Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 31
    mes jetes e vdekjes Maska e kristal
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    176

ESHTE PER TE QESHUR APO PER TE QARE.

Te nderuar bashkeatdhetare anglia eshte bere varreza e shqipetareve,duke mos shikuar nje pjese te vogel qe ju eshte dhene statusi, dhe mburren me kartonin se kjo nuk eshte mburrje por injorance do te thoja,per ato qe pa pike turpi dalin dhe shkruajne se e kam te kuqin ....cfare simbolizon........

Duhet te flasim ne pergjithesi e jo per individa te caktuar, se shteti anglez po ndjek politiken me te keqe ndaj shqipetareve dhe kjo eshte shume e vertete,ju ka dhene status disa injoranteve, qe nuk jane as per kete bote e as per boten tjeter, qe shetisin tane diten neper caffe e qendra bixhozi duke thene se e kemi te garantuar,sa per te kuqin ajo shqipetarja eshte 100 here me e mire se anglezja me ngjura bajate e simbol persekutimi.

Shteti anglez po kthene e persekuton intelektualet,mjeket,
    inxhinieret,artistet e po mban njerezit e .....,(punetoret e krahut) hajdutet invalidet se keto tipa i duhen,se kurre nuk u prishin pune, edhe mizat nuk jane ne gjendje te mbysin.E kjo po behet jo me shtetasit e tjere por vetem me shqipetaret.......a e keni bere ndonjehere pyetjen perse.

Para disa kohesh degjova per nje mjek nga shqiperia qe kishte 3 vjet qe punonte ne nje nga spitalet e londres dhe home officce i kishte refuzuar cdo te drejte per te punuar ne kete shtet,a mos valle vetem pse eshte shqipetar, apo eshte ne interes te shtetit anglez te shkoje e te marre mjeke ne filipine e ti trajtoje me vite te tera,duke shpenzuar leket e taksa paguesve ...........kjo eshte politika e fshehte antishqipetare qe ka ekzistuar qe prej kohesh por tani eshte theksuar edhe me shume.

Me vjen shume keq qe anglia la shume njerez intelektuale nen meshiren e zotit jo vetem duke i lene jashte prefesionit, por duke u shkaketuar trauma qe duhet ti vuajne per tane jeten.

Me respekt kristali

Zoti ju ndihmofte

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Sterolla/Miss Naughty Uk me fal qe po dal pak nga tema:

Per Kristalin dhe ata qe ankohen nga shteti Anglez. Une nuk arrij ta konceptoj se si mund te ankoheni ju se perse nuk u mban shteti Anglez. Ju (me falni per pergjithesimin, ndoshta ka dhe qe nuk futen ne kete kategori) keni aplikuar per azil si Kosovare, ndoshta nje pakice dhe si Shqiptare. Nese keni aplikuar per azil si Kosovare, ne rradhe te pare jo vetem qe nuk e meritoni te qendroni sepse keni genjyer ne aplikim, por dhe sepse Kosova nuk eshte me shtet ne te cilin ju perndiqeni per arsye te etnicitetit tuaj. Ne baze te Konventes se Gjeneves te 1959, ju keni te drejte te aplikoni nese shteti juaj (dhe shteti jo bandat terroriste) ju perndjekin per arsye te rraces, fese, vlersimit social apo se nuk doni te kryeni ushtrine. Dhe ju te nderuar qofshi Kosovare apo Shqiptare nuk futeni ne asnje kategori.
    Me vjen keq qe duhet te ktheheni, dhe nuk i ben asnjeriu mire qe te humbisni ate c'ka keni krijuar per gjithe keto vite, gjithashtu u kuptoj nese kerkoni ndonje menyre per te qendruar aty (eshte dicka llogjike) por te ankohesh perse nuk ju jepen dokumenta eshte absurde, nuk e meriton. Une kam qene ne Angli prej vitit 1996, dhe sic i ka trajtuar Anglezi shqiptaret nuk na ka e ka mundesi mos na trajtoje me kurre njeri. Jo vetem qe dokumentat i mernin pa problem, por dhe shtepi, rroba, rroge javore, shkollim, ilace, doktore e cfaredo lloj nevoje tjeter i eshte garantuar Shqiptarit ne Angli. Por ne nuk u treguam aspak mirenjohes, e di qe ndoshta nuk ke qene ti personalisht apo ndonje tjeter ne forum, po ne vete i krijuam vetes imazhin e nje njeriu dembel, llafazan, grindavec, kriminel, e te pazote te ushqeje veten e vet. Nuk e vleresuam mikpritjen e tjetrit u pasquruam si komb me Mentalitet LLotarie (kerkon paren qe s'e meriton).
    Ju do thoni qe nuk futeni ne asnje nga keto grupe qe permenda une lart, e perndiqeni vertet nga shteti. PO ne baze te asaj konvente ju duhet te kerkoni azil politik ne shtetin e pare (pervec shtetit tuaj) ku shkelni. E te gjithe keni shkelur diku me perpara se te shkoni ne Angli. Linje Tirane/prishtine-Angli nuk ka patur. keshtu qe, rregulli eshte qe te gjithe ju pavaresisht se me cfare historie, duhet te ktheheni tek shtetet perkatese per te kerkuar azil.

E kjo vlen dhe per ju, qe e paskeni fjetur mendjen, qe keni mare dokumentat. Lexojeni mire dhe nje here ate Aprovimin e azilit tuaj, sidomos ju qe nuk e keni "indefinite leave to remain" pra me kufizim kohe. Paragrafi i fundit lexon se shteti anglez rezervon te drejten qe tu ktheje perseri ne vendin tuaj (pavaresisht nga aprovimi i azilit) nese kushtet dhe gjendja ne shtetin tuaj permiresohet perpara se te skadoje leja e qendrimit. Po ne ate paragraf thuhet se cdo 4/10 vjet ajo leje qendrimi duhet rinovuar. Gjate atij rinovimi, pozita e shtetit tuaj rishqyrtohet, dhe te gjithe e dime se sa e "rrezikshme" eshte tani Shqiperia. Keshtu qe pra boll u shitet tangerllek ketyre qe nuk kane dokumenta se nuk jeni aq me te sigurt se ata dhe ju.

Me vjen keq nese u duket me nota negative meseazhi po e para nuk ke pse ja kerkon ate qe nuk ta ka borxh shtetit anglez, dhe e dyta tangerrlik me dokumenta nuk ka pse te shesi njeri.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

olta
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    34
    per R2T

E shoh i dashur qe flet shume per konventa, ligje dhe paragraphe por mos harro nje gje "ligji eshte ne doren e Maliqit." Dhe nese gjithcka do te ishe sipas ligjit le te marim dicka shume elementare Ne IND papers thuhet se ceshtja e azilit tend duhet te shqyrtohet brenda 6 muajsh ndrkohe qe shqiptaret zvarriten me vite te tera ne pritje dhe ankth. Dhe per sa i perket cfare bejne shqiptaret ketu" Ka nje arsye ne cdo marrezi " por nese e pelqeve kaq shume kete vend pse ike me aq sakerifica ne Americe?????????
    Ate qe antaret e forumit duan te thone eshte se ne keqtrajtohemi shpirterisht dhe per shqiptarin shpirti eshte teper i shenjte. Ajo qe kam mesuar ketu ne angli eshte se duhet te jesh zvarranik qe te mbijetosh ndryshe nese e shikojne se ti vlen te shkelin me kembe . C'ti besh duhet te kishim lindur Indiane!!!!!
    globi

Sindi Maska e ac/dc
    Anėtarėsuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    Durres ** Beach **
    Postime
    255
    hahhahaa ate te fundit e the bukur sersilada,por ama vetem per ca gjera lal dhe jo per te gjitha se jemi shqiptare dhe duhet te jemi krenar qe jemi albanian lal!
    K.F.B

Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    176

Vetem per shqipetaret.

Duke ju drejtuar R2T qe shprehet si jo shqipetar.

I nderuar anetar ketu nuk jame futur per te qare hallin tim,se une i kame rregulluar punet e mia,se kam dicka me teper dhe nuk me therrasin me ne emerin time te vertete,por jame munduar te flas ne emer te shqipetare qe po vuajne nga politika antishqipetare angleze.

Me sa kuptova e keqja e shume shqipetareve vjene nga njerez si puna e jote,qe me je shprehur ne forum sikur te jeshe pjesetar i home officce,per te me treguar se si funksionon ligji i azilit e procedurat qe duhet te ndjeke,a mos valle je dora e tyre,qe ke punuar me pare per SHIKUN apo UDB,e tani e vazhdon ate prefesion edhe ne vend te huaj ne kundershtim te interesave te kombit,se njerezit si puna e jote i kane marre ne qafe shqipetaret duke mos bere dallim nese je shqipetar kosove apo shqiperie,qe mundohesh te besh dallime mes shqipes e shqiponjes.

Cfare dallimi ka kosovari nga shqipetari,a ka mundsi te me tregosh njehere,se ti mund ta dishe me mire, se sa te persekutuar jane shqipetaret,nese meritojne azil apo jo,nese duhen te kthehen apo jo,apo nese kane te drejte te aplikojne nga vendi i tyre,qe eshte njelloj sikur te apelosh pas vdekjes per te ardhur ne angli.

Mundohu ti referohesh temes e mos u mundo te na japesh udhezime per azilin se e dime me mire se ti,mundohu te jetosh me vuajtjet e shqipetareve nese mendon te jeshe i tille.

Me respekt

kristali

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Pa dashur ta kthej temen ne chit chat:

Per serilden: " por nese e pelqeve kaq shume kete vend pse ike me aq sakerifica ne Americe?????????
    ne cilen pjese te mesazhit time e lexove ti qe une e paskam pelqyer aq shume ate vend?

Per Kristal:

Me sa kuptova e keqja e shume shqipetareve vjene nga njerez si puna e jote,qe me je shprehur ne forum sikur te jeshe pjesetar i home officce,per te me treguar se si funksionon ligji i azilit e procedurat qe duhet te ndjeke,a mos valle je dora e tyre,qe ke punuar me pare per SHIKUN apo UDB,e tani e vazhdon ate prefesion edhe ne vend te huaj ne kundershtim te interesave te kombit,se njerezit si puna e jote i kane marre ne qafe shqipetaret duke mos bere dallim nese je shqipetar kosove apo shqiperie,qe mundohesh te besh dallime mes shqipes e shqiponjes.

Cfare dallimi ka kosovari nga shqipetari,a ka mundsi te me tregosh njehere,se ti mund ta dishe me mire, se sa te persekutuar jane shqipetaret,nese meritojne azil apo jo,nese duhen te kthehen apo jo,apo nese kane te drejte te aplikojne nga vendi i tyre,qe eshte njelloj sikur te apelosh pas vdekjes per te ardhur ne angli.

Mundohu ti referohesh temes e mos u mundo te na japesh udhezime per azilin se e dime me mire se ti,mundohu te jetosh me vuajtjet e shqipetareve nese mendon te jeshe i tille.

Se pari fare nuk ke pse me emblemon se as te njoh e as me njef. Sa shqiptar jam une, mund te ta provojne dhjetra leje qendrimi shqiptaresh ne Angli. Nese nuk arrite ta kuptosh qellimin e temes mos lesho emra pa gjykuar thelle. Qellimi i postimit nuk ishte as te diferenconte mes Shqiptarit dhe Kosovarit, dhe as te te tregonte ty funksionin e ligjeve, ishte per tu bere te qarte atyre qe ndihen se ju eshte bere padrejtesi se po kerkojne ate qe nuk e meritojne
    Nuk thashe as qe me pelqen dhe as qe me vjen mire qe eshte keshtu, po te rrime shtrember e te flasim drejt, a e meritojne vertet ate dokument per te cilin po e kerkojme sikur na e kane borxh? E di qe qellimi i temes nuk ishte ky, por cfare mundesirash ka per te qendruar ne Angli, dhe sic e permenda qe ne fillim te temes per te evituar shpjegim, me vjen keq qe po dal pak nga tema u drejtohej atyre qe kerkonin me detyrim dokumentin dhe jo pyetjes kryesore.
    Fjale Kosovar e Shqipetar u zu ne goje per te qartesuar se pavaresisht si ke aplikuar per azil si Kosovar (perndjekje per rrace) apo Shqipetar (perndjekje per politike) argumentat qendrojne po njesoj, nuk ishte per te krijuar ndonje percarje sic e paskeni kuptuar ju.
    E thashe qe mesazhi eshte me nota negative, po une nuk u dhashe as shprese te kote e nuk u thashe as fjale boshe por shpjegova ashtu sic eshte situata, te cilen sic e permende e di dhe vete. Nuk ka atehere pse te te vije keq e as s'ke pse me ofendon kur vet e di se po them ate qe qendron, pavaresisht se nga c'kendveshtrim e shofim.

Sa per vuajtje Shqiptaresh, ta shpjegova dhe me lart as nuk te njof dhe as nuk me njef, une nuk kam qene shqiptar me brire qe te kem hequr me mire (se per me keq s'ja vlen ti futemi temes) se te tjeret. Nuk ka vend per reklamim se sa kam bere une ti apo tjetri per Shqiptaret. Dhe me vjen mire qe e ditke punen e azilit, e te uroj te mesosh dhe me shume, po nuk postova mesazh te krahasoj se kush nga ne di me shume.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga R2T : 15-07-2003 mė 14:09
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    60
    Une doja ti thoja R2T qe ne studentet shqipetare ne Londer per shkak te pergjithesimit , pasi na kane sorollatur per muaj te tere per vizen, arrijne deri atje sa te trajtojne si qen, madje duke u tallur ne telefon duke thene qe te shkoj vet ne Home Office, dhe diten qe une prita rradhen jashte , nuk arrita qe te futesha brenda fare sepse nuk ishte e nevojshme sipas atyre, duke me lene keshtu me opcionin e shtyrjes se vizes ne Shqiperi, por gjithashtu duke me lene te udhetoj shume dite mbrapa mbarimit te vizes sepse nuk mundas te gjej bilete per nje jave.
    keshtu i dashur fashist, nuk po sorollasin vetem azilantet, por po stresojne edhe studentet.
    Eshte mekat sepse nuk po studioj as gjuhe te huaj, por te lesh mjekesine pergjysme eshte mekat.

Prandaj le te presim sa te behem une ambasadore e shtetit shqiptar ne londer dhe u jap fjalen se do te kerkoj qe atdhetaret e mi te kene vendin e duhur dhe te mirepriten njesoj sepse nuk eshte e drejte qe te gjykosh nje popull nga nje grup i vogel njerezish.
    E sotmja, mesim i se djeshmes:
    E nesermja, mesimi tjeter

Emigracjoni nė Angli

Shkak per hapjen e kesaj teme eshte debati qe u hap te forumi Ndihmoni Njeri-Tjetrin ne lidhje me padrejtesite e shtetit Anglez ndaj emigranteve shqiptare. Debati mu duk mjaft objektiv dhe vendosa ta sjell si teme ne vete.

• A behen padrejtesi ndaj shqiptareve te migrauar ne UK? Shembuj konkret.
    • Pse behen keto padrejtesi? Opinioni juaj.
    • Si mund te zgjidhet kjo ceshtje? Konkluzjon.

Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    176

Re: Emigracjoni nė Angli

Postuar mė parė nga StterollA
    Shkak per hapjen e kesaj teme eshte debati qe u hap te forumi Ndihmoni Njeri-Tjetrin ne lidhje me padrejtesite e shtetit Anglez ndaj emigranteve shqiptare. Debati mu duk mjaft objektiv dhe vendosa ta sjell si teme ne vete.

• A behen padrejtesi ndaj shqiptareve te migrauar ne UK? Shembuj konkret.
    • Pse behen keto padrejtesi? Opinioni juaj.
    • Si mund te zgjidhet kjo ceshtje? Konkluzjon.
    Nuk e di por dikujt nuk i ka pelqyer shkrimi qe bera me siper por eshte munduar te aludoje.

Mendimi ime personal eshte si me poshte duke ju pergjigjur tre pyetjeve te Sterolla.

Padrejtesite ndaj shqipetareve ne uk, e kane kaluar limitin e durimit,shembujt jane te pa fund,por u eshte shteruar edhe zeri se nuk kane ku te flasin e te ankohen te shkretet shqipetare,(me mire djepin bosh se sa djallin brenda).

Padrejtesine behen se kemi identitet shqipetar e anglezet kane urrejtje e opinjone shume te keq ndaj shqipetareve, duke i futur te gjithe te nje kategorie,flet dhe historia 1913,duke ju bashkangjitur edhe punonjesve te huaj ne ministrine e brendeshme si indianet qe shprehin simpahell ndaj shqipetareve.

Dhe si mund te zgjidhet kjo ceshtje,pergjigjeja eshte shume e veshtire, nuk e di pse lindem e prape nuk e kemi patur ne doren tone.

Kur nuk ka mundesi te zgjidhet ne shtetin tone e ku. ku. ku. ku ne doren e indianeve,qe kane ardhur si puna e jone e tani po i lajne hesapet mire tek ne te pafajshmit.

Me respekt

kristali

Gjirokaster ballergjende Maska e Albioni
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Arizona
    Postime
    225

R2T Armik i popudhit

Ardit, ketu nuk eshte vetem nje qe nuk kupton por jane te gjithe. hiq dore dhe mos e ca me by-then duke i sqaruar njerezit nga 1578 here.
    Be peacefull in your pursuit of a beautiful life.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •