Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 86
    Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Shpeshhere shume te krishtere jane konfuze ne lidhje me marredheniet qe Kisha ka me Traditat.

Para kesaj duhet te qartesojme marredhenien qe Kisha ka me boten.

Kisha ka funksion Transformues (Transfigurues) ne bote. Ose me mire, ky eshte njeri nga funksionet e Saj. Kjo do te thote se Kisha merr nga Bota (Pagane) tradita dhe i transfromon ato ne Tradita te Shenjta. Keshtu Kisha ka marre nga Judaizmi dhe nga Paganizmi elemente te cilat i ka shenjteruar me ane te hirit hyjnor duke i transformuar ne mjete shenjterie per njerezit.

Le te shohim Krishtin. Ai perdori ritin hebraik te ndarjes se bukes dhe veres per ta shnderruar ate ne Eukaristine Hyjnore, me ane te Shpirtit te Shenjte. Mori ritin e rrethprerjes dhe te larjes me uje duke i dhene kuptimin e Pagezimit. Dhe jo vetem kuptimin, por dhe funksionin. Te krishteret moren mbledhjet e sinagogave dhe i shnderruan ne mbledhje Kishe.
    Moren tradita pagane dhe i shnderruan ne Festa te Krishtera (si psh Krishtlindja). Moren traditen e festimeve pagane dhe i shnderruan ne festime te krishtera. Moren kenget pagane dhe i veshen me tekste lavderimi per Krishtin!

A ka autoritet Kisha ta beje nje gje te tille?
    PO! Ajo ka autoritet.
    Perderisa Ajo eshte Majaja e Bukes dhe Kripa e Tokes, Ajo mund ta beje kete! Ky s'eshte vecse vazhdimi i Misionit Shpetimtar te Krishtit.

Por a eshte e rrezikshme Tradita?
    Tradita nuk perben asnje rrezik ne nje Kishe te shendetshme. Perkundrazi eshte nje mjet shume i fuqishem i kesaj Kishe. Po ne nje Kishe ku lind fenomeni i papizmit, ajo shnderrohet ne nje mjet tiranie. (Ashtu sic ndodhi ne kohen e Krishtit!)
    Por fenomeni i papizmit, une mendoj se lind dhe zhvillohet ne Kishe. Ai nuk importohet nga jashte. Ai lind kur te krishteret e harrojne se jane pjese funksionale e Kishes, duke menduar se cdo gje eshte ne dore te udheheqjes se Kishes. Ai fenomen kanceroz qe mund te shkaterroje shume kisha, duke i paralizuar dhe i kthyer ato ne mjete te sundimit tiranik djallezor, ka si rezultat vetem vdekjen!

Atehere me pak fjale, nje Kishe e shendetshme i shnderron Traditat Pagane ne Tradita te Shenjta, por nje Kishe e semure, i shnderron Traditat e Shenjta ne Tradita Pagane.

Cdo gje eshte ne duart e Kishes, ne duart e anetareve te Saj!

"C' te lidhni mbi toke do jete lidhur ne qiell, dhe c'te zgjidhni do jete e zgjidhur dhe ne qiell!"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 20-12-2004 mė 17:53
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Shpeshhere shume te krishtere jane konfuze ne lidhje me marredheniet qe Kisha ka me Traditat.

Para kesaj duhet te qartesojme marredhenien qe Kisha ka me boten.

Kisha ka funksion Transformues (Transfigurues) ne bote. Ose me mire, ky eshte njeri nga funksionet e Saj. Kjo do te thote se Kisha merr nga Bota (Pagane) tradita dhe i transfromon ato ne Tradita te Shenjta. Keshtu Kisha ka marre nga Judaizmi dhe nga Paganizmi elemente te cilat i ka shenjteruar me ane te hirit hyjnor duke i transformuar ne mjete shenjterie per njerezit.

Le te shohim Krishtin. Ai perdori ritin hebraik te ndarjes se bukes dhe veres per ta shnderruar ate ne Eukaristine Hyjnore, me ane te Shpirtit te Shenjte. Mori ritin e rrethprerjes dhe te larjes me uje duke i dhene kuptimin e Pagezimit. Dhe jo vetem kuptimin, por dhe funksionin. Te krishteret moren mbledhjet e sinagogave dhe i shnderruan ne mbledhje Kishe.
    Moren tradita pagane dhe i shnderruan ne Festa te Krishtera (si psh Krishtlindja). Moren traditen e festimeve pagane dhe i shnderruan ne festime te krishtera. Moren kenget pagane dhe i veshen me tekste lavderimi per Krishtin!

A ka autoritet Kisha ta beje nje gje te tille?
    PO! Ajo ka autoritet.
    Perderisa Ajo eshte Majaja e Bukes dhe Kripa e Tokes, Ajo mund ta beje kete! Ky s'eshte vecse vazhdimi i Misionit Shpetimtar te Krishtit.

Por a eshte e rrezikshme Tradita?
    Tradita nuk perben asnje rrezik ne nje Kishe te shendetshme. Perkundrazi eshte nje mjet shume i fuqishem i kesaj Kishe. Po ne nje Kishe ku lind fenomeni i papizmit, ajo shnderrohet ne nje mjet tiranie. (Ashtu sic ndodhi ne kohen e Krishtit!)
    Por fenomeni i papizmit, une mendoj se lind dhe zhvillohet ne Kishe. Ai nuk importohet nga jashte. Ai lind kur te krishteret e harrojne se jane pjese funksionale e Kishes, duke menduar se cdo gje eshte ne dore te udheheqjes se Kishes. Ai fenomen kanceroz qe mund te shkaterroje shume kisha, duke i paralizuar dhe i kthyer ato ne mjete te sundimit tiranik djallezor, ka si rezultat vetem vdekjen!

Atehere me pak fjale, nje Kishe e shendetshme i shnderron Traditat Pagane ne Tradita te Shenjta, por nje Kishe e semure, i shnderron Traditat e Shenjta ne Tradita Pagane.

Cdo gje eshte ne duart e Kishes, ne duart e anetareve te Saj!

"C' te lidhni mbi toke do jete lidhur ne qiell, dhe c'te zgjidhni do jete e zgjidhur dhe ne qiell!"

Amin, Amin, Amin!
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Manulaki, kur je dakord me gjithcka qe lexon, atehere beji pyetjen tjeter vetes:

Nga gjithe keto Kisha, cila eshte jane ato Kisha qe mbajne ende gjalle Trashegimine Apostolike dhe Traditen e Shenjte te pacenuar ne shekuj?

Albo

i/e regjistruar Maska e ndreu
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105
    Emrat e prinderve te Maries jane shkruar ne gjeanologjine e Krishtit ne nje nga ungjijte, nuk e mbaj mend se ne cilin, me duket ne ate te Mateut.

Albo, ne lidhje me ate kishen e adventisteve, i njeh ti ata qe thua se jane krijuar nga njeriu dhe jo nga Zoti?
    Une di qe njeriu duhet te kete shume kujdes perpara se te jape nje deshmi te tille, pasi mund te ofendosh Shpirtin e Shenjte. Edhe keto shkrime qe keni shkruar, uroj qe te mos ju merren per mekat, pasi sic e dime, edhe per Krishtin u tha se veprat e tij ishin nga djalli. Dhe Krishti tha:"Cdo mekat do t'i falet njeriut, edhe mekati kunder Birit, por jo mekati kunder Shpirtit te shenjte." Keni kujdes se si flisni, mbrojtja e tradites eshte shume gje me vlere, une personalisht e vleresoj shume, por ne te njejten kohe nuk mund te hedhesh poshte vepren e Perendise, thjesht sepse ajo eshte bere jo sipas tradites qe njohim ne njerezit.
    Gjithashtu dua t'ju kujtoj se arsyeja pse Skribet dhe farisenjte u qortuan ishte mbivleresimi i tradites dhe fakti qe zemra e tyre kishte harruar krejtesisht Perendine dhe ligjin e tij te dashurise. Tradita eshte shume e vlefshme, por jo aq e vlefshme sa te hedhesh balte mbi punen e Perendise ne jeten e Kishes se Tij.
    Manulaki
    Pu pu pu, moj goce e xhaxhit! Ju protestantet hiqeni sikur njihni mire shkrimet. Ne gjenealogjine e Mattheut permenden prinderit e Josifit dhe jo te Marise. Prinderit e Hyjlindeses Mari nuk permenden ne asnje vend te Shkrimit te Shenjte.

Permenden vetem ne ungjillin apokrif te Jakovit. Tani dua te di, Manulaki, ju protestantet qe bazoheni vetem ne Shkrimin e Shenjte (!), si ka mundesi qe perdorni nje ungjill apokrif, pjese te nje tradite te caktuar?

Te me ndjeni o vellezer, por jam pak i ndjeshem kur perballem me genjeshtare qe akuzojne te tjeret per gjera qe i praktikojne edhe vete me te vetmin qellim mashtrimin e deleve te Perendise.

Manulaki, kam deshire te te shoh edhe njehere te shkruash arsyen qe Krishti akuzoi skribet dhe farisenjte se me pelqeu shume. Ha ha ha, cme bere te qesh me lot! Po te kujtoj se Shkrimin e Shenjte e perdori dhe djalli per te justifikuar qellimin e tij. E njejta gje ndodh edhe sot me ju. E perdorni per te bere buje dhe per t'u dukur.

Krishti akuzoi dhe qortoi skribet dhe farisenjte per hipokrizine e tyre. Madje kur dikush te thote sot farise do te thote hipokrit. Madje Krishti thote edhe nje shprehje shume te bukur qe i shkon per shtat protestantuceve si puna tende: "mjere ju skribe dhe farisenj qe jeni si varret e gelqerosur nga jashte dhe nga brenda jeni te kalbur dhe qelbeni ere".

Manulaki, me sa kam kuptuar nuk ke haber fare qe c'eshte Kisha. Pa me thuaj pak nje fare perkufizimi me fjalet e tua per Kishen! Mos u lodh ama, nuk dua te stresohesh.

Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105
    Sa per ate faktin qe Greket jane te paungjillizuar eshte shume e vertete. Sepse edhe nje shoqja ime ateiste, greke, thoshte qe ishte ortodokse!
    "Me trego shokun, te te tregoj cili je". Greket nuk jane te paungjillezuar. Jane populli me i ungjillezuar. Edhe teorikisht edhe ne praktike. Ungjillin e kane ndergjegje. E mesojne nepermjet ikonave analfabetet. Nepermjet predikimeve dhe pjesemarrjes ne jeten eukaristike edhe njerezit e thjeshte.

Sigurisht, nuk jane ne gjendje te te thone citate permendesh. Kete gje nuk e kane qellim ne vetvete. Nuk besojne per t'u dukur por per t'u shpetuar. Edhe ata qe s'kane kohe te marrin pjese ne meshe gjate dites per shkak pune, marrin pjese ne meshen e nates. Jo te gjithe greket njohin plotesisht Shkrimin e Shenjte, por te siguroj se njohin fjalen e Joan Teologut (ungjillorit) e cila permbledh gjithe Shkrimet: "Duajeni njeri-tjetrin".

Ne kete moment do te ishte me mire sikur te mos flisja fare. Me ato qe thua thjesht tregon si je gatuar. E vetmja gje qe mund te bej per ty, eshte te lutem.
    Uroj qe asnje nene te mos kete fatin e keq per te patur pjelle me ide te kalbura.

Tradita e Shenjte e Kishes se Krishtit nuk eshte pasive, sic mbizoteron sot si ide ne rradhet e te mashtruarve. Tradita orthodhokse eshte aktive, e bazuar ne Shkrimin e Shenjte, plotesuese, komentuese, interpretuese e Shkrimit te Shenjte. Shkrimet e eterve jane te gjitha te bazuara dhe plote citate biblike.

As Shkrimi i Shenjte dhe as Tradita e Shenjte ne vetvete nuk jane Kishe. (Ketu qendron edhe gabime juaj. Merrni Biblen ne dore dhe vendosni te beheni kishe. Ne qafe paci veten). Jane pjese e padiskutueshme e Kishes se Krishtit. P.sh. Ne Shkrimin e Shenjte behet fjale per Misterin e Kungimit, por nuk behet fjale per celebrimin, tipikone e ketij misteri. Nga Tradita mesojme rradhen e celebrimit dhe menyren e saj.

Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105
    Perseri nuk i eshte kthyer pergjigje pyetjes sime, per ke Kishe behet fjale??? Gjithashtu cilat kaprico me prodhuan mua, pasi thua "..Ju jeni produkt i kapricove.." Mos ndoshta me njeh?
    Kisha ortodokse nuk mbiu vetvetiu, cila kishe e Krishtit mbiu vetvetiu?
    Krenaria eshte njerezore, une di, neve jemi, neve kemi...perulesia eshte hyjnore.
    Manulaki
    Kaq kompleks e ke sistemin funksionar?! Kur them, "ju jeni produkt i kapricove", dua te them se protestantet jane pjelle e reagimit te ashper kunder Romanokatolicizmit. Por e keqja me ju eshte se "per inat te vjehrres, shkuat me mullixhine". I beret dem vetes domethene.

Krijuat nje kishe inekzistente. Qe s'ka lidhje me Kishen nene. Nuk jeni te lidhur me burimin. Uji jo i rrjedhshem dhe jo i qarkullueshem, qe s'ka lidhje me burimin quhet mocal. Dhe mocali bie ere. Ju nuk mund te quheni pjese e lumit sepse nuk keni lidhje me lumin.

Po flas me shembelltyra qe te me kuptosh. Me detyrove te behem edukatore.

Kur thua: "krenaria eshte njerezore, perulesia eshte hyjnore" dy gjera ndodhin: 1. te pushtoi aq shume egoizmi saqe po perpiqesh te ngresh veten dhe te ulesh mua (me duket se kjo eshte krenari apo jo?) dhe 2. se beson qe i peruluri mund te behet perendi sipas hirit.

Dole se beson ne doktrinen orthodhokse "Perendia u be njeri qe njeriu te behet perendi". Kur perdor traditen (rasti i prinderve te Marise) dhe perqafon doktrinen orthodhokse, kam frike se je me shume orthodhokse se sa protestante.

Me pak pune dhe me shume besim mund te ndreqesh!

Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    105
    Faleminderit moter e shenjte. Eshte pikerisht ajo qe kam dashur t'i shpjegoj Albos qe nuk po mundet ta kuptoje. Nuk jam une qe po akuzoj Apostujt si injorante apo analfabete, por une po i sjell ata si shembull per t'i treguar se Krishterimi eshte e vetmja fe ne bote qe nuk ka nevoje per mencurine dhe njohurite njerezore.

Edhe dicka tjeter, jo me kot te quaj e shenjte. Menyra se si te drejtohem ty mund te jete nje skandal per Albon dhe disa te tjere, ashtu sic edhe fjalet e Krishtit ishin skandal per fetaret e asaj kohe. Pamvaresisht nga akuzat qe mund te marrim nga ata ti moter ngelesh e shenjte, sepse te shenjte te ka bere vete Jezu Krishti qe banon ne zemren tende. Mua nuk me intereson aspak se ne cilen kishe shkon, dhe madje te inkurajoj te shkosh ne kishen ortodokse deri ne fund te jetes sende. Ajo qe mua me gezon me shume eshte se ne kemi te njejtin gjak, gjakun e Jezu Krishtit dhe se nje dite nuk do kemi nevoje te shkruajme nga larg pasi do te shihemi dhe njihemi atje lart ne qiell, ne atdheun tone te vertete.
    Hajde damblla hajde! Nga studimet me te fundit, rezulton se apostujt jo vetem qe nuk ishin analfabete, por njohes shume te mire te shkrimeve. Me trego nje liber te Dh. se Re, te shkruar nga apostull, i cili ne cdo kapitull mos t'i referohet te pakten 3-4 here Shkrimit te Shenjte.

Qe te gjithe ishin njohes shume te mire te Ligjit dhe profeteve. Nga skandalozet skandale lindin. Aq i sigurt qenke per shpetimin tend o qerrata? Pse s'thua ti, kush deshiron te shpetohet te imitoje zotrote. Hajde def hajde!

Une njoh nje apostull me emrin Pavel, i cili edhe pse ofroi qenien e tij per hir te ungjillit te Krishtit dhe per shpetimin e kombeve, afer fundit te jetes se tij, shprehet me ndrojtje per shpetimin e tij, duke thene,"Perendia me falte, me meshirofte". Dhe njoh nje Stefan, burre te shenjte me te vertete, i cili shpetimin nuk e mori si fakt te kryer, por gjate vdekjes i pergjerohet Perendise te pranoje frymen e tij.

Krishti gjithashtu ka thene, "Mjere ai qe skandalizon". Dhe fjalet tuaja perbejne skandal. Mos iu refero Shkimeve pjeserisht, por plotesisht. Krishti "skandalizoi" sepse shpalli veten Mesia.

Dhe ata qe u skandalizuan, u skandalizuan sepse prisnin nje Mesia me pushtet tokesor, mbret te nje mbreterie tokesore, i cili do te vendoste pushtetin e tij ne Izrael, me qender Jeruzalemin dhe gjithe kombet do t'i nenshtroheshin hebrenjve. Dhe rezultoi se Krishti erdhi si Mesia jo per te krijuar percarje dhe vecime, por per te bashkuar njerezit dhe per t'i ftuar ne Mbreterine Qiellore.

Novacionet sigurisht qe skandalizojne te palekundurit ne besimin autentik te Krishtit, te apostujve dhe te Kishes se pare. Vertet Petri thote: "jini te shenjte, sikunder edhe Perendia eshte i shenjte", por une dua te te bej nje pyetje: a je i shenjte ti pervec Manulakit? Pas pergjigjes tende mund te bisedojme per kete ceshtje me mire. Pozicionohu dhe peregjigju nje mekatari si une, per te cilin erdhi Krishti, per te semurin dhe jo per te shendoshin.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ndreu,

Ne radhe te pare dua te te them qe te jesh pak me i bute me Manulakin pasi ajo eshte moter per ty sepse nuk eshte protestante ashtu sic e quan ti, por ortodokse, pasi vete ne kishen ortodokse. Nga casti qe prifti i kishes qe Manulaki shkon e pranon ate dhe e kungon, ti nuk ke asnje te drejte ta gjykosh, pasi gjykimi do bjere mbi ty.

.....protestantuceve......
    Njeri thote "protestantuca", tjetri thote "ore ore lule bore", tjetri hiqet si babai i urte qe meson femijet e vegjel dhe qe i ushqen me qumesht, cfare tjeter nuk do lexojme ketu ne kete forum? Kjo tregon frymen tuaj si ortodokse, nese mendoni se me kete lloj arrogance do fitoni te tjeret ne Krisht (apo ne Kishe me mire) jeni te gabuar, ju vetem sa i largoni te tjeret me fjalet tuaja.

"Me trego shokun, te te tregoj cili je". Greket nuk jane te paungjillezuar. Jane populli me i ungjillezuar. Edhe teorikisht edhe ne praktike. Ungjillin e kane ndergjegje. E mesojne nepermjet ikonave analfabetet. Nepermjet predikimeve dhe pjesemarrjes ne jeten eukaristike edhe njerezit e thjeshte.
    Nuk e di se ku jeton i dashur por me duket se qenke krejtesisht ne erresire per ceshtjen e Grekeve. Sa jane te krishtere myslimanet po aq te krishtere jane edhe Greket. (ne pergjithesi e kam fjalen)

Tani, le t'i kthehem shkrimit qe me je drejtuar mua.
    Aq i sigurt qenke per shpetimin tend o qerrata? Pse s'thua ti, kush deshiron te shpetohet te imitoje zotrote. Hajde def hajde!
    Ne radhe te pare doja te te pyesja perse me ofendon? Cfare te bera une qe te me ofendosh. Nese te ofendova edhe une, te lutem me thuaj se ku ne menyre qe te te kerkoj falje, por nese nuk te ofendova, perse me ofendon?

Hajde damblla hajde! Nga studimet me te fundit, rezulton se apostujt jo vetem qe nuk ishin analfabete, por njohes shume te mire te shkrimeve. Me trego nje liber te Dh. se Re, te shkruar nga apostull, i cili ne cdo kapitull mos t'i referohet te pakten 3-4 here Shkrimit te Shenjte.
    Eshte e vertete qe Apostujt njihnin shkrimet por kjo jo se ata dinin te lexonin dhe te shkruanin. Ata u rriten ne nje ambjent te tille ku cdo te shtune u lexoheshin shkrimet, dhe jo vetem. Por po me cudit me menyren se sa te rendesishme e sheh njohjen e shkrimeve ne nje cast qe akuzon protestantet qe bazohen ne shkrimet. Nejse, ajo qe dua te them eshte se 99% e popullsise se asaj kohe ishin analfabete, dhe jo vetem kaq por ata nuk kishin shkrimet e shenjta neper shtepia qe t'i lexonin, edhe sikur te dinin te lexonin. Dhe megjithate kjo nuk u be aspak pengese per ata qe te njohin Krishtin.

Mire Judenjte qe kishin nje njohuri te mire fetare, po paganet qe u kthyen ne te Krishtere nga Pali (Pavli)? Ata qe nuk ja kishin idene fare shkrimeve! Edhe ata ishin analfabete, megjithate asgje nuk i pengoi qe te quhen te shenjte dhe te sakrifikojne edhe jeten e tyre per besimin ne Krisht.

por une dua te te bej nje pyetje: a je i shenjte ti pervec Manulakit? Pas pergjigjes tende mund te bisedojme per kete ceshtje me mire. Pozicionohu dhe peregjigju nje mekatari si une, per te cilin erdhi Krishti, per te semurin dhe jo per te shendoshin.
    Do t'i pergjigjem pyetjes sende jo se ke nevoje ta dish pergjigjen, por me te thene te drejten me pelqen kur mendoj se si do reagosh kur te lexosh pergjigjen time. Te imagjinoj duke bere kryqin dhe duke thene ne Greqisht "Piso mu s'eho satana".

E pra pergjigja ime eshte kjo: Jam po aq i shenjte sa ishte Pali (Pavli), po aq i shenjte sa ishte Pjetri (Petros), po aq i shenjte sa ishin besimtaret e kohes se Palit, po aq i shenjte sa eshte Krishti, dhe kjo jo nepermjet meje, por nepermjet Hirit te Tij, nepermjet vdekjes se Tij ne Kryq. Jam i shenjte pasi trupi im eshte bere tempull i Frymes se Shenjte, pasi ne mua banon vete Krishti.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Albo
    Ti je pagezuar nga nje Kishe e ngritur nga njerez, jo nga Krishti dhe Apostujt e Tij.

Albo
    Albo ke guxim te madh. Kush je ti te gjykosh kishen e Krishtit?? a sheh ti valle ate qe Sheh Perendia, qe te thuash se kjo kishe eshte e ngritur prej njeriut? Kisha e Krishtit ka ne qender Krishtin dhe eshte nuse e Krishtit.
    Meso nje gje: Kur i krishteri behet ploteisht pjese e Tripit te Krishtit, atehere ai ka FRIKE te gjykoje te afermin e tij dhe aq me shume kishen e Perendise.
    Ti deshmon se njeh Krishtin, dhe ne te njejten kohe gjykon Trupin e tij.
    Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Nese lexon shkremet e Ndreut apo te Albos, menjeher mbetesh i cuditur, pasi thua: Valle ku jetojne keta njerez? Le te vijme para fakteve historike .
    Besimi e transformon nje komb , e rrit ate dhe e zhvillon ate nen Hir te Perendise.
    Jo se kam per qellim te gjykoj religjionet, pasi eshte gjithemone si te korresh eren, por te shoh ndikimin qe ato kane ne jeten e kombeve. Le te marim religjionin orthodhoks, per te cilin Albo dhe Ndreu na tregojne se eshte i vetemi i vertete, dhe te shohim se si ai ndikon tek ato kombe te calta jane nen kete religjion. Cfare na tregon historia? 80% e vendeve me religjion orthodhoks ne bote, PERQAFUAN KOMUNIZMIN, dhe u bene vendet me totalitare qe njeh bota. Po keshtu keto vende me religjion orthodhoks, jane nder vendet e para ne bote, te cilat urejne pasardhjen e Abrahamit, kombin e perzgjedhur te Perendise Izraelin. Nese shkon ne greqi, i referohem greqise pasi Ndreu dhe Albo deshmojne se eshte vendi me i krishtere ne bote, do te shohesh se greqia eshte nder vendet e para me raciste, dhe qe urren me teper Izraelin( ketu perjashtoj ate pjese qe beson dhe jeton me Krishtin). Gjithmone pyes dhe them, vendet qe kane ne thelb te tyre Paqen e Krishtit, kane ndertuar boten dhe kane mbrojtur lirite dhe te drejtat e kombeve kudo ne bote.
    Tani le te vijem tek ato vende qe Ndreu i quan protestanuce apo heretike. Padyshim qe vendi me protestant sot ne bote eshte Amerika. Sa i vjeter eshte ky shtet? Vetem dyqind vjet. Si ka mundesi qe sot ky shtet eshte ne krye te botes me nje ekonomi te forte, me nje liri te forte e tjera. Ja pra keta protestanuce ( perfshire dhe katoliket), qe NDreu i quan te tille, jane ata te cilet me lutjet e tyre ne KRishtin Jezus, munden te ndertojne kete shtet, dhe sot ky shtet eshte shteti numur nje, i cili mbron Izraelin. E dini zoterinj se perse? Sepse ne Amerike eshte pjesa me e madhe e kishes se Krishtit. Prandaj ne zemren e cdo amerikani ( te krishtere)nuk ka urrejte as per nje, sepse Besa ne Krisht ndryshon rjedhen e kombeve. Amerika eshte i vetmi komb qe jo vetem e urreu komunizmin ( doktrinen e satanit) por edhe e shfarosi. Si mund te perqafosh doktrinen komuniste, kur ne themel ajo mohon ekzistencen e Perendise? Ja pra BESA ne Krish nuk eshte demagogji por eshte VEPER, Dhe KRishti nuk lejon qe kombete qe kane vendosur BESEN ne te, te pranojne mesimet e djallit, komunizmin. Me kete nuk dua te them se Amerika eshte plotesisht e krishtere, por Kisha e Krishtit eshte e fuqishme ne kete vend. Hidhni syte ju qe i quani protesttuce, se cilet jane ata qe e kane shpene ungjillin e Krishtit ne cdo kend te botes, se cilet jane misionaret qe i bien botes kryq e terthor dhe hapi kisha ne cdo vend. E dini ju se Orthodhoksia greke e ndalonte perkthimin e ungjillit ne gjuhen Shqipe, duke ndaluar qe te predikohej ne shqip? U desh evangjelisti Kostandin Kristoforidhi, i cili na solli perkethimin e ungjillit ne gjuhen shqipe. Ate qe perdorni ju orthodhokset ne kishen orthodhokse autogrekeqefaleo.
    I nderuar Ndreu. Menyra se si ti fyen dhe perbuz qofte dhe kundershtaret e tu, nuk ben gje tjeter vecse tregon se sa eshte preznte dhe vepruese dashuria e Perendise ne ju. Ju kini mare nje barre te rende, duke bere gjykim ne kishen e Krishtit. Kisha e Krishtit eshte unike dhe qendron ne nje TRUP dhe ne nje FRYME, Ne Krishtin Jezus. Sa per emrat ato jane perzgjedhjet njerezore, dhe nuk te japin shpetim. Por duhet te vish ne Krishtin qe te dallosh TRUPIN e TIj. Gjithsecili deshmon vendodhejn e tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 22-12-2004 mė 01:22

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Franz Baron von Nopca (1877-1933)
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 30-04-2024, 02:46
  2. Oda ( sofra ) Drenicake
    Nga projekti21_dk nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 1405
    Postimi i Fundit: 09-09-2017, 20:20
  3. Me duhen disa shenime per Henen planetin
    Nga Nur_11 nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 02-04-2009, 02:13
  4. Kur "takuam" Kadarenė
    Nga Fiori nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 90
    Postimi i Fundit: 20-12-2004, 07:43
  5. Shenime nga nje udhetim
    Nga BenAlbani nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-02-2003, 22:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •