Ha, ha, ha, haaaaaaaaaa. Me ke shkrire se qeshuri o ndreu. Me fal qe po qesh kaq fort por nuk mund te mbahem dot pasi pikerisht ky ishte reagimi qe prisja prej teje. Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha. Rofsh o ndreu qe me bere te qesh kaq shume.Postuar mė parė nga ndreu
Ndreu, ne radhe te pare dua te te pyes se pse te beri kaq shume pershtypje qe une thashe se jam po aq i shenjte sa Pali dhe Pjetri dhe nuk te beri pershtypje kur thashe se jam po aq i shentje sa vete Krishti? Pra sipas llogjikes sende, kur une barazova veten time me Krishtin, nuk ja vlen fare te me pyesesh per barizimin e vetes sime me apostujt, apo jo?Postuar mė parė nga ndreu
Nejse, dua te them dicka tani qe me ka bere dhe me ben shume pershtypje me ju ortodokset. Une personalisht besoj se bibla nuk mund te kuptohet nese Fryma e Shenjte nuk te zbulon shkrimet si dhe ne jeten e Kishes bibla kuptohet akoma me mire nen zbulimin e Frymes se Shenjte, por ajo qe me ben pershtypje eshte se ne bibel ka - duke gjykuar nga mendja njerezore - pjese shume shume te lehta per t'u kuptuar dhe si ka mundesi qe ju ortodokset dhe katoliket nuk i kuptoni keto pjese. Dua te them se edhe ateist te jesh dhe te lexosh disa vargje kuptohet shume lehte se cfare thone ato vargje.
A nuk eshte Pali qe u thote besimtareve te asaj kohe se trupat e tyre jane tempuj te Frymes se Shenjte. A nuk eshte Pali qe i quan te shenjte besimtaret e kishave ne cdo fillim te letrave te tij? Ja imagjino pak kishen e Korinthit, e cila ishte kisha me me shume probleme, kishe qe nuk ndodhej nje besimtar qe te mos ishte ngaterruar me njeren apo tjetren ceshtje qe Pali permendte ne letren e tij. Dhe megjithate ai falenderon Perendine per ata dhe i quan ata te shenjte. Ja imagjinoje pak veten tende ne nje kishe te tille ku ka kurveri, ku ju te jeni percare ne pjese te ndryshme dhe akuzoni njeri tjetrin, ndofta ti duhet te shkosh ne gjyq te Henen qe vjen per te zgjidhur problemet qe ke me njerin nga vellezerit e tu dhe ne nje cast te tille ti dhe vellezerit e tu te merrni nje leter nga Pali duke ju drejtuar juve si te ....... shenjte. Te lutem shume, te pergjerohem, mos i thuaj Palit se ka nevoje qe te vizitoje nje psikiater.
Tani te te shpjegoj se pse jam po aq i shenjte sa ishte edhe Pali. Ne bibel nuk do gjesh ne asnje vend vargje qe do thone se je pak i shenjte apo shume i shenjte. O je i shenjte ose nuk je. O ke jeten e Krishtit brenda teje ose nuk e ke. Eshte njesoj sikur te krahasosh nje foshnje te vogel me nje burre te rritur. A nuk eshte foshnja po aq njeri sa edhe burri i rritur? A eshte absurde te thuash se nje foshnje e vogel eshte po aq njeri sa edhe nje burre i rritur? A mund te thuash se foshnja e vogel apo nje njeri i semure, apo nje njeri sakat nuk eshte aq njeri sa nje burre i rritur apo nje njeri i shendoshe? Jo, nuk mund ta thuash. Te dy jane njesoj njerez, edhe foshnja edhe njeriu i rritur.
E njejta gje i dashur vella (vella si bashkekombes, nese nuk me pranon si besimtar) eshte edhe me shenjterine. Eshte me se e qarte ne bibel se ne castin qe nje njeri beson ne Krisht, ai behet i shenjte, eshte e qarte se Ai vjen dhe banon ne te. Keto gjera nuk mund te mi mohosh dot pasi jane me se te qarta ne bibel.
Mire ne qe nuk jemi ortodokse, pasi mund te jemi te mashtruar apo mashtrues, por juve qe e mbani veten se jeni pjese se kishes apostolike, perse keni frike ta quani veten te shenjte ne nje kohe qe Pali i quante besimtaret e kishave qe ju pretendoni qe jeni pasardhes, te shenjte? Si i shpjegoni juve ato plot vargje qe Pali u drejtohet njerezve te gjalle si shenjtore?
Ndreu, e di qe nuk do m'i pergjigjesh ketyre pyetjeve, pasi deri tani as Seminaristi dhe as Albo nuk i jane pergjigjur, pasi eshte e pamundur nje gje e tille. Shume here ju dilni kontradiktore me vete biblen. Kur i kerkova Albos te me shpjegonte pse quhet Kisha si nene ne nje kohe qe ne bibel nuk e shohim kete ikone, nuk mu pergjigj. Gjithashtu, ti thua se kisha eshe guri i qoshes, ne nje kohe qe ne bibel si guri i qoshes eshte permendur vetem Jezu Krishti. Se ku i gjeni keto gjera juve nje Zot e di, pasi ne bibel nuk duken fare. Dhe pastaj thoni se traditat tuaja nuk dalin ne kundershtim me biblen!
Krijoni Kontakt