Anne mund te jete si Eliot's female counterpart -- te dy jane te mahnitur me seksin femer (Rapunzel & Mother Gothel = Persephone & Demeter... totalisht) pa cka se te dy e kane kapur kuriozitetin e tyre nga cepa te ndryshme (ai si cunak paksa i frikesuar qe vezhgon i mahnitur, dhe kjo tjetra si femme fatale). Kontrasti i karaktereve midis Eliot dhe Vivien me kujton Jungun per opozitat -- brenda nje mashkulli garip eshte nje femer e turpshme. Pra, brenda Eliot-turpacit (fjale pe Korce kjo? lol) te virgjer fshihet e cmendura & the seductive vixen-Vivien (qe ish dhe me e madhe se ai)... thus, terheqja dhe kompletimi i te dyve... mgjs per mendimin tim Eliot bit more than he could chew me Vivien. Pse mos ia jepte Bertrand Russell tashme (kur u martuan)? He could deal with the mental cases. Per influencen e Bertrand Russell... he was influenced alright... if only prej interesit qe shprehte ky per nusen e Eliot. Ti vete (Cupke) nuk e beson se mund te ekzistoje shoqeri midis meshkujve dhe femrave, dhe une nuk e besoj kete po ashtu, pervec se ne disa circumstances te rralla, keshtu we have to deduct that the affair midis Bertrand & Vivien did, indeed, take place (e pse jo? mos ishte gje tip stable Vivien? apo Bertrand for that matter) E imagjinon Bertrand Russell, pakez me i vjeter, medeomos si me i sofistikuar, dhe Vivien e lodhur nga "mesimet" e dites qe i kushtonte Eliotit (aw!), sheh nje burre (Bertrand) qe mund te jete her equal... lol.
P.S.: Ne '85, ka qene nje play nga Michael Hastings rreth ciftit ne fjale me titullin ''Tom and Viv." S'e kam pare (atehere une s'kisha lindur akoma... lol), por nga reviews qenka terheqes (pershkruan shume nga cmendurite e Vivien).
Krijoni Kontakt