Babi mbeti duke na shikuar ne Femijeve te braktisur nen meshiren e kohes , duke na lene te pa buke dhe mua per te paren her me goditi mendja e lige se un nuk e kisha thirr ''Babe'' njezet e sa vite te jetes sime , as un as vellau dhe fal vendosmeris se nenes nuk kishim mbetur ne rrug per te na Neperkembur njerzit Kur mu rrokullisen ne shpejtesi keto fakte ne koh i thash vetes se nuk do ta perqafoj babin , Po te ndjeheshim me te afert do te me perqafonte ai mua por edhe ai e dinte se ishim mbetur larg Zemerash sikur ishim larg syve. Edhe babi e kuptone se e kishte humbur te drejten e perqafimit ton dhe per momentin , do te mund ta kishim cdo kend me bab se babin tim te thinjur nga Shkina e peremndimit. E Shihja vllaun ne mos ai po e bente nje hap drejt perqafimit te babit , por edhe ai mbeti si nje gur i pa levizeshem . Mbeti i stepur edhe babi . Mbante shikimin nga Dritarja qe e kishin bler , duke shitur bagetin cdo vit ai kur kishte shkuar ne germany , e kishte len nje dritare shum te keqe ne nje najlon te mbeshtjellur ne kishim arritur qe me djersen ton te vendosim dritare dhe dyer te reja ne shtepin e vjeter , nena mbante shikimin nga ne femijet duke mos ja leshuar syt ish burrit te vet qe e kishte lene ne shtepi edhe pa i skaduar koha e duvakut por nena kurr skishte mundur me ta vente ne kok , pasi moralisht me kanunin , nje nuse do te privohej nga e drejt kur burrin se kishte pran . Ishte kjo ndjenj nder momentet me te renda Te jetes sime kur 2 femijet do te qendronim pran prinderve sikur ne mesin e musafirve qe kurr si ka par Shtepia. ti thosha pse te pakten nuk ishe martuar me nje femer Shqiptare nuk ishte momenti por nuk do te ishim perfolur nga njerzit aq shum sikur te mos e merrte nje grua Serbe , E cila kish filluar ta Alismonte deri ne palc ! Ai kishte punuar ter jeten per femijet e shkines duke paisur edhe me makin deri sa ne kishim mbetur pa buken e gojes . Me Lidhej mendja te ngrisja dhe do te i thosha Se nuk e kishim as gje as njeri prej nesh kur nena me jepte sinjale me kok se duhej te Qetesohesha pasi me shihte se me u ndrronin ngjyrat ne fytyr . Pastaj un as qe do te ekzistoja sot sikur mami ta degjonte urdherin e ketij njeriut Abortimin tim ne muajen etret. S'ti ashtu me erdhen ne koke te gjitha pernjeher mi kishte tregua mami kur me perqafonte si te vogel dhe un i mbajta ne mend te gjitha.
SI KA IKUR NŹNA NGA SPITALI
Nuk mundem te mos e shpjegoj tani , cdo detaj qe ndelidh jeten tone te hidhur me njeriun tond te ardhur pas njezt vitesh te femijet na kishin len si dy zogj qe ende s'kishin krare te fluturonin nga ]erdha dhe ishte kthyer pas 20 Vites duke na gjetur te rritur . Ne te dy vitet e para babi kishte ardhur kater her ne shtepi kur kishte ardhur heren e tret nena ime kishte mbetur shtatzan me te , pastaj ai kishte shkuar me te ne Gjermani dhe iishte kthyer pas tre muajsh. Kur nena i kishte thene se ishte shtatzan ai nuk e kishte pranuar femijen ne barkun e nenes dhe kishte mohuar se un ,, Femilja i posalindur isha produkt i tij Pastaj nenes i kishte thene se duhet te me Abortonte ne klikin te nje serb i cili me von u kuptua se ishte intervenim i serbes nga Perendimi . Ajo i kishte urdheruar babit se nese do te lindje femij me mamin nuk do te martohej me te dhe se do te ndahej duke mos i besuar ne dashuri Babi ishte i zene ngusht me shkinen dhe i kishte thene asaj se un nuk isha femija legjitim i tij dhe se mami me kishte nisur me tjeterkend.. Ai i kishte premtu shkines se do te me Abortonte ne klinik ndersa serbeja do te Siguronte mjekun e ralle per ta kryer Abortin pasi ajo dhe mjeku ishin te nje familje te gjet. Babi e kishte marr mamin dhe e kishte derguar ne klinik per ti bere kontroll dhe plani kishte qen ta detyronte mamin per Abort. kur mami po i pergaditej te hynte ne ordinanx babi ishte futut te mjeku dhe mami kishte degjuar biseden e tyre , ne te cilen fshihej Abortimi i saj . Mami e kishte kuptuar te verteten sekrete dhe ishte ngritur nga karriga ne Koridor e kishte ikur duke u kthyer ne shtepi Ai e kishte kerkuar mamin gjithkund dhe kur i ishte kthyer ne shtepi mami i kishte bere ben se kurr nuk do ta Abertonte femijen per hater te shkines qe do te behet gruaja e tij. Ai e kishte rrahur mamin dhe e kishte Akuzuar se kishte Filluar Shtatzani te paligjeshme duke e tradhtuar at me dite tjeter ne fshat. ndersa mami qe e kishte kuptuar qellimin i kishte thene se kurr sdo te Abortonte . Ne keso rrethanash un kisha filuar te Zhvillohem ne barkun e nenes pa ditur se ishin mrehur thikat per mua plus isha qujtur Kopileshe . Ai kishte shkuar ne gjermani dhe ishte kthyer tek kur isha lindur un duke e sjell ketu ne shtepi edhe shkinen e cila gjoja donte te verifikonte afersin shpirterore te mamit dhe te babit . Ky i fundit i kishte thene shkines se nuk e lidhte as gje me mamin dhe tani ajo donte te bindej ne Praktik . Kishte qendruar dy muaj ne shtepi duke pasru cdo argetim te mundshem me shkinen para mamit tim qe Kishte te vetemen kerkes te jet e qet me dy femijet e vet ne shtepi .Kishte perjetuar , mami im te gjitha touturat prej tyre kishte Fituar talljen dhe poshterimin kishte fituar denoncimin me te tmerrshem dhe ishte prishur edhe me vellezerit dhe baben e vet te cilit kishin ardhur per ta marr per gjith mon per ta mbrojtur gjakun e tyre . Sipar kanunit dhe duke na lene neve Femijve ne strehen tone.
NŹNA NUK U NDA PREJ NESH.
Nena i kishte thene babit te vet dhe vellezerve se do te na ruante neve dhe sdo te na e kthente shpinen te na lindte ne duar e huaja ne duart e Shkines. Ata e kishin urdheruar dhe lutur dhe me ne fund mami kish marr revolen te vetevritej para tyre nese nuk e lenin te qet pran femijve te vet. Familja e saj me ne fund e kishin lecitur pergjithmon dhe kjo e kishte mbetur pa as nje mbrojtje dhe me ndihmen por e betuar per ne dy femijet deri ne vdekje.Ky njeriu qe e kisha perpara me kishte injoruar dhe Keqperdor , duke me thene para shkines per haterin e saj '' Ja Kopilesha , mos t'ja zbuloj ftyren sepse Alahu e di kujt i perngjaje''. Keshtu kishte folur prane meje me shkiinen babi im . pa me shpaluar kurr fytyren dhe duke me tall me at shkien . Mami im kishte Filluar te qante dhe kishte lutur zotin qe un te rritesha nen mbrojten e tij dhe as gje me shum . Ajo kishte marren djepin tim ku po flija dhe me kishte largua prej tyre duke i lene te talleshin me beben e pafajshme . Nje muaj rrjesht babi me kishte quajtur Kopilesh per me keq nje dite i kishte lyer gishtat me balte te kuqe te kesaj toke dhe mi kishte lyer faqet duke me talle per te tille. Mami me kishte largu serisht prej tyre Me se keqi e kishte pasur kjo grua qe i rrin perballl burrit te dikushem pasi e kishin etiketuar per lavire dhe si nje femer qe nuk iu permbahej rregullave te moralit te dikushem E kishte pasur veshtir mami im edhe me von me thoshte vetem i isha dhimbu un sepse as qe kishte vene ne koke at qe thoshte burri i saj me serben . Ne rastin tjter te nesermen derisa mami im mjelte bagetin ishin zgjyar ata dhe sihin ofrua te djepi qe po me mbane mua . Babi i kishe thene serbes '' Po ja ve ne Ball kete kohe me uj nese nuk qan eshte e imja por nese qan do te jet Kopilesh'' . Uji ishte i ftoht dhe ata ma kishin vene ne ball dhe un natyrisht se kisha qare dhe ata ishin talle serish , duke deshmuar konstatimin e tyre se un isha kopilesh dhe sisha te bej as gje me te .Mami kishte lene bagetin dhe ishte nisru ne drejtim tim per te me pajtuar dhe serisht me kishte largua prej tyre. Ne at sprove te mamit ishte ngritur ky Njeri dhe e kishte flakareshur kete grua bujare qe sot ne pleqeri deshir te bej nje rrespekt per kete njeri. Sepse dikur e kishte hedhur kemben ne kete shtepi pikerisht per shkak te ketij njeriu. Po me kuptoni sa veshtir i kishte mami jeten dhe ate pa e shpjeguar 90 PEr qind te vuajtjes tjeter mami im kishte ngrene shpullat dhe ishte ofenduar se gjoja as babi i vet me vellezerit se kishin pranu ne shtepi pasi kjo kishte bere kopil duke e tradhtuar kete njeri te martuar me Shkinen\Serben qe shiste shqiptari ne rruget e Europes.
SI E DETYRUAN MAMIN T'UA PJEKTE QENGJIN BABIT\SERBES
Kjo nuk eshte e tera! O Allah. s'mundem pa i numeruar per hire te vuajtjes se mamit tim qe kishte aq shum durim te vuante per shkakun ton! Kurr nuk u ankua per as gje . Donte vetem te mos vuanin me te dy femijet per buke dhe gjene me elementare. Ne cdo mbremje e detyronin mamin tim t'ju sherbente deri pas mesnate me raki dhe mish qengji duke e shenderruar ne kamariese . Babi hynte mes deleve tona dhe ne cdo dy dite prente nga nje qengj me te mirin dhe e detyronte mamin ta pergadis Ata shtiriheshin me Shkinen\serben dhe e tallnin mamin tim ne vend se mami te shtrihej ne gjonksin e tij pran nesh femijve qe nuk ishim fajtor pse kishim ardhur ne jet te mami im kurr skishte mundur te bente me shume se tri ore gjum prej tyre dhe luste Zotin qe ata te shkonin dhe kishin ardhur. nuk kishte Kohe Mami im te vuante per shtrat sepse ishte aq shum pune dhe ngarkesa plus sigurimin e ekzistences per ne jetimet. sikur te kishim mbetur jetim do te na meshironin njerzit por kshtu siq ishim askush nuk na donte as nidhmonte. Ne kete gjendje un u rrita si femij kopili ne shtepin time me prinderit legjitim pran mamit te pervuajtur dhe babit me shkinen\serben. Derisa me bredhnin ne koke te gjitha keto qe mi thoshte dikur mami theva heshtjen duke e leshuar nje pyetje qe doli aq rasisht sikur te ma nxjerrte dikush nga fundi i barkut. !!'' E ku ke qen ti qe 20 vite o njeri ti qe thua se je babi ynė'' Te trete pernjeher luatjen vendit Ishte pyetja me e rend dhe e parakoshme por me besoni se do te eksplodoja nga brenda kur me rodhen ne kok te gjitha keto mendime te liga per babin! '' Fol , ku ke qen qe 20 Vite....'' Thash dhe fillova te qaja me te madhe !! Nisi te qaj edhe mami edhe erdhi prane per te me qetesuar . Vllaut e pash se e ndrroi Fytyra dhe me luti per ti mbajtur emocionet nen kontrroll .Ai nuk po nxierrte asnje fjal te vetme. '' Eshte heret te me besh keso pyetjesh vajza ime'' me tha '' Cfar heret bre pas 20 vitesh te duket heret a? A je ne vete '' I thash. '' Cfar ke te thuash'' Jo un erdha te cmallem me vendin tim se pari , sepse ketu jam lindur dhe rritur ketu ! Pastar per cdo gje tjeter njierun e kaplon malli . A te ka kapluar malli per mua ? Posi shum bije ime ! Un e kujt jam ore?'' Flisja dhe qaja te madhe dhe ai ofshante thell e me thelle dhe mbetej pa as nje pergjigjeje.
Ja cka thot vajza. -= Babai Im Ska Vend As Ne Varr =-
Kesi gjona kan nodh shum dhe ne Gjilan. Qe per Serben. ka lene familjen Nenen\Baban\Femijet\Gruan\Vlaun\Motren dhe ka ik me serben.
Gjith te mirat.
Krijoni Kontakt