Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,062

Mbreti MSVATI
    Svaziland
    38-vjeçari ka 18 vjet që qeveris vendin e tij të rrënuar. Ai është shkolluar në Angli dhe është i njohur për jetesën e tij luksoze. Ka një ekskortë të madhe makinash që e shoqërojnë kudo, shumë pallate dhe është i apasionuar pas udhëtimeve. Jetesa e tij bie në kontrast me jetën e përditshme të shtetasve të Svazilandit të goditur rëndë nga varfëria. Vendi ka numrin më të madh të të infektuarve me SIDA. Një e treta e grave shtatzëna janë të prekura nga virusi vdekjeprurës

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    arun, te lumte per keto shkrime shume te mira dhe dicka qe eshte dashur te dihet, ke bere shume mire qe ke hapur kete teme...

cdo te mire...
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,062
    Citim Postuar më parë nga Davius
    arun, te lumte per keto shkrime shume te mira dhe dicka qe eshte dashur te dihet, ke bere shume mire qe ke hapur kete teme...

cdo te mire...
    faleminderit por temen e ka hapur dikush tjeter une vetem vendosa fotografite e atyre diktatoreve

qe do te thote se jam plotesisht dakort me ate anetarin qe e ka hapur temen

dikur ne kemi vuajtur shume nga diktatura dhe kjo eshte arsyeja qe nuk duhet te pajtohemi me keta diktatore te mijevjecarit te ri

http://www.ganoweb.com Maska e Shpirt Njeriu
    Anëtarësuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    Ne toke sepse ne HENE per fat te keq nuk arrita dot
    Postime
    1,869
    arun u flm per ndihmen ne postime tuaja!!

Miqesisht,

Shpirt Njeriu

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,062
    Citim Postuar më parë nga Shpirt Njeriu
    arun u flm per ndihmen ne postime tuaja!!

Miqesisht,

Shpirt Njeriu
    ska gje, te lutem nuk ka pse te me falenderosh

ajo qe me ben pershtypje eshte se nuk po prononcohet asnje ne lidhje me kete teme , qe eshte shume aktuale , a thua se keta jane persona qe kane mare cmimin nobel per paqe

...orfeu... Maska e bajko
    Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    Cka te prononcohemi mor vellezer, por kam nje verejtje... megjithese ju keni marr keto ng gazeta Mirror, eshte dashur ju ta futni edhe nje diktator ketu, besoj se e dini per ke e kam fjalen.

Ju lumte per keto shkrime qe bete...

Zoti ju dhashte shendet miresi e mbaresi ne jete.
    bajko

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Sa mire do ishte qe te ekzistonin kaq pak diktatore:

Sipas disa statistikave reth 3/4 e vendeve qe jane anetere te OKBs jane shtete qe nuk kan sistem demokrat. Pra kur OKB sot ka 194 shtete anetare llogariteni njecik vet se sa shtete nuk e njohin demokracine. Por a i behet vone SHBAs dhe Europes per keto vende ? Sigurisht qe jo. Taktika qe ndjek sot SHBA eshte qe nja dy vjet para se ti shpalli lufte ndonje vendi, per interesat e veta, t'i nxjerri me ndonje liste si "Aksi i te Keqes" ose te financoj gazetat e kanalet qe te propagandojne kundra ketyre shteteve per te pergatitur keshtu publikun. Keshtu shteti me sistemin me te lire ne te gjithe Boten Arabe, Siria, dilte si burim i te keqes dhe si me shkelesi i te drejtave te njeriut dhe kishte hyre ne listen e "Aksit te Diallit" ne te njejten kohe kur shfaqeshin si shembuj sisteme diktatoriale si ai i Jordanise, i Marokut, Tunizise, Egjyptit etj. Papritmas tani nuk na shfaqet me Siria si "e keqe" por vet Arabia Saudite. Pyetje: sa diktatorial mund te jet nje vend kur 100% e banoreve jane Muslimane dhe si Muslimane besojne se nuk duhet te ngrihesh kundra prijesit -i cili ne rastin e AS e mban edhe veten si anetar i familjes se profetit Muhamed- kur ai falet 5 vakte, agjeron, jep zekatin etj. dhe nuk e pengon popullin nga traditat muslimane? Pergjigja: Mbreti i Arabise Saudite (megjithese nuk jam simpatizant i tij) mbahet si organizuesi i festes me te madhe te Muslimaneve, Haxhit, dhe keshtu jo vetem perkrahjen e Arabeve Saudit ka por edhe te nje numri te madh Muslimanesh nga e gjithe bota. Pra do thonim se me shume diktator mund te quhej z. Bush i cili erdhi ne qeveri duke mare voten e 50% (dhe pak votave me teper) nga te zgejdhurit (Senatoret) e nje mase votuesish te cilet nuk e kalonin 45% e popullsise elektorale amerikane se sa nje prijes - qe sa do i eger qofte- ka perkrahjen e 95% te pakten te popullsise se vet (dicka e ngjashme ndodh edhe me F. Kastron).

Konkluzioni: Keto gazetat para se te na tregojne emrat e diktatoreve do ishte me mire te na tregojne c'quhet diktature dhe se c'kritere kan plotesuar keta persona qe te quhen me diktatore se disa te tjere!!! Vetem ne kete rast nuk do i jepnin te drejte dikujt si puna ime qe te thote se keto botime nuk kan qellim tjeter vecse ngacmimin e mendimit te publikut. FLM

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    po keta jane vetem ata qe jetojne me sa shoh...

per momentin u habita kur nuk pashe hitlerin dhe xhaxhin Enver...

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882

Diktatoret

C`do vend meriton qeverine qe ka.

Perderisa nuk ngrihen ta thyejne ate sistem qofte dhe me sakrifica sublime atehere meritojne ata diktatore.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga Odeon_relax
    C`do vend meriton qeverine qe ka.

Perderisa nuk ngrihen ta thyejne ate sistem qofte dhe me sakrifica sublime atehere meritojne ata diktatore.
    mbase ke te drejte por nuk eshte aq kollaj te rrezosh regjimet diktatoriale...

A e meritonim ne shqiptaret qeverisjen e Enver Hoxhes?

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fjale te arta te njerezve te medhenj
    Nga Syri_Vrases në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 109
    Postimi i Fundit: 20-03-2011, 10:43
  2. Gjinjtë më të mëdhenj në botë
    Nga new-man në forumin Bukuri dhe estetikë
    Përgjigje: 162
    Postimi i Fundit: 17-05-2010, 07:34
  3. Skënderbeu mes strategëve të mëdhenj
    Nga D@mian në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:33
  4. Diktatorët e kohës moderne!
    Nga Adriano-10 në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 01-02-2006, 23:50
  5. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-03-2003, 07:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •