Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 51

Tema: T.S. Elliot

Ulknir Maska e POthuajPOet
    Anėtarėsuar
    23-09-2005
    Vendndodhja
    Nė makthe!
    Postime
    156
    Whisper, sipas te dhenave biografike, eshte e drejte ajo qe thua. Por - si gjithmone ka nje te tille - mbesin ende "pothuaj dy ceshtje" per te shqyrtuar akoma:

E para: Ne castin e shkrimit te poezise 1915, "kriza" mund te mos kete qene si ajo e "madhja" e 1921. Pastaj, semundja nuk nis atehere kur arrin "kulmin e saj". Ajo eshte graduale... Nuk di ta them se cfare ka patur Eliot dhe kur... por
    kam pershtypjen/intuiten se me ate titull ai i referohet vetes.

E dyta: A s'mund te merremi pak me poezine??? Sic e thashe edhe me siper, nuk po gjej ndonje fjale qe tregon kete semundje te tmerrshme qe po vuan gruaja e poezise (ndoshta eshte Vivien, sepse me 1915 u martuan... ideja e mesiperme se
    eshte Sexton bie poshte).
    Ajo vetem qesh... ajo duket me e shendetshme se kurre!
    Mbetet vetem te jete nje e qeshur histerike!

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Ore, ti me duket s'me lexove fare. Lexove Anne Sexton dhe me aq e le, gati per ne kunder-sulm. S'thashe se ai ka patur ne mendje Anne Sexton por per mua ate me kujton, edhe pse Vivien ka gjasa te ishte "food for thought"... mund t'i aplikohet shume femrave te tjera (dhe me lexues te ketij niveli, thashe se s'kisha nevoje to spell everything out -- kur luaj me fantazine time e kur e kam seriozisht). Shkrojta "... whether he knew her or not...", qe dmth qe s'ka c'te hedhesh poshte. Pastaj se mos jemi ne koken e tij ne, aman. Mos me bej te shtoj "Get it?" lol

Besoj se nje i semure tregon simptoma perpara krizes se madhe fare, the breakdown. Ka mundesi te jete duke folur per veten e vet, por me vjen keq te mendoj se askush ketu nuk ka takuar nje femer qe ju ka bere te mendoje ate qe ka shkruajtur Eliot me siper (I have). Dhe se fundi, nga ana tjeter, njerezit histerike i pershkruajne shpesh here duke qeshur me te madhe per hic gje. Who cares kujt i takon histeria? Ne lexojme per efektin (self-centered) qe shkakton inside of us.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Anėtarėsuar
    23-09-2005
    Vendndodhja
    Nė makthe!
    Postime
    156
    ok, prandaj te kerkova te shkruash shqip... sepse ajo gjuha jote hibride gati me shkaktonte perzierje...
    sigurisht qe nuk mund te jemi ne koken e tij... thjesht perpiqemi te hyjme!

Atehere mjafton e qeshura per ta quajtur histerike? Ok pra, atehere Eliot mund t'ja kete keputur kot titullit. Por ndoshta ajo nuk po qeshte per hic gje!

Bej si te duash, lexo per efektin... por une (dhe te tjeret, ndoshta) nuk jam shume
    i interesuar per efektin qe te krijon ty!

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    E po screw you se qenke tip gerrices per hic gje.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Anėtarėsuar
    23-09-2005
    Vendndodhja
    Nė makthe!
    Postime
    156
    Shume falemnderit per konsideraten tende! Je shume e sjellshme!
    Po te rris reputacionin! Sinqerisht!
    Ishte gabimi im qe ju pergjigja arrogances me arrogance!

Nuk kam ndermend te merrem me me "Hysteria"...
    Nuk e di nese e keni degjuar (ne internet) Eliot-in duke recituar poezite e tij!
    Ishte interesante!

Anėtarėsuar
    23-09-2005
    Vendndodhja
    Nė makthe!
    Postime
    156
    Gjeta krejt rastesisht pjesen e meposhtme tek parathenia dhe kopertina e pasme (e botimit ne shqip) te librit "Brenga e Parisit" (Le spleen de Paris---C. Baudelaire)...paraqet interes per ate poezine Hysteria te Eliot (duke patur
    parasysh qe ai e kish lexuar Bodler-in!):

Nga I. Kadare

Vete shkrimtaret e "mallkuar", jo vetem qe nuk deshen te perligjin asgje per vepren e tyre, por me deshire shkuan drejt lecitjes dhe mallkimit. "Une e kultivoj histerine time me ngazellim e tmerr", shkruante Baudelaire ne ditarin
    e tij intim...

Pa koment!

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Qe T.S. Eliot e ka lexuar Baudelaire, kete une e di mire (madje eshte influencuar prej tij) por shko e pyete njecike Eliotin: perse titulli origjinal i permbledhjes poetike "Les Fleurs du Mal" ishte "Les Lesbiennes?" Kam pershtypjen se ka per te te thene shume gjera rreth seksit femer, qe dashur pa dashur (qofte edhe pjeserisht) na con ne greqine e lashte, ku edhe nocioni "hysteria" e ka zanafillen.

ps. ti sikur the qe s'kishe nder mend te merreshe me me "hysteria." C'ne qe tu kujtua perseri? Apo ju trembe ndonje krize te mundshme histerie from the opposite sex? :p
    Summertime, and the livin' is easy...

Anėtarėsuar
    23-09-2005
    Vendndodhja
    Nė makthe!
    Postime
    156
    Citim Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
    Qe T.S. Eliot e ka lexuar Baudelaire, kete une e di mire (madje eshte influencuar prej tij) por shko e pyete njecike Eliotin: perse titulli origjinal i permbledhjes poetike "Les Fleurs du Mal" ishte "Les Lesbiennes?" Kam pershtypjen se ka per te te thene shume gjera rreth seksit femer, qe dashur pa dashur (qofte edhe pjeserisht) na con ne greqine e lashte, ku edhe nocioni "hysteria" e ka zanafillen.

ps. ti sikur the qe s'kishe nder mend te merreshe me me "hysteria." C'ne qe tu kujtua perseri? Apo ju trembe ndonje krize te mundshme histerie from the opposite sex? :p

Rastesisht po kerkoja dicka tjeter tek ky libri ... dhe meqe e gjeta, thashe ta shkruaj kete pjese - pa i bere komente te metejshme. Thjesht ngaqe pashe se edhe Bodleri perdor termin histeri... per veten e tij... ndonese ju i meshoni fort variantit te greqise se lashte... puna eshte se shume e shume koncepte e kane zanafillen nga kjo kulture... te cilat me kohen jane perpunuar!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga POthuajPOet : 19-06-2006 mė 17:43 Arsyeja: per qejf!

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    jo jo! une i meshoj "Les Lesbiennes" !!!

E di si thone? te lexosh pak eshte gje me rrezik (lol)
    Summertime, and the livin' is easy...

Anėtarėsuar
    23-09-2005
    Vendndodhja
    Nė makthe!
    Postime
    156
    hhhmmmmmmmm... sa shpejt mu pergjigje moj Cupke...
    me bere te shfletoj fjaloret erotike...(lol)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga POthuajPOet : 19-06-2006 mė 18:15

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  2. The Love Song of J. Alfred Prufrock T S Elliot
    Nga katana nė forumin Krijime nė gjuhė tė huaja
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-05-2002, 00:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •