Never.......
Never.......
Kėsaj teme i duhet korrigjuar titulli... nė asnjė vend tė botės nuk mund tė ndėrrosh KOMBĖSINĖ... shtetėsinė ėshtė e mundur ta ndėrrosh apo tė kesh disa nėnshtetėsi... vetėm nė rast se jeta jote kėrcėnohet nė njė masė tė madhe rreziku, ka shtete qė tė marrin nė mbrojtje 100% duke tė ndėrruar komplet identitetin, por kjo ka dhe shpagimin mė pas... nėse ndodh kjo gjė (pra dikush tė kėrkojė ndėrrim identiteti nė bazė faktesh tė kėrcėnimit serioz tė jetės) atėhere ēdo gjė mbetet pas dhe nuk mund tė takosh mė as tė afėrmit e tu KURRĖ dhe as mund ti telefonosh apo diēka tė ngjashme.
Nė rastet normale, asnjė shtet nė botė nuk mund tė tė ndėrrojė kombėsinė.
Termi "nacionalist"....ka nje 50-vjecar qe ne europe klasifikohet si term negativ.......termi i duhur eshte patriot.........Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
per shkencetaret,artistet dhe sportistet kombesia nuk ka rendesi.........sepse po arriten ata te vene shtetin apo kombin perpara shkences,sportit dhe artit,atehere do degjeneroje vete shkenca,sporti dhe arti...d.m.th qyteterimi....dhe nje shtet apo komb pa qyteterim eshte thjesht nje kope kafshesh.......
...d.m.th qyteterimi....dhe nje shtet apo komb pa qyteterim eshte thjesht nje kope kafshesh....... sikur ne Shqiptaret, pasiqe Shkenctaret, Sportistet dhe Artistet tone po na behet te gjith Grek sikur Leonis Sabanis per shembull, pa permendur me qindra te tjere, apo jo Akili-A.
Shume me vend, nenshtetsia dhe kombesia nuk jan te njejta. Une pervete kam dy nenshtetsi por vetem nje kombesi qe nuk e ndrroi dot. Edhe pse e kam nje nenshtetsi te dyte, emrin dhe mbiemrin i kam ende siē i kisha kur kam lindur, pa prapashtesa te nje gjuhe tjeter. Pa mar parasysh se sa mundohet te na asimiloi ky vendi ku jam une, une mbetem i njejti siē isha kur kam lindur, dhe me besoni qe une luftoj ēdo dite kunder politikes asimiluese te ketije vendi qe me duhet te jetoj ne te.Postuar mė parė nga Humdinger
Te njejten gje do t'ia le amanet pasardhesve te mi, qe te luftojne ēdo dite kunder asimilimit te vetvetes dhe femijve te tyre.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 17-12-2006 mė 00:32
Vetė fjala kombėsi nuk ėshtė e definuar qartė.
Sepse gjithėmonė duhet tė mirret njė kriter pėr tė pėrcaktuar kombėsinė: ose raca ose gjuha ose feja ose shteti ku jeton ose ndonjė tjetėr.
Hebrenjė janė tė gjithė ata qė besojnė Jehovėn pavarėsisht nėse janė zezakė apo bjondė apo flasin gjermanisht apo rusisht etj Kėtu kombėsia caktohet nga feja.
Turq janė tė gjithė ata qė flasin turqisht, pavarėsisht nga vendi ku jetojnė feja apo rraca. Ka turq me pamje kineze apo bjonde, ka turq sunitė apo shiitė, ka turq qė jatojnė nė Turqi apo edhe Gjermani.
Amerikanė janė tė gjithė ata banorė tė USA me shtetėsi, dhe kanė ngjyra tė ndryshme, gjuhė tė ndryshme flasin nė shtėpi, dhe mbajnė fe nga mė tė ndryshmet.
Shqiptarėt janė tė gjithė ata qė dallohen nga raca, edhepse ca flasin shqip e ca tė tjerė flasin greqisht (arvanitasit) ca tė tjerė janė bilingualė, ca jetojnė nė atdhe tė tjerėt nė diasporė, dhe u pėrkasin mė shumė se tri feve.
Pra ende nuk dihet se ēfarė ėshtė kombėsia, dhe ėshtė njė term i padefinuar mirė.
Pėr temėn:
Unė ndoshta do t'a ndėrroja e do t'i shaja shqiptarėt sikur familja tė mos kujdesej pėr tė mė treguar se kush jemi ne. Unė kam gjetur qetėsinė shpirtėrore nė identitetin shqiptar, bir i shqiponjės, racė mė vete, pasardhės i kreshnikėve tė Jutbinės e Klladushės, nė kombin shqiptar shoh pasuri tė madhe jo-Lekė jo-euro por pasuri kulturore, pra shoh kulturė tė stėrlashtė e tė pasur, histori qė nuk krahasohet me asnjė nė botė (amerikanėt mėsojnė historinė nga e 1787 kur e krijuan shtetin e tyre sepse pėr indianėt aq iu bėn) etj etj
Kombėsia nuk mund tė ndėrrohet tek njė individ i vetėm, por duhet tė kalojnė ca gjenerata, martesa tė vazhdueshme me popullėsinė nė tė cilėn ti ke vendosur qė tė asimilohesh, pastaj t'i ngulėsh rrėnjėt mirė nė atė vend dhe nė fund t'i prish atij populli nė luftė kundėr shqiptarėve.
Shkencėtarėt janė tė kombit sepse zbulojnė novitete qė mė sė pari i pėrdorė shteti i tyre.
Artistėt shqiptarė nuk janė grekė si tė tillė luajnė filma shqiptarė dhe pasurojnė kulturėn shqiptare.
Sportistėt siē ėshtė rasti i Luan Krasniqit janė krenarė qė janė shqiptarė.
Prandaj pėr kėta njerėz kombėsia ka shumė rėndėsi, sepse secili komb e ka elitėn e tij dhe nuk dėshiron t'a eksportojė trurin jashtė vendit, dhe njė individ qė e lakmon qytetėrimin e huaj ai ėshtė kafshė e egėr e as shtėpiake jo.
E kisha fjalen se nuk mund ti kerkosh llogari asnjeriu se c`kombesi do zgjedhi...Postuar mė parė nga Zėu_s
cdo njeri do zgjedhi atje ku respektohet ekzistenca e tij si qenie njerezore...me te gjitha beneficet per karriere,fame,krijimtari,te mira materiale e shpirterore......(kjo eshte jeta)....
Dua te them ate qe thote KADARE...
"Asnje njeri nuk ka nenshkruar ndonje kontrate me kombin kur ka lindur....."
qe ti kerkosh llogari se si duhet te ndihet.....
Per mua nuk eshte as turp dhe as nder te jesh shqiptar......
Shqiptarėt kanė edhe kontrata tė pashkruara. 18 vjet ke ngrėnė bukė nga djersa e shqiptarit (prindėrve tu) e ndoshta edhe mė shumė vjet, je lindur nga njė nėnė shqiptare, ēfarė kontrate t'u deshka ty??"Asnje njeri nuk ka nenshkruar ndonje kontrate me kombin kur ka lindur....."
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alibaba : 17-12-2006 mė 00:44
JO,
skllav je ti, se qė hedh plehėra kundėr kombit tėnd,
Dhe ato qė i ke shkruar mė sipėr janė vetėm sharje personale ku ke fyer edhe familjen time (kjo ėshtė kultura jote e skllavit)
pėr hajr tė qoftė injoranca jote se s'paska kufi.
Nuk kam asgje personale me ty........se jeta ime nuk rrezikon as nga ty e as nga njeri tjeter......Postuar mė parė nga posta
POR KJO ESHTE E VERTETA ME SHUME PRINDER SHQIPTAR...
NDAC TE VIJE HIDHUR TY APO NDONJE TJETER UNE DUA TE VERTETEN ME SHUME SE NJEREZIT.....
Krijoni Kontakt