Ornament, tregoma emrin e pare qe te te drejtohem perzonalisht!
Per islamin ne pergjithesi dhe per vecantite e tij mund pa dyshim te diskutojm, te hapim nje teme tjeter, dhe mund tja fillojm bisedes.
Natyrisht se e kaluara s'kthehet me, por nuk eshte asnjehere vone gabime qe rrezulltojn nga paushallizime dhe keqperdorime te dashura per ceshtje propagandistike te rehabilitohen. Cudija qendorn, se une kete e bej per te miren tone, mendoj se i bej nje te mire popullit tone.
Une kam thane cdohere, se nuk jam ketu per te mbrojtur as turqit e as shqiptaret, thjesht DREJTESINE, te ciles i behet padrejtesi, se faktet dhe kundershtimet filozofike (mendon metevertet se Taulanti mund te te shpjegoj PSE nuk u islamizuan popujt tjere te ballkanit?) nuk me lejon te flej ne rehati. Mendoj se cdo njeri pa paragjykime do te me mbeshtes ne kete pyetje, dhe ty ornament je nje nder ta. Nuk e di une ciles fe i takon, por nga tekstet tuaja del se je pa paragjykime dhe llogjikon, gje qe nuk eshte ketu e perditshme.
Mua nuk me eshte e qarte si mund njerezit nje periudhe 500 vjecare ta mbledhen ne nje grusht dhe te na hudhin para syve, ketu nuk vihet aspak influenca e kohes se re, si psh. koha e reformacionit, zbulimi i shtypshkronjes, kolonializimi, rev. francez, indusrializimi, me tej nacionalizmi, komunizmi, dhe socializmi, qe te GJITH kane leshuar boje ne zhvillimin e tere BOTES jo vetem te europes, si mund mendja e shendosh keto gjera elementare ti le anesh, e te fiksohet ne nje periudhe disa vjecare (rezistenca e skenderbeut), e cila pa dyshim eshte lartstilizuar dhe madheshtuar nga rilindasit, dhe keshtu te dale ne "NJE" perfundim?
Vet fakti i ekzistences te nje mendimi KOLLEKTIV pa KRITIKA le te mendosh, ose me mire te detyron te mendosh, se ketu dicka NUK eshte ne rregull.
Flm
Krijoni Kontakt