per ndjesen e mekateve te bera pa vetedije Perendise.

Albo

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Pyetja juaj eshte pyetje qe e ben vetem nje jo-i krishtere. Pse ta them kete? Pasi vetem nje jo-i krishtere kujton se Krishterimi eshte Bibla, Kisha e Zotit eshte i Krishteri. Edhe pse une te kam sjelle plot material ne kete pike, ti vazhdon te jesh po aq i paditur sa nga dita para se te lexoje kete teme.

Nuk eshte Dhiata e Re e Bibla qe themeloi Kishen, eshte Kisha dhe Tradita e Shenjte e Saj nga e cila doli Bibla. Ku e mesove qe nuk eshte mire te vrasesh apo te vjedhesh ne fillim, nga goja e prinderve te tu apo ne faqet e librave? Po prinderit e tu ku e mesuan e keshtu me rradhe?

Padituria juaj eshte e tille sa lexon perdite nje liber si Bibla dhe nuk njeh historine se kur eshte shkruar, dhe si ka ardhur deri ne ditet tona.
    Ti ze ne goje fjalet e Shen Pjetrit ne Bibel, por nuk ke idene mbi jeten e Shen Pjetrit, pasi jeta e Shen Pjetrit nuk eshte e plote ne Bibel.
    Shen Pjetri dhe Shen Pavli nuk shperndanin Bibla paganeve, por u predikonin atyre Lajmin e Mire gojarisht. Ne shekullin e pare nuk ka patur as Bibel dhe as Dhiate te Re sic e njohim sot, por ka patur me dhjetra kisha qe mblidhnin te Krishteret per te adhuruar Zotin, kisha qe i ngriten vete Pali dhe Pjetri.

Cfaredo shpjegimi qe une do te shkruaj, ti nuk ke per ta kuptuar, pasi ti ende nuk njeh Personin hyjni-njeri te Krishtit. Njeh vetem natyren hyjnore te Krishtit dhe jo natyren njerezore te Tij. Natyren e pandare hyjnore-njerezore te Krishtit e gjen vetem ne Kishen Katolike dhe Apostolike Orthodhokse.

Kur ta njohesh Personin e Krishtit me te dyja natyrat e tij te pandara, atehere do te vije turp nga vetja per ato qe ke shkruajtur me lart dhe do te lutesh per ndjesen e mekateve te bera pa vetedije Perendise.

Albo
    Vertet eshte per te ardhur keq me ato cka une lexoj ketu. Ti Albo je aq religjionoz dhe i panxene ne mesim te fjales profetike, sa qe cuditesh me fjalet preofetike qe Livein. te sjell prej bibles. Tu thua se, nuk eshte Dhjata e re apo bibla qe themeloi kishen, por eshte kisha dhe tradita e shenjte e saj, prej nga DOLI bibla. Si gjithmone do te perpiqem te te mesoj me fjalen profetike. E para gje ku ju jeni profan ka te beje me mos njohjen e plote te zbuleses se fjales profetike. Shiko se si i thote kishes apsotulli Pal, per te cilin ju pretendoni se jeni pasardhes se tij, rreth ungjillit te Krishtit.
    " Tani o VELLEZER po ju bej te ditur, se UNGJILLI qe po predikohet prej meje, nuk eshte pas njeriut, sepse as une nuk e mora prej njeriut, dhe as u mesova prej njeriut, por prej ZBULESES SE JEZUS KRISHTIT."
    Tani te peys ty Albo: Prej nga erdhi Ungjilli, prej Kishes apo prej Krishtit? A mund te ndertohet kisha e Perendise, jashte mesimit te Fjales dhe fuqise se Frymes se Shenjte? Padituria juaj eshte se, ju nuk dini te kuptoni se cdo te thote Fjale e Perendise, dhe Fjala profetike e shkrojtur e Perendsie. Ju e quani biblen thjesht nje liber qe ka dale pas formimit te Kishes, dhe nuk e kuptoni se Apsotujt hodhen THEMELIN, Krishtin, dhe kete e bene prej mesim te Fjales dhe Fuqise se Frymes se Perendise. Po keshtu, kushdo qe nderton mbi kete THEMEL, nderton nen mesim te Fjales dhe Fuqise se Frymes se Perendsie. Nuk ka ndertim pa dituri.
    Le te vijme tek apsotujt. Deri ne ngritjen e Krishtit ne qiej, kisha e Perendise ende nuk kishte filluar aktivitetin e saj. Por diten e pentakostit, te cilen e kemi te shkrojtur ne librin e veprave, apsotujt te veshur me pushtet nga lart filluan aktivitetin dhe ngritejn e Kishes se Krishtit. Ata hodhen THEMELIN, dhe kisha filloi te ngrihet dhe te perhapet ne gjithe vendin mbare, si dhe pertej izraelit. Mos valle ishte iniligjenca dhe aftesia e apsotujve ajo qe ngriti kishen e Krishtit? Ishte pikerisht Fjala e Krishtit dhe Fryma e Perendise, Ai qe ngriti dhe fuqizoi kishen e Perendsie. Ja pra fjala profetike e shkrojtur, e cila ne thelb ka MENDJEN e Krishtit, na jep nje mesim te qarte rreth ketij fakti. Ju perpiqeni te na tregoni kishen e Krishtit, duke u bazuar ne traditeten. A eshte kjo rruga perems se ciles i krishteri njeh dhe behet pjese e kishes se Perendise? Tradita mund te te mesoje shume gjera rreth kishes se Krishtit ( ashtu si ti Albo dhe shume te tjere si ty dini shume), por ajo nuk te ben dot PJESE te kishes. Kishen ta zbulon vetem Krishti, dhe PJESE te saj te perjetshme te ben vetem Krishti. Kur i krishteri pranon Krishtin si te vetmin Zot e shpetimtar te jetes se vet, ai behet nje PJESE me te, prandaj dhe Vella Livein. me te drejte thote se, une jam i shenjte me shenjterine e KRishtit, sepse eshte pjese e Tij. Ju duhet ti referoheni paraboles se Samaritanit te mire, ku Krishti zbulon plotesisht se, ne KISHE te con vetem KRISHTI, vetem ai te ben PJESE te saj. No coment. Pra as tradita, as familja, as kombi, as mesimet njerzore dhe asgje tjeter nuk eshte ne gjendeje qe te te beje pjese te Trupit te Krishtit. Une pranoj se Tradita, familja, kombi, dhe plot gjera te tjera si keto mund te te japin mundesine te afrohesh tek Krishti, por nese ti nuk PERZGJEDH dhe NUK PRANON PLOT BESIM Krishtin, te gjtha nuk kane asnje kuptim. Fakt ke Izraelin. Kur Jezusi erdhi ne Izrael, ai gjeti nje komb qafeforte, te mbytur ne tradita dhe kundershtar te Krishtit. Jezusi qau per kete fakt, pasi nuk gjeti BESIM ne kombin qe Ai e kishte perzgjedhur vete. A nuk ishte Izraeli kombi i perzgjedhur i Perendise? A nuk njihte ai plotesisht shkrimin, profetet dhe Ligjin? Atehere pyetja eshte: Perse ata e moren dhe me duart e paganeve e kryqezuan Krishtin? Cfare i mungonte ketij kombi: Tradita, Fjala profetike, Ligji i Perendise, deshmija dhe prezenca e vete Zotit Perendi, i cili me dore te hekurt e nxori ata nga Egjypti e plot e plot fakte te tjera si keto? Ja pra Perendia ju kishte dhen atyre GJITHSHKA QE JU DUHEJ, ne menyre qe ata te pranonin Birin e Perendise. Por perse nuk e pranuan? Kjo sepse nuk BESUAN.
    Perfundimsisht Albo te them se, ti mund te dish shume e shume gjera, por ai qe te duhet eshte KRishti, Pasi vetem Ai te TREGON Nusen e Tij si dhe te ben pjese te Trupti te tij.
    Ne shkrimin tim te mesiperm, me vejn keq qe nuk ke arritur te kuptosh sensin e bisedes. Por me teper me vjen keq per MAtrix, i cili nuk kap thelbin. Qellimi im nuk eshte te ngre kombet, qofte kjo dhe Amerika. Qellimi im eshte te tregoi Doren dhe Fuqine e Perendise, dhe se si Ai i bekon dhe i forcon ato kombe, ne te cilen ndodhet kisha e tij. Po sjell nje profeci nga Isaia, ku Perendia thote: Une do te bekoj ate komb i cili bekon pasardhjen e Abrahamit.."
    Une pranoj se Amerika po keshtu edhe Anglia, jane te vetmet kombe ne bote qe kane mborjtur dhe vazhdojne ta mbrojne Izraelin. Perse? Mos valle Izraeli ka pasuri te tilla, dhe i siguron Amerikes fitime kolosale? Nese do te ishte fjala pr fitime, interesi me i madh jane vendet e naftes. Fakti qe kemi perpara eshte se, keto vende jane me antiamerikanet ne bote. Pse? Sepse Amerika dhe Anglia mbrojne pasardhjen e Abrahamit, dhe per kete gje ato do te bekohen dhe fuqizohen. Por ju te nderuar orthodhokse, nuk merni sensin dhe thelbin e bisedes.
    Une bera nje krahsim mids religjionit orthodhoks dhe atij protestatn, per te pare se si ato ndikojne drejtpersedrejti ne kombet. Sepse jini ju qe tregoni se, besimi i vetemi i vertet eshte ai orthodhoks. Atehere mbeshtetur ne fjalen tuaj sjell kete fakt. Fakti qe kam perpara me tregon se, kombet me tradite orthodhokse, u bene vendet me komuniste te botes. Ky eshte fakt dhe nuk mund te fshihet. Ketu nuk ka justifikim. Te pranosh nje doktrine( komunizmin) e cila ne thelb mohon ekzistencen e Perendsie, dhe nga ana tjeter te mburesh me religjionin, kjo eshte pak kontradiktore. Protestantet nuk pranuan KOMUNIZEM, kjo per faktin se kishat ne keto vende ishin me te fuqishme ne Fryme dhe ne njohuri te Fjales se Perendise. Pikerisht Amerika eshte shteti i cili e ndalon me ligj komunizmin. Une nuk e shoh kete gje si nje mburje apo mencuri te amerikes, por e shoh si nje bekim per kishen e Perendsie ne kete vend. Amerikanet mund te mburen dhe te thone shume gjera per veten e tyre, por une si i krishtere shoh doren e Perendise, se si Ai e mbron kishen e tij, kur ajo ndjek Krishtin. Prandaj pak me siper thashe se me vjen keq per MAtrix, i cili duhje te kishte kapur sensin e bisedes. Matrx thote se, kisha e Perendise nuk ka nevoje per mbrojtje njerezore. Kjo varet se ne cfare kendiveshtrimi e sheh. Kishen e mbron vetem Perendia. Kjo eshte apsolutisht e vetrtete. Por Perendia ne shume raste vepron permes njerzve, ne menyre qe te realizoje planin e tij. Nese sot prej terrorizmit islamik ka nje rrezik per kishen e Krishtit dhe kombin e Izraelit, kjo duhet kuptuar drejt. Terrorizmi islamik kryhet permes njerzve qe i perkasin ketij besimi. Pra Perendia fuqizon dhe perdor ate komb, te cilin e ka pregatitur per ta luftuar kete terrorizem qe behet ndaj kishes se tij dhe kombit te tij. Shikoni luftrat e Izraelit. Sa e sa here i perdori Perendia kombet per te mbrojtur dhe ndihmuar izraelin prej armiqeve te tij?
    Kur themi ne menyre apsolute se, vetem Perendia e mbron kishen dhe kombin e Tij, atehere nuk duhet te perjashtojme nga ky plan i Perendise, edhe ato kombe te cilet Perendia i ka vene ne zbatim te planit te tij. Perse Pali ju kerkonte ndihma te krishtereve ne kishat e tjera, ne menyre qe ata te ndihmonin kishat e varfra? A nuk e dinte Pali se vetem Perendia ndihmon? Por Pali nuk e pejrashtonte ndihmen e Perndsie, qe ne kete rast vinte perems te krishtereve me te pasur. Pra edhe ne nuk mund te mohojme shtetet e fuqishme si Amerika, te cilat Perendia po i pedor ne mbrojtje te kombit te vet Izrael dhe krishterizmit mbare. Mbase Amerikanet vete mund te mburen per kete dhe ta quajne nje aftesi te tyren, por une nuk shoh ate qe she syri i njeriut, por shoh ate qe ben fuqia e Perendise.
    Ja dhe gjeja tjeter ku gabon perseri ti Albo.
    Shiko si i thua ti Livein. "Shen Pjetri dhe shen Pavli nuk u shperndanin bibla paganeve , por ju predikonin atyre lajmin e mire gojarisht."
    Kjo eshte njesoj si te thuash se, dekreti i presidenit ka fuqi vetem kur ate e shpall zedhenesi me goje, dhe jo me shkrese. Ne te dy rastet shprehet i plote vullneti i presidenit.
    Ti mendon se fjala e Pavlit dhe e Pjetrit Gojarisht ishte fjale e tyre?! Pavli deshmon se, UNGJILLIN e mora nga Krishti. Ja se cfare i deshmon Pavli kishes se korinthit.
    " Dhe fjala ime dhe predikimi im ( gojor)nuk u bene nga fjale mbushamendese e nga dituria njerzore( e Palit si njeri), por me te deftyer Fryme dhe Fuqie, qe te mos jete besa juaj me ane te diturise se njerzve( prej Palit njeri), por me ane te Fuqise se Perendise."
    Pra ate qe Pali ju shpalli paganeve, ishte fjala e Krishtit, ungjilli i Krishtit te cilin ai e MORI prej Krishtit. Gabimi tjeter i yti eshte se , ti mendon se fjala gojore e Palit ishte e ndryshme nga fjala e shkrojtur biblike. Nje i krishtere frymor e ka te qarte se cfare dua te them. Bibla nuk eshte rezultat i aftesive njerzore. Njerzit e frymezuar prej Frymes se Perendsie folen dhe shkruajten. Pra si e folura gojore, po keshtu edhe e shkrojtura, kane ne thelb te tyre Fjalen dhe mendimin e Krishtit. Por eshte e veshtire ta kuptoje dhe ta rroke kete gje njeriu i mishit. Ju Jeni te kufizuar prandaj dhe keshtu mendoni dhe perceptoni, por kush eshte ne Krishtin eshte jashte kufizimeve te mishit, dhe brenda perjetesise se Perendsie. Njeriu mishor, thote Pavli , nuk mund ti rroke gjerat e Perendise. Por ai frymori, i rrok sepse ka mendjen e Krishtit. 1kor:2:9-16.
    Ne te dy Albo ndahemi ne kete pike: ti kerkon ta njohesh dhe te jesh anetar ne Kishen e Krishtit me ane te tradites dhe religjionit qe ndjek. Ndersa une kam Krishtin, dhe jam ne Te. Ja si thote Pali
    " .. Ai qe bashkohet me Zotin, eshte nje fryme me te, sepse trupat tuaj jane gjymtyre te Krishtit. Amin"
    Deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 23-12-2004 mė 01:00

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ti Deshmues gabon ne menyren se si i koncepton gjerat:

1-) Nuk eshte Amerika, ajo qe i interesohet shume per Izraelin. Amerika perkrah at aqe bejne politiken e saj, dhe sulmon ata qe i kundervihen. Izraeli, me dinakerine e tij, e di kete dhe i pelqen te laviresoje me Ameriken. Hidhi nje sy Zbuleses dhe do shohesh se si Prostituta rri mbi Bishen. A nuk te ngjan kjo pikture me Izraelin dhe dy bishat: Amerike + Angli?
    Izraeli eshte gruaja qe vrau Bashkeshortin e vet dhe tani mburret se nuk eshte e ve. Mburret se i mjaftojne dashnoret qe ka. Ajo ka laviresuar qe nga fillimi me te fuqishmit e kesaj toke dhe akoma vazhdon te laviresoje.

Por bishat e kane shqyer mishin e saj, dhe kombet e kane pare lakuriqesine e saj...

2-) Izraeli nuk eshte Kisha e Perendise. Kisha nuk eshte e detyruar te tregoje respekt per kete lavire. Ajo eshte Nusja e Krishtit!

-----

LiveInTwoPlaces.

Mendoj se vargjet e meposhtme per memesine e Kishes.

Galatasve 4:

25 Dhe Agari eshte mali Sinai ne Arabi dhe i pergjigjet Jeruzalemit te kohes se sotme; dhe ajo eshte skllave me bijte e saj.
    26 Ndersa Jeruzalemi nga lart eshte i lire dhe eshte nena e ne te gjitheve.
    27 Sepse eshte shkruar: ``Gezohu ti, o shterpe, qe nuk lind! Shperthe dhe klith, ti qe nuk i provon dhembjet e lindjes, sepse bijte e se braktisures do te jene me te shumte se te asaj qe e kishte burrin``.
    28 Kurse ne, o vellezer, jemi bij te premtimit, sikunder ishte Isaku.

Zbulesa 12

1 Pastaj nje shenje e madhe u duk ne qiell: nje grua e veshur me diellin, dhe me henen poshte kembeve te saj, dhe mbi krye te saj nje kurore me dymbedhjete yje.
    2 Ishte shtatzene e bertiste nga dhembjet dhe mundimet e lindjes.
    3 Dhe u duk nje shenje tjeter ne qiell: dhe ja, nje dragua i madh i kuq qe kishte shtate koke dhe dhjete brire, dhe mbi kokat e tij kishte shtate kurora.
    4 Dhe bishti i tij terhiqte pas vetes te treten pjese te yjeve te qiellit dhe i hodhi mbi toke. Dhe dragoi qendroi perpara gruas qe ishte gati per te lindur, per te gllaberuar birin e saj kur ta kishte lindur.
    5 Dhe ajo lindi nje bir mashkull, i cili duhet te qeverise gjithe kombet me skepter te hekurt; dhe biri i saj u rrembye prane Perendise dhe fronit te tij.
    6 Dhe gruaja iku ne shkretetire, ku kishte vend te pergatitur nga Perendia, qe te ushqehet atje nje mije e dyqind e gjashtedhjete dite.
    ----------

Ndoshta mund te kete dhe interpertime te tjera, por une mendoj se ketu eshte fjala per Kishen....

Pershendetje
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi
    Fakt ke Izraelin. Kur Jezusi erdhi ne Izrael, ai gjeti nje komb qafeforte, te mbytur ne tradita dhe kundershtar te Krishtit. Jezusi qau per kete fakt, pasi nuk gjeti BESIM ne kombin qe Ai e kishte perzgjedhur vete. A nuk ishte Izraeli kombi i perzgjedhur i Perendise? A nuk njihte ai plotesisht shkrimin, profetet dhe Ligjin? Atehere pyetja eshte: Perse ata e moren dhe me duart e paganeve e kryqezuan Krishtin? Cfare i mungonte ketij kombi: Tradita, Fjala profetike, Ligji i Perendise, deshmija dhe prezenca e vete Zotit Perendi, i cili me dore te hekurt e nxori ata nga Egjypti e plot e plot fakte te tjera si keto? Ja pra Perendia ju kishte dhen atyre GJITHSHKA QE JU DUHEJ, ne menyre qe ata te pranonin Birin e Perendise. Por perse nuk e pranuan? Kjo sepse nuk BESUAN.
    Deshmues, i gjithe thelbi i shkrimit tend pershkruhet ne keto rreshta. Ashtu sic populli i Izraelit mburrej per traditat e tyre dhe kombeti quante qenj, ashtu edhe ortodokset mburren me traditat e tyre, por qe ne fakt shumica e te cilave nuk kane asnje lidhje me kishen e vertete te Krishtit.

Persa i perket shembullit te Anglise dhe Amerikes qe ti sjell, mendoj se askush nuk vjen ne kundershtim me ty per faktin qe Perendia perdor njerez dhe akoma edhe shtete te tera per te plotesuar planet e Tij. Pra, eshte e vertete se ne keto caste Perendia po perdor Ameriken dhe Angline per te mbrojtur popullin e Izraelit, por kjo nuk do te thote se populli Amerikan po shkon mire me maredhenjet e tij me Zotin. Populli amerikan mund te jete nje nga popujt me fetare ne bote, por jo me besnike ndaj Perendise.

Gjithashtu as ekonomia e mire e nje vendi nuk eshte faktor per bekimin e ketij vendi. Ashtu sic nuk eshte faktor per individin, ashtu nuk eshte faktor as per nje popull te tere. Bekimi i vertete nuk eshte bekim material, por bekim frymeror, dhe une mendoj se Amerikes i mungon ky bekim frymeror ashtu sic i mungon edhe Greqise, Italise apo Anglise.

Une besoj se asnjehere nuk mund te flasim persa i perket mardhenjeve me Zotin, ne rangun e popujve. Nje eshte populli i vertete i Perendise, ata qe kane pranuar Krishtin si shpetimtarin e tyre, dhe keta njerez jane nga te gjithe popujt dhe nga te gjithe dogmat e Krishtera. Gjithashtu une nuk besoj se Zoti mund te ndiqet nga nje popull i tere, pasi asnjehere nuk e kemi pare kete gje gjate historise se Krishterimit. Le te mos harrojme fjalet e Krishtit i cili thote se te paket do jene ata qe do shpetojne. Kisha e vertete ka qene gjithmone pakice dhe jo shumice.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Fjala me ju harxhohet kot, pasi ju dilni me te vertetat tuaja, burime te fantazise tuaj, dhe nuk uleni te mesoni mbi mesimet e apostujve dhe shenjtoreve para jush, apo ti drejtoheni nje Ati Shpirteror per udhezim. Eshte si puna e atij prindit te zellshem qe mundohet ti mesoje djalit te tij 5 vjecar teorine e relativitetit te Ajnshtajnit. Duhet kohe qe ju te kuptoni se sa larg hyjni-njeriut Krisht po e mbani veten.

Tema mbyllet ketu, mund te vazhdoni diskutimet tuaja ne forumin protestant.

Albo

Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789

Tema tė Ngjashme

1. Franz Baron von Nopca (1877-1933)
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 30-04-2024, 02:46
  2. Oda ( sofra ) Drenicake
    Nga projekti21_dk nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 1405
    Postimi i Fundit: 09-09-2017, 20:20
  3. Me duhen disa shenime per Henen planetin
    Nga Nur_11 nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 02-04-2009, 02:13
  4. Kur "takuam" Kadarenė
    Nga Fiori nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 90
    Postimi i Fundit: 20-12-2004, 07:43
  5. Shenime nga nje udhetim
    Nga BenAlbani nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-02-2003, 22:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •