Close
Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 161
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Ornament, tregoma emrin e pare qe te te drejtohem perzonalisht!

Per islamin ne pergjithesi dhe per vecantite e tij mund pa dyshim te diskutojm, te hapim nje teme tjeter, dhe mund tja fillojm bisedes.

Natyrisht se e kaluara s'kthehet me, por nuk eshte asnjehere vone gabime qe rrezulltojn nga paushallizime dhe keqperdorime te dashura per ceshtje propagandistike te rehabilitohen. Cudija qendorn, se une kete e bej per te miren tone, mendoj se i bej nje te mire popullit tone.

Une kam thane cdohere, se nuk jam ketu per te mbrojtur as turqit e as shqiptaret, thjesht DREJTESINE, te ciles i behet padrejtesi, se faktet dhe kundershtimet filozofike (mendon metevertet se Taulanti mund te te shpjegoj PSE nuk u islamizuan popujt tjere te ballkanit?) nuk me lejon te flej ne rehati. Mendoj se cdo njeri pa paragjykime do te me mbeshtes ne kete pyetje, dhe ty ornament je nje nder ta. Nuk e di une ciles fe i takon, por nga tekstet tuaja del se je pa paragjykime dhe llogjikon, gje qe nuk eshte ketu e perditshme.

Mua nuk me eshte e qarte si mund njerezit nje periudhe 500 vjecare ta mbledhen ne nje grusht dhe te na hudhin para syve, ketu nuk vihet aspak influenca e kohes se re, si psh. koha e reformacionit, zbulimi i shtypshkronjes, kolonializimi, rev. francez, indusrializimi, me tej nacionalizmi, komunizmi, dhe socializmi, qe te GJITH kane leshuar boje ne zhvillimin e tere BOTES jo vetem te europes, si mund mendja e shendosh keto gjera elementare ti le anesh, e te fiksohet ne nje periudhe disa vjecare (rezistenca e skenderbeut), e cila pa dyshim eshte lartstilizuar dhe madheshtuar nga rilindasit, dhe keshtu te dale ne "NJE" perfundim?

Vet fakti i ekzistences te nje mendimi KOLLEKTIV pa KRITIKA le te mendosh, ose me mire te detyron te mendosh, se ketu dicka NUK eshte ne rregull.

Flm
    albanish by nature

Pasioni pėr shkencėn
    Anėtarėsuar
    15-05-2002
    Vendndodhja
    Jacksonville Florida
    Postime
    280
    Pershendetje vellezer !(vetem kush ka gjak shqiptari)

Lexova jo ēdo gje por teper i shqetesuar nga ca diskutime sikur te ishin sponsorizuar nga turku.Tė mos quash se Shqiperia nuk ishte e pushtuar per pese shekuj nga turqit kjo do tė ishte nje tragjedi e thene me troē nje lajthitje !. .Asgje te mire nuk solli pushtimi turk peveē perēen dhe injorimimin deri ne ekstrem te femres shqiptare.(mund ta dini mire ose kush nuk e di duhet ta dije se para pushtimit turk asnje femer shqiptare nuk e mbulonte fytyren).Turqia ishte ajo qe solli vellavrasjen dhe kthimin e shqiptareve nga feje kristjane qe kishte lindur pernjere me to nė fene islame (ajo mund te kete te mirar e saj) qe nuk ka asnje lidhje,asnje rrem shqiptare.Ndersa per rilindasit turp dhe faqja e zeze qe i mohon(nuk po perdor emra).Vertete ato kanė punuar nė turqi por ama kanė punuar per kombin qe i rriti dhe i lindi(i dashur mik duhet ta dish se njė shkrimtar ka armen e tij mendjen dhe pėr fisheke fjalet qe tė zgjojnė nga detyrimet qe ke pėr te mbrojtur vendlindjen tende) dhe kombi iu ka shperblyer duke i kthyer ne pavdeksi historike(megjithese diktatura staliniste e pa fe enverhoxhiane-calamane u mundua ti fshije ca nga kujtesa e popullit por nuk arriti).Ndersa per Gjergj Kastriotin neve nuk na takon te flasim sepse te gjitha i kane thenė Marlin Barleti dhe Frang Bardhi (ky i dyti beri nje lufte te madhe me fakte tė pakundershtushme sepse heroin tone nuk donte ta ''vidhte'' turku sikur e vodhi kur ishte femi por shkau(serbi) sepse ai jo vetem i doli zot Arberise por tėre kristjanizmit europian..Besoj qe zoti do iu ktheje mente dhe atij qe si kthehe ben mire te diskutoje tek forumi turk apo sllav,apo grek dhe kurrsesi tek forumi yni Shqiptar nė ēdo pikpamje...

pershendetje nga Florida-Kallmeti.

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899

Pse kombet tjera ne Ballkan nuk ndryshuan religjionin ?

--Lexova ne disa shkrime edhe kete pyetje. Une, ne baze te leximeve qe i kam bere deri me sot, si nga historia shqiptare, si nga studjues te huaj lidhur me islamizimin e shqiptareve, kam ardhe deri te ky konstatim:

1.-Trysnia ndaj shqiptareve ishte shume me e madhe per shkak te rezistences qe i beme ne turqeve, gjersa popujt tjere te Ballkanit si pakurrizor ishin shtrire pertoke.

2.-Turqia shfrytezoi me mjeshtri "perleshjet" e kishes lindore dhe perendimore.

3.- Ajo do te perdore te gjitha mjete per te shtypur nje komb me fe katolike, sepse me kete shprehte ndjenjat e saj armiqesore ndaj Vatikant.

3.-Ne te njejten kohe kisha lindore do ta kete seline ne Istanboll dhe do te jete nen mbrojtje direkt te Sulltanit. Kete mbrojtje kisha lindore e ka pasur qe nga mesjeta e deri ne ditet tona.

4.-Ne ishim ne jug et Ballknait i vetmi komb me fe katolike, qellimi i Turqise ishte me nje konvertim masiv te shqiptareve ta largonte Vatikanin dhe Perendimin nga shqiptaret.
    T“i shkepuste shqiptaret shpirterisht nga konitneti i vet dhe keto i arriti me sukse sepse edhe sot kemi te deleguar te sulltanit qe vazhdojne punen e tij....

5.-Dhe neve do te na trajtojne me keq se cdo komb ne Ballkan. Serbet dhe greket nga gjysma e pare e shk.XIX do te hapin shkolla e universitete, do te kene nje lojj autonomie, te ne turqit do t“i mbyllin shkollat derisa terhiqen nga Ballkani. Urrejtja turke ndaj shqiptareve do te jete konstante, kronike, paranoike, pa pra edhe ate qe nga vdekja e Skenderbeut dhe deri ne vitin 1912 dhe deri ne vitin 2002 per shiptaret ne Turqi!

6.-Turqia edhe sot sillet ne menyre tejet armiqesore dhe perbuzese ndaj shqiptareve: Atje mbi tre milion shqiptare nuk kane asnje te drejte elemntare. Ajo, nen trysnine e Evropes do te nenshkruja ligje per te drejtat e kurdeve, por shqiptaret nuk permenden askund. Dhe shqiptaret qe perpiqen pushtimin turk ta paraqesin si vizite miqesore nuk duhet te harrojne se ata shqiptare ne Turqi kane me pak te drejta se sa kishim ne ne kohen e Jugosllavise, ku nuk ishim fare te kenaqur! Hoxhallaret ne Jugosllavi nuk do te burgosen kurre, ata do te jete lujalet me te medhenje te nje shteti i cili shtypte kombin e tyre. Ne shtepite e tyre do te hyjne dhe do te dalin policet, si ne shtepite publike....

PS:

Nje here shkrova se kleri musliman shqiptare duhet t“i kerkoje ndjese kombit te vete nese deshiron te llogaritet si kler shqiptar. I lutem nje administratori , apo moderatori i cili ben sondazhe ta nxjerre kete ceshtje ne votim.

Ja pse mendoj se kleri muslima duhet te kerkoje ndjese:

1.
    Ky kler i sherbeu pushutesve turq dhe pak shembuj ne historine 500 vjecare njihen per shembuj pozitiv.
    2.
    Derisa prifterinjet luftonin per ruajtje identiteti kombetar dhe shkruanin, hoxhallaret tane shkruanin hajmali dhe mirreshin me sherim lopesh, sherim njerez, sheronin gra nga steriliteti si gjnekolog edhe ate duke i genjyer se Kurani ishte burim sherimi dhe shkruanin disa shkrrabla dhe pasuroheshin duke shfrytezuar sinqeritetin/injorancen dhe nevojen e kombit dhe, arrijme aty sa asnje hoxhe ne Ishjugosllavi nuk do te jete i varfer! Zakonisht i kane shtepite tre kateshe.
    3.
    Ne Ishjugosllavi ata duke predikuar do ta ndalojne progresin shqiptar dhe do te animojne njerez per ta trajtuar femren si lope, lope e cila edhe mund te shitej.
    Para Jugosllavise do t`i sherbejne sulltaneve, gjate Jugosllavis do te paguhen nga UDB-a dhe prej darke ne darke, prej ndeje ne ndej do te punojne per ta fundosur kombin shqiptar dhe mish e shpirt do te mundohen ta lene analfabet!
    Sot nuk kane ndryshuar, disa kane ndryshuar vetem padronin! Ky kler eshte i shkeputur si nga hsitoria shqiptare, si nga e te qenit shqiptar dhe viteve te fundit punon pa pushim per ta korrigjuar historine shqiptare, dhe kjo behet prej shqiptareve te edukuar ne vedent turke e arabe qe te ne kthehen me mbarimin e nje shkolle te mesme dhe titullin hoxhe, apo mbarimin e fakultetit, ku cdo gje din per arabet dhe asgje per kombin e vete! NE faqet e tyre ka shkrime te perkthyera prej arabeve, afganeve, indianve dhe boshnjakeve, por shume pak ka shkrime shiptare. ME nje fjale keta jane kolona e peste BRENDA KOMBIT TONE!
    4.
    Hoxhallaret nuk identifikohen kurre ne interesa kombetare, por vazhdimisht do te jene bisht Anadolli. KEta do te mesojne dhe propagndojne qe varrimi i njeriut te behet qenēe: Do te urdherojne mbeshtjelljen enjeiur me nje carcaf te pavlere dhe hudhjen ne grope. Dhe mbi ate grope do te mesojne te ngulet nje kuj. Varret flasin per mencurine e tyre, per respektin ndaj te vdekurit.....
    5.
    Keta do te ndikojne qe shqiptaret ne vitin 1912 do te jete komb kolektiv analfabet dhe pa vetedije kombetare, pa vetedije historike dhe pavedetije shtetformuese.
    6.
    Keta duhet te kerkojne ndejse sepse keta perkatesine e vet kombetare kudo ne internet e mohojne. Kombi i tyre eshte Islami. Gati asnje faqe muslimane shqiptare nuk posedon flamur shqiptare, asnjera nuk mirret me ceshtjen shqiptare dhe emancipimit e kombit, por me mish e shpirt perpiqen ta sensibilizojne popullin per probleme e palestinezeve dhe afganeve. Tere kete e bejne me nje antiamerikanizem te forte dhe nje urrejtje ndaj Evropes.
    7.
    Pra keta duhet te kerkojne ndjese se edhe sot punojne kunder interesave politike, ekonomike dhe sociale te shqiptareve. Keta e bejne kete se ne brendine e tyre nuk ka shqiptari dhe cdo njeri ta tregon fill e per per luften e famshme te babasulltanit dhe arabeve, por cdo njeri e urren historine kombetare dhe kryesisht Gjergj KAstriotin, te cilin kurre nuk do ta vinin ne faqet e tyre sepse ishte i krishtere. Shkurt e shqip keta truperohen nga stergjysherit e vet, turperohen se jane shqiptar dhe jane medioker dhe shpirterisht te dezertuar nga kombi i vete!
    8.-
    Dhe ne fund keta ose duhet te kerkojne ndjese se punuan dhe punojne kunder interesave kombetare, ose kryetaret e bashkesive islame duhet te akuzohen para gjyqit evropian per te Drejtat e Njeriut, se keta akoma mirren me propagandimin e diskriminimit te femres.

9.
    Keta duhet te kerkojne ndjese se pas apelit te I.Kadarese qe i beri shqiptareve per tu kthyer ne krishterim, ky kler u perpoq qe Kadare ne Meke te denohet me vdekje sic u denua Ruzhide nga Irani. Deri te ky denim nuk u realizuai pasi refuzoi Rexhep Boja ne Kosove dhe nje kerekese e tille nuk u dergua ne Meke. Edhe me kete keta deshmuan se e te qenit shqiptar nuk ka vlere!!!

Historia 500 vjecare teregon fytyren e tyre te verte DHE SE as dje nuk ishin shqiptar, e as sot nuk ndjehen te tille!!! KEta shpirterisht jane shkeputur nga trungu i vet, por jetojne mire ne kurriz te ketij populli.
    Askund ne bote nuk ka shembuj te tille ku kleri i vet pa pushim punon kunder interesave te veta kombetare. Shikoni pak faqet e tyre te mbajtura nga te ashtuquajtur intelktual musliman dhe shihni ne baze te shkrimeve se kujt i sherbejne kjo kope anadollake dhe do te vereni se me perjashtim te gjuhes , nuk gjeni asgje shqiptare! Intelektual te vertete nuk ka, por ka asosh qe mirren me nje demagogji teologjike, sepse paguhen nga sheiket arab, te cilet mendojne se me para i paguajne mekatet e tyre qe i bejne ne shtepite e tyre me nga 4 gra si shtepi publike private dhe nga 30-50 femije!

Prandaj ju lutemi ta nxirrni kete ceshtje ne votim: Ndjese apo jo !?

Me respekt per mendimet e kunderta, por me fakte.....

Shėn Albani

Papa kerkoi ndjese per te bemat ne emer te kishes. Hoxhallaret duhet te kerkojne ndjese ( Nese kane karakter, nese kane dicka te tille si NDERGJEGJJA ) per prapambeturine dhe koalicionin e perjetshem me prapambeturine anadollake. Shprehimisht ne rend te pare duhet t“i kerkojne ndjese NENES shqiptare, te cilen e shtypen si serbet dhe akoma propagandojne shtypjen e saj!!!

Ky ishte vetem nje ekstrakt nga te bemat e tyre...Pasojat e tyre shihen akoma kudo dhe ne cdo levizje te shqiptarit....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 11-08-2002 mė 06:23

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Nuha me thot:

"
    Une te pyeta me duket QARTE, a e njeh islamin?
    Te pyeta QARTE a e din dallimin mes dardhes dhe molles?"

Islamin e njoh aq mire sa te mos e konsideroj fe, por ideologji politike.
    Kete thenie e argumentoje me vet profetin i cili i pari krijoi " Teokratine e Allahut dhe te derguarit te tij ".
    Pra ky ishte shteti i pare islamik, kopjet e sotme jane pasoja te tij.
    Zoti nuk mirret me politike dhe as nuk krijon e as nuk rrenon shtete. Muhameti krijoi shtetin e pare islamik dhe tha se prinderit e tij gjenden ne xhenem se nuk ishin musliman. Cka eshte atehere Zoti qe fut prinderit e profetit ne xhenem ?
    Cfare faji kishin prinderit e tij qe djali Muhamet-Profet nuk kishte lindur para prinderve per ta perhapur Islamin ?!!!

Pyetjen e dyte nuk e kam te qarte: Dardhen dhe mollen. Si mendon, perberjen gjenetike e molekulare, apo mendon ne pershkrimin optik ?

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Nuhe gjeta nje margaritar ne shkrimet tua fillestare:

Me fal, por shqiptaret kane qene pjese integrale ne systemin e shtetit, dhe kane mbajtur poste te rrendesishme ne administrate dhe politike. Nese ju kete e quani PUSHTIM, atehere keni nje problem te madh qe kundershtohet me realitetin.

Sipas logjikes tende pushtimi serb nuk ishte pushtim, por ishte piknik-vizite miqesore, sepse shqiptaret paten bere karrier te madhe sa edhe kryetari i shtetit ishte per nje vit shqiptar.

Muse ke nevoje per per pastrimin e trurit, mendimi yt eshte marre nga gazeta serbe. Mendimin tend per shiqptaret e kane thene gjithmone greket dhe serbet dhe keshtu arsyetoheshin me coptimin e tokave shqiptare!

Shmekeri Prishtines
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    66

Mjafte me!!!!!!!!!

Deri tash kam qene jo-serioz per arsye se kjo teme dhe diskutimet e Nuhes u kane duke jo-serioze. POr tash kjo tejkalon permasa tjera; si duket kjo teme eshte ngrite ne nivel personal.

Z. Nuhe..Mos me perqesh nga ana intelektuale; mos me gjyko te lutem. Nuk e din se cfare fakulteti kam mbaruar dhe se ne cilin fakultet jam tash. Ndoshta ne shkrimet e deritashme kam qene jo-serioz dhe humoristike, por kjo nuk do te thote se ju keni te drejte ta perqeshni diturine time.

NE shkrimin e fundit kontenduat se une i perkas asaj pakice te cilet nuk mbulohen sipas fese Islame. PO pse po flet dokrra bre burrec. Kur ka qene hera e fundit qe ju ishit ne Prishitne? Se pari, 99% te Prishtinasve nuk kane qene te mbuluar ne koohen e ish-jugosllavise. Kete e di vete sepse jam rritur gjate asaj kohe. Se dyti, ndoshta tash egziston nje pakice e cila ceshte ne ate menyre; po cfare mendon ti, se kjo pakice perfaqeson shumicen e Kosovarve. A edin ti se edhe te moshuarit ne vende rurale nuk veshen me ne ate menyre--ketu e kam fjalen per shumicen. E ti ke ardhe ketu dhe po na shet mend per Turkun.

Mos edhe sipas mendimit tend ajo qe ndodhi ne Amerike me 11 Shtator eshte dicka e profetuar nga Islami? Cfare e konsieron ti Krishterizmin apo SHBA-n. A e din se cka, mos mu pergjigje se po e shoh se je nje fundamentalist i verber. Mos sipas juve ne duhet te kemi nje pushtet te bazuar nga Sheriah? E shoh se qenke i fascinuar me islamin.

Dhe, nese ti nuk e din, musliman ndahen ne tre grupe: ata fundamentalist(sikur ju), liberal, dhe konservativ. Ne KOsove, z. Ambasador i Islamit, Shqiptaret jajne liberal, dhe disa jane konservativ. Aso sikur ti i ke vetem ne diaspor. Ju qe mendoni se jeni me te mencur se te tjeret.

Po pse bre burre po me jep analize politike per periudhen e 1974-1990. Dmth, ti me mire do te kishe jetuar ne ate kohe, huh? Dmth..ne ate kohe ne gezuakam te gjitha drejtat, huh. PO cfare ndoshi ne vitin 1981. Sa jane burgosur nga periudha 1974 deri 1990. Cfare puna kane pas shumica e Shqiptarve.. pune fizike, z. Analist i Politikes. Sa % te popullates kane punuar neper miniera. Cfare kushte kane pas bujqit tane gjate kesaj periudhe. Pse ja fut kot, pa pas njohuri lidhur me ate se cfare flet. Ti seriozisht po e frustron njeriun. Cfare i konsideron ti aktivistet Shqiptare te asja periudhe. Cfare jane Gervadhajt per ty---Tradhetare???? Turp per atoj fjale qei shkrove. Turp i madh. Nje Shqiptar i vertete do te ksihte menduar dy here para se te shkruante nje gje te tille. Tash e shoh se cfare personi qenkeni. Por nuk ja qe per te madhe. Shoh se jeni shume injorant.

Dmth, z. Gjeni, ti qenke i gjithanshem. Ti paske aq shume mend sa qe qenke ne gjendje te na jep pak, huh? Njohurin tende e gjen gjithkund. Shko ne per kafene, apo neper shtepija publike, aty do te gjesh njeri me kapacitet tendin intelektual.

Po si s'te vjen marre kur thua se nuk e konsideron Jugoslavine pushtues, pa marre parasysh periudhen. Ti jo vetem qe qenke nje admirues i turkut, por qenke edhe komunist. A eshte kjo e vertete. Thua se Jugoslavia ka qene federate. PO perfaqesoheshim ne ne te njejten menyre se republikat tjera pereberese. Me ate autonomi, Serbi akoma te kontrollonte. Dhe ne ishim pjese e Jugosllavise prej 1945; sa vje na u deshte qe te hapim nje Universitet--25 vjet. Dmth, kur shkau na e dhuroj nje Universitet, ne te cilin shumica e profesoreve kane qene nga Shqiperia(fillimin), ai nuk eshte me sundimtare.

Po pse bre burre me dha material qe te flas seriozisht? Kam qene serioz qe prej kur kam lind. Me le rehat te kenaqem. Edhe, PO, une i dua vajzat Shqiptare. Dhe te the te drejten, te gjitha jane me te mencura se ti. Kjo do te thot se edhe ato kontribojne ne zhvillimin e intelektit tim. Eshte nje gje positive.

Nese don te te jap krahasime te Kuranit, Bibles dhe Torah(qe me siguri ti nk e din se cka eshte) me trego, loqke, dhe do te te mbush.

Dhe tash, hajt ta pafsha hajrin, shko lexo dicka me vlere akademike. Mos e jep mendimin tend se eshte teper irracional.

Une..trimi..I BUKUR
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Taulant-Dardani : 11-08-2002 mė 19:47
    Love is Just a Temporary Form of Insanity--Sylvester Stallone

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Nuh

pergjigjen ta paska dhene Taulanti, prandja nuk do te ndalem shume ne pyetjet e tua, mirepo vetem po shtoj se kombi shqiptar eshte i pushtuar ne Jugosllavi qe nga viti 1912, mirepo ti pushtim nuk e konsideron nese ai komb ka njerez ne hierarkine politike!

Nuh ti me len pershtypjen e nje djaloshi PARA pubertetit i cili ende nuk dallon c“eshte pushtimi, e c“eshte liria!

Me pyete se cfare feje kam. Une isha dikur i pa fe, stergjysherit e mi u ben katolik, pastaj tjeret kur pane se ne Islam mund t“i marrin kater nuse, u pezmatuan ndermejt klembeve dhe u ben musliman, ndersa une jam shqiptar dhe evropian! Ky eshte identieti im, por nuk do te jem kurre asgje me ate qe me ofron me Turqi , apo vende arabe ku burrat vishen me fustana!

Shpirt i Lirė
    Anėtarėsuar
    15-04-2002
    Postime
    898

Exclamation NJOFTIM

N.q.s. vazhdoni te beni replika personale pa pike lidhje me subjektin e temes se hapur nga Antoni, ju njoftoj se kjo teme do te spastrohet nga ato lloj shkrimesh dhe nuk do te lejohen devijime nga subjekti.

Ju lutem eshte paralajmerimi i fundit qe Ju bej;

perqendrohuni ne subjektin e temes, d.m.th. ai turk mund te konsiderohet pushtim ? PO apo JO ?

Mos derivoni ne diskutime fetare dhe ofendime personale

Replikat e ketyre 3 diteve te fundit me ofendime e anashkalim te temes do te fshihen nga une.

eni.

i/e regjistruar Maska e Ari-Intimidator
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    290
    Sa bute ja fillon tash more Nuhe. Ke menduar se ai eshte nje njeri injorant pa kurfare edukate. A e di se cka, ai jeton, O burre. Nuk i merre te gjitha gjerat seriozisht. Nese pergjgjet ne menyre jo-serioze kjo eshte per ate se kjo teme eshte pak se jo-serioze. Nje njeri me "common sense," e din se turku ka qene sundimtar. Nejse, tokat tona kane qene te ndare ne vilajete, cka od te thote se kemi gezuar liri. Por kjo liri, oz. Nuhe ka qene e knotrolluar nag nje popull tjeter, me mijera km larg....nga Stambolli.

Kam nje pyetje. Po te vje dikush dh ti drejtoj punet e tua ne shtepine tende, cfare do ta konsideronte ti kete njeri...MIk apo Sundues? Ne shkrimet e merparshme ke thene se Perandoria OSmane ka qene nje Civilizim i madh. Ndohsta ka qene nje Mbereteri apo EMpire, por nuke kish klasifikuar si nje civlizim. Nuk e di se kam lexuar se dikush e ka klasifikuar si Civilizim. Cfare kontribuan ata ne kete bote. Sa Shkencetare te njohur boteror qe zbuluan dicka me efekt madheshtor, jane nga Turqia? Cfare kontributi ne lemin e artit, shkences, etj..pati Perandoria Osmane. Ata kane qene te mire per te pushtuar troje te huaja qe ta mbajne vendin e trye me takse.

Ke thene se vendet e civilizuar taksojne, po ato vende e taksojne popllin e tyre dhe punojne per popullin e tyre. NO TAXATION WITHOUT REPRESENTATION, nuhe. Ke degjuar per kete shprehje?

Ju e pemendet Sami Frsherin, e Taulanti ta dha nje kunderfakt duke e permendur Abdyl Frasherin. Ajo pyetje lidhur me Lidhjen E Prizrenit eshte dicak jo-relevante per kete teme. Kjo eshte dicka tjeter. Ai ka qene vetem nje gabim date, thelbi i themelimit mbet i njejte..per ti kundershtuar te gjitheve qe pretendojne copetimin e trojeve Shqiptare, perfshire ketu edhe Turkun.

Ti i thua ti lexoj shrkimet se eshte impulsiv. Pse po genjen. Nuk e di sa vjecar je, por shkrimi yt i fshire ka thene se "nuk ka asnje njeri i ditur qe e quan periudhen e 1974-1990 si sundim...Pyeti shqiptaret qe kane shkuar ne universitetin e Prishtines,...me i madhi ne yugoslavi." Une vete e kam lexuar kete shkrim, por isha aq i tronditur s qe mu duke dicka jo e rendesihsme te pergjigjem. Mesova se si mendon ti. Ti thua se ke thene se kemi pas liri relative. MOs genjej te lutem. Une nuk jam impulsiv..ju jenni ai qe jeni impulsiv.

nese jeni aq i mencur, shkruaj dicka me vlere akademke dhe paraqite para institutit albanologjik. HEy, ku e di une, ndoshta do te nderrosh historine e shkruar deri me Sot.

Po cfare thua ti, me mire ta kishim patur alfabetin Arab, e jo kete Latin? ME siguri se pergjigjja eshte Po. Cfare Lirije relative ke gezuar ti ne kohen e Periudhes se lartepermendur. Mos keni patur universitete ne Maqedoni.

Si e konsideron ti tash pushtetin mAqedon ndaj Shqiptareve? Ka shqiptare qe kane poste ne kete qeveri. A mos je ti nje nga ata? JO. Ti je nje pjese e popullates se rendomte. Ti perfaqeson shumicen. Edhe ne kohen e turkut ti kshe perfaqesuar shumicen.

Dmth gjaku i derdhur i aktivisteve te periudhes se lartepermdeur dhe periudhes 500 vjecare ka qene i kote? PO, kemi knovertuar ne fejen Islame. Une vete jam Musliman. Nuk kam agje kunder fese. Cfare kundershtoj une ka te beje me shrkimet e tua.

Per cfare te falenderoje une dhe Taulanti juve? Ju asgje nuk me ndihmuat. Mos mendoni se me nivelin e juaj intelektual ti ke mundesi te te kesh influence ne mendimet e mia? Une sikur ju njoh shume.

PO flet per gjendjen tuaj familjare dhe sociale..me vjen keq. Seriozisht se me vjen keq. Shpresoj se do te sheh nje dite me te mire. PO te ksihim ne shtetin tone ne kohen e Turkut, situata ndryshe do te ishte tash. NE ka pas nen thunder Turku, pastaj shkau dhe kete per shkak njerezve sikur ju qe mendojne se nje i huaj, sikur tukru, ka ardhe ketu per te miren tone. Leje bre burre kete perralle. Te lutem me gjthe zemer, shok bre lexo dicka lidhur me kete ceshtje, se serioziht ekam, do ta nderrosh mendimin tende.

Nuk kundershtoj faktin se kemi pas njerez neper qevrine e tukrut. Kete armiku ta bene me qellim. Me nje ane ta ule koken, ne anene tjeter te bene te mendosh se eshte duke punuar per te miren tende.

Edhe njehere, po i nderron fjalet sikur une qorapet. Dhe mos kerko te hy ne dskutime tjera me ty. Mendimi yt eshte teper irracional. MEsiguri se nuk paske kohe te elxosh duke pastruar rruget, toalette e Evropes ( MEfal per kete fjale).

Une..Ariani
    An unexperienced life is not worth living. Socrates

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    OOO, ari, si bre burre, edhe ty dinke me shkruajt kaq gjat, e pa me thene NJE FJALE me vend.

Une i nderonkam fjalet si ty corrapet?, duhet te ri larg teje kur ben kete pune, se po me rezikohet jeta.

Ari, mua me keshillon te shkoj te mesoj e te nderoj mendimin?, a te kujtohen pyetjet e mia?, pergjugjuni se pari, e atehere eja perseri ketu, perndryshe mos u ben qesharak e lere taulantin per vete te fles, dhe mjaft me me levdatat mbi shokun tend, po ta paska rras menden ai.

ARI

"nuk ka asnje njeri i ditur qe e quan periudhen e 1974-1990 si sundim...Pyeti shqiptaret qe kane shkuar ne universitetin e Prishtines,...me i madhi ne yugoslavi." Une vete e kam lexuar kete shkrim, por isha aq i tronditur s qe mu duke dicka jo e rendesihsme te pergjigjem. Mesova se si mendon ti

MUSA: cka ke mesuar?, ti lesh perparesi lukthit para trurit?, kete ke mesuar?, Autonomia ish per ka te drejtat themelore e barabarte me republikat. Cka don me shume se te kesh administraten ne gjuhen shqipe, arsimin ne gjuhen shqipe, gjuhen zyrtare shqip?, mos ke pas dashur edhe ushtrine te vecante kosovare?, vec per informate, Kosova ka qene PJESE e jugoslavise e jo e pamvarun, fale asaj europes perparimtare.

ARI

"Ke thene se vendet e civilizuar taksojne, po ato vende e taksojne popllin e tyre dhe punojne per popullin e tyre. NO TAXATION WITHOUT REPRESENTATION, nuhe. Ke degjuar per kete shprehje?"

MUSA: kaq i mpreht o ari?, mos tollovitz ketu koherat?, amerika takson popullin e vet?, cili eshte populli amerikan?, ky i tashmi apo ai i kaluari (civil war)?

O shqiptare, kam thene ne nje shkrim tjeter, permbahuni edhe pak kohes, mos shkelni andej kendej e me ofroni mua ketu tashetheme nga lukthi, hajt largohu se per polemika ka mjaft tjere.

Flm

PS: kosova ka perqindjen me te madhe te mergimtareve ne europe, mire qe familja yte paska pat mundesi pa mos punuar per zviceranin e gjermanin te siguroj nje jete ne bonllek, medoj se ke pat baben ne pozicion te larte te administrates SERBE, ndoshta ndonje Zėvendėsdrejtor apo Zevendes i ........, Zevendes i.........., Zevendes i..........

MOS MA MERR KOHEN KOT, LESHO ATA QE KANE NJOHURI DHE SJELLJE TE DISKUTOJN
    albanish by nature

Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Barack Obama fiton zgjedhjet
    Nga flag nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 356
    Postimi i Fundit: 18-09-2009, 12:14
  2. Shqiptaret qe bene emer ne kulturen osmane, duhen respektuar?
    Nga ILMGAP nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 253
    Postimi i Fundit: 30-07-2009, 15:42
  3. Ku ishe deri dje Edi Rama?
    Nga DYDRINAS nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 05:52
  4. Tifozėt e Super Kampiones Tirana
    Nga BlueBaron nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 26-02-2006, 22:05
  5. Kronika nga Historia e Futbollit Shqiptar
    Nga BlueBaron nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-01-2006, 12:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •